Club Brugge gaat uitpakken met straf gouden duo

Club Brugge gaat uitpakken met straf gouden duo

De titel is nog mogelijk voor Club Brugge, maar dan moet er nog heel veel gebeuren. Rik De Mil gelooft nog in alle scenario’s, terwijl ook voor Hans Vanaken nog alles kan. Toch houdt men in het Jan Breydelstadion rekening dat er volgend seizoen geen Champions League-voetbal wordt gespeeld. Het mislopen van het Kampioenenbal betekent op het financieel gebied een flinke streep door de Brugse rekening, want op die manier loopt Club tientallen miljoenen euro's mis. Blauw-Zwart zet dit seizoen, vooral onder Carl Hoefkens en Rik De Mil, hard in op de doorstroming van Club NXT naar het eerste elftal, en in de volgende jaargang zal dat nog meer zo zijn. Kyriani Sabbe, een jonge rechtsachter, viel sterk in tijdens de laatste wedstrijd tegen KAS Eupen en is een van de jonge spelers die van zich laten spreken. Ook linksachter Maxim De Cuyper krijgt volgend jaar een kans om zich te bewijzen in het eerste elftal. Club Brugge streeft er dus naar om in de nabije toekomst een linker- en rechterflankbezetting te hebben met twee eigen opgeleide spelers.


HET MASTERPLAN ‘CLUB NXT’
Verwacht in de komende transferperiode geen miljoenentransfers meer à la Roman Yaremchuk. Of dikbetaalde contracten voor ervaren spelers op hun retour zoals Dedryck Boyata. Club Brugge zal in de zomermercato vooral gerichte transfers voeren, en hoge transfer- en salarisbedragen proberen te vermijden. Ook zullen ze meer inzetten op de doorstroming van jonge spelers van Club NXT naar het eerste elftal. Dit was iets waar coach Carl Hoefkens aan het begin van dit seizoen mee begon en wat momenteel wordt voortgezet door Rik De Mil.

Dit seizoen hebben verschillende jonge spelers, waaronder Antonio Nusa, Jorne Spileers, Romeo Vermant, Chemsdine Talbi, Lynnt Audoor, Abakar Sylla, Jorne Spileers en Kyriani Sabbe, hun kans gekregen in het eerste elftal van Club Brugge. Voor interim-hoofdcoach Rik De Mil speelt leeftijd en ervaring geen rol in zijn selectiebeleid, hij kiest resoluut voor kwaliteit en talent. Dit heeft al geleid tot het passeren van ervaren spelers zoals Roman Yaremchuk en Denis Odoi ten gunste van jongere spelers. Dit is geen show, maar een bewuste strategie om jong talent te ontwikkelen en de doorstroming van Club NXT naar het eerste elftal te bevorderen.



“Eerder heb ik al gezegd dat ik dit niet doe om te kunnen zeggen dat we toch iets positiefs gedaan hebben dit seizoen. Of om de coach te zijn die jonge gasten brengt. Als ik het gevoel heb dat sommigen beter doen dan anderen en dat ze hun kans verdienen, dan brengen we die ook. Dan speelt leeftijd en ervaring geen rol - kwaliteit is voor mij belangrijker”, zei Rik De Mil eerder dit seizoen. Club Brugge zal meer dan ooit blijven investeren in de jeugd en hen goed omkaderen, met als ultiem doel een kwalitatieve doorstroming naar het eerste elftal te voorzien.

NIEUWE NUMMER 1 OP DE RECHTSBACK?
De laatste jongeling die zijn neus aan het venster steekt is Kyriani Sabbe (18). In de wedstrijd tegen KV Mechelen mocht hij één minuut invallen en vorig weekend kreeg hij meer speeltijd, namelijk 41 minuten. Hij liet daarbij een goede indruk achter, hoewel de tegenstand van KAS Eupen niet van hoog niveau was. Sabbe speelt als rechtsachter en staat bekend om zijn offensieve impulsen en geweldige voorzetten. In de 41 minuten speeltijd leverde hij bijvoorbeeld vier succesvolle centers af, wat meteen het hoogste aantal was van alle Club Brugge-spelers. Zijn prestaties bevestigen zijn potentieel als een veelbelovende jonge speler voor de toekomst van Club Brugge.



Ook op het gebied van dribbels was hij indrukwekkend, want hij ging vier keer langs zijn tegenstander, enkel Noa Lang (5) en Andreas Skov Olsen (7) telden meer geslaagde dribbels. Kyriani Sabbe heeft zich sinds zijn promotie naar de A-kern begin dit jaar snel weten te profileren. Het Brugse jeugdproduct, hij is al sinds zijn zesde aangesloten bij Club, scoorde punten tegen KAS Eupen en dat belooft alvast voor de toekomst, vooral op de positie van rechtsback waar er met de tegenvallende Clinton Mata en Denis Odoi momenteel geen duidelijke nummer 1 is. Het zou alvast een interessante optie zijn om deze positie te versterken met een eigen opgeleide speler als Sabbe.

HET GAAT RAZENDSNEL VOOR HET SUPERTALENT
Kyriani Sabbe heeft afgelopen weekend alle veelbelovende woorden bevestigd en zijn grote potentieel als speler aangetoond. Hij belichaamt het DNA van Club Brugge door zijn diepgang, snelheid, loopvermogen, lef, en uitstekende mentaliteit en prima voorzet. Sabbe wordt al geruime tijd beschouwd als een supertalent bij de club en zijn ontwikkeling gaat razendsnel. Zijn jeugdopleiding bij Club Brugge was zo succesvol dat hij op zijn vijftiende al deel uitmaakte van de U18, en op zijn zestiende (en zes dagen) maakte hij al zijn debuut bij Club NXT. Sabbe lijkt zich snel te ontwikkelen en zijn potentieel als toekomstige speler voor Club Brugge lijkt veelbelovend.



Kyriani Sabbe's status als supertalent wordt onderstreept door het feit dat Ajax drie jaar geleden al interesse in hem toonde. Toch wist Club Brugge hem met hun duidelijke toekomstplannen en de kwaliteit van hun jeugdopleiding, met name Club NXT, te overtuigen om een driejarig contract te tekenen. “Ik tekende bij tot 2024 en dat doe je uiteindelijk maar met één doel, en dat is in die eerste ploeg van Club Brugge te geraken”, zei Sabbe toen. En nu, drie jaar later, lijkt dat doel steeds dichterbij te komen.

SABBE - DE CUYPER
Als Kyriani Sabbe dit seizoen kan blijven bevestigen als hij in actie komt, dan kan de tiener volgend seizoen mogelijk een grotere rol spelen in het eerste elftal van Club Brugge. Clinton Mata en Denis Odoi zijn geen langetermijnoplossingen en hun directe impact laat al een tijdje te wensen over. Sabbe heeft alle kwaliteiten om een belangrijke speler te worden op de rechtsachterpositie en met Maxim De Cuyper kan er volgend seizoen ook op de andere flank een veelbelovende jeugdspeler een basisplaats veroveren.



Maxim De Cuyper, momenteel uitgeleend aan KVC Westerlo, maakt dit seizoen indruk bij de Kemphanen en hij zal volgend seizoen een volwaardige kans krijgen in het eerste elftal van Club Brugge. Hij zal de strijd moeten aangaan met de sterke Bjorn Meijer voor een plek op de linkerflank. De Cuyper is vooral sterk in de aanval, terwijl Meijer defensief beter is. Beide spelers kunnen elkaar complementeren, maar De Cuyper stelde eerder in Het Nieuwsblad zelf voor om samen te spelen. “In een 3-5-2 kan hij als centrale verdediger op links spelen en ik kan mijn ding doen op de flank.”

POLL: Sabbe moet de voorkeur krijgen op Odoi en Mata

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'

Antwerp FC gaat maandag op bezoek bij KRC Genk, wat een sleutelwedstrijd wordt in de strijd om het ...

182
182
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'

Bayern München sluit zaterdagnamiddag zijn seizoen af met een verplaatsing op het veld van TSG ...

142
142
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen

In de Champions' Play-Offs zijn alle ogen logischerwijs op de titelstrijd gericht, maar ook de ...

277
277
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"

RSC Anderlecht krijgt aanstaande zondag mogelijk de kans om beslag te leggen op de landstitel. Maar ...

381
381
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier

Bij Club Brugge ligt de focus momenteel op het levensbelangrijke duel van aanstaande zondag op ...

1040
1040
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'

FC Barcelona wil zich aanstaande zondag verzekeren van de tweede plaats in La Liga, maar momenteel ...

118
118
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil

Indien het komend weekend niet wint van KRC Genk mag Antwerp definitief een kruis maken over ...

367
367
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker

De kraker tussen Anderlecht en Club Brugge wordt hier en daar "de moeder aller klassiekers" genoemd. ...

248
248
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname

Beerschot verzekerde zich enkele weken geleden al van de promotie naar het hoogste niveau, met ...

181
181
'Groen licht in Gent: spits legt medische testen af'
'Groen licht in Gent: spits legt medische testen af'

Op witte rook is het nog even wachten, maar het nieuwe organigram van Sam Baro bij AA Gent krijgt ...

372
372
'Kandidaat-coaches zetten deur open voor Club Brugge'
'Kandidaat-coaches zetten deur open voor Club Brugge'

Zelf ziet Nicky Hayen een vaste benoeming als T1 van Club Brugge wel zitten, maar Bart Verhaeghe en ...

637
637
Schorsingen Play-Offs: 6 spelers op het strafbankje
Schorsingen Play-Offs: 6 spelers op het strafbankje

Terwijl de kaarten in de Europe Play-Offs al geschud zijn stevenen ook de Champions' Play-Offs af op ...

293
293
<strong>‘AA Gent doet de tent daveren: 4 miljoen voor nieuwe Gnabry’</strong>
‘AA Gent doet de tent daveren: 4 miljoen voor nieuwe Gnabry’

AA Gent is op zoek naar versterking voor hun aanval, waarbij ze zich richten op Armindo Sieb van ...

364
364
'Club Brugge verrast: volgende spits al richting exit?'
'Club Brugge verrast: volgende spits al richting exit?'

Door de blessure van Igor Thiago zal Ferran Jutgl&agrave; zondag diep in de punt postvatten bij Club ...

614
614
Hayen verschaft update over blessure Thiago: “Tot dan is hij out”
Hayen verschaft update over blessure Thiago: “Tot dan is hij out”

Na een gelijkspel tegen Union moest Club Brugge haar leidersplaats maandag weer afstaan aan ...

465
465