KRC Genk waarschuwt Belgische topclubs: "Zijn eindstation in België"

KRC Genk waarschuwt Belgische topclubs:

KRC Genk kent een fantastisch seizoen en staat met 46 op 51 ruim aan de leiding. De grondlegger van het succes van dit seizoen is trainer Wouter Vrancken. De Limburgers maakten op een persconferentie de toekomstplannen met de coach bekend.


Racing Genk stelde afgelopen zomer Wouter Vrancken voor als de nieuwe trainer. Die heeft zijn intrede zeker niet gemist. Een contract van onbepaalde duur werd enkele maanden later omgezet naar een verbintenis tot medio 2026. Voorzitter Peter Croonen nam het woord. "Wij zijn zeer tevreden over een enorm sterke heenronde, maar we zijn ook een winnaarscultuur aan het installeren. We staan tweede in de G5-ranking van de afgelopen vijf jaar. Dat ondanks een turbulent trainerstraject. We wilden altijd al stabiliteit en met Wouter hebben we een coach die die intentie deelt. We hebben de intentie om hem alle middelen te geven om verder te groeien", liet Croonen weten.



EINDE AAN TRAINERSKERKHOF

"Wouter heeft bewezen dat hij meedenkt met de club, onder meer door het kansen geven aan jonge talenten. Wouter zijn visie op voetbal sluit enorm aan op hoe wij die als club zien. Dimitri en Wouter hebben afgesproken om daar verder op te werken. We werken graag met toppers. Genk wil voor trainers een eindstation zijn in België. We hopen Wouter heel lang te houden en hem enkel te zien vertrekken naar het buitenland. Zoals dat ook het geval is als spelers onze club verlaten", vertelde Croonen.

Head Of Football Dimitri De Condé gaf ook tekst en uitleg. "De laatste maanden zijn spectaculair verlopen. Maar we zijn met onze club aan een geweldig parcours bezig. De afgelopen 25 jaar zijn we de nummer drie in België inzake prijzen en de laatste vijf seizoenen inzake resultaten zelfs top twee. Dat realiseren we in een veranderd voetballandschap, waar er heel veel investeerders zijn. Wij doen het bij Genk met eigen middelen."

De afgelopen jaren was er een groot trainersverloop bij Racing Genk. Dit nieuwe contract tot medio 2026 voor Vrancken moet daar een einde aan brengen. "We slaagden er de afgelopen jaren moeilijk in om trainers langer aan ons te binden. Er zijn trainers gepasseerd die niet altijd bij ons DNA pasten, of trainers die andere ambities hadden. Met Wouter hebben we een trainer die onze principes doortrekt op het veld. We hebben een geweldige coach en technische staf. De wedstrijd op het veld van Anderlecht is hoe wij het graag zijn. Veel energie, kwaliteit aan de bal en die echte winnaarsmentaliteit.”

Vrancken gaat ook gesteund worden in mogelijke moeilijke tijden. "Wouter matcht met Genk. Ons DNA. We willen stabiliteit creëren en zullen ook in de moeilijke momenten achter hem staan. Als er zo een moment komt, dan mag je mij zeker contacteren. Dan zal ik naar deze persconferentie verwijzen."



VIJF PIJLERS

Racing Genk liet ook een aantal krachttermen los die het DNA van de club bepalen. "Wouter gaat betrokken in de clubvisie en daar steunen we op een aantal pijlers. Samen Genk: De energie van de bank wordt overgezet naar het team. Het is een hecht team. Dat is voor mij Samen Genk. Passie: Dat hij een coach vol met passie is, dat moet ik jullie wellicht niet meer vertellen (lacht). Wouter is één van de eersten en één van de laatsten op club. Winnaar: Wouter is een winnaar en het is die winnaarscultuur die wij in de club willen blijven behouden. Maar een winnaar zijn is niet enkel een partij winnend afsluiten, maar de coach staat ook altijd achter zijn spelers. Hij neemt hen in bescherming. Wouter is daar zeer sterk in. Trots zijn hoeft geen uitleg. Je moet fier zijn om voor Genk te spelen en het aanzien als een topclub. Creatief: we hebben niet de grootste middelen, maar we zijn creatief. De coach wordt betrokken van boven tot beneden. Het transferbeleid blijft zoals het nu is. Er is een sportieve commissie en Wouter zit daar bij. Dat gaan we zo laten."

Wouter Vrancken was uiteraard ook heel tevreden met dit nieuwe engagement. "Toen ik naar Genk kwam was het voor mij vooral belangrijk dat zij mij echt wilden. Dat gevoel had ik meteen bij deze topclub en dat goede gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Het is zeer aangenaam werken met de mensen binnen de club. Er wordt hard gewerkt, maar als de werkomgeving goed is, dan is dat ook altijd leuk meegenomen. Dit is een mooi moment om een engagement naar elkaar toe uit te spreken."

Genk gaat Vrancken steunen én de middelen geven om de het team om op dit hoge niveau te houden. "Een uitbreiding van de technische staff? Je kan verder blijven gaan, maar dat is momenteel niet aan de orde. We zitten met een goede staff. Iedereen pakt zijn verantwoordelijkheid. Of ik de deur sluit dat ik ooit voor een andere Belgische club werk? De intenties zijn er om op langere termijn samen te werken. Ikzelf kan uiteraard geen deuren dichtsmijten natuurlijk, maar mijn ambities liggen ook zeer hoog." Lees: Vrancken heeft geen interesse om Genk zoals Philippe Clement te verlaten voor een ander Belgisch team. De volgende stap moet het buitenland zijn.



VISIE DOORTREKKEN VIA DE JEUGD

De Condé gaf ook meer uitleg over de beslissing om het contract van onbepaalde duur om te zetten naar een contract tot medio 2026. "Een langere datum is goed voor het gevoel. Onbepaalde duur is zo iets zwevend. Nu geven we duidelijk aan dat we met elkaar verder willen op de lange termijn. Of er een clausule is? Er zijn bepaalde afspraken gemaakt, de inhoud van het contract gaan we hier niet bespreken. De buitenwereld kan misschien denken dat dit plots komt en omdat we eerste staan. Maar de voorzitter had na een aantal matchen ook al het idee dat we het anders moesten aanpakken."

Croonen pikte daarop in. “Kijk, het zit zeer goed en het was snel duidelijk dat er aan beide kanten de intentie was om op de lange termijn samen te werken. Daarom leggen we dat nu vast tot 2026. We willen resultaten behalen, maar ook in de diepte het maximale van de club benutten. We voelden al vroeg aan dat dit iets speciaals was en we stapten al snel naar Wouter om eens te praten."

Vrancken gaat ook mee betrokken worden bij de jeugdwerking. "Er gaat niet veel veranderen, maar er wordt meer gewicht gegeven aan de principes voor de eerste ploeg. Dat is het belangrijkste." Het slotwoord daarover was voor De Condé. “Het is de bedoeling om deze spelprincipes vanaf de U15 door te trekken. Bovendien willen we onze pijlers doortrekken in héél de club, op elk domein."

Claudio Reulens

POLL: Gaat Genk uitgroeien tot dé uitdager van Club de komende jaren?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?
Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?

Herman Van Holsbeeck kwam de afgelopen jaren een aantal keren in opspraak vanwege niet al te ...

24
24
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"

Cercle Brugge trekt vanavond naar het Lotto Park om er RSC Anderlecht partij te geven. De Vereniging ...

86
86
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"

Ze hadden het vroeger wellicht nooit durven dromen, maar Nicky Hayen en Wouter Vrancken zijn nu de ...

156
156
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"

Bij RSC Anderlecht weten ze wat ze vanavond moeten doen tegen Cercle Brugge: winnen. Brian Riemer ...

110
110
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union

De voorbije weken kende Union een spectaculaire implosie. Maandenlang waren de Brusselaars de ...

30
30
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging

Afgelopen zomer slaagde Anderlecht erin om Thorgan Hazard terug naar België te halen. Een ...

74
74
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'

Bij Antwerp lijken we in de zomer een uittocht te mogen verwachten. De club zal enkele smaakmakers ...

139
139
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga

Het voorbije jaar stroomden al een aantal jonge talenten door naar de Rode Duivels en er zit nog het ...

56
56
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'

Standard kon vorig weekend alweer niet winnen, want het bleef deze keer steken op een 0-0 tegen KV ...

157
157
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller

Dinsdagavond wist OH Leuven zijn ongeslagen reeks te verlengen tot vier wedstrijden, want het ...

45
45
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'

Liverpool werd onlangs wel uitgeschakeld in de Europa League, maar heeft nog steeds uitzicht op de ...

121
121
KRC Genk haalt opmerkelijke aanwinst bij OH Leuven
KRC Genk haalt opmerkelijke aanwinst bij OH Leuven

OH Leuven kende een woelig seizoen, waarin heel wat oudgedienden de club verlieten. Het begon met ...

258
258
Paniek in Argentinië: Tevez met spoed naar ziekenhuis
Paniek in Argentinië: Tevez met spoed naar ziekenhuis

Het Argentijnse voetbal werd dinsdagnacht opgeschrikt door een zorgwekkend voorval. Een zeer grote ...

46
46
TRANSFERUURTJE: 'Club aast op oude bekende, AA Gent vol voor toptalent'
TRANSFERUURTJE: 'Club aast op oude bekende, AA Gent vol voor toptalent'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

306
306
Ivan Leko: "Dan kunnen we iedereen aan in België"
Ivan Leko: "Dan kunnen we iedereen aan in België"

Heel Standard hunkert naar het einde van het seizoen. De trainerswissel bracht helemaal niks bij en ...

263
263