Ronaldo brengt schok teweeg bij Chelsea

Ronaldo brengt schok teweeg bij Chelsea

Hij mag dan wel 37 lentes tellen, Cristiano Ronaldo is verre van versleten. Vorig seizoen scoorde hij nog 24 goals in 38 wedstrijden voor Manchester United, maar het gebrek aan kwaliteit en ambitie bij the Mancunians stuwt de Portugese superster naar Chelsea. Ronaldo kan in Londen een belangrijke rol spelen op en naast het het veld, maar Chelsea houdt ook best rekening met de verschillende kanttekeningen rond zijn komst.


DE AMBITIE VAN RONALDO EN CHELSEA

De rentree van Cristiano Ronaldo naar Manchester United vorig jaar sprak tot ieders verbeelding. Tussen 2007 en 2009 won hij er onder meer 3 landstitels, 1 Champions League en 1 Ballon d’Or, en tijdens zijn tweede periode op Old Trafford wilde hij zijn prijzenkast nog wat meer bijvullen. Maar Ronaldo, de elitespeler bij uitstek, zag al snel in dat hij zijn grenzeloze ambities niet kon waarmaken bij het ‘nieuwe’ Manchester United, dat al lang geen eliteclub meer is. Het laatste behaalde succes van The Reds dateert alweer van 2016/2017, toen de Europa League gewonnen werd.

Hoe groot de liefde van Cristiano Ronaldo voor Manchester United ook mag zijn, de actuele toestand van de club belemmert zijn grenzeloze ambitie om prijzen te pakken. En daarom wil de 37-jarige volgend seizoen bij een andere club voetballen, eentje waar de kansen groter zijn om prijzen te winnen. Jorge Mendes, Ronaldo’s makelaar, werd in Portugal gespot met Todd Boehly, de nieuwe eigenaar van Chelsea. Ondertussen heeft de Portugees al zijn kat gestuurd voor de trainingen bij Manchester United, waar hij nog tot 2023 onder contract ligt, wegens ‘familiale redenen’.



Cristiano Ronaldo speelt het duidelijk hard, want op 37-jarige leeftijd rest er hem nog weinig tijd om individuele en collectieve prijzen te winnen. De doelpuntenmachine wil naar Chelsea vertrekken, waar het Boehly-Clearlake Capital consortium van plan is om serieus te investeren in de ploeg. De nieuwe eigenaar wil uitpakken met high-profile transfers die moeten bewijzen dat het Chelsea menens is om een prominente rol te spelen in Engeland en Europa. En die ambitie sluit dus naadloos aan bij de eerzuchtige behoeften van Ronaldo.

GOALS, GOALS, GOALS

Chelsea kan Cristiano Ronaldo het platform en de omgeving bieden die hij nodig heeft om zijn ambities waar te maken. The Blues kwalificeerden zich voor de groepsronde van de Champions League en de Engelse landstitel winnen is het grote doel, waardoor Ronaldo volgend seizoen terug kan presteren op het allerhoogste niveau. Hij kan met zijn torinstinct een belangrijke toevoeging bieden aan het elftal van Thomas Tuchel, want vorig seizoen had Chelsea geen echte goalgetter in de rangen.



Zoals bekend werd Romelu Lukaku door Thomas Tuchel niet volgens zijn beste kwaliteiten uitgespeeld, waardoor Kai Havertz (16 goals) en Mason Mount (13 goals) de meest scorende spelers waren. Een echte goaltjesdief zoals Cristiano Ronaldo zou Chelsea alvast meer doelpunten opleveren en bijgevolg meer kans laten maken op overwinningen en trofeeën. Bovendien sprak Thomas Tuchel zich vorig seizoen erg lovend uit over Cristiano Ronaldo. “Hij is één van de grootste spelers in het voetbal en hij bewijst dat altijd op het veld.”

COMMERCIËLE OPPORTUNITEIT

Ook naast het veld biedt de transfer van Cristiano Ronaldo grote voordelen en opportuniteiten voor Chelsea. De media-aandacht voor de Londense topclub zal stevig toenemen, er worden meer tickets verkocht, nieuwe sponsors worden aangetrokken, de individuele TV-gelden zullen stijgen, en de shirtverkoop zal in no time ongeziene hoogtes kennen. The Blues bespelen vandaag ook de grote Amerikaanse markt, momenteel vertoeft de club bijvoorbeeld op zomertour in Californië, en dankzij het Hollywood-gehalte van Ronaldo kan zijn komst een serieuze hefboom betekenen in de States. Het Boehly-Clearlake Capital consortium, wil dergelijke commerciële kansen aangrijpen en benutten, nog meer dan het vorige beleid.

MILJOENENDEAL

Anderzijds moeten er ook kanttekeningen en vraagtekens geplaatst worden rond de potentiële komst van Cristiano Ronaldo naar Chelsea. Om te beginnen zal de Portugees de best betaalde speler van the Blues worden. Momenteel verdient hij bijna 600 duizend euro per week (!) bij Manchester United, waardoor de huidige grootverdieners Kai Havertz, Timo Werner en Ngolo Kanté een rijtje achteruit schuiven in de salaris-hiërarchie. Zelfs al mocht Ronaldo inbinden op zijn royale vergoedingen, dan kost hij Chelsea ongetwijfeld nog een enorm kapitaal.



Die geldzaken kunnen voor onrust zorgen in de kleedkamer, alsook het feit dat Cristiano Ronaldo altijd en overal de aandacht naar zich toezuigt. Sterkhouders Antonio Rudiger en Andreas Christensen verlieten onlangs de club omdat ze zich stevig ondergewaardeerd voelden ten opzichte van andere spelers in de ploeg. En als Ronaldo er straks bij komt, zal de focus van Thomas Tuchel en Todd Boehly ongetwijfeld naar de Portugees gericht staan. Het is dan nog maar de vraag hoe de groep van Chelsea zal reageren op deze machtsverschuiving in de kleedkamer. Want ook op het veld zal Ronaldo alle aandacht opeisen.

RONALDO EN TUCHEL

Thomas Tuchel legt de klemtoon op het gebruik van wingbacks die het veld breed moeten houden, maar vorig seizoen zwermde Cristiano Ronaldo opvallend vaak uit naar de flanken om de bal op te eisen. En dat kan de zeker de bedoeling niet zijn in de visie van Tuchel. De coach predikt ook veel snelheid en pressing in zijn tactiek, maar ook dat zijn twee elementen die Ronaldo niet kan brengen. Op het gebied van pressing waren zijn parameters vorig seizoen allesbehalve voldoende. Tuchel is bovendien allerminst schuw om grote vedetten en topspelers niet op te stellen in het belang van het collectief. Zie bijvoorbeeld wat er vorig seizoen met Romelu Lukaku gebeurd is op Stamford Bridge.

POLL: Moet Ronaldo naar Chelsea trekken?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Vergeten Didillon heeft volgende bestemming gekozen'
'Vergeten Didillon heeft volgende bestemming gekozen'

Cercle Brugge is bezig aan een zeer knap seizoen. De Vereniging wist zich in de top zes te scharen ...

14
14
'FC Barcelona zoekt centen: 3 kleppers naar uitgang geduwd'
'FC Barcelona zoekt centen: 3 kleppers naar uitgang geduwd'

Bij FC Barcelona waren ze donderdag in de wolken, want ze konden officieel bekend maken dat Xavi ...

42
42
Rechterhand Mazzu sneert naar De Mil en Riemer
Rechterhand Mazzu sneert naar De Mil en Riemer

Charleroi kan zich komend weekend helemaal verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League. Als ...

71
71
'Ajax verbaast met kandidaten in trainerszoektocht'
'Ajax verbaast met kandidaten in trainerszoektocht'

Het seizoen in de Nederlandse Eredivisie zit er bijna op en dat betekent dat er stilaan een ...

33
33
Filip Joos slikt daverende verrassing: "Hopelijk krijgt hij dat"
Filip Joos slikt daverende verrassing: "Hopelijk krijgt hij dat"

Filip Joos is een echt voetbaldier en kreeg de laatste jaren bij VRT steeds meer ...

102
102
'Standard maakt werk van transfereis Leko'
'Standard maakt werk van transfereis Leko'

Standard sleept zich naar het einde van het seizoen, want de Rouches spelen in de Europe Play-Off ...

76
76
<strong>Vanhaezebrouck gaat helemaal over de schreef bij AA Gent</strong>
Vanhaezebrouck gaat helemaal over de schreef bij AA Gent

Hein Vanhaezebrouck zal geen nieuw contract krijgen bij AA Gent, en dat werd beslist door voorzitter ...

326
326
Vetlesen onthult hoe Hayen Club Brugge weer deed draaien
Vetlesen onthult hoe Hayen Club Brugge weer deed draaien

Club Brugge onderging de voorbije maand een complete metamorfose. Daar waar Blauw-Zwart in de ...

579
579
'Atletico heeft beslissing over toekomst Witsel genomen'
'Atletico heeft beslissing over toekomst Witsel genomen'

Voor Atletico Madrid lijkt het al bij al een seizoen om snel te vergeten. Het kon zich in La Liga ...

80
80
Union doet weer helemaal mee: "We zijn niet dood, nee"
Union doet weer helemaal mee: "We zijn niet dood, nee"

Union kende de voorbije weken een onverklaarbare inzinking. Nadat het de reguliere competitie ...

58
58
Duivel voor Club Brugge? "Moet hij niet mee naar het EK?"
Duivel voor Club Brugge? "Moet hij niet mee naar het EK?"

Club Brugge blijft maar door de Champions' Play-Off razen. Woensdagavond moest ook KRC Genk eraan ...

420
420
Antwerp gooit handdoek: "Dat wordt onze belangrijkste match"
Antwerp gooit handdoek: "Dat wordt onze belangrijkste match"

De vijfde speeldag van de Champions' Play-Off werd donderdagavond afgesloten met een confrontatie ...

222
222
Engels analist doet markante uitspraak na optreden De Bruyne
Engels analist doet markante uitspraak na optreden De Bruyne

Manchester City heeft de Engelse titelstrijd donderdagavond weer in handen genomen met een 0-4-zege ...

333
333
Dompertje Union: "Nu wel gevrijwaard tegen Anderlecht"
Dompertje Union: "Nu wel gevrijwaard tegen Anderlecht"

Vlak voor het einde van de heenronde van de Champions' Play-Offs heeft Union SG zich dan toch kunnen ...

315
315
Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond
Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond

Antwerp FC boekte vorig weekend tegen Cercle Brugge zijn eerste overwinning in de Champions' ...

290
290