Anderlecht in vuur en vlam voor elegante stilist: topprioriteit!

Anderlecht in vuur en vlam voor elegante stilist: topprioriteit!

Tristan Degreef heeft dit seizoen flitsen van zijn immense talent laten zien bij Anderlecht, en hij zou weleens de volgende topper uit de Neerpede-academie kunnen zijn die helemaal doorbreekt op het hoogste niveau.

Heel de club is dan ook gek van het 18-jarige toptalent: Brian Riemer heeft al verklaard dat Degreef een echte Anderlecht-speler wordt en Jesper Fredberg merkte al op dat hij aan het opkomen is.

Het is dan ook geen toeval dat Anderlecht hem als de absolute prioriteit voor de toekomst beschouwt.

Het masker van Riemer valt af: “Window dressing”

In december vorig jaar werd Brian Riemer aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Anderlecht. Op dat moment beschikte de club over beperkte financiële middelen en moesten er geen gekke dingen verwacht worden op de eerstkomende wintermercato.

“De juiste spelers halen kost héél véél geld”, waarschuwde Riemer op zijn officiële voorstelling als T1 van Anderlecht. “Dan geef ik de voorkeur aan het ontwikkelen van al dat talent dat aanwezig is op Neerpede. De geweldige jeugdacademie was voor mij een reden te meer om in dit project te stappen.”

Riemer had al ervaring in talentontwikkeling, gezien zijn tienjarige periode als jeugdcoach bij FC Kopenhagen. “De jeugd is voor mij het belangrijkste in voetbal. Ik zie ze graag groeien, ik zie ze graag floreren,” aldus de Deen.

“De voorbije tien jaar heeft de jeugdwerking van Anderlecht mij altijd aangetrokken. Als je dan Lukaku, Dendoncker of Tielemans in de Premier League zag arriveren… Bij Anderlecht is er enorm veel talent en kwaliteit aanwezig. Dat moeten we tonen.”

Aanvankelijk werd Brian Riemer niet gezien als een coach die jeugdspelers veel kansen gaf bij Anderlecht, en sommigen zagen hem zelfs als deel van oorzaak van het vertrek van veelbelovende jonge talenten bij de club.

Spelers als Marco Kana (KV Kortrijk), Ethan Butera (Ajax), Noah Sadiki (Union SG) en Lucas Stassin (KVC Westerlo) verlieten de club, om er slechts enkelen te noemen.

Guéry Kana, vader van Marco Kana, omschreef de grootspraak van Riemer en het clubbestuur inzake de jeugdpolitiiek als "window dressing" en benadrukte dat de nieuwe leiding vooral bezig was met het behouden van hun eigen imago, terwijl steeds meer jeugdspelers de club verlieten.

Riemer doet Anderlecht dromen van nieuwe Matias Suarez

Dit seizoen voegt Brian Riemer alvast daad bij het woord. Mario Stroeykens maakt een opvallende doorbraak, Francis Amuzu staat opnieuw in de schijnwerpers, terwijl Zeno Debast, Killian Sardella en Théo Leoni zich blijven ontwikkelen tot vaste basisspelers.

Bovendien staat de geblesseerde Yari Verschaeren bijna weer klaar om terug te keren. In de bekerwedstrijd tegen La Louvière gaf Riemer ook speelkansen aan Lucas Lissens (22) en liet hij het veelbelovende talent Tristan Degreef (18) zijn debuut maken in het eerste elftal.

Degreef liet flitsen van zijn immense talent zien en zou wel eens de volgende topper uit de Neerpede-academie kunnen zijn die doorbreekt op het hoogste niveau. De 18-jarige liet van zich spreken met zijn dribbels en verticaliteit.

Hij creëerde kansen en ontpopte zich in het B-elftal van Anderlecht tot de creatieve spelverdeler. “Hij was de heldere noot in een moeizame symfonie. De fans dromen nu al van een nieuwe Matias Suarez”, schreef Het Nieuwsblad na de wedstrijd op Tivoli.

“Hij heeft de gave om tussen de lijnen te lopen en versnelde het spel. Hij voelt hoe hij die acties moest maken”, zag Brian Riemer.

Degreef is de prioriteit voor de toekomst van Anderlecht

Tristan Degreef wordt door La Dernière Heure omschreven als de meest elegante en stijlvolle speler van de RSCA Futures.

Als aanvallende middenvelder met verfijnde techniek en fluwelen voetjes is hij een typisch product van de Anderlecht-opleiding. Brian Riemer heeft al verklaard dat Degreef een echte Anderlecht-speler wordt.

“Tristan bewijst dat er nog heel veel talent zit aan te komen en het toont ook aan welk goed werk er wordt geleverd op Neerpede”, aldus de coach. De club beschouwt Degreef als een prioriteit voor de toekomst, zoals blijkt uit zijn huidige contract dat loopt tot 2026.

Jesper Fredberg merkte al op dat “Degreef aan het opkomen is”, kort na het sluiten van de zomerse transfermarkt in september.

Degreef is een nummer tien die ook op de linkerflank kan spelen, waar hij naar binnen kan snijden. Zijn technische vaardigheden zijn van hoog niveau, waardoor hij zijn directe tegenstanders gemakkelijk kan passeren en voorbij dribbelen, hoewel hij niet dezelfde explosiviteit heeft als bijvoorbeeld Jérémy Doku.

De 18-jarige lefgozer bezit een hoge voetbalintelligentie, waardoor hij altijd slim positioneert, het spel dicteert en zijn looplijnen optimaal benut. De vergelijkingen met Matias Suarez zijn daarom nooit ver weg, zoals David Penneman, bondscoach van de Belgische U17, verklaarde aan La Dernière Heure.

“Dat klopt. Wat hem kenmerkt, is zijn onvoorspelbaarheid. Soms voert hij een actie uit en denk je: 'Wow, dat had ik niet zien aankomen.’ Bovendien weet hij doelpunten te maken”, zei Penneman.

Anderlecht heeft een superman in de rangen

Het vertrouwen dat Anderlecht heeft in Tristan Degreef is absoluut geen loze belofte of window dressing van de club; Brian Riemer rekent daadwerkelijk op de 18-jarige talentvolle speler.

Afgelopen zomer maakte Degreef deel uit van de selectie tijdens de trainingsstage in Oostenrijk en kreeg hij speeltijd in de galawedstrijd tegen Ajax. “Van de Futures die met ons meetrainen, is Tristan (Degreef, nvdr.) echt goed”, gaf Alexis Flips toe op Mauve TV.

Eerder in het seizoen zat Degreef al eens op de bank tijdens de wedstrijd Eupen-Anderlecht, wat zijn eerste selectie voor het eerste elftal betekende.

“Hij verdient deze selectie. Het is een jongen die er soms naast is gevallen door de toegenomen concurrentie. Net als Stroeykens is hij een speler voor de toekomst en het is iemand waar we heel erg op rekenen”, zei Brian Riemer toen.

Enkele uren na zijn selectie voor het eerste elftal tegen Eupen zat Degreef op de bank bij de RSCA Futures in de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen, die zich op 147 kilometer afstand en anderhalf uur later afspeelde. Degreef viel zelfs in tijdens die wedstrijd. “Anderlecht heeft een superman in de rangen”, schreef Het Nieuwsblad.

Hoewel Degreef nog wat kracht en body mist, heeft de club vertrouwen in zijn potentieel om fysiek sterker te worden, aangezien de fysieke coaches dagelijks gericht met de tiener werken en hij regelmatig in de gym traint.

Het is echter niet de bedoeling dat Degreef een echte krachtpatser wordt, aangezien zijn slanke gestalte en elegante speelstijl hem net in staat stellen om gracieus langs zijn tegenstanders te glijden.

POLL: Degreef moet meer kansen krijgen bij Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>'Anderlecht slaat toe met balvirtuoos van groot kaliber'</strong>
'Anderlecht slaat toe met balvirtuoos van groot kaliber'

Anderlecht toont opnieuw interesse in Himad Abdelli (24), een veelzijdige en technisch sterke ...

46
46
'Club Brugge wil sensationele transfer bij Union'
'Club Brugge wil sensationele transfer bij Union'

Voor het derde seizoen op rij dreigt Union naast de landstitel te grijpen en opnieuw dreigt Club ...

184
184
'Nieuwe wending in Standard-saga: Venanzi moeit zich'
'Nieuwe wending in Standard-saga: Venanzi moeit zich'

Het wordt maar niet rustig bij Standard. Zaterdag volgde een nieuwe sportieve ontgoocheling met een ...

114
114
Luxeprobleem Club opgelost: "Goed aangepakt door Hayen"
Luxeprobleem Club opgelost: "Goed aangepakt door Hayen"

Club Brugge slikte vorige donderdag zijn eerste nederlaag onder Nicky Hayen, want in de slotfase ...

171
171
Vandenbempt zet Alderweireld op zijn plaats na uithaal
Vandenbempt zet Alderweireld op zijn plaats na uithaal

Zondag ging Antwerp al voor de zesde keer in zeven wedstrijden onderuit in de Champions' Play-Off. ...

374
374
'Antwerp drukt door: eerste zomeraanwinst op komst'
'Antwerp drukt door: eerste zomeraanwinst op komst'

Antwerp moet donderdag zijn seizoen zien te redden door in de bekerfinale Union te kloppen, want in ...

192
192
Middenvelder schept duidelijkheid over toekomst bij AA Gent
Middenvelder schept duidelijkheid over toekomst bij AA Gent

AA Gent heeft zich afgelopen weekend verzekerd van de eindwinst in de Europe Play-Off. De Buffalo's ...

175
175
'Club Brugge blijft twijfelen aan Hayen'
'Club Brugge blijft twijfelen aan Hayen'

Het zou zomaar kunnen dat Nicky Hayen Club Brugge de komende weken naar &eacute;&eacute;n van de ...

601
601
Faillissement Standard? Sportadvocaat velt zijn oordeel
Faillissement Standard? Sportadvocaat velt zijn oordeel

Het rommelt momenteel in Luik, zoveel kan je wel zeggen. De sportieve resultaten blijven tegenvallen ...

291
291
'Duivels kunnen aanstippen: datum EK-selectie bekend'
'Duivels kunnen aanstippen: datum EK-selectie bekend'

Het clubseizoen is stilaan zijn laatste rechte lijn ingegaan en dat betekent dat ook de start van ...

84
84
'Xavi wil grote kuis: 3 à 4 nieuwe titularissen bij Barça'
'Xavi wil grote kuis: 3 à 4 nieuwe titularissen bij Barça'

Voor FC Barcelona is het uiteindelijk een tegenvallend seizoen geworden. In La Liga kon het Real ...

137
137
Revelatie Club doet beter dan Puertas en hoort tot Europese top
Revelatie Club doet beter dan Puertas en hoort tot Europese top

Club Brugge blijft verder door de Champions' Play-Off razen en ging zondag ook winnen op de Bosuil. ...

313
313
'Bayern loopt zoveelste blauwtje in zoektocht naar coach'
'Bayern loopt zoveelste blauwtje in zoektocht naar coach'

Voor de eerste keer in twaalf jaar moest Bayern M&uuml;nchen dit seizoen nog eens de titel aan een ...

43
43
Drama voor Club Brugge: sterkhouder maanden out
Drama voor Club Brugge: sterkhouder maanden out

Club Brugge heeft zondag de macht gegrepen in de Jupiler Pro League. Het ging met 1-2 winnen op het ...

680
680
'Feyenoord gunt Belgische sensatie fraaie beloning'
'Feyenoord gunt Belgische sensatie fraaie beloning'

Feyenoord boekte zondagavond een klinkende 5-0-overwinning tegen PEC Zwolle, maar moest desondanks ...

69
69