Transfer Deadline Day: JPL-clubs spelen laatste troeven uit

Transfer Deadline Day: JPL-clubs spelen laatste troeven uit

Om middernacht sluit ook in België de transfermarkt onherroepelijk haar deuren. Wie op de valreep nog op zoek wil gaan naar vers bloed heeft de komende uren dus geen tijd meer te verliezen. Welke dossiers liggen bij onze eersteklassers bovenin de schuif? De prioriteiten bij elk van de 16 ploegen in de Jupiler Pro League, gerangschikt volgens het huidige klassement.

AA Gent: verdediger

Als primus van de klas hebben de Buffalo's hun start niet gemist. Het gegeerde spitsenduo bleef op post, ook de meeste andere posities zijn min of meer dubbel bezet. Alleen in Hein Vanhaezebrouck zijn typische trio achterin oogt de spoeling nog altijd dun. Een extra verdediger lijkt dus geen overbodige luxe, te meer met het oog op een strijd op drie fronten. Vooralsnog blijft het evenwel stil in Gent.

RSC Anderlecht: winger

Met maar liefst 11 nieuwkomers zat Jesper Fredberg de voorbije weken niet stil. Ook nu wemelt het nog van de geruchten in het Lotto Park. In het centrum van de verdediging mag er gerust iets bij, maar vooral in de aanvallende rangen wil Paars-Wit de selectie nog vlug van een dosis creativiteit voorzien. Het vizier blijkt daarvoor zowaar op Thorgan Hazard gericht. Halen de Brusselaars hun slag thuis?

Cercle Brugge: spits

Dankzij enkele gerichte aankopen lijkt de Vereniging ondanks het vertrek van meerdere sterkhouders vandaag al voldoende gewapend om nogmaals te verrassen. Diep in de punt kan scherpschutter Kévin Denkey, die afgelopen weekend voor het eerst eens niet de 90 minuten volmaakte, misschien wel nog een betere back-up gebruiken. Huidige stand-in Emilio Kehrer weegt tenslotte nog steeds te licht.

Club Brugge: verdediger

Via de officiële kanalen liet Club Brugge maandag reeds verstaan dat het huiswerk erop zit. Nochtans leek Blauw-Zwart voordien nog op jacht naar versterking voor de tot hiertoe kwetsbare achterhoede. Sinds het afscheid van Abakar Sylla heeft Ronny Deila in het hart van zijn defensie zelfs geen enkele linkspoot meer ter beschikking. Toch maar de ogen openhouden voor eventuele opportuniteiten?

KV Mechelen: middenvelder

Malinwa pakte zopas nog uit met de terugkeer van Elias Cobbaut, de zevende zomeraanwinst al Achter de Kazerne. Verder inkomend verkeer zit daar wellicht niet meer in de pijplijn, tenzij Jannes Van Hecke alsnog mag beschikken. Aanvankelijk leek dat alleszins wel de bedoeling, tot Steven Defour hem recent opnieuw opviste. Tegen nog een extra middenvelder zou hij vermoedelijk dus geen 'neen' zeggen.

Union: reservedoelman

12 vertrekkers, 11 nieuwkomers: het Dudenpark leek wel een duiventil. Voorlopig lijkt Union er echter weer in geslaagd om kwalitatieve vervangers te strikken. Voorin arriveerde met Kevin Rodriguez vorige week ook de beloofde opvolger voor Victor Boniface, Alessio Castro-Montes loste Bart Nieuwkoop af. Klus geklaard, al blijft een ervaren doublure voor Anthony Moris tussen de palen wel nog welkom.

Eupen: verdediger(s)

Op papier verloren de Panda's een paar sleutelfiguren, maar momenteel doet die frisse wind net deugd Am Kehrweg. Van alle ploegen in de linkse kolom slikten zij wel veruit het meeste tegengoals, de nul houden lukte zelfs nog maar één keer. Nochtans maakt Gabriel Slonina indruk onder de lat, en dus ligt het probleem elders. Tijd om eindelijk in te grijpen in het onaangeroerd defensief compartiment?

Antwerp: verdediger

Kersvers linksback Owen Wijndal biedt Mark van Bommel een broodnodig alternatief achterin, waar een blessuregolf haar tol eist. Al zijn de opties net zoals een rij hoger zeker in de as sowieso beperkt, iets wat de landskampioen door de grotere belasting nu wél zuur kan opbreken. Om de ambities waar te maken komen zowel nog een verdediger als (creatieve) middenvelder dan ook handig van pas.

KRC Genk: verdediger

Net als bij de concurrenten die Europees actief zijn komt mogelijke vers bloed in Genk te laat voor de groepsfase. Daarom haalden Dimitri de Condé in allerijl Zakaria El Ouahdi en Andi Zeqiri in huis. Hoewel alle openstaande vacatures zijn ingevuld zit Wouter Vrancken wel vrij krap in de centrale verdedigers. Áls er nog iets op til staat in de Cegeka Arena, wat niet de verwachting is, zal het wellicht daar zijn.

STVV: middenvelder

De defensie is alweer op de afspraak, maar net zoals vorig seizoen knelt het schoentje voorin bij STVV. Een euvel dat Benito Raman, die behalve scorend vermogen tevens wat ervaring moet toevoegen aan de jonge bende van Thorstin Fink, hopelijk kan verhelpen. Voor het overige weigert de coach zelf aan te dringen op versterking. Op het middenveld lijkt een extra portie power niettemin aangewezen.

RWDM: winger

Pandoeringen tegen Genk en Club geven een vertekend beeld van de afweer van de promovendus, die met een stevige lading nieuwkomers iedere linie van een kwaliteitsinjectie trachtte te voorzien. Op de flanken heeft het Braziliaanse duo Rikelmi en vooral Enio evenwel tijd nodig, terwijl Kylian Hazard nog een aantal maanden in de lappenmand ligt. Een winger staat bijgevolg bovenaan de verlanglijst.

OH Leuven: verdediger

Ongeveer hetzelfde verhaal bij OHL, dat er vijf om de oren kreeg van Union. Al hielden de Leuvenaren afgelopen weekend pas voor het eerst de nul, en was de achterhoede vorig jaar bijwijlen eveneens een pijnpunt. Toch werden daar ondanks de drukte aan Den Dreef de minste inspanningen geleverd. Aan kwantiteit weliswaar geen gebrek, maar een echte defensieleider kan Marc Brys best gebruiken.

Sporting Charleroi: spits

Van alle ploegen in de Play-Offs scoorden de Zebra's vorig seizoen het minst. Ook nu staat de teller op slechts vier stuks. Het nieuwe nummer negen Oday Dabbagh nam daarvan de helft voor zijn rekening, Youssouph Badji – definitief overgenomen van Club Brugge – daarentegen staat nog altijd droog. Felice Mazzu gelooft dan wel in het aanwezige materiaal, de slagkracht voorin mag worden opgekrikt.

Standard Luik: spits

Met amper drie goals in zes duels doet Standard nog slechter. Om dat probleem op te lossen rekenen de Rouches op Moussa Djenepo en Kamal Sowah – Romaine Mundle valt tot dusver door de mand. Vult op links een van hen de leegte van Aron Donnum in? Op de organisatie valt weinig aan te merken, het middenveld werd reeds vrij grondig onder handen genomen. Dan toch maar een extra spits?

KVC Westerlo: verdediger(s)

Na een al drukke stuntte Westerlo zopas nogmaals door Sergiy Sydorchuk naar 't Kuipje te lokken. Na 13 tegentreffers in zes matchen is de honger naar meer evenwicht en stabiliteit daarmee echter niet gestild. Het middenveld lijkt nu genoeg gestoffeerd, maar centraal achterin kan de concurrentie nog gevoelig worden aangescherpt. Emin Bayram, een 20-jarige Turk van Galatasaray, vormt een piste.

KV Kortrijk: winger

Vier goals gemaakt, 17 tegen. Aan de bedrijvigheid zal het nochtans niet liggen: 12 transfers, met spits Alexander Mighten en verdediger Craig Cathcart als laatste aanwinsten. In een fikse eindspurt willen de Kerels na Marco Kana ook diens Anderlecht-collega's Kristian Arnstad en Raman nog toevoegen aan het huurlingenlegioen. Zowel een middenvelder als winger zijn alvast meer dan welkom in Kortrijk.

POLL: Bij welke topclub verwacht u nog het meeste inkomend verkeer?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Vandenbempt onthult details over exit Vrancken bij Genk
Vandenbempt onthult details over exit Vrancken bij Genk

AA Gent nam dinsdag al officieel afscheid van Hein Vanhaezebrouck, waarmee de deur voor Wouter ...

0
0
'Rampscenario voor Thiago: toptransfer in het gedrang?'
'Rampscenario voor Thiago: toptransfer in het gedrang?'

Daags na zijn blessure tegen Union bevestigde Club Brugge de harde diagnose voor Igor Thiago. Zijn ...

163
163
Marc Coucke krijgt opvallend vrouwelijk voorstel: "Laat maar komen!"
Marc Coucke krijgt opvallend vrouwelijk voorstel: "Laat maar komen!"

Marc Coucke is klaar om zijn hoofdstuk bij Anderlecht nu echt succesvol te maken. De eigenaar van ...

94
94
<strong>‘Exit Dolberg? Anderlecht pakt uit met vervanger’</strong>
‘Exit Dolberg? Anderlecht pakt uit met vervanger’

RSC Anderlecht heeft een opvolger gevonden voor de vertrokken topschutter S&eacute;bastien Stassin. ...

192
192
AA Gent-fans zwaaien Vanhaezebrouck uit: "Standbeeld AUB!"
AA Gent-fans zwaaien Vanhaezebrouck uit: "Standbeeld AUB!"

AA Gent maakte dinsdag officieel bekend dat de wegen met Hein Vanhaezebrouck na dit seizoen ...

71
71
Club Brugge gewaarschuwd: Lotto Park warmt op voor titelduel
Club Brugge gewaarschuwd: Lotto Park warmt op voor titelduel

Indien de sterren gunstig gezind staan kan Anderlecht zich zondag eindelijk nog eens tot ...

291
291
'Westerlo heeft nieuwe hoofdcoach beet: contract tot 2026'
'Westerlo heeft nieuwe hoofdcoach beet: contract tot 2026'

Ondanks het behoud kostte de salonremise aan het eind van de reguliere competitie Rik De Mil de kop ...

131
131
Uppercut voor Club Brugge: dit is het verdict voor Thiago
Uppercut voor Club Brugge: dit is het verdict voor Thiago

Club Brugge is weer koploper af na het gelijkspel tegen Union. Dat was echter niet eens het ...

443
443
Scheidsrechters speeldag 9: gunstig voorteken Anderlecht?
Scheidsrechters speeldag 9: gunstig voorteken Anderlecht?

Met de eindstreep in zicht valt de spanning in de Champions' Play-Offs alsmaar meer te snijden. Ook ...

172
172
'Done deal: Mbappé zet handtekening bij Real Madrid'
'Done deal: Mbappé zet handtekening bij Real Madrid'

Kylian Mbapp&eacute; maakte vorige week zelf bekend dat hij zijn aflopend contract bij PSG niet zal ...

168
168
'Kink in de kabel: Vrancken dan toch niet naar AA Gent?'
'Kink in de kabel: Vrancken dan toch niet naar AA Gent?'

Wat iedereen al langer wist is nu ook officieel bekend: Hein Vanhaezebrouck en AA Gent gaan na dit ...

1265
1265
Titelrace barst lost: statistieken duiden favoriet aan
Titelrace barst lost: statistieken duiden favoriet aan

Na de beklijvende titelrace van vorig seizoen is het ook nu weer razend spannend in de Champions' ...

393
393
Club bibbert: Hayen verschaft update over blessure Thiago
Club bibbert: Hayen verschaft update over blessure Thiago

Na het gelijkspel tegen Union is Club Brugge de polepositie in de Play-Offs alweer kwijt. Tot ...

727
727
Beerschot-fans krijgen stevige opdoffer: 'Celstraf gevraagd'
Beerschot-fans krijgen stevige opdoffer: 'Celstraf gevraagd'

Het zijn andermaal turbulente tijden voor de trouwe Beerschot-supporters. Eerst was er de euforie ...

246
246
Club vindt 'kampioenenmaker': "Hij heeft de sleutel op Anderlecht"
Club vindt 'kampioenenmaker': "Hij heeft de sleutel op Anderlecht"

In de titelstrijd heeft Club Brugge zijn lot nog steeds in eigen handen. Maar na de puntendeling ...

313
313