Sobol krijgt genadeschot bij Club Brugge

Sobol krijgt genadeschot bij Club Brugge

Eduard Sobol staat bijna drie jaar onder contract bij Club Brugge, maar in de periode was hij nooit onbesproken. De West-Vlamingen zoeken in elke mercato naarstig naar een linksback die een grotere meerwaarde kan brengen dan de Oekraïner, waardoor er in de voorbije jaren talloze linksachters gelinkt werden aan Club Brugge. Voorlopig is die zoektocht dus nog niet succesvol gebleken, denk bijvoorbeeld aan de bedenkelijke inbreng van Fede Ricca en Faitout Maoussa, maar daar kan opeens snel verandering in komen. Club heeft namelijk haar zinnen gezet op Bjorn Meijer van FC Groningen.


ADIOS SOBOL

Club Brugge speurt al enkele jaren de transfermarkt af naar een linksachter met het intrinsieke niveau voor de Europese subtop. Eduard Sobol is de laatste seizoenen de vaste linksachter op Jan Breydel maar de Oekraïner valt net iets te licht uit voor de beoogde kwaliteit op die positie. Club haalde daarom eerder al Fede Ricca en Faitout Maouassa als rechtstreekse concurrenten voor Sobol, maar dit tweetal voldoet ook niet aan de ambitieuze eisen van de huidige Belgische landskampioen.

Club Brugge had in de voorbije maanden en jaren nog andere linksachters op het oog, zoals onder meer Tyrell Malacia (Feyenoord), Michal Karbownik (Legia Warschau, nu Olympiakos), Matheus Bahia (EC Bahia) en Alexandro Bernabei (Lanus). Het is duidelijk dat een een extra kwaliteitsinjectie op de linksachter al een geruime tijd een grote prioriteit is voor Club Brugge. Enkel op die manier kunnen de West-Vlamingen stelselmatig aansluiting vinden met de Europese subtop.



Want hoe goed Eduard Sobol ook in de groep mag liggen, of hoe hard zijn professionele ingesteldheid op prijs wordt gesteld, de Oekraïner was nooit een onbesproken figuur bij Club Brugge. “Hij mag blij zijn dat hij bij Club Brugge speelt.”, “Hij is niet de speler die blauw-zwart naar een hoger niveau zal tillen”. “Coach, bestuur en ploegmaats zijn zich bewust van het plafond van Sobol.” In de recente jaren waren de prestaties van Sobol duidelijk voer voor discussie in de Belgische kranten.

ONDERHANDELEN

Eduard Sobol is een degelijke en betrouwbare linksachter, maar ook niet meer dan dat. Daarom kijkt Club Brugge al eventjes uit naar een nieuwe concurrent die de kwaliteit op deze positie danig de hoogte injaagt. Het meest recente target in deze complexe zoektocht is de 19-jarige Nederlander Bjorn Meijer. Volgens Voetbal International zou Club Brugge alvast een “aanzienlijk bod” hebben neergelegd bij diens club FC Groningen, dat op zijn beurt droomt van een verkoopbedrag van 5 miljoen euro.



Dat is een relatief hoog bedrag voor de West-Vlamingen, zeker gelet op de jonge leeftijd van Bjorn Meijer en zijn eerder beperkte ervaring op het professionele niveau. Indien Club Brugge daadwerkelijk 5 miljoen euro zou neertellen voor hem, dan zou de Nederlander er alvast de 9de duurste aankoop ooit worden. Het moge duidelijk zijn dat beide clubs nog lange en pittige gesprekken zullen moeten voeren rond de onderhandelingstafel. Het speelt wel in Brugse voordeel dat Meijer niet zinnens is om zijn contract (tot 2023 met optie) te verlengen. Wat pragmatisme langs de kant van Groningen is dus sterk aangeraden.

LOF VANUIT NEDERLAND

Bjorn Meijer is pas dit seizoen een vaste waarde bij FC Groningen maar zijn proces verloopt met vallen en opstaan. William Pomp van Dagblad van het Noorden ziet in trainer Danny Buijs een belangrijke persoon die de ontwikkeling van Meijer goed laat verlopen. “Het is de kracht van Buijs dat hij hem steeds laat staan, want hij heeft de afgelopen tijd ook heus wel mindere helftjes gespeeld, hoor”, zei Pomp op de voetbalpodcast van Radio Noord.

“Hij krijgt hier wel vertrouwen van. Het is een heel nuchtere, verstandige jongen. Dat helpt mee. Buijs houdt niet op over hem te praten. Tegen iedereen die hij tegenkomt, zegt hij: 18 jaar nog maar, hè? Ik denk dat hij ook wel verbaasd is door zijn stormachtige ontwikkeling”, besloot William Pomp. Zijn collega-journalist Stefan Bleeker (RTV Noord) sloot af met een boodschap voor Groningen. “Ik zou als ik Groningen was toch maar eens met hem om de tafel gaan, want hij maakt een stormachtige ontwikkeling door.”



Ook Marcel Peeper, eenmalig Oranje-international en momenteel aan de slag bij De Telegraaf, is onder de indruk van Bjorn Meijer. Peeper nam hem dit seizoen bijvoorbeeld al op in zijn elftal van de week. “Hij is nog maar een jonge jongen, maar een heel talentvolle en lekker aanvallende linksback. Onbevangen ook. … Dit is echt een leuke voetballer voor de toekomst, als hij zo blijft doorgaan”, zei Peeper over het recentste transfertarget van Club Brugge.

DROMEN VAN PREMIER LEAGUE

Vlak nadat de interesse van Club Brugge in Bjorn Meijer naar buiten kwam, nam Voetbal International contact op met Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, om te polsen hoe concreet die belangstelling nu wel eigenlijk is. “Er zijn meerdere partijen met serieuze interesse, dat kan voor ons als club interessant worden”, aldus Fledderus, die de interesse van Club Brugge niet bevestigde, alsook niet het vermeende openingsbod van 5 miljoen euro.



Mark-Jan Fledderus bevestigde dus wél dat Club Brugge niet de enige geïnteresseerde partij is in Bjorn Meijer. Ook clubs uit de Premier League, de Serie A en de Eredivisie liggen namelijk op de loer voor de beloftevolle linksachter. Daarnaast is het aan Meijer zelf om te beslissen over zijn toekomst. En dan komt de interesse vanuit de Premier League wel slecht uit voor Club Brugge. “Ik heb altijd gezegd dat ik in de Engelse Premier League wil voetballen en misschien een WK wil spelen”, zei Meijer namelijk in februari aan RTV Noord.

POLL: Moet Club Brugge 5 miljoen betalen voor Meijer?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Bayern München mag één topcoach al vergeten'
'Bayern München mag één topcoach al vergeten'

Bayern München lijkt de titel dit seizoen aan Bayer Leverkusen te moeten laten. Der ...

3
3
Hasi duidelijk over toekomst: "Als het van mij afhangt ..."
Hasi duidelijk over toekomst: "Als het van mij afhangt ..."

KV Mechelen greep net naast PO 1 en moet dus aan de bak in de Europe Play-offs. De Kakkers starten ...

56
56
'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'
'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'

Liverpool doet volop meer voor de titel in de Premier League. De Reds moeten afrekenen met Arsenal ...

62
62
Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames
Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames

Het vrouwenvoetbal zit duidelijk in de lift, maar er zijn nog héél veel werkpunten. ...

7
7
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"

Standard neemt het vanavond op tegen AA Gent. De Rouches moeten winnen als ze nog een goed einde van ...

65
65
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"

KRC Genk hoopt de play-offs aan te vatten met een stuntje tegen Union SG. De Limburgers krijgen ...

167
167
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging

Voor Olivier Deschacht viel het voetballeven nooit helemaal stil. De assistent van de jonge Rode ...

83
83
<strong>Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen</strong>
Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen

RSC Anderlecht speelde in de oefenpot tegen Zulte Waregem 2-2 gelijk. Het was de terugkeer van ...

156
156
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"

Zulte Waregem neemt het komende zaterdag op tegen Deinze. Essevee moet winnen als het de hoop op een ...

208
208
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"

Club Brugge kende een seizoen met heel wat ups en downs. De West-Vlamingen zijn nog steeds actief in ...

387
387
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs

RSC Anderlecht begint morgen aan de Champions' Play-Offs met een duel tegen Royal Antwerp FC. ...

462
462
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?

Standard neemt het zaterdagavond op tegen AA Gent. Als ze nog iets van hun seizoen willen maken, dan ...

208
208
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

81
81
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"

Bij Standard hopen ze hun betere spelers aan boord te houden, maar dat wordt zeer moeilijk. Zo is er ...

343
343
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?

Bij KV Mechelen grepen ze alsnog naast de Champions&rsquo; Play-Offs. De club likte zijn wonden, ...

201
201