Sebaoui maakt zich op voor toptransfer

Sebaoui maakt zich op voor toptransfer

De degradatie van Beerschot naar 1B is een feit. De club start volgend seizoen aan de sportieve heropbouw maar dat zal wellicht zonder seizoensrevelatie Ilias Sebaoui gebeuren. De 20-jarige aanvaller staat in de belangstelling van meerdere andere clubs en de kans dat hij volgend seizoen op het Kiel te bewonderen zal zijn, slinkt met de dag.


PAARS HART

Tot voor kort verdiende Ilias Sebaoui amper 125 euro per match bij Beerschot, maar onlangs ondertekende hij zijn eerste profcontract bij de club. Een verbintenis die hem tot 2025 op het Kiel houdt en dat vindt de 20-jarige helemaal niet erg. Beerschot is de club van z’n hart. Er stroomt paars bloed door z’n aderen. En Sebaoui is van plan om het gestelde vertrouwen van de club terug te betalen. “1A of 1B”, ik blijf volgend jaar bij Beerschot”, zei hij medio februari aan Het Nieuwsblad.

Sinds zijn invalbeurt (met doelpunt) eind januari tegen Zulte Waregem ontpopte Ilias Sebaoui zich tot een grote revelatie in de Jupiler Pro League. Ondanks de interesse van andere ploegen wilde de 20-jarige de club van z’n hart trouw blijven. Ongeacht of dat in 1A of 1B is. “Deze ploeg heeft mij een kans gegeven en als jonge speler kan ik in 1B nog veel leren en groeien als voetballer. Op lange termijn heb ik niet meteen ambities. Laat mij eerst maar minuten pakken, daarna zie ik wel wat er op mij afkomt.”



Ook Beerschot hoopt dat Ilias Sebaoui straks bij de club zal blijven. Het Antwerpse jeugdproduct, met een tussenpauze bij Waasland-Beveren, moet één van de sterkhouders worden van het ‘nieuwe Beerschot’, dat zo snel als mogelijk de promotie naar 1A moet bewerkstelligen. Francis Vrancken vreest alvast geen vertrek van zijn publiekslieveling. “Daar ben ik niet bang voor. Ik ben er zeker van dat ouders en speler weten dat een verlengd verblijf bij Beerschot het beste is voor zijn ontwikkeling. Volgend jaar verwacht ik een ontketende Ilias die ons opnieuw aan de promotie helpt”, zei de voorzitter vorige week aan Het Laatste Nieuws.

PLEINTJESVOETBALLER

Ilias Sebaoui springt dit seizoen vooral in het oog door zijn 3 doelpunten in 9 competitiewedstrijden. De polyvalente aanvaller vindt dus makkelijk de weg naar het doel. Daarnaast valt Sebaoui op door zijn positionering tussen de lijnen en door zijn uitmuntende techniek. ‘t Is niet vreemd dat Tarik Tissoudali, Hernan Losada en Daniel Cruz, allen technisch onderlegde clubiconen van Beerschot, zijn grote voorbeelden zijn. Sebaoui omschrijft zichzelf dan ook als een voetballer van de straat.

Tom Pietermaat staat dit seizoen vaak op het trainingsveld met Ilias Sebaoui en hij is sterk onder de indruk van zijn kwaliteiten. Tot voor kort behoorde de 20-jarige nog tot de beloften van Beerschot, maar zijn plaats in het eerste elftal heeft hij duidelijk niet gestolen. “Op training is hij een van de moeilijkste jongens om te verdedigen. Hij is zo lichtvoetig. Een echte pleintjesvoetballer, maar dan wel een met een goede trap. Bij die jongens zie je vaak dat het eindproduct minder is. Dat is bij hem zeker niet het geval”, zei Pietermaat aan Het Nieuwsblad.



Ilias Sebaoui behoort in elk geval tot de beste spelers van zijn leeftijd in de Belgische competitie. Op het gebied van aantal dribbels en offensieve regelmaat steekt enkel Luca Oyen (KRC Genk) hem de loef af. Qua aantal doelpunten wordt Sebaoui (3 goals) enkel voorbijgestoken door Yari Verschaeren (Anderlecht, 7 goals) en Joshua Zirkzee (Anderlecht, 13 goals). Met die statistieken en zijn huidige prestaties zou het dus zonde zijn moest Sebaoui volgend seizoen niet meer in 1A voetballen, maar wel in 1B bij Beerschot.

DAN TOCH WEG?

De loyaliteit van Ilias Sebaoui richting Beerschot siert hem wel en de liefde is zeker wederzijds - getuige de woorden van Francis Vrancken hierboven. Ook de fans van de club dragen hem op handen. ‘Eviva Sebaoui’ valt vaak te horen op de tribunes van het Kiel, op hetzelfde deuntje als ‘Eviva Losada’ destijds. Maar nu de degradatie van Beerschot naar 1B een feit is, zal Sebaoui ongetwijfeld zijn opties afwegen. En er is niemand die hem dat kwalijk kan en zal nemen.

Gazet van Antwerpen vroeg zich vorige week nog openlijk af of Ilias Sebaoui nu echt wel wil mee zakken naar 1B. En de 20-jarige tempert nu zelf ook de verwachtingen “.Mij schrikt het niet af. Ik zou volgend jaar een belangrijke pion kunnen worden bij Beerschot. Maar in de voetbalwereld weet je nooit. De telefoon van mijn vader staat roodgloeiend, veel clubs hebben blijkbaar al gepolst naar mijn diensten. Maar mijn focus is en blijft volledig op Beerschot”, zei hij in diezelfde krant. Er zou niemand zijn bij Beerschot die het hem kwalijk zal nemen indien hij de club verlaat.



En zijn prestaties rechtvaardigen een stap hogerop al helemaal. In de Antwerpse derby stond Sebaoui bijvoorbeeld in het verliezende kamp, maar toch werd hij verkozen tot Man van de match. Daarnaast kreeg hij tijdens diezelfde wedstrijd persoonlijk de complimenten van niemand minder dan Radja Nainggolan. Zo’n speler hoort dus helemaal niet thuis in het vagevuur van 1B.

WIE NEEMT SEBAOUI?

Ilias Sebaoui is een flitsende dribbelaar, een snelle aanvaller en een doelgerichte spits. De 20-jarige komt goed tussen de lijnen en hij beschikt over een attractieve speelstijl. “Een jongen met een goede actie in de benen, een lefgozertje dat zich van niets iets aantrekt”, zoals Tom Pietermaat het goed omschreef in Het Nieuwsblad. Daarnaast is Sebaoui een harde werker, die bij de beloften van Beerschot wekelijks nog twee tot drie keer ging bij trainen.



Zo’n type zou zonder twijfel goed staan bij elke Belgische topclub. Club Brugge, Anderlecht, Antwerp FC, KRC Genk, AA Gent, hebben de naam van Ilias Sebaoui ongetwijfeld al een tijdje genoteerd in hun notitieboekje. Daarnaast zal hij ook niet al te veel geld kosten, gelet op de recente degradatie van Beerschot naar 1B. Het wordt dus spannend afwachten in welk truitje we Sebaoui volgend seizoen zullen bewonderen. Maar dat van Beerschot zal het dus wellicht niet meer zijn …

POLL: Welke club moet Sebaoui kiezen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

KV Mechelen veert recht met sportief topproject
KV Mechelen veert recht met sportief topproject

KV Mechelen is goed bezig in het herenvoetbal, maar de club trok zich terug uit de Super League uit ...

5
5
Vanhaezebrouck: "Daarover mogen we niet klagen bij AA Gent"
Vanhaezebrouck: "Daarover mogen we niet klagen bij AA Gent"

AA Gent speelt dit weekend in het eigen stadion tegen KV Mechelen. Mits een zege zetten ze een heel ...

12
12
Francis Amuzu: "Zij informeerden in januari al bij mij"
Francis Amuzu: "Zij informeerden in januari al bij mij"

Francis Amuzu staat morgenavond in de basis bij RSC Anderlecht. Hij moet voorlopig de geblesseerde ...

34
34
Juventus zet dramatische reeks verder in Serie A
Juventus zet dramatische reeks verder in Serie A

Bij Juventus gaat het van kwaad naar erger. Coach Massimiliano Allegri lijkt de greep over zijn ...

12
12
Fredberg maakt deal bekend: "Hij boekte vooruitgang"
Fredberg maakt deal bekend: "Hij boekte vooruitgang"

RSC Anderlecht kende een probleemloos seizoen met RSCA Futures in de Challenger Pro League. ...

85
85
FCV Dender naar Jupiler Pro League, Seraing degradeert
FCV Dender naar Jupiler Pro League, Seraing degradeert

In de Challenger Pro League stond de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. ...

322
322
'Club Brugge heeft beet: verdediger tekent voor 3 jaar'
'Club Brugge heeft beet: verdediger tekent voor 3 jaar'

Club Brugge hoopt op een geweldig einde van het seizoen in de Jupiler Pro League en Conference ...

360
360
'Anderlecht kan Delaney plots voor soldenprijs oppikken'
'Anderlecht kan Delaney plots voor soldenprijs oppikken'

RSC Anderlecht strijdt volop voor de landstitel, maar Jesper Fredberg werkt achter de schermen aan ...

347
347
STVV'er is gewild: "Er wordt aan onze mouw getrokken"
STVV'er is gewild: "Er wordt aan onze mouw getrokken"

Bij STVV hopen ze dit weekend AA Gent het leven héél zuur te maken in de strijd om de ...

77
77
"Ik zou volgend jaar graag bij Racing Genk blijven"
"Ik zou volgend jaar graag bij Racing Genk blijven"

De verwachting is dat KRC Genk in de zomer heel wat spelers gaat zien vertrekken. De Limburgers gaan ...

169
169
Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan
Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan

Lierse K is een van de weinige profclubs die nog in Belgische handen is. Daarvoor alleen al ...

80
80
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"

Bij Club Brugge mogen ze terecht trots zijn. Voor het eerst in 32 jaar haalden ze weer een halve ...

342
342
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"

Bij KV Oostende is het D-day. De club hoopt zich vandaag sportief te redden. Ook naast het veld ...

105
105
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap

Club Brugge plaatste zich donderdag voor de halve finale van de Conference League, in de competitie ...

0
0
Riemer ziet zowaar 'voordeel' in blessure van Hazard
Riemer ziet zowaar 'voordeel' in blessure van Hazard

Anderlecht pakte vorige week eindelijk de scalp van Union. Nochtans zaten de omstandigheden niet ...

131
131