Antwerp hoopt op miljoenen: Overmars plant superdeal

Antwerp hoopt op miljoenen: Overmars plant superdeal

Club Brugge is volgend seizoen wederom de grote titelfavoriet bij uitstek, maar dat wil niet zeggen dat Antwerp FC vrede zal nemen met slechts een bijrolletje. The Great Old is razend ambitieus en wil óók de titel winnen. De prestaties zullen straks dus beter moeten dan vorig jaar en dat is ook de persoonlijke doelstelling van Pierre Dwomoh. De 18-jarige geldt als een groot supertalent, eentje die op een dag het uitgaande transferrecord van Antwerp moet breken.


RECORDTRANSFER

Mark van Bommel gaf het al aan tijdens zijn persvoorstelling als nieuwe coach van Antwerp FC: “Er staan mooie dingen te gebeuren. … Er is een andere ploeg favoriet voor de titel, maar dat wil niet zeggen dat wij hem niet willen winnen.” Net zoals elke andere coach stelt van Bommel altijd de resultaten voorop, maar hij staat ook bekend om jonge spelers speelkansen te geven. Dat zal Pierre Dwomoh alvast graag horen, de 18-jarige groeibriljant van Antwerp die ongeduldig staat te wachten op meer speelminuten.

Pierre Dwomoh kwam vorig seizoen 14 keer in actie voor het eerste elftal, maar hij is onlangs de voorbereiding op de nieuwe jaargang gestart om een vaste basisspeler te worden. “Het volstaat niet meer om in de ­selectie te zitten en hier en daar een wedstrijd te spelen”, zei zijn makelaar Niels De Jonck eerder deze maand in een interview met Gazet van Antwerpen. “Ik begrijp dat een 18-jarige geen veertig matchen kan afwerken en geduld moet tonen op de juiste momenten, maar ik weet ook dat er op kwaliteit geen leeftijd staat. Pierre heeft de kwaliteiten om titularis te zijn.”



Volgens Niels De Jonck deelt de clubleiding van Antwerp FC die mening en zij zouden óók graag willen dat Pierre Dwomoh meer speelkansen krijgt. “Heel Antwerp gelooft in Pierre.” Dat is ergens logisch, omdat Marc Overmars en Sven Jaecques, twee grote Dwomoh-believers, hopen dat de tiener op een dag het uitgaande clubrecord zal breken. Dat staat vandaag nog op naam van Martin Hongla (3,70 miljoen euro, Hellas Verona), maar het enorme potentieel en puur talent van Dwomoh moet dat bedrag straks stevig de hoogte injagen.

DE TOEKOMST VAN DEURNE NOORD

Pierre Dwomoh kwam vorige zomer over van KRC Genk, waar hij naar verluidt betrokken was bij enkele incidenten en vervolgens naar de B-kern vloog. De middenvelder kreeg tevens het verwijt dat hij zich te arrogant opstelde. Maar bij Antwerp gedraagt de talenvolle youngster zich voorlopig uitstekend en voorbeeldig. Hij moest wel tot in oktober wachten op zijn eerste speelminuten voor zijn nieuwe club, maar zijn debuut tegen Fenerbahçe was alvast veelbelovend. “Pierre heeft getoond dat hij een van onze grootste talenten is”, zei Brian Priske over zijn invalbeurt.

In de voorgaande maanden voor zijn debuut tegen Fenerbahçe liep Pierre Dwomoh bijna de deur plat van het bureau van Brian Priske, om beleefd te vragen wanneer het aan hem is om te kunnen spelen. “Begrijpelijk. Want hij is goed bezig op training”, zei Priske daarover tijdens een persconferentie. “En onlangs speelde hij ook een goeie oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren. Maar er is ook heel veel concurrentie op zijn positie. Hij moet gewoon een beetje geduld tonen. Het is nu aan hem om te bevestigen en dan is het aan mij om te beslissen.”



Drie dagen later na zijn prima debuut tegen Fenerbahçe volgde alweer een nieuwe invalbeurt, dit keer eentje van 45 minuten tegen Club Brugge. “Qua leeftijd is hij inderdaad nog een junior, maar de manier waarop hij inviel, getuigt van veel maturiteit. Doe het maar: als 17-jarig broekje ­tegen Vormer, Vanaken en co. gaan staan en zonder problemen overeind blijven”, schreef Gazet van Antwerpen lovend over de match van Pierre Dwomoh. Daarna kreeg hij op de Bosuil een staande ovatie voor zijn wedstrijd tegen KV Oostende. Dwomoh is de toekomst van Deurne Noord werd er verteld.

TERUG OP HET ACHTERPLAN

Maar na zijn veelbelovende eerste wedstrijden viel Pierre Dwomoh steeds vaker uit de wedstrijdselectie van Antwerp FC. Zelfs zeven opeenvolgende wedstrijden uit de boot vallen, was geen uitzondering meer. Volgens Brian Priske is de uitleg simpel, Dwomoh toonde gewoon te weinig. Op dat moment vond Priske de andere middenvelders Faris Haroun en Pieter Gerkens beter dan hem. Ondanks die moeilijke situatie ging de tiener bijzonder goed om met die tegenslag. Van incidenten, onprofessioneel gedrag of akkefietjes was helemaal geen sprake.

RONALDINHO EN POGBA

Volgend seizoen moet Pierre Dwomoh zich dus herpakken want het zou grote zonde zijn mocht hij zijn immens talent niet ten volle kunnen ontplooien. De 18-jarige beschikt over een enorm groot voetballend vermogen en technische kwaliteiten, hij heeft lef, is onverzettelijk en legt gif in zijn spel. Desondanks probeert hij het spel altijd simpel te houden. Overbodige tierlantijntjes of al te gekke dribbels hebben we hem in het shirt van Antwerp nog niet zien doen. Al zou hij dat wel kunnen doen met zijn groot arsenaal aan dribbels en technische bagage.

“Ik heb mijn trukendoos nog niet bovengehaald”, zei hij eerder dit seizoen over in de podcast Koolcast Sport. Ondanks het feit dat Ronaldinho zijn grote idool is. “Ik ben verliefd geworden op hem toen ik jong was. Je moet eerst het vertrouwen winnen van je ploegmaats als je net komt kijken. Ik kan niet direct 'straatacties' beginnen. Stel je voor dat je de bal knalt. Dan ben ik meteen afgeschreven. … Met Pogba word ik héél vaak vergeleken, ook vanwege zijn stijl en swag.” En die ploegmaats zijn alvast erg complimenteus over de talentvolle Dwomoh.



Niet in het minst Radja Nainggolan, die Pierre Dwomoh goed begeleidt op het veld, maar hem soms ook heel hard aanpakt. “Pierre doet me denken aan mezelf toen ik jong was. Als hij zijn hoofd op zijn schouders houdt, kan hij spelen bij Real Madrid. Maar zo niet, dan zou hij in de vierde divisie kunnen eindigen. Ik vroeg hem eerder, tijdens de training, of hij Freddy Adu kende. Hij was de grootste belofte ter wereld, maar nu zit hij zonder club. Ik vertel hem dat om hem te helpen, niet om hem af te schrikken”, zei Il Ninja in L’Avenir.

FOCUS OP ANTWERP

Volgens zijn makelaar Niels De Jonck heeft Pierre Dwomoh in het tussenseizoen de knop omgedraaid en zijn focus volledig op een basisplaats gelegd. Na zijn anderhalve week vakantie ging hij zelfs aan de slag met een personal coach. Alles om volgend seizoen definitief door te breken. Ondanks de interesse van onder meer Benfica en Olympique Marseille. “Pierre zit met zijn hoofd volledig bij Antwerp”, aldus De Jonck in Gazet van Antwerpen. “Als je op je 17de vier wedstrijden in de Europa League-poules speelt, is het logisch dat er interesse is van de buitenlandse subtop. Maar hij wil nu gewoon doorbreken op de Bosuil.”

POLL: Breekt Dwomoh volgend seizoen door bij Antwerp?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Alderweireld vernietigend voor arbitrage: "Dramatisch!"
Alderweireld vernietigend voor arbitrage: "Dramatisch!"

Antwerp FC is er zondagmiddag niet in geslaagd om extra vertrouwen te tanken in aanloop naar de ...

60
60
Titeldroom Club krijgt nog meer vorm na controversiële kraker
Titeldroom Club krijgt nog meer vorm na controversiële kraker

De titeldroom van Club Brugge begint week na week meer aan kracht te winnen. Blauw-Zwart dankte ...

323
323
Janssen geeft verklaring voor 'snelste geel ooit in JPL'
Janssen geeft verklaring voor 'snelste geel ooit in JPL'

Vincent Janssen heeft sinds zijn overstap naar Antwerp FC een aardige erelijst bijeen gespeeld en ...

93
93
'Chelsea schakelt Lukaku in voor spectaculaire ruildeal'
'Chelsea schakelt Lukaku in voor spectaculaire ruildeal'

AS Roma maakt zich op voor een erg lastige week met wedstrijden tegen achtereenvolgens Juventus, ...

69
69
Grote terugkeer bij Gent: "Waren zeer moeilijke maanden"
Grote terugkeer bij Gent: "Waren zeer moeilijke maanden"

AA Gent heeft zich zaterdagavond ook mathematisch verzekerd van de eindzege in de Europe Play-Offs. ...

34
34
Club-aanhang spreekt schande: "Hij moet altijd rood krijgen!"
Club-aanhang spreekt schande: "Hij moet altijd rood krijgen!"

In de Champions' Play-Offs stond zondagmiddag de clash tussen Antwerp FC en Club Brugge op het ...

350
350
PSV kampioen! Bakayoko pakt goaltje mee in titelwedstrijd
PSV kampioen! Bakayoko pakt goaltje mee in titelwedstrijd

Wat al weken in de lucht hing, is sinds zondagmiddag ook officieel een feit: PSV is de nieuwe ...

51
51
Groot pijnpunt bij dramatisch Genk: "Het was een ramp"
Groot pijnpunt bij dramatisch Genk: "Het was een ramp"

KRC Genk heeft zaterdagavond een zoveelste dieptepunt beleefd in een uiterst wisselvallig seizoen. ...

121
121
'Barça slikt titelkater door: PL-smaakmaker topt verlanglijst'
'Barça slikt titelkater door: PL-smaakmaker topt verlanglijst'

FC Barcelona moest zich zaterdag ook mathematisch gewonnen geven in de Spaanse titelstrijd. En dus ...

338
338
Spaanse pers reageert na grote terugkeer 'Campeone Courtois'
Spaanse pers reageert na grote terugkeer 'Campeone Courtois'

Real Madrid verzekerde zich zaterdag ook mathematisch van de Spaanse landstitel. Thibaut Courtois ...

144
144
Van Bommel herschikt aanvalslinie, Hayen wisselt zes keer
Van Bommel herschikt aanvalslinie, Hayen wisselt zes keer

Tussen zijn twee Europese opdrachten door moet Club Brugge ook in eigen land nog vol aan de bak. Zo ...

341
341
TU: 'Anderlecht onderhandelt met Bayern, Inter wil JPL-revelatie'
TU: 'Anderlecht onderhandelt met Bayern, Inter wil JPL-revelatie'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

188
188
Marc Coucke gooit hoge ogen: "Dit is gewoon absolute top"
Marc Coucke gooit hoge ogen: "Dit is gewoon absolute top"

Vanavond staat Marc Coucke met zijn club voor de altijd beladen derby tegen Union. Andermaal is het ...

249
249
<strong>'Drama: toptransfer Club Brugge op de klippen'</strong>
'Drama: toptransfer Club Brugge op de klippen'

Ondanks de stevige interesse van Bologna, roepen Bjorn Meijers dalende prestaties en marktwaarde ...

427
427
Erling Haaland haalt snoeihard uit richting ex-PL held
Erling Haaland haalt snoeihard uit richting ex-PL held

Erling Haaland was gisteren andermaal de gevierde man bij Manchester City. De Noor deed alle monden ...

321
321