Onfatsoenlijk van Anderlecht: winterclash loopt uit de hand

Onfatsoenlijk van Anderlecht: winterclash loopt uit de hand

Maxime Dupé voelde zich zwaar bedrogen toen Kasper Schmeichel zijn plek innam in september, ondanks dat de Fransman de belofte kreeg om de eerste doelman te zijn bij Anderlecht.

Teleurgesteld over zijn situatie, hoopte Dupé op een uitleenbeurt in januari, maar Anderlecht wil hem behouden bij de club. Een complexe keeperssituatie met onzekerheden en een speler die zich in de steek gelaten voelt.

Anderlecht vanaf dag één niet overtuigd van Maxime Dupé

Afgelopen zomer was Maxime Dupé einde contract bij FC Toulouse en moest de doelman een nieuwe club vinden. Via bemiddeling van makelaars werd hij aangeboden aan Anderlecht.

“Het spreekt in zijn voordeel dat hij een vrije speler is. Maar of paars-wit helemaal overtuigd is van zijn kwaliteiten, valt te betwijfelen”, signaleerde Het Laatste Nieuws toen.

 Ondanks meerdere opties op de transfermarkt, besloot Jesper Fredberg uiteindelijk om Dupé vroeg in de zomermercato naar het Lotto Park te halen. “We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn goed voetenwerk en zijn shot stopping skills goed zal passen bij onze speelstijl”, zei de CEO Sports.

Dupé was gecharmeerd om de eerste doelman van Anderlecht te worden en hij tekende op 18 juli een tweejarig contract in het Astridpark.

Dupé weigert Club Brugge om de nummer één van Anderlecht te worden

Maxime Dupé was niet alleen onder de indruk van het project van Sporting, maar vooral van de mogelijkheid om duidelijk de nummer één te zijn. Om die reden tekende hij een tweejarig contract in het Astridpark en legde hij zelfs een aanbieding van Club Brugge naast zich neer.

De Franse doelman zag een overstap naar het Jan Breydelstadion helemaal niet zitten, omdat de aanwezigheid van Simon Mignolet betekende dat hij waarschijnlijk maar weinig speeltijd zou krijgen.

“Eind vorig seizoen waren er al contacten met Anderlecht, maar ook Club Brugge toonde interesse. Ik wilde vooral naar een club waar ik titularis zou zijn, iets waar ik bij Toulouse hard voor heb gewerkt. Ik ben 30, dan wil je niet meer op de bank zitten”, zei Dupé in een interview met Het Laatste Nieuws.

Kasper Schmeichel verdringt Maxime Dupé tussen de palen

De komst van Kasper Schmeichel naar Anderlecht op 5 september zorgde voor veel twijfels in het hoofd van de Fransman, die nochtans sterk gestart was dit seizoen.

Schmeichel is 37 jaar, is international, heeft een indrukwekkend palmares, en kwam naar Anderlecht via de Deense connectie bij de club. Maxime Dupé wist meteen hoe laat het was.

Tegen KV Kortrijk, onder de ogen van Schmeichel in de tribunes van het Guldensporenstadion, ging Dupé bijgevolg pijnlijk in de fout bij het tegendoelpunt.

Hoewel Riemer benadrukte dat hij nooit een speler zal afstraffen voor één fout, was hoe dan ook geen verrassing dat Schmeichel in de eerstvolgende wedstrijd tegen Club Brugge direct Dupé uit de ploeg speelde.

Onfatsoenlijk Anderlecht bedriegt Dupé: boos en gefrustreerd

Dat gebeurde tegen het advies van Marc Degryse in. “Wat Riemer vooral niet mag doen, is Kasper Schmeichel nu al in doel zetten. Dan ben je Maxime Dupé in één klap helemaal kwijt”, stelde de analist in Het Laatste Nieuws.

Maxime Dupé was volgens de informatie van de krant wel “behoorlijk boos en gefrustreerd” over de keeperswissel. Sindsdien verdween Schmeichel niet meer uit het doel van Anderlecht, ondanks dat de Deense doelman geen onuitwisbare indruk achterlaat.

Dupé werd de rol van eerste doelman beloofd vorige zomer, maar uiteindelijk moet hij toch vrede nemen als tweede doelman. Anderlecht heeft de Fransman duidelijk bedrogen, en het is dan ook zeer waarschijnlijk dat trotse Dupé deze onfatsoenlijke behandeling door Anderlecht niet snel zal vergeten.

Dupé baalt: Schmeichel heeft een eindeloos krediet

Zowel Jesper Fredberg als Brian Riemer benadrukten meermaals dat de beste doelman de kans zou krijgen om te spelen, en dat Maxime Dupé nog steeds alle kansen heeft om Kasper Schmeichel uit het doel van Anderlecht te verdringen.

In de praktijk lijkt het echter onwaarschijnlijk dat de Deen zijn plaats onder de lat zal verliezen, aangezien het vertrouwen en krediet in Schmeichel schijnbaar eindeloos is. Ondanks dat hij Anderlecht dit seizoen alleen tegen OH Leuven punten kostte, keepte hij - met uitzondering van een handvol wedstrijden - niet altijd op het hoogste niveau.

“Schmeichel is naar verluidt zo'n anderhalve maand terug al een keer stevig op zijn verantwoordelijkheden gewezen door het duo Riemer-Fredberg. Dat z'n niveau omhoog moest”, schreef Het Laatste Nieuws.

Ondanks deze waarschuwingen bleef Schmeichel altijd tussen de palen staan, terwijl Dupé op de reservebank werd gehouden. Pas tegen Antwerp FC speelde de 37-jarige Deen voor het eerst een referentiewedstrijd.

Maxime Dupé wil dat Anderlecht hem uitleent in januari

Maxime Dupé bleef teleurgesteld achter en begon zich steeds meer vragen te stellen over zijn situatie en toekomst bij Anderlecht. Niettemin blijft hij zich professioneel opstellen, blijft hij hard trainen, en valt er niets aan te merken op zijn toewijding en attitude.

Dupé had grote plannen na zijn transfer naar Anderlecht, maar zijn ervaring bij de club blijkt uiteindelijk meer op een nachtmerrie uit te draaien.

De Franse doelman neemt echter geen overhaaste beslissingen over zijn toekomst en heeft de afgelopen maanden gebruikt om alles rustig te overdenken. Zijn conclusie is dat hij hoopt in januari uitgeleend te worden aan een andere club, met als doel volgend seizoen opnieuw zijn kans te gaan als de eerste doelman bij Anderlecht.

Dit biedt nieuwe perspectieven voor Dupé, vooral omdat Kasper Schmeichel, op 37-jarige leeftijd, een aflopend contract heeft aan het einde van dit seizoen.

Anderlecht wil Maxime Dupé niet laten gaan deze winter

Anderlecht staat echter niet open voor een uitleenbeurt van Maxime Dupé, omdat de clubleiding ernaar streeft om twee volwaardige eerste doelmannen met heel wat kilometers op de teller in de selectie te hebben.

Colin Coosemans, op dit moment de derde doelman, wordt niet beschouwd als zo’n profiel. Volgens Het Laatste Nieuws wil Anderlecht Dupé in januari zeker behouden om de concurrentie met Schmeichel aan te gaan, waardoor Het Nieuwsblad meldt dat Dupé zich wat in de steek gelaten voelt door RSCA.

“Als je mij vraagt of Maxime hier op 1 februari nog zal zijn, dan kan ik daar geen sluitend antwoord op geven”, zei Brian Riemer over het keepersthema tijdens de winterstage in Tunesië. “Hij wil meer speelminuten, wat door Schmeichel niet makkelijk is, maar hij voelt zich wel goed bij Anderlecht, denk ik”, zei de coach.

Ondertussen is er interesse getoond door OGC Nice en enkele Belgische clubs voor Dupé. De Fransman begint steeds meer aan een transfer te denken, maar hiervoor is het nodig dat Anderlecht bereid is om te onderhandelen.

POLL: Anderlecht moet Dupé laten vertrekken

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"
Standard-pion verbaast: "Blijft een van de grootste clubs van België"

Standard kon zaterdag opnieuw niet winnen in de Conference League Play-offs. De Rouches hielden het ...

3
3
<strong>Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven</strong>
Tikkende tijdbom in de ploeg doet Club Brugge beven

Na de gemiste transfer van Antonio Nusa naar Brentford FC streeft Club Brugge er nog steeds naar om ...

153
153
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"
Horrorscenario voor Tielemans? "Moeten het accepteren"

Wacht er een horrorscenario voor Youri Tielemans? De in vorm zijnde middenvelder van Aston Villa en ...

61
61
Zinderende PO1-dag: 'Geheim wapen Union cruciaal in titelstrijd'
Zinderende PO1-dag: 'Geheim wapen Union cruciaal in titelstrijd'

Stevenen we opnieuw af op een cruciale speeldag in de Jupiler Pro League? Afgelopen week pakte Union ...

135
135
'JPL-eigenaar op radar buitenlandse inlichtingendiensten'
'JPL-eigenaar op radar buitenlandse inlichtingendiensten'

Ligt er een klein drama in het verschiet voor een Belgische club? De Jupiler Pro League was de ...

45
45
Marc Degryse ziet zoon uitpakken met 'stunttransfer'
Marc Degryse ziet zoon uitpakken met 'stunttransfer'

Marc Degryse kende een prachtige carri&egrave;re in Belgi&euml; en het buitenland en is ondertussen ...

239
239
Malinwa deelt prachtige beelden na bolwassing OHL: "De 4-0?"
Malinwa deelt prachtige beelden na bolwassing OHL: "De 4-0?"

Ondanks de dominantie van AA Gent blijven ook de prestaties van KV Mechelen dik ok in deze Europe ...

53
53
<strong>‘Hasi-deal met AA Gent loopt compleet uit de hand’</strong>
‘Hasi-deal met AA Gent loopt compleet uit de hand’

Met een knappe 36 op 57 zorgde Besnik Hasi voor een straffe remonte bij KV Mechelen en zijn ploeg ...

452
452
Peter Maes ziet onheilspellend scenario: "Hoe gek kan het?"
Peter Maes ziet onheilspellend scenario: "Hoe gek kan het?"

We schreven het een paar dagen geleden al: Peter Maes en Willem II stonden op de rand van een modern ...

140
140
Spaanse La Liga opnieuw in shock na zware racisme-rel
Spaanse La Liga opnieuw in shock na zware racisme-rel

Racisme en voetbal blijft in Spanje (helaas) veel te vaak aan mekaar verbonden. Na de vele ...

112
112
Stijnen met Patro van hemel naar hel: "Wat ik verkeerd deed?"
Stijnen met Patro van hemel naar hel: "Wat ik verkeerd deed?"

Zo goed de vorige week eindigde, zo dramatisch waren de laatste zes dagen voor Stijn Stijnen en ...

432
432
Coucke krijgt stevige waarschuwing: "Opgepast daarvoor Marc!"
Coucke krijgt stevige waarschuwing: "Opgepast daarvoor Marc!"

We staan voor weer een razend spannend spektakel in de Champions' Play-offs. Om 16u nemen onder meer ...

284
284
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

155
155
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten

Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck bezig is aan zijn laatste weken bij AA Gent. ...

1363
1363
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

53
53