Antwerp heeft ‘brutale’ vervanger Nainggolan beet

Antwerp heeft ‘brutale’ vervanger Nainggolan beet

Mark van Bommel hield zijn hart vast in aanloop naar het bekertreffen tegen Standard. De coach van Antwerp FC moest het woensdag stellen zonder Radja Nainggolan, Faris Haroun, Alhassan Yusuf en Pieter Gerkens, waardoor hij Standard bekampte met een experimenteel centraal middenveld. Maar Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs en Arthur Vermeeren deden het daar uitstekend tegen de Rouches. De jonge Vermeeren ontpopte zich tot een echte draaischijf en hij lijkt een adequate vervanger te zijn voor Nainggolan, wiens contract in onderling overleg werd ontbonden.


HEERSER OP HET MIDDENVELD

Antwerp FC troefde Standard af met 4-0 cijfers en de ploeg van Mark van Bommel controleerde de wedstrijd moeiteloos. Bij de Great Old waren er meerdere uitblinkers, maar vooral de knappe prestatie van Arthur Vermeeren sprong in het oog. De 17-jarige was een cruciale pion in de opbouw en in de recuperatie. Het was pas zijn derde basisplaats dit seizoen, maar het was alsof Vermeeren al jaren meedraaide in de eerste ploeg van Antwerp. Daarnaast was de wisselwerking van onuitgegeven centrale middenveld met Vermeeren, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs ook uitstekend.

"Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs hadden de vrijheid om onderling te wisselen en Arthur (Vermeeren, red.) paste zich daaraan aan”, analyseerde Mark van Bommel na de wedstrijd. “Dat liep best vlot. Vanzelfsprekend is dit in de toekomst voor herhaling vatbaar.” Vermeeren voetbalde zonder complexen en de jonge middenvelder werd zelfs verkozen tot ‘Man van de Match’. Het lijkt erop dat coach van Bommel er een stevige extra optie bij krijgt op het centrale middenveld. Gelukkig, want door de blessures van Alhassan Yusuf, Faris Haroun en Pieter Gerkens, en ook de contractontbinding van Radja Nainggolan, zijn daar momenteel niet zoveel opties voorhanden.



Arthur Vermeeren kan dus beschouwd worden als een adequate vervanger voor Radja Nainggolan, die sinds 17 oktober geen deel meer uitmaakt van de A-kern. De 17-jarige bulkt van het talent, speelt altijd verticaal en bezit een enorme klasse. Ondanks zijn jonge leeftijd is het precies alsof hij al jaren meedraait op het hoogste niveau. En dat met amper drie basisplaatsen met het eerste elftal op zijn palmares. Vermeeren controleerde de wedstrijd met een uitstekend positiespel, waardoor het offensief ingestelde centrale middenveld met Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs nooit overlopen werd.

BRUTALE VERMEEREN

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Arthur Vermeeren door de vele onbeschikbaarheden op het centrale middenveld zijn kans kreeg tegen Standard, maar anderzijds is Antwerp FC rotsvast overtuigd dat hij op termijn een belangrijke speler kan worden voor de club. Mark van Bommel was bijvoorbeeld al gecharmeerd van Vermeeren in het voorbije tussenseizoen. “Ik kijk niet naar leeftijd. Als de jonge talenten goed genoeg zijn, dan blijven ze gewoon bij de groep. Niet voor niks investeert Antwerp hard in de jeugdopleiding”, zei van Bommel in juli aan Gazet van Antwerpen.

Arthur Vermeeren mocht aanvankelijk mee op zomerstage naar Oostenrijk. En daar overtuigde hij Mark van Bommel en de technische staf met zijn immens potentieel en grote kwaliteiten, met als gevolg dat de jonge middenvelder nadien definitief bij de A-kern mocht blijven. “Vanaf het eerste moment dat hij mee trainde, zag je dat hij over kwaliteit beschikt. Hij kan het spel verplaatsen, hij schat de situatie goed in, neemt de bal goed aan, ... Het is een nuchtere jongen die je er graag bij hebt”, zei Mark van Bommel na de indrukwekkende wedstrijd van Vermeeren tegen Standard.



Mark van Bommel is dan ook de ideale leermeester voor de jonge Arthur Vermeeren, want de Nederlander was in zijn actieve spelerscarrière een meer dan verdienstelijke middenvelder. Van Bommel won landstitels in Spanje (FC Barcelona), Italië (AC Milan), Nederland (PSV Eindhoven) en Duitsland (Bayern München), de Champions League en hij was tevens 70-voudig Nederlands international. Zijn enorme ervaring geeft hij graag mee aan Vermeeren, die ook veel specifieke tips krijgt. Van Bommel vindt Vermeeren al “brutaal” voetballen, wat een groot compliment is voor de youngster.

DE OPVOLGER VAN NAINGGOLAN

De aanvoerder van de Belgische U18 stak ondertussen ook veel op van Radja Nainggolan. Het toeval wil nu dat Antwerp en Il Ninja onlangs afscheid namen van elkaar, en dat Vermeeren nu de kans krijgt om diens waardige en definitieve vervanger te worden bij Antwerp. Het wegvallen van Nainggolan, die sinds 17 oktober niet meer in aanmerking kwam voor de A-kern, zorgde ervoor dat zijn doorbraak reeds versneld werd en die doorbraak kan nu nog grotere proporties aannemen. Desondanks was Nainggolan begaan met de jongeren van Antwerp, en niet in het minst met Vermeeren.

“Radja probeerde ook mij beter te maken”, bevestigde Arthur Vermeeren eerder aan Gazet van Antwerpen. “Hij sprak mij moed in wanneer ik een verkeerde pass gaf. Ik vond het geweldig om met hem te trainen. Van de nationale ploeg was hij degene waar ik als jonge gast naar opkeek.” Vermeeren heeft alvast enkele gelijkenissen met Nainggolan. Hij kan het spel bovengemiddeld lezen, hij beschikt over een goede techniek, hij is een dynamische factor op het centrale middenveld, waar hij bovendien op verschillende posities uitgespeeld kan worden.



Hij gooit graag een stevige tackle in de strijd en hij is ook niet bang om zijn oudere ploegmaats bij te sturen, maar qua grinta en duelkracht kan Arthur Vermeeren zich wel nog bijschaven. De 17-jarige mag nog wat scherper zijn in de duels en korter op zijn tegenstander zitten om hem het nog wat moeilijker te maken. Anderzijds heeft Vermeeren een ijzeren mentaliteit en indrukwekkende fysieke capaciteiten, waardoor hij zich altijd honderd procent geeft. Als hij daarnaast nog meer spiermassa en ervaring opbouwt, dan wordt de sky echt wel the limit voor het jonge toptalent.

POLL: Moet Vermeeren in de basis blijven staan?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Verheyen kiest: deze sterkhouder uit de basis bij België
Verheyen kiest: deze sterkhouder uit de basis bij België

De interlandperiode ligt achter de rug. De Rode Duivels hebben zich kunnen bewijzen aan hun coach. ...

0
0
Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"
Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"

De interlandperiode ligt achter de rug. De Rode Duivels speelden twee keer gelijk tegen Ierland en ...

130
130
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?

Bij Royal Antwerp FC gaan er mogelijk heel wat spelers de club verlaten in de zomer. De Great Old ...

268
268
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"

KRC Genk moet Wouter Vrancken mogelijk enkele matchen. Het Bondsparkt eist een straf van 2 ...

281
281
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"

Standard is op zoek naar geld en moet in de zomer spelers verkopen. De Rouches kunnen ...

174
174
<strong>‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’</strong>
‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’

Club Brugge richt zich op het versterken van de verdediging en toont interesse in Emin Bayram, de ...

725
725
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"

KRC Genk kende tot op heden een pover seizoen. Het Europese luik en de Croky Cup waren geen succes. ...

202
202
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"

De Rode Duivels hebben een aantal zeer talentvolle jonge spelers in de kern. Analist Kenneth Perez ...

127
127
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

75
75
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?

Een aantal Belgische clubs werken nog steeds intensief samen met Mogi Bayat. Nochtans is de makelaar ...

208
208
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord

Onlangs kwam het bericht dat Wouter Vrancken KRC Genk na het seizoen mogelijk zal verlaten. ...

600
600
'City slaat toe met 'nieuw wonderkind' van 14 jaar'
'City slaat toe met 'nieuw wonderkind' van 14 jaar'

Manchester City strijdt ook dit seizoen weer mee voor verschillende hoofdprijzen. Maar ondertussen ...

114
114
'Club Brugge aanzienlijke stap dichter bij nieuwe trainer'
'Club Brugge aanzienlijke stap dichter bij nieuwe trainer'

Club Brugge opent aanstaande maandag zijn campagne in de Champions' Play-Offs met een derby tegen ...

999
999
Lavia komt met eerste reactie na hartverscheurend nieuws
Lavia komt met eerste reactie na hartverscheurend nieuws

Nu de interland-break erop zit, kan bondscoach Domenico Tedesco zich volledig toeleggen op het ...

157
157
Anderlecht transfermarkt op: Fredberg gooit plannen op tafel
Anderlecht transfermarkt op: Fredberg gooit plannen op tafel

RSC Anderlecht bereidt zich voor op de opener van de Champions' Play-Offs aanstaande zaterdag tegen ...

591
591