Inter toont geen genade voor smekende Lukaku

Inter toont geen genade voor smekende Lukaku

Thomas Tuchel en Romelu Lukaku liggen op ramkoers. Eerst was er het veelbesproken interview van de Rode Duivel met Sky Sports Italia, en daarnaast weigert Tuchel ook om zijn spelsysteem aan te passen waardoor Lukaku moeilijk integreert in de ploeg. De sterke spits bevindt zich bij Chelsea in een dramatische situatie en nu al wordt er gesproken van een terugkeer naar Internazionale. Maar dat is niet meteen een realistisch scenario.


KOPPIGE TUCHEL

Wat werd er veel verwacht van de grote terugkeer van Romelu Lukaku naar Chelsea, van kinds af de club van zijn hart. In de vorige zomer betaalden The Blues maar liefst 115 miljoen euro om hem naar Londen te halen, en aanvankelijk startte Lukaku daar ook goed met 4 doelpunten in zijn eerste 4 officiële wedstrijden. Maar na enkele weken vielen de prestaties van de Rode Duivel terug tegen. Ondertussen is Lukaku bij Chelsea zelfs gedegradeerd tot een bankzitter. Dinsdag mocht hij zowaar niet invallen in de Champions League-wedstrijd tegen Lille OSC.



Het is ongelofelijk en verbazend dat een spits met zo’n kwaliteiten niet rendeert bij Chelsea, en ondertussen zelfs helemaal uit de gratie is verdwenen van Thomas Tuchel. De Duitse trainer wist vorige zomer nochtans donders goed dat de komst van Romelu Lukaku een (r)evolutie van zijn speelstijl zou vragen. Ondanks de eindzege in de Champions League, was het besef immers groot dat het aanvallend compartiment versterkt moest worden. De kwaliteitsinjectie met Lukaku moest Chelsea uitzicht geven op een eerste Engelse landstitel sinds 206-2017.

VERBIJSTERING BIJ ANALISTEN

Ondertussen is het heel duidelijk geworden dat Thomas Tuchel zijn nieuwe spits niet op zijn sterktes uitspeelt. Romelu Lukaku rendeerde vorig seizoen bij Internazionale erg goed in een systeem zonder natuurlijke wingers, waardoor hij vaak naar rechts kon uitzwermen. Daarnaast is de coachingstijl van Tuchel, die een grote mate van balbezit vooropstelt, erg contrasterend met die van Antonio Conte, die eerder omschakelingsvoetbal prefereert, waardoor Lukaku vaak de diepte kon opzoeken. En de methode van Tuchel is onmiskenbaar niet op het lijf geschreven van Lukaku.

“Als ik Lukaku was, zou ik gek worden”, zei Rio Ferdinand in Vibe with Five. “Weet Tuchel wel wat zijn beste team is? Ik denk het niet. Hij wil absoluut een speler die 100 miljoen euro kostte, maar speelt hem dan niet uit op diens sterke punten. Lukaku is een roofdier in het strafschopgebied, maar daarvoor moeten er wel ballen komen… Als Lukaku daar in stelling wordt gebracht, mist hij zelden. Chelsea speelt gewoon niet op een manier waardoor Lukaku zich kan laten zien.”



Ook Thierry Henry stelt zich grote vragen bij de integratie van Romelu Lukaku in het systeem van Thomas Tuchel. “Al van bij de start heb ik me afgevraagd hoe hij in deze ploeg zou passen”, zei Henry als analist bij CBS. “Als je hem als coach gaat halen, moet je zorgen die hij ingepast geraakt. Of je past je speelwijze aan hem aan, maar ik dacht toen al dat dit niet zou gebeuren. En het kost tijd voor Rom om zich aan te passen. De enige oplossing is dat een manier wordt gevonden zodat Lukaku zich kan aanpassen. Want nogmaals: waarom ga je hem anders halen?”, aldus de Franse Arsenal-legende.

PR-CAMPAGNE

“If you have to force it, then it probably doesn’t fit”, typte Romelu Lukaku eerder deze maand op zijn Snapchat-account. Een cryptische tekst, maar anderzijds valt de boodschap ook niet mis te begrijpen. La Gazzetta dello Sport zette donderdag alvast op haar voorpagina dat Lukaku steeds meer aandringt op een snel vertrek bij Chelsea. En zijn nieuwe bestemming in de volgende zomer zou ook al bekend zijn: Internazionale. Lukaku stak zijn liefde voor de Nerazzurri nooit onder stoelen of banken, maar het zou heel straf zijn mocht het effectief tot een grootse rentree komen.

‘Inter scusa se ti chiamo amore’. ‘Inter, sorry als ik jou mijn liefde noem’. Romelu Lukaku gaf dit seizoen een veelbesproken interview met Sky Italia, waarin hij - als speler onder contract bij Chelsea - zijn liefde verklaarde voor Internazionale. Het doel was om duidelijk te maken aan de Milanese fans dat hij de aanbieding van Chelsea niet kon weigeren, hoe graag hij ook de vorige twee jaar de kleuren van Internazionale verdedigde. “Ik heb altijd gezegd dat Inter in mijn hart zit. Ik hoop echt dat ik ooit kan terugkeren om er te spelen. Ik ben er verliefd geworden op Italië.”



Ook Federico Pastorello gooide eerder dit seizoen olie op het vuur. De makelaar van Romelu Lukaku gaf een interview aan de Italiaanse krant Tuttosport en daarin liet hij weinig aan de verbeelding over. “Op een dag zullen we Lukaku weer in de Serie A aan het werk zien”, zei Pastorello. “Lukaku houdt van Italië. Maar momenteel is het aan Chelsea om van de kwaliteiten van Romelu te profiteren.” De combinatie van dit interview en dat van Lukaku aan Sky Sports Italia, had blijkbaar veel weg van een pr-campagne om de Rode Duivel terug naar Milaan te loodsen.

DE STEM VAN DE FANS

Al valt het nog af te wachten of de liefde nog steeds wederzijds is. Ten eerste zijn de fans van Internazionale helemaal geen vragende partij voor een terugkeer van Romelu Lukaku. “Zij die vluchten wanneer het regent, tellen niet mee. Wie telt, zijn degenen die blijven wanneer het stormt”, communiceerden de ultra’s van Internazionale na zijn flirt met Chelsea. “Vaarwel, Romelu!” stond er te lezen op een spandoek aan de Curva Nord. De fans besmeurden daarnaast ook een muurtekening van de Rode Duivel aan het Stadio Giuseppe Meazza. Het lijkt erop dat diezelfde fans niet zullen staan springen om Lukaku straks opnieuw te verwelkomen.



Ook Diego Milito, een clubicoon van Internazionale, liet zich negatief uit over de manier waarop Romelu Lukaku de club verliet. “Er is één ding dat je nooit mag doen: een belofte maken die je niet kan nakomen”, zei de Argentijn in La Gazzetta dello Sport. “Een speler als Lukaku, die zoveel heeft gegeven, kan beslissen om elders te gaan, maar de fans zijn teleurgesteld precies door dat soort uitspraken.” Milito is een figuur met invloed bij Internazionale, want als speler won hij er één titel, twee bekers en één keer de Champions League.

DE STEM VAN DE CLUB

En ook binnen de club lijken er weinig voorstanders te zijn van een eventuele terugkeer van Romelu Lukaku. Beppe Marotta vindt zelfs dat het vertrek van de Rode Duivel goed werd opgevangen. “Lukaku is voor 115 miljoen euro verkocht en we hebben Edin Dzeko voor niets aangetrokken. Op het veld is er niet zoveel verschil”, zei de CEO aan Il Corriere della Sera. Daarnaast is het financieel onmogelijk om Lukaku terug te halen. “Lukaku zelf is vertrokken om zijn salaris te verdubbelen. Zo'n lonen kunnen in Italië niet meer. Vandaag kunnen we zelf ook zo geen investeringen maken. Het zou niet toegelaten zijn om Lukaku voor 75 miljoen euro te kopen.”



Ook Piero Ausilio liet verstaan dat Romelu Lukaku niet meteen moet hopen om terug te keren naar Internazionale. “Er was ongeloof toen Lukaku ons meedeelde dat hij wenste te vertrekken. Dat hadden we niet verwacht. We wisten dat we één topper moesten laten gaan en de transfer van Hakimi was ingecalculeerd. Daarom vonden we een akkoord met PSG. Het vertrek van Lukaku was dat niet”, zei de sportief directeur aan Sky Sports. “Of we hem terug zouden willen? Ja, maar dan enkel op huurbasis.” Chelsea zal een uitleenbeurt aan Internazionale echter nooit goedkeuren, want het sloeg vorige zomer nog maar het transferrecord aan diggelen om Lukaku te kopen.

POLL: Moet Lukaku weg bij Chelsea?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Remco Evenepoel verrast: "Zij zijn mijn favoriete club"
Remco Evenepoel verrast: "Zij zijn mijn favoriete club"

Remco Evenepoel is nog steeds slechts 24 jaar oud maar heeft een palmares om jaloers op te zijn. De ...

65
65
'Antwerp mag transferdroom op zijn buik schrijven'
'Antwerp mag transferdroom op zijn buik schrijven'

De voorbije maanden verschenen meermaals verhalen als zou Antwerp krap bij kas zitten. Het moest ...

99
99
'Club Brugge maakt werk van zeer fraaie affiche'
'Club Brugge maakt werk van zeer fraaie affiche'

Lange tijd leek het een seizoen in mineur te gaan worden voor Club Brugge, maar op een maand tijd is ...

138
138
'Union verliest smaakmaker, vervanger meteen op komst'
'Union verliest smaakmaker, vervanger meteen op komst'

Union gooide sinds zijn terugkeer op het hoogste niveau elk seizoen hoge ogen, maar kreeg in de ...

56
56
<strong>'KRC Genk trekt alle registers open voor JPL-klasbak'</strong>
'KRC Genk trekt alle registers open voor JPL-klasbak'

KRC Genk heeft zijn oog laten vallen op F&eacute;lix Lemar&eacute;chal van Cercle Brugge als ...

168
168
Antwerp nog kampioen? "Er zijn al gekkere dingen gebeurd"
Antwerp nog kampioen? "Er zijn al gekkere dingen gebeurd"

Voor Antwerp lopen de play-offs voorlopig moeizaam. De titelverdediger begon immers met drie ...

119
119
Riemer voert 2 wijzigingen door in Anderlecht-selectie
Riemer voert 2 wijzigingen door in Anderlecht-selectie

Anderlecht zat vorige week op een wolk nadat een felbevochten zege tegen zwarte beest Union hen de ...

270
270
Voetbalbond kondigt nieuwe directeur Sport aan
Voetbalbond kondigt nieuwe directeur Sport aan

Bij de Belgische voetbalbond is er de voorbije maanden heel wat veranderd. Onlangs ging bijvoorbeeld ...

14
14
STVV steekt tandje bij: "Dromen waar laten maken"
STVV steekt tandje bij: "Dromen waar laten maken"

STVV kent een zeer goed seizoen en de Kanaries willen verder op die weg gaan. De Truienaars trekken ...

37
37
Van Bommel plots mysterieus: "Dat zijn nogal teksten, hé"
Van Bommel plots mysterieus: "Dat zijn nogal teksten, hé"

Morgenavond nemen Royal Antwerp FC en Union SG het tegen elkaar op. Beide ploegen kunnen maar best ...

178
178
Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?
Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?

Herman Van Holsbeeck kwam de afgelopen jaren een aantal keren in opspraak vanwege niet al te ...

263
263
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"

Cercle Brugge trekt vanavond naar het Lotto Park om er RSC Anderlecht partij te geven. De Vereniging ...

284
284
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"

Ze hadden het vroeger wellicht nooit durven dromen, maar Nicky Hayen en Wouter Vrancken zijn nu de ...

333
333
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"

Bij RSC Anderlecht weten ze wat ze vanavond moeten doen tegen Cercle Brugge: winnen. Brian Riemer ...

180
180
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union

De voorbije weken kende Union een spectaculaire implosie. Maandenlang waren de Brusselaars de ...

50
50