Mbappé loopt in de val: transferdrama dreigt

Mbappé loopt in de val: transferdrama dreigt

Real Madrid heeft vorig jaar grote inspanningen geleverd om Kylian Mbappé naar de club te halen. De Franse sterspeler heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat Real zijn droomclub is en zelf wakkerde hij ook de geruchten aan over een mogelijke toptransfer naar Los Blancos. De liefde tussen Mbappé en Real was groot, tot het moment dat de Fransman in mei vorig jaar iedereen verraste door ervoor te kiezen zijn verblijf bij Paris Saint-Germain te verlengen, in plaats van naar Madrid te verhuizen. Florentino Pérez was destijds zwaar geschokt door de onverwachte beslissing van Mbappé. Het is dan ook erg onzeker of de voorzitter nu bereid is om een tweede charmeoffensief te lanceren, nadat de Franse superster vorig jaar genadeloos zijn hart als dat van de club brak.

Nieuwe Mbappé-blockbuster

Bereid je voor op een blockbuster transferssoap rondom Kylian Mbappé deze zomer! De Franse sterspeler heeft maandag een aangetekende brief gestuurd naar Paris Saint-Germain, waarin hij aangeeft dat hij de optie om zijn huidige contract, dat loopt tot en met juni 2024, met één extra seizoen te verlengen, niet zal activeren. Deze onverwachte beslissing komt als een grote schok in Parijs, aangezien Paris Saint-Germain nu verplicht is om Mbappé tijdens de komende zomertransferperiode te verkopen, om te voorkomen dat hij aan het einde van volgend seizoen transfervrij vertrekt. Een van de meest voor de hand liggende bestemmingen voor Kylian Mbappé zou ongetwijfeld Real Madrid zijn. De Koninklijke heeft vorig jaar al maandenlang geflirt met de Fransman, die er zelf nooit een geheim van heeft gemaakt dat Real Madrid zijn droomclub is.



Zelfs Nacho Fernandez, verdediger van Real, heeft onlangs in een interview met El Chiringuito aangegeven dat hij liever Kylian Mbappé dan Harry Kane ziet spelen als de nieuwe aanvalsleider in het Estadio Santiago Bernabeu volgend seizoen. “Wat kan ik je vertellen over Mbappé? Ik hoop het. Als het aan mij ligt, zou ik hem deze zomer logischerwijs graag zien komen”, aldus de 33-jarige Spanjaard. “We zijn belangrijke spelers zoals Karim (Benzema) kwijtgeraakt en we hebben spelers nodig om doelpunten te maken.” Ondanks het feit dat Mbappé zich in zijn laatste contractjaar bevindt bij Paris Saint-Germain, zal hij naar verwachting nog steeds een aanzienlijk kapitaal moeten kosten. Volgens de New York Times hoopt de Franse topclub maar liefst 185 miljoen euro te ontvangen bij een verkoop van hun sterspeler.

Hoe geloofwaardig is Mbappé nog als Galactico?

Het is zonder twijfel duidelijk dat de mogelijke supertransfer van Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain naar Real Madrid een gevoelige, complexe en mogelijk tumultueuze aangelegenheid belooft te zijn voor alle betrokken partijen. Daarom blijft de kans op zijn komst naar Real op dit moment nog voornamelijk theoretisch. We herinneren eraan dat de relatie tussen beide clubs sinds de veelbesproken en sterk gemediatiseerde transfersoap van vorig jaar erg bekoeld is. Het is ook nog maar de vraag hoe geloofwaardig Mbappé nog is als mogelijke 'Galactico' voor Real. De Spaanse club voerde vorig jaar concrete onderhandelingen met de Franse superster en ook Mbappé had toen meerdere keren de geruchten aangewakkerd. Desondanks verhuisde hij uiteindelijk niet naar Madrid en koos hij ervoor om nog drie jaar langer in Parijs te blijven. Deze beslissing zorgde voor grote ontevredenheid bij Real-voorzitter Florentino Pérez, die niet gewend is om afgewezen te worden, zeker niet in de mondiale media.

La Décision

23 mei 2022. “Geschiedenis wordt hier geschreven. Ici, c’est Paris.” Kylian Mbappé verraste eind mei vorig jaar vriend en vijand door zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen tot 2025. Met een symbolisch filmpje op de officiële clubkanalen werd Mbappé gepresenteerd als de koning van Parijs, staand op het dak van het Parc des Princes, waar hij zijn grondgebied overzag. Hij verklaarde voor de aftrap van de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Metz: “Ik heb altijd gezegd dat Parijs mijn thuis is. Ik wil hier nog titels winnen en samen plezier hebben, zoals we altijd hebben gehad.” Bij deze grootse contractverlenging hoorde vanzelfsprekend een passend salaris. Volgens berichten zou de Franse superster een maandelijks inkomen van 4,7 miljoen euro ontvangen, naast een tekenbonus van naar verluidt 150 miljoen euro. Bovendien kreeg Mbappé ook inspraak in het transferbeleid van PSG, inclusief medezeggenschap bij de keuze van de trainer.



Het Mbappé-transferbudget van Real Madrid

Vorig jaar flirtte Real Madrid maandenlang met Kylian Mbappé, die er zelf nooit een geheim van maakte dat Real Madrid zijn droomclub is. Het leek erop dat er vorig seizoen niets een transfer naar Spanje in de weg stond. Sterker nog, Mbappé was de absolute prioriteit van voorzitter Florentino Pérez. Om het salaris van Mbappé te kunnen bekostigen, verkocht Real Madrid vorig jaar meerdere spelers en maakte het de nodige financiële ruimte vrij. Het vertrek van Sergio Ramos (vrije transfer naar Paris Saint-Germain) en Raphaël Varane (naar Manchester United voor 40 miljoen euro) paste in deze strategie. Ook de transfers van Sergio Reguilón (naar Tottenham voor 30 miljoen euro), Achraf Hakimi (naar Internazionale voor 43 miljoen euro) en Martin Odegaard (naar Arsenal voor 35 miljoen euro) werden beschouwd als middelen om het ‘Mbappé-budget’ vrij te maken. Bovendien had Florentino Pérez in de voorgaande mercato’s relatief weinig transferbudget gespendeerd, allemaal met als ultiem doel om Mbappé naar Madrid te halen.

Mbappé wakkert zelf de Real Madrid-geruchten aan

De liefde tussen Kylian Mbappé en Real Madrid was alvast heel groot. Dit werd vorig jaar duidelijk tijdens de achtste finale van de UEFA Champions League, waarin Real Madrid het opnam tegen Paris Saint-Germain. Coach Carlo Ancelotti en de fans van Los Blancos verwelkomden Mbappé hartelijk in het Estadio Santiago Bernabeu. Ancelotti verklaarde tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan deze Europese topwedstrijd: “Volgens de geschiedenis van Bernabéu worden geweldige spelers altijd begroet met applaus. Ik zou begrijpen als dat ook bij hem gebeurt. De fans houden van geweldige spelers.”Kylian Mbappé zorgde toen tijdens de warming-up voor opmerkelijke beelden op televisie. De Franse superster keek vol bewondering naar de lege tribunes van het Estadio Santiago Bernabeu, alsof hij ter plekke verliefd werd op zijn toekomstige speelplek. Velen zagen dit als een duidelijke hint naar een mogelijke transfer. Mbappé voedde de geruchtenmolen verder door in die periode een vrije dag door te brengen in Madrid. Hij plaatste zelfs een foto van zichzelf en zijn teamgenoot Achraf Hakimi op Instagram. Was dit een zakelijk bezoek of een plezierreis? De Spaanse krant AS verwelkomde hem de volgende dag alvast op de voorpagina. Niemand die er toen nog aan twijfelde dat Mbappé weldra zijn langverwachte supertransfer naar Real Madrid zou aankondigen.

Pérez geschokt en ontsteld

Vorig jaar was Florentino Pérez dan ook zwaar geschokt door de verrassende beslissing van Kylian Mbappé om zijn verblijf bij Paris Saint-Germain te verlengen in plaats van een droomtransfer naar Real Madrid te maken. De voorzitter van Los Blancos had maandenlang geprobeerd om de Franse speler naar de club te halen en hij zag zijn commerciële masterplan en de belangrijkste sportieve bouwsteen van Carlo Ancelotti's team in duigen vallen. Bovendien is het voor de voorzitter ongebruikelijk om afgewezen te worden. De kwestie trok zelfs de aandacht van de Spaanse voetbalcompetitie. La Liga diende meerdere klachten in tegen Paris Saint-Germain bij verschillende instanties.


Nieuw charmeoffensief voor heartbreaker Mbappé?

In een officieel communiqué destijds verklaarde Real Madrid dat het schandalig was dat een club als Paris Saint-Germain, die het vorige seizoen meer dan 220 miljoen euro verlies had geleden en in de afgelopen jaren een totaal verlies van 700 miljoen euro had opgebouwd, toestemming kreeg voor een kostenpost van ongeveer 650 miljoen euro aan salarissen. Tegelijkertijd benadrukte Mbappé destijds dat hij veel respect heeft voor Florentino Pérez en Real Madrid, en dat de club er alles aan heeft gedaan om hem gelukkig te maken in Madrid. Het is nog onduidelijk of Pérez nu bereid is om een tweede charmeoffensief te lanceren, nadat Mbappé vorig jaar genadeloos het hart van zowel de voorzitter als de club brak.

POLL: Speelt Mbappé volgend seizoen voor Real Madrid?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Union gaat voor mirakel: Blessin gebruikt bijzonder trucje
Union gaat voor mirakel: Blessin gebruikt bijzonder trucje

Voor Union wordt het zondag een wedstrijd van alles of niets. Op het veld van Cercle Brugge moet er ...

78
78
'De Condé heeft nieuwe Genk-trainer al in het hoofd'
'De Condé heeft nieuwe Genk-trainer al in het hoofd'

Interim-coach Domenico Olivieri stoomt zijn troepen bij KRC Genk momenteel klaar voor de clash van ...

37
37
Haaland afgetroefd: dit is de PL-speler van het jaar
Haaland afgetroefd: dit is de PL-speler van het jaar

Morgen rond 19u weten we wie zich tot kampioen kroont van een zinderend Premier League seizoen. ...

96
96
'Leegloop op Kiel: sportieve architect verlaat Beerschot'
'Leegloop op Kiel: sportieve architect verlaat Beerschot'

Beerschot VA kroonde zich dit seizoen ietwat verrassend tot kampioen in de Challenger Pro League en ...

84
84
'City vindt opvolger De Bruyne: transfersom van 150 miljoen'
'City vindt opvolger De Bruyne: transfersom van 150 miljoen'

Manchester City heeft zondag voldoende aan een thuiszege tegen West Ham United om de Premier League ...

115
115
Titelverdict Zetterberg: "Zij zijn de beste ploeg van België"
Titelverdict Zetterberg: "Zij zijn de beste ploeg van België"

De titelkoorts in de Jupiler Pro League nam de voorbije dagen gevoelig toe. Zondag kan immers de ...

376
376
Weg vrij voor Casteels? Schmeichel licht tipje van sluier op
Weg vrij voor Casteels? Schmeichel licht tipje van sluier op

RSC Anderlecht bereidt zich momenteel voor op de thuismatch tegen Club Brugge, wat opnieuw een ...

161
161
TRANSFERUURTJE: 'Volgende vertrekker bij Club, Genk lonkt naar rivaal'
TRANSFERUURTJE: 'Volgende vertrekker bij Club, Genk lonkt naar rivaal'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

254
254
Kippenvel: STVV en OHL leggen match stil voor erehaag
Kippenvel: STVV en OHL leggen match stil voor erehaag

Vrijdagavond werd de voorlaatste speeldag van de Europe Play-Offs op gang getrapt met een duel ...

91
91
'RSCA-lieveling speelt zondag laatste match in Lotto Park'
'RSCA-lieveling speelt zondag laatste match in Lotto Park'

RSC Anderlecht kan aanstaande zondag mogelijk kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Club ...

422
422
Courtois deed topcoach gruwelen: "Die klootzak had 12 handen!"
Courtois deed topcoach gruwelen: "Die klootzak had 12 handen!"

Zondag sluit Liverpool zijn seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton. Het wordt voor ...

157
157
De Laet legt twee opties op tafel voor volgende uitdaging
De Laet legt twee opties op tafel voor volgende uitdaging

Maandag maakt Antwerp de trip naar Genk, om volgende week zijn play-offs af te sluiten met een ...

224
224
Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse
Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse

Anderlecht kan zich zondag met wat meeval al verzekeren van de 35ste landstitel uit de ...

138
138
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'

Real Madrid pakte onlangs zijn 36ste landstitel en speelt binnen een tweetal weken ook de finale van ...

215
215
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"

Club Brugge kan dit weekend nog geen kampioen spelen. Maar als het zijn twee resterende wedstrijden ...

640
640