Lukaku heeft gigantisch probleem bij Inter

Lukaku heeft gigantisch probleem bij Inter

“If you have to force it, then it probably doesn’t fit”, typte Romelu Lukaku enkele maanden geleden op zijn Snapchat-account. Een cryptische tekst, maar anderzijds was de boodschap ook niet mis te verstaan. Big Rom is op weg naar de uitgang in Stamford Bridge. Een nieuwe rentree bij Internazionale wenkt. Maar in het Stadio Giuseppe Meazza wordt hij niet meer door iedereen op handen gedragen.


BYE BYE CHELSEA

Alessandro Antonello maakt er absoluut geen geheim meer van dat Internazionale bezig is met het terughalen van Romelu Lukaku.“Natuurlijk wil hij erg graag terugkeren, maar de financieel-economische haalbaarheid van de transfer moet nog bekeken worden en enkele technische problemen moeten nog opgelost worden. We zullen dat zo snel mogelijk proberen doen,” zei de CEO van de Italiaanse topclub donderdag. Als één van de belangrijkste decision makers van de club zo openlijk durft te spreken over een transfer van Lukaku, dan is er dus duidelijk iets op til.

‘De dag van Lukaku’, titelde La Gazzetta dello Sport zelfs in zijn vrijdagkrant. Bij Internazionale moet de Rode Duivel zich terug rehabiliteren als één van de beste spitsen ter wereld. Dat was hij ooit in Milaan, maar na zijn vertrek vorige zomer naar Chelsea namen zijn prestaties en reputatie een flinke duik. Romelu Lukaku raakte in Londen al heel snel uit de gratie van Thomas Tuchel, die op zijn beurt ook geen inspanningen leverde om zijn dure spits - hij kostte maar liefst 115 miljoen euro - goed in zijn elftal te integreren. Met enorme vormcrisis van Lukaku tot gevolg.



Romelu Lukaku degradeerde in sneltempo van topaanwinst, en duurste speler ooit in de clubgeschiedenis, tot een veredelde bankzitter bij Chelsea. Het is ongelofelijk en tegelijk verbazend dat een spits met zo’n kwaliteiten niet kon renderen bij The Blues, Thomas Tuchel wist vorige zomer nochtans donders goed dat de komst van Lukaku om een (r)evolutie van zijn speelstijl zou vragen. De methode van Tuchel, die een grote mate van balbezit vooropstelt, is onmiskenbaar niet op het lijf geschreven van Lukaku, die het best kan gedijen in omschakelingsvoetbal zoals dat het geval was onder Antonio Conte bij Internazionale.

PR-CAMPAGNE

Romelu Lukaku werd vervolgens al snel gelinkt aan een terugkeer naar zijn Italiaanse liefde.‘Inter scusa se ti chiamo amore’. ‘Inter, sorry als ik jou mijn liefde noem’. Lukaku gaf vorig seizoen seizoen een veelbesproken interview met Sky Italia, waarin hij - als speler onder contract bij Chelsea - zijn liefde verklaarde voor Internazionale. Het doel van het interview was om duidelijk te maken aan de Milanese fans dat hij de aanbieding van Chelsea niet kon weigeren, hoe graag hij ook de vorige twee jaar de kleuren van Internazionale verdedigde. “Ik heb altijd gezegd dat Inter in mijn hart zit. Ik hoop echt dat ik ooit kan terugkeren om er te spelen. Ik ben er verliefd geworden op Italië.”



Ook Federico Pastorello gooide eerder dit seizoen al olie op het vuur. De makelaar van Romelu Lukaku gaf een interview aan de Italiaanse krant Tuttosport en daarin liet hij weinig aan de verbeelding over. “Op een dag zullen we Lukaku weer in de Serie A aan het werk zien”, zei Pastorello. “Lukaku houdt van Italië. Maar momenteel is het aan Chelsea om van de kwaliteiten van Romelu te profiteren.” De combinatie van dit interview van Pastorello en dat van Lukaku aan Sky Italia, had blijkbaar veel weg van een pr-campagne om de Rode Duivel terug naar Milaan te loodsen. En blijkbaar was die campagne ook succesvol …

FRICTIE BINNEN DE CLUB

De clubleiding is bereid om hem (tijdelijk) terug te halen naar Internazionale, maar Romelu Lukaku zal er toch veel harten moeten terugwinnen. Piero Ausilio, sportief directeur van de club, was vorig jaar namelijk vol ongeloof toen Lukaku liet verstaan dat hij Internazionale wilde verlaten. “Dat hadden we niet verwacht”, zei hij toen aan Sky Sports. We wisten dat we één topper moesten laten gaan en de transfer van Hakimi was ingecalculeerd. Daarom vonden we een akkoord met PSG. Het vertrek van Lukaku was dat niet.” Beppe Morata vond zelfs dat het vertrek van Lukaku bijzonder goed werd opgevangen met de komst van Edin Dzeko.



“Lukaku is voor 115 miljoen euro verkocht en we hebben Edin Dzeko voor niets aangetrokken. Op het veld is er niet zoveel verschil”, zei hij aan Il Corriere della Sera. De toenaderingen van Internazionale bewijzen alvast dat de clubleiding bereid is om Romelu Lukaku te vergeven voor zijn plotsklaps vertrek naar Chelsea. Het is wél nog maar de vraag of de achterban ook zo vergevingsgezind zal zijn. De fans van Internazionale waren namelijk erg woedend op Lukaku nadat hij hen vorig jaar in de steek liet. Lukaku zei toen dat hij de club niet zou verlaten maar toen dat wel gebeurde, brak er iets bij de vurige fans van Internazionale.

VERGIFFENIS VAN DE FANS?

“Zij die vluchten wanneer het regent, tellen niet mee. Wie telt, zijn degenen die blijven wanneer het stormt”, communiceerden de ultra’s van Internazionale na zijn flirt met Chelsea. “Vaarwel, Romelu!” stond er te lezen op een spandoek aan de Curva Nord. De fans besmeurden daarnaast ook een muurtekening van de Rode Duivel aan het Stadio Giuseppe Meazza. Het lijkt erop dat diezelfde fans niet zullen staan springen om Lukaku straks opnieuw te verwelkomen.



Ook Diego Milito, een clubicoon van Internazionale, liet zich destijds negatief uit over de manier waarop Romelu Lukaku de club verliet. “Er is één ding dat je nooit mag doen: een belofte maken die je niet kan nakomen”, zei de Argentijn toen in La Gazzetta dello Sport. “Een speler als Lukaku, die zoveel heeft gegeven, kan beslissen om elders te gaan, maar de fans zijn teleurgesteld precies door dat soort uitspraken.” Milito is een figuur met invloed bij Internazionale, want als speler won hij er één titel, twee bekers en één keer de Champions League.

POLL: Moeten de Inter-fans Lukaku vergeven?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Selectie Anderlecht: twee opvallende namen mee naar Genk
Selectie Anderlecht: twee opvallende namen mee naar Genk

RSC Anderlecht legde afgelopen weekend beslag op de leidersplaats in de Champions' Play-Offs en wil ...

43
43
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Skov Olsen, viertal weg bij Anderlecht'
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Skov Olsen, viertal weg bij Anderlecht'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

141
141
'Xavi verbaast met volgende uitdaging als coach'
'Xavi verbaast met volgende uitdaging als coach'

FC Barcelona werd deze week pijnlijk uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. De ...

38
38
Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"
Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"

RSC Anderlecht droomt volop van een nieuwe titel. Paars-Wit is momenteel de trotse leider in de ...

73
73
Emond doet schrijnend boekje open over Standard
Emond doet schrijnend boekje open over Standard

Standard beleeft al enkele jaren sportief allesbehalve hoogdagen. Ook financieel heeft de Luikse ...

94
94
Simons verklapt ambitie Dender in JPL
Simons verklapt ambitie Dender in JPL

FCV Dender mag volgend seizoen opnieuw aantreden in de Jupiler Pro League. De Oost-Vlaamse club ...

132
132
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne

Manchester City moest deze week op pijnlijke wijze de aftocht blazen in de Champions League. The ...

127
127
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'

KV Oostende verzekerde zich vrijdag van een langer verblijf in de Challenger Pro League. De Kustboys ...

96
96
<strong>Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal</strong>
Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal

Antwerp FC deed in januari een ambitieuze zet om Eliot Matazo (22) te halen als vervanger voor ...

282
282
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"

Brian Riemer moet tegen KRC Genk met Yari Verschaeren, Thorgan Hazard en Zeno Debast heel veel ...

196
196
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"

Standard is een club op drift. Afwezige eigenaars die de club vanuit een kantoor in de VS besturen, ...

131
131
<strong>Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt</strong>
Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt

KRC Genk en RSC Anderlecht nemen het vanavond om 20u45 tegen elkaar op. Dat belooft een zeer pittige ...

343
343
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"

Er zijn uiteraard nog zeven speeldagen te gaan waarin nog heel wat kan gebeuren, maar RSC Anderlecht ...

303
303
<strong>Club Brugge 'voor gek aanschouwd' met nieuwe hoofdcoach</strong>
Club Brugge 'voor gek aanschouwd' met nieuwe hoofdcoach

Club Brugge's keuze voor Nicky Hayen als interim-hoofdcoach werd aanvankelijk met grote scepsis ...

1011
1011
'City moet 'erfgenaam De Bruyne' op zijn buik schrijven'
'City moet 'erfgenaam De Bruyne' op zijn buik schrijven'

Manchester City sneuvelde afgelopen woensdag op pijnlijke wijze uit de Champions League. De Engelse ...

69
69