Benito Raman loopt stevig tegen de lamp bij Anderlecht

Benito Raman loopt stevig tegen de lamp bij Anderlecht

Het is over & out voor Benito Raman bij RSC Anderlecht. Hoewel hij nog één jaar op zijn contract heeft bij Sporting, waarbij de club ook over de optie beschikt om die lopende verbintenis met nog een extra jaar te verlengen, willen de Brusselaars toch van hem af. En het liefst zo snel mogelijk. Anderlecht zal in de komende weken en maanden op zoek gaan om een vertrek te bewerkstelligen, en dat betekent een serieuze streep door de rekening van Raman. In iets meer dan anderhalf jaar tijd zag hij zijn krediet als sneeuw voor de zon verdwijnen.


RAMAN BETAALT EEN ZWARE PRIJS
Geen Benito Raman in de selectie tegen KV Mechelen. De 28-jarige aanvaller was naar eigen zeggen nochtans volledig fit voor de wedstrijd op zondagavond, maar desondanks besloot Brian Riemer hem niet te selecteren. En de reden daarvoor is duidelijk: Raman heeft geen toekomst meer in het Lotto Park, en volgens Het Laatste Nieuws is de relatie tussen de aanvaller en de coach danig vertroebeld. Het Laatste Nieuws stelt dat Raman zichzelf op een zijspoor heeft gezet bij Riemer. “Voor de camera's mag Riemer altijd 'Mr Nice Guy' zijn, je rijdt best niet tegen zijn kar. Esposito, Silva, Hoedt, Trebel,...Wie het niet met hem eens is, kan gaan. Is Raman de volgende in het rijtje?”

Ook Het Nieuwsblad schrijft dat Benito Raman maar beter uitkijkt naar een nieuwe werkgever. “De wispelturigheid van de pocketspits - ook naast het veld - ligt moeilijk”, aldus de krant, terwijl journalist Sacha Tavolieri vorig weekend ook al meldde dat het bestuur niet meer op hem rekent. En dat komt ongetwijfeld hard aan bij Raman, die vorige week nog openlijk de wens uitsprak om langer te mogen blijven bij Anderlecht. Hij zei in een interview met Het Laatste Nieuws dat hij met plezier nog voor vijf jaar wilde bijtekenen in het Lotto Park.



“Als de situatie blijft zoals ze nu is, zit ik hier heel goed. Op dit moment wil ik niet vertrekken”, verklaarde hij toen. Benito Raman is één van de meest beslissende spelers van Anderlecht dit seizoen, hij ligt goed bij (een deel) van de supporters, na zijn doelpunt tegen KAS Eupen kuste hij het embleem van zijn shirt en de meegereisde fans juichten euforisch, maar vooral in de spelersgroep dragen ze hem op handen. Raman is de gangmaker in de kleedkamer, waar hij veel grapjes uithaalt en voor de ambiance zorgt. Maar dit alles is niet voldoende voor Anderlecht om verder te gaan met hem.

VLAMMEND INTERVIEW EN WOEDE VAN KOMPANY
En die drastische beslissing heeft verschillende oorzaken. De verzuurde onderlinge relatie tussen Benito Raman en Brian Riemer heeft uiteraard een grote invloed, maar ook de financiële en puur sportieve aspecten spelen een aanzienlijke rol. Raman keerde in de zomer van 2021 terug naar België om een van de beste spelers van de competitie te worden en hij verdient ook goed zijn boterham bij Anderlecht. Maar die mooie verloning staat helemaal niet in verhouding tot zijn matige sportieve invloed. Door de combinatie van zijn hoge salarispakket met ontoereikende prestaties wil dus af van Raman zijn contract. De eenjarige cluboptie - met bijhorende loonopslag - is al helemaal uit den boze.

“Normaal gezien moet ik met de ervaring die ik heb elke match bij de beste twee spelers van Anderlecht zitten. Lukt dat niet, dan heb ik gefaald”, augustus 2021, Het Nieuwsblad

Zoals Het Nieuwsblad maandag aangeeft, ligt Benito Raman ook moeilijk in de bestuurskamer. In zijn bijna tweejarige periode bij Anderlecht zorgde de guitige aanvaller voor veel ophef en ergernissen. Denk bijvoorbeeld aan het veelbesproken tafereel vorig seizoen na de wedstrijd tussen Union SG en Anderlecht. De bankzitter uitte zijn frustratie over zijn beperkte rol in een vlammend interview aan de aanwezige pers, en hij dreigde toen zelfs met een vertrek. Deze eerste impulsieve actie van Raman werd hem niet in dank afgenomen door het bestuur van Anderlecht en coach Vincent Kompany.


In datzelfde seizoen liet Benito Raman zich in de match tegen KV Kortrijk vangen door Faïz Selemani. De Anderlecht-aanvaller werd geprovoceerd door de Comorees en Raman deelde hem prompt een kopstoot uit. “Ik kan er niet mee lachen … Ik wil niet dat mijn reactie overheerst, maar ik moet hier wel over nadenken. Uiteraard is dat iets wat bepalend is”, aldus een grimmige Vincent Kompany toen. Dergelijke ongecontroleerde en emotionele buien horen niet thuis op een voetbalveld en zorgden voor grote ergernis en ontgoocheling bij de hyperprofessionele Kompany en bij het clubbestuur.

EEN PINT EN BIJNA EEN STADIONVERBOD
Benito Raman pakte dit seizoen dan weer twee domme gele kaarten in de match tegen Antwerp FC. Hij kreeg een eerste gele kaart door zich te mengen in het opstootje rond Calvin Stengs, en daarna volgde een tweede gele kaart door een nutteloze en opzichtige trekfout te plegen op Willian Pacho. “Die tweede kaart is wel heel dom van Benito, hij wist niet dat hij al geel had gekregen”, verklaarde coach Brian Riemer achteraf. “Raman denkt niet of te weinig na”, concludeerde René Vandereycken in Het Nieuwsblad. “Er was helemaal geen gevaar. Ik vind dat onbegrijpelijk. Dat moet eruit, hij is ook geen onervaren speler meer”, waarschuwde de analist toen al.

De volgende week moest Benito Raman brommen in de wedstrijd tegen KV Oostende, maar hij maakte wel - met de supportersbus zelfs - de verplaatsing mee naar ‘t zeetje. De spits, getooid in een paars-witte sjaal, was aanwezig in de bezoekende tribune in Oostende, tussen de bezoekende fans. Hij maakte zich populair door handtekeningen uit te delen, selfies te maken en mee te zingen met de spreekkoren. Maar hij werd er ook gespot met een pintje in zijn handen. Niet erg professioneel volgens een groot deel van de Anderlecht-fans, en uiteraard ook de club.



Daarna werd hij in Oostende door zijn ploegmaats, hij ligt bijzonder goed in de groep, ook nog eens op het veld getrokken. Allemaal met goede bedoelingen, maar de politie van Oostende voerde wel een onderzoek in want een ‘supporter’ mag nu eenmaal het veld niet betreden. Er hing Benito Raman een boete of zelfs een stadionverbod boven het hoofd. Niet dat de 28-jarige daar zwaar in de maag mee zat, want een week later scoorde hij een doelpunt tegen Sint-Truiden en hij vierde zijn goal alsof hij een pintje aan het drinken was. “Iedereen heeft commentaar dat ik graag een pintje drink, dus trok ik er maar een open.”

POLL: Kan Raman mee bij de Belgische top?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse
Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse

Anderlecht kan zich zondag met wat meeval al verzekeren van de 35ste landstitel uit de ...

0
0
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'

Real Madrid pakte onlangs zijn 36ste landstitel en speelt binnen een tweetal weken ook de finale van ...

48
48
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"

Club Brugge kan dit weekend nog geen kampioen spelen. Maar als het zijn twee resterende wedstrijden ...

244
244
'Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'
'Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'

Interim-coach Domenico Olivieri bereidt zijn manschappen bij KRC Genk momenteel voor op de ...

238
238
<strong>Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel</strong>
Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel

Na een moeizame start heeft Roman Yaremchuk zich weten op te werken tot een vaste waarde bij ...

451
451
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'

Komend weekend kan het doek vallen over de titelstrijd in de Jupiler Pro League. In het voor hen ...

365
365
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'

Antwerp FC gaat maandag op bezoek bij KRC Genk, wat een sleutelwedstrijd wordt in de strijd om het ...

303
303
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'

Bayern M&uuml;nchen sluit zaterdagnamiddag zijn seizoen af met een verplaatsing op het veld van TSG ...

201
201
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen

In de Champions' Play-Offs zijn alle ogen logischerwijs op de titelstrijd gericht, maar ook de ...

375
375
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"

RSC Anderlecht krijgt aanstaande zondag mogelijk de kans om beslag te leggen op de landstitel. Maar ...

516
516
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier

Bij Club Brugge ligt de focus momenteel op het levensbelangrijke duel van aanstaande zondag op ...

1305
1305
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'

FC Barcelona wil zich aanstaande zondag verzekeren van de tweede plaats in La Liga, maar momenteel ...

145
145
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil

Indien het komend weekend niet wint van KRC Genk mag Antwerp definitief een kruis maken over ...

450
450
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker

De kraker tussen Anderlecht en Club Brugge wordt hier en daar "de moeder aller klassiekers" genoemd. ...

279
279
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname

Beerschot verzekerde zich enkele weken geleden al van de promotie naar het hoogste niveau, met ...

217
217