Mark van Bommel bezwijkt voor verwoestende topdeal

Mark van Bommel bezwijkt voor verwoestende topdeal

Ondanks zijn rol als invaller heeft George Ilenikhena indrukwekkende prestaties laten zien, met 9 doelpunten in slechts 3 basisplaatsen en 22 invalbeurten dit seizoen. Zijn waarde is al een veelvoud van de 6,5 miljoen euro die Antwerp vorige zomer voor hem betaalde.

Ilenikhena laat indrukwekkende cijfers noteren met een gemiddelde van 1,27 doelpunt per 90 minuten en een waanzinnige omzetratio van doelkansen naar doelpunten van 47%. “Zeer sterk werk van Marc Overmars en zijn scouts om hem binnen te halen”, beoordeelt Het Nieuwsblad.

Ilenikhena, die met zijn diepgang een verwoestende indruk maakt op zijn tegenstanders, staat te popelen om meer speeltijd te krijgen, en zelfs om in de basis te starten, waardoor Mark van Bommel langzaam maar zeker niet meer om de jonge Fransman heen kan.

Ilenikhena al een veelvoud van 6,5 miljoen waard

Gans Europa bewonderde hem reeds jaren als een van de grootste voetbaltalenten ter wereld, maar zijn recente doelpunt tegen FC Barcelona heeft George Ilenikhena zich nog wat meer in de schijnwerpers gezet.

“Eén kans. Voor meer dan een miljoen. En hij maakt ‘m. Dan heb je veel klasse op die leeftijd. De gedroomde matchwinnaar”, schreef Het Laatste Nieuws over de Antwerp-sensatie. “Dit is geen toeval meer”, zei ploegmaat Jelle Bataille.

“Dat wordt een sensatie de komende jaren. Straf wat hij op die jonge leeftijd al doet”, loofde Marc Degryse. “Er zit waanzinnig veel potentieel in die jongen”, zei Cisse Severeyns. Gazet van Antwerpen denkt dat Ilenikhena (17) na Arthur Vermeeren de speler is in de huidige Antwerp-selectie die op termijn het meest moet opbrengen.

Dit is opmerkelijk gezien Antwerp afgelopen zomer 6,5 miljoen euro neertelde voor de destijds slechts 16-jarige spits, waarmee hij de op één na duurste aanwinst van de club is.

“Hoeven we toch niet bang voor te zijn? Ik weet wel dat zo'n jongen tijd nodig heeft, maar ik ben blij dat hij hier is, want we zijn er een half jaar mee bezig geweest”, zei Marc Overmars toen in Het Laatste Nieuws. “We moeten kopen op de momenten dat we kunnen toeslaan en dat hebben we bij deze gedaan.”

“Zeer sterk werk van Marc Overmars en zijn scouts om hem binnen te halen. Ze betaalden er 6,5 miljoen euro (plus 2 miljoen aan bonussen) voor, maar dat is hij dubbel en dik waard en hij kan ooit veel meer opbrengen”, schreef Het Nieuwsblad.

Van Bommel gaat hard aan de slag met Ilenikhena

Hoewel de jonge Franse spits momenteel niet als een vaste basisspeler wordt beschouwd, dient hij wel als een erg handige back-up voor Vincent Janssen.

In de schaduw van de ervaren Nederlander krijgt George Ilenikhena, 3 basisplaatsen en 22 invalbeurten dit seizoen, de kans om te leren en tegelijkertijd belangrijke ervaring op te doen via invalbeurten, wat essentieel is voor zijn persoonlijke ontwikkeling en groei als voetballer.

Mark van Bommel en Antwerp FC koesteren hun ruwe diamant en zullen hem zeker niet forceren of verbranden. “George is zestien (nu zeventien, red.) jaar, hè, vergeet dat niet. Op mijn zestiende mocht ik nog maar negentien minuten invallen. We moeten niet te hard van stapel lopen”, zei Van Bommel begin dit seizoen.

Van Bommel probeerde samen met Ilenikhena te werken aan de looplijnen en andere tactische aspecten van de ploeg in te slijpen. Dit vraagt om een stevige inloopperiode om de werkwijze van de coach en de speelstijl van de ploeg onder de knie te krijgen.

Ilenikhena startte én scoorde in de bekerwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen, maar na 70 minuten moest hij het veld verlaten vanwege krampen, begrijpelijk na zijn eerste basisoptreden van het seizoen.

“Dat is wennen voor hem. We bieden hem natuurlijk extra werk aan op training, maar een wedstrijd is toch nog anders. Een andere manier van voetballen, andere dingen die van je gevraagd worden…”, zei Van Bommel.

Tijdens wedstrijden staat Van Bommel trouwens aan de zijlijn om Ilenikhena actief en druk te coachen en bij te sturen, en de vooruitgang van de jonge speler is reeds goed merkbaar.

Waanzinnige cijfers voor verwoestende Ilenikhena

George Ilenikhena's onmiskenbare kwaliteiten en enorme potentieel hebben hem tot een van de meest begeerde jonge spelers in Europa gemaakt. Hij heeft een indrukwekkende snelheid en een krachtig schot met zijn linkerbeen.

Hij heeft een natuurlijk instinct om doelpunten te scoren, beweegt zich uitstekend op het veld, is sterk in balbezit en heeft een goed gevoel voor het vinden van ruimtes in de verdediging. Wanneer hij op volle snelheid is, maakt hij met zijn diepgang een verwoestende indruk op zijn tegenstander.

Op slechts 17-jarige leeftijd heeft Ilenikhena zijn opleiding echter nog niet voltooid en is hij nog steeds in ontwikkeling. Dit maakt hem bijzonder interessant voor Antwerp FC, omdat hij op de lange termijn kan uitgroeien tot een spits van absoluut topniveau.

Bovendien past Ilenikhena goed binnen het beleid van Mark van Bommel, die graag met jonge spelers werkt en intensief met hen bezig is. “Je moet hen steeds corrigeren, sturen en positief coachen. En beelden laten zien als het niet loopt. Daar zijn we veel mee bezig”, aldus de coach van Antwerp over zijn aanpak met jonge spelers binnen de ploeg.

Ondanks dat hij momenteel vooral als invaller fungeert onder Van Bommel, heeft Ilenikhena al meermaals zijn stempel kunnen drukken met indrukwekkende prestaties en veel doelpunten.

Met al 9 goals op zijn naam in slechts 3 basisplaatsen en 22 invalbeurten over alle competities van dit seizoen, heeft hij bewezen een enorme aanwinst te zijn voor de ploeg. Opvallend is dat hij slechts 638 minuten nodig had om deze doelpunten te maken, wat neerkomt op een indrukwekkend gemiddelde van 1,27 doelpunt per 90 minuten.

Zijn omzetratio van doelpogingen naar effectieve doelpunten is eveneens van hoog kaliber, met een verbazingwekkende 47%. Waanzinnige cijfers.

Van Bommel moet volop de kaart-Ilenikhena trekken

Mark van Bommel is opgetogen over de snelle en veelbelovende ontwikkeling van de talentvolle George Ilenikhena bij Antwerp FC. De jonge Fransman toont zich een ware doelpuntenmachine à la Pippo Inzaghi, maar wat de coach het meest trots maakt, is dat Ilenikhena de de manier van voetballen en van druk zetten onder de knie heeft.

Op dit moment is Ilenikhena de op één na meest impactvolle invaller in Europa, waar alleen Ricky van Wolfswinkel (FC Twente) nog meer doelpunten maakt tijdens invalbeurten. “Zodra de bal in de box komt, is hij daar en zal hij scoren. Hij is een echte killer”, zei John Williams, CEO van SC Amiens, de ex-club van Ilenikhena, aan Het Nieuwsblad.

Ilenikhena staat te popelen om meer speeltijd te krijgen, zelfs om in de basis te starten, waardoor Van Bommel langzaam maar zeker niet meer om de jonge Fransman heen kan. “Van Bommel heeft meer keuze dan vorig seizoen”, stelde Marc Degryse vast in Het Laatste Nieuws.

Daarmee bedoelt de analist dat er voorin een belangrijke wisselmogelijkheid is bijgekomen met Ilenikhena. “’t Is zeker ongelofelijk hoe hij het hier doet. Hij heeft even tijd nodig gehad om aan alles te wennen, maar als je zijn goals ziet: dat zijn echte kwaliteitsgoals”, zei Van Bommel over zijn spits.

“Heel símpele goals, maar net daarom kwaliteitsgoals. Over die tegen Barcelona heb ik wel discussie met hem gehad. (grijnst) Maar hij zegt dat hij de bal bewust op die manier binnenschoot dus ik geef hem het voordeel van de twijfel.”

POLL: Van Bommel moet Ilenikhena meer laten starten

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM
KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM

Dit weekend had de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League helemaal beslist kunnen worden, maar ...

37
37
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"

Club Brugge blijft doorstomen in de Champions' Play-offs. Na een 4-0 thuis boekte Blauw-Zwart nu een ...

70
70
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd

De titelstrijd lijkt alsmaar spannender te worden. Union SG liet zondag de kans niet liggen om ...

107
107
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"

KRC Genk heeft geen revanche kunnen nemen voor de 4-0-nederlaag op het veld van Club Brugge. De ...

296
296
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."

RSC Anderlecht blijft ook na zes speeldagen aan de leiding staan in het klassement van de Champions' ...

514
514
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege

Manchester City heeft zondagavond geen steken laten vallen binnen de Engelse titelstrijd. De ...

190
190
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht

RSC Anderlecht heeft voor de derde keer op rij punten verspeeld tijdens een uitwedstrijd in de ...

503
503
Club Brugge kampioen? Vetlesen klaar en duidelijk
Club Brugge kampioen? Vetlesen klaar en duidelijk

Na een teleurstellend reguliere competitie en het daaropvolgend ontslag van coach Ronny Deila, leek ...

548
548
Anderlecht stelt teleur: ervaren kracht krijgt 4 op 10
Anderlecht stelt teleur: ervaren kracht krijgt 4 op 10

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag dure punten verspeeld in de titelstrijd. Paars-Wit slaagde er ...

344
344
Mechele na 'beangstigende' fase met Tolu: "Van mijn melk"
Mechele na 'beangstigende' fase met Tolu: "Van mijn melk"

Club Brugge heeft zondagmiddag voor de twee keer op enkele dagen tijd kunnen winnen van KRC Genk: ...

482
482
Club Brugge grijnst: matig Anderlecht niet voorbij Cercle
Club Brugge grijnst: matig Anderlecht niet voorbij Cercle

RSC Anderlecht is er wederom niet in geslaagd om een wedstrijd op verplaatsing te winnen in de ...

615
615
Union zonder Castro-Montes, drie wissels bij Antwerp
Union zonder Castro-Montes, drie wissels bij Antwerp

Union SG heeft afgelopen donderdag eindelijk kunnen winnen in de Champions' Play-Offs en haalde het ...

79
79
Arsenal zet City onder zware druk na spectaculaire derby
Arsenal zet City onder zware druk na spectaculaire derby

Terwijl Liverpool FC definitief lijkt af te haken, laat Arsenal FC voorlopig geen steken vallen in ...

73
73
Anderlecht overtuigt niet op Cercle: "Doet pijn aan de ogen"
Anderlecht overtuigt niet op Cercle: "Doet pijn aan de ogen"

Door de zege van Club Brugge in Genk, moest RSC Anderlecht zondagnamiddag zelfs iets rapen tegen ...

331
331
Vandevoordt doet boekje open over fatale blunder Genk
Vandevoordt doet boekje open over fatale blunder Genk

KRC Genk heeft zondagmiddag voor de tweede keer op enkele dagen tijd verloren van Club Brugge. ...

989
989