Club Brugge verwezenlijkt mirakel

Club Brugge verwezenlijkt mirakel

Club Brugge telde in januari 6 miljoen euro neer voor Andreas Skov Olsen en de Deense flankaanvaller betaalt dat grote vertrouwen al stelselmatig terug. De 22-jarige speelt bevrijd als buitenste middenvelder in de 3-5-2 formatie van Alfred Schreuder, terwijl hij zich bij Bologna - in diezelfde veldbezetting - nochtans helemaal niét in z’n sas voelde.


GESLAAGD WEEKEND EN GESLAAGDE START

Je kon vorig weekend niet om hem heen. Met 2 doelpunten en 1 assist was Andreas Skov Olsen de meest beslissende speler van de Jupiler Pro League. De Deense flankaanvaller was bovendien erg efficiënt in zijn acties want hij won namelijk 57 stuks, goed voor de derde beste prestatie onder alle flankspelers van de Belgische competitie. Na Casper Nielsen (Union SG) voorzag Skov Olsen zelfs de grootste kansencreatie. Over een geslaagd weekend gesproken …



Andreas Skov Olsen telt ondertussen al 3 goals en 4 assists voor Club Brugge en dat zijn hoogst uitzonderlijke aantallen. Het gerenommeerde statistiekenbureau Opta berekende namelijk dat er geen enkele aanwinst van Club Brugge - sinds de dataverzameling vanaf het seizoen 2014/2015 - erin slaagde om tijdens zijn eerste vier basisplaatsen zeven keer beslissend te zijn. Over een geslaagde start bij Club Brugge gesproken …

GEEN TOEVAL

Op die manier haalt Andreas Skov Olsen bij Club Brugge zijn gram na een mislukte passage bij Bologna. “Ik voel me fantastisch”, zei hij vorig weekend na zijn 2 goals en 1 assist tegen Seraing. “Het is genieten – een hele opluchting na die moeilijke periode in Italië. Als ik daar al minuten kreeg, dan speelden we niet het voetbal dat ik wil spelen. Eigenlijk heb ik er nooit mijn kwaliteiten kunnen laten zien. En hier kan dat wel”, zei de Deen aan Het Laatste Nieuws.

Andreas Skov Olsen kon zijn ware kwaliteiten slechts zelden aantonen bij Bologna, maar Club Brugge weet precies wat de flankaanvaller allemaal in zijn mars heeft. De West-Vlamingen hebben Skov Olsen intensief gescout toen hij reeds bij FC Nordsjaelland actief was en toen haalde hij een indrukwekkend hoog niveau. De 22-jarige is pijlsnel, heeft een directe speelstijl, een uitstekend balgevoel, een perfecte balans én hij zorgt voor dreiging bij de tegenstander.



De linkervoet is dominant bij Andreas Skov Olsen maar desondanks is de rechterflank zijn favoriete positie. Daar kan hij vanop de flank naar het centrum knijpen om vervolgens af te drukken op het doel. Maar dat is heus niet de enige reden. Skov Olsen kan namelijk gemakkelijk zijn rechtstreekse tegenstander uitschakelen met zijn snelheid en zijn dribbels. Op die manier kan de Deen ook gemakkelijk indraaiende voorzetten afleveren.

En die speelstijl slaat dus duidelijk aan bij Club Brugge, waar Andreas Skov Olsen al 7 keer beslissend was in 4 competitiewedstrijden. Nochtans wordt de Deen uitgespeeld als buitenste middenvelder in een 3-5-2 systeem, dezelfde formatie die Sinisa Mihajlovic hanteerde bij Bologna. Toen voelde Skov Olsen zich helemaal niet goed in die veldbezetting, maar onder Alfred Schreuder rijgt de Deen de sterke prestaties wél aan elkaar.

LOVENDE WOORDEN

De komst van Andreas Skov Olsen bezorgt Club Brugge een stevige kwaliteitsinjectie en daar zijn de ploegmaats duidelijk blij mee. “Met Skov Olsen is het fijn samen spelen”, zei Mats Rits na de match tegen Sporting Charleroi aan Het Nieuwsblad. “Hij is zich nog aan het aanpassen, maar je ziet dat hij enorm veel kwaliteiten heeft. Hij heeft ook een goeie trap met beide voeten en maakt goede acties, dat zie je met die assist die hij mij geeft. Hij zal hier een goede speler worden”, aldus Rits.

Andreas Skov Olsen brengt een flinke dosis voetballend vermogen bij, waardoor hij gemakkelijk zijn rechtstreekse tegenstander kan dribbelen en uitkappen. Vervolgens is hij in staat om naar binnen te komen met de bal en af te drukken op het doel. Zoals Arjen Robben destijds, vergelijkingen die de laatste tijd steeds meer de kop opsteken. Daarnaast durft Skov Olsen ook uitpakken met no look-passes. ‘t Is eraan te zien dat hij zich kiplekker voelt bij Club Brugge.



Andreas Skov Olsen speelde ook tegen Antwerp FC een sterke wedstrijd, waarna Het Laatste Nieuws hem omschreef als een lust voor het oog en onder meer zijn frivole (trap)techniek loofde. Analist Marc Degryse stelde in diezelfde krant dat Skov Olsen een tegenstander achteruit kan duwen, te meer omdat hij fysiek in orde is. Hij heeft meer volume dan Noa Lang, die weliswaar nog niet terug op zijn gewoonlijk niveau is na de naweeën van zijn covid-besmetting.

HET SCHREUDER-EFFECT

Maar dé referentiewedstrijd van Andreas Skov Olsen bij Club Brugge was uiteraard die tegen Seraing. Vorig weekend scoorde hij een doelpunt op zijn alombekende manier, à la Arjen Robben. “Zo heb ik er al heel veel gemaakt, ja”, zei de Deen na de wedstrijd. “Het was wel al lang geleden dat ik in clubverband scoorde, dus dit is goed voor de moraal.” Zijn prima algemene prestatie leverde Skov Olsen de titel op van Man van de Match. Een verkiezing die zelden zo simpel was, volgens Het Nieuwsblad.



Op die manier betaalt Andreas Skov Olsen het grote vertrouwen van Club Brugge terug, dat toch een aanzienlijke som van 6 miljoen euro neertelde voor hem. “Andreas is inderdaad een heel goeie aankoop”, zei Alfred Schreuder vorig weekend aan de krant. “Hij speelt als wingback, maar in balbezit is hij vaak rechtsbuiten. Dat doet ie goed. En ook verdedigend is hij ongelofelijk gedisciplineerd.” Of hoe de rol van een buitenste middenvelder in een 3-5-2 bij Club Brugge helemaal anders kan zijn dan bij Bologna.

POLL: Wordt Skov Olsen bepalender dan Noa Lang?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Simons verklapt ambitie Dender in JPL
Simons verklapt ambitie Dender in JPL

FCV Dender mag volgend seizoen opnieuw aantreden in de Jupiler Pro League. De Oost-Vlaamse club ...

28
28
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne

Manchester City moest deze week op pijnlijke wijze de aftocht blazen in de Champions League. The ...

53
53
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'

KV Oostende verzekerde zich vrijdag van een langer verblijf in de Challenger Pro League. De Kustboys ...

47
47
<strong>Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal</strong>
Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal

Antwerp FC deed in januari een ambitieuze zet om Eliot Matazo (22) te halen als vervanger voor ...

163
163
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"

Brian Riemer moet tegen KRC Genk met Yari Verschaeren, Thorgan Hazard en Zeno Debast heel veel ...

143
143
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"

Standard is een club op drift. Afwezige eigenaars die de club vanuit een kantoor in de VS besturen, ...

91
91
<strong>Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt</strong>
Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt

KRC Genk en RSC Anderlecht nemen het vanavond om 20u45 tegen elkaar op. Dat belooft een zeer pittige ...

278
278
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"

Er zijn uiteraard nog zeven speeldagen te gaan waarin nog heel wat kan gebeuren, maar RSC Anderlecht ...

243
243
<strong>Club Brugge 'voor gek aanschouwd' met nieuwe hoofdcoach</strong>
Club Brugge 'voor gek aanschouwd' met nieuwe hoofdcoach

Club Brugge's keuze voor Nicky Hayen als interim-hoofdcoach werd aanvankelijk met grote scepsis ...

854
854
'City moet 'erfgenaam De Bruyne' op zijn buik schrijven'
'City moet 'erfgenaam De Bruyne' op zijn buik schrijven'

Manchester City sneuvelde afgelopen woensdag op pijnlijke wijze uit de Champions League. De Engelse ...

60
60
Keita doet boekje open over zomers vertrek bij Antwerp
Keita doet boekje open over zomers vertrek bij Antwerp

Antwerp FC wil dit weekend tegen Cercle Brugge zijn eerste punten in de Champions' Play-Offs ...

290
290
'Fredberg draait overuren: volgende zomertransfer op tafel'
'Fredberg draait overuren: volgende zomertransfer op tafel'

RSC Anderlecht gaat zaterdagavond op bezoek bij KRC Genk, opnieuw een sleutelwedstrijd binnen de ...

358
358
'Afscheid nabij: absolute smaakmaker vertrekt bij Club'
'Afscheid nabij: absolute smaakmaker vertrekt bij Club'

Club Brugge plaatste zich afgelopen donderdag als eerste Belgische ploeg ooit voor de halve finales ...

967
967
'Belgische spits voorlopig niét naar Bundesliga'
'Belgische spits voorlopig niét naar Bundesliga'

Een aantal Belgische voetballers legden de voorbije jaren een opmerkelijk parcours af. Denk ...

62
62
KV Mechelen veert recht met sportief topproject
KV Mechelen veert recht met sportief topproject

KV Mechelen is goed bezig in het herenvoetbal, maar de club trok zich terug uit de Super League uit ...

94
94