Toptransfer Lamkel Zé nabij: wie van de 5?

Foto: Toptransfer Lamkel Zé nabij: wie van de 5?

Oud-Heverlee Leuven, Standard en KV Kortrijk worden genoemd om Didier Lamkel Zé uit handen te nemen van Antwerp FC. De Kameroener zou bij elk van deze clubs ongetwijfeld een grote meerwaarde zijn. Anderzijds zijn de specifieke transfer- en sportieve situaties bij OH Leuven, Standard en Kortrijk zeer uiteenlopend. Daarnaast werpt ook Raja Casablanca zich op als een potentiële overnemer en heerst er interesse vanuit Qatar. Of blijft Lamkel Zé alsnog aan boord op de Bosuil?


ANTWERP FC

Didier Lamkel Zé zkt. club. Eerder deze week verbrak de Kameroense flankaanvaller zijn huurcontract bij de Slovaakse topclub DAC 1904. En dat deed hij om twee redenen: Lamkel Zé vindt dat hij een hoger sportief niveau aankan én hij wil terug dichter bij zijn vriendin en familie gaan wonen. De 25-jarige keert op papier terug naar Antwerp FC, waar hij nog een contract heeft lopen tot eind juni 2023. Maar op de Bosuil heeft hij geen grote toekomst meer.

Zelf sloot hij een terugkeer naar Antwerp FC nooit uit. “Waarom zou ik geen comeback kunnen maken?” verklaarde Didier Lamkel Zé enkele maanden geleden in een interview met Gazet van Antwerpen. Toen was er weliswaar nog geen sprake van een vervroegde beëindiging van zijn huurcontract bij DAC. Gisteren (vrijdag) liet Brian Priske zich alvast voor het eerst openlijk uit over zijn plannen met Lamkel Zé.“Het was de bedoeling dat hij daar tot het einde van het seizoen zou spelen, maar ik heb ook gehoord dat hij er intussen al vertrokken is. Ik weet eerlijk gezegd ook niet wat er nu gaat gebeuren", werd de Deense coach geciteerd door Het Nieuwsblad. “Of het een optie is dat hij terug naar hier komt? Dat weet ik niet. Voorlopig is dat alleszins niet aan de orde” aldus Priske.

TE GOED VOOR SLOVAKIJE

Het ziet er dus naar uit dat een nieuwe (huur)transfer zich opdringt voor Didier Lamkel Zé. Er heerst alvast een grote interesse in het Kameroense woelwater, die in huurdienst bij DAC de beste flankaanvaller van de Slovaakse competitie was. Lamkel Zé was er de best presterende flankspeler op het gebied van offensieve regelmaat, de kwaliteit van de voorzetten én de dribbels. De 25-jarige scoorde tevens hoog bij de passing (eerste), dreiging voor het doel (2de) en de kwaliteit van zijn offensieve acties (2de).Didier Lamkel Zé ambieert duidelijk een hoger niveau dan de Slovaakse competitie en hij krijgt dus overschot van gelijk. Bovendien was het zijn doel om zich bij DAC 1904 in de kijker te spelen van de Kameroense nationale ploeg met het oog op de Africa Cup, een doelstelling die hij uiteindelijk niet behaalde. En dan heeft Lamkel Zé dus helemaal niets meer te zoeken in de Slovaakse competitie.

GEGEERD OP DE MARKT

De grote vraag luidt nu welke club er bereid is om Didier Lamkel Zé aan te trekken. Op basis van zijn sportieve kwaliteiten kan hij moeiteloos meedraaien bij een Belgische topclub, maar de verschillende kandidaat-overnemers stellen zich eerder terughoudend op want de Kameroener is namelijk een garantie op incidenten, akkefietjes en onprofessioneel gedrag. Naar verluidt zorgde hij bij DAC trouwens ook al voor problemen.Bovendien strijkt Didier Lamkel Zé bij Antwerp FC een stevig loon op van maar liefst 600 duizend euro: een dure vogel met andere woorden. Toch werd hij in de huidige wintermercato, nog vóór zijn huurcontract bij DAC 1904 verbroken werd, al gelinkt aan verschillende clubs. De interesse kwam voornamelijk van Standard, Oud-Heverlee Leuven, KV Kortrijk, Raja Casablanca en vanuit Qatarese hoek.

OUD-HEVERLEE LEUVEN

De complexe handleiding die bij Didier Lamkel Zé hoort, schrikt Marc Brys alvast niet af. Enkele maanden geleden verklaarde Brys nog dat een potentiële samenwerking met de Kameroener een echte uitdaging zou zijn. Eéntje waar Brys allerminst schrik voor heeft. “Het zou dom zijn als we niet geïnteresseerd waren in hem”, zei de coach van OH Leuven deze week aan Het Laatste Nieuws.

“Hij moet zich ook opnieuw profileren denk ik, dus zo kan het een win-win-situatie zijn. Zoals verschillende andere ploegen hadden ook wij interesse, maar als hij niet in België mag voetballen... We zullen zien”, aldus Marc Brys. OH Leuven maakte alvast plaats vrij in de A-kern door Barnabas Bese (vrije transfer) en Kawin Thamsatchanan (Port FC) van de hand te doen.Anderzijds is het duidelijk dat Oud-Heverlee Leuven in januari nog flink wat versterking wil binnenhalen, want voorlopig staat de inkomende teller nog steeds op nul. Naast Didier Lamkel Zé wordt de club alvast gelinkt aan twee aanvallende doelwitten. Abderrahim Deghmoum (ES Sétif) is een aanvallende middenvelder en Gianni Bruno (AA Gent) bewees al meermaals zijn talent om doelpunten te maken.

STANDARD

Ook Standard werd deze maand in verband gebracht met Didier Lamkel Zé, maar tot verdere uitspraken of uitlatingen in de pers kwam het (nog?) niet. ‘t Is wel een feit dat de Rouches koortsachtig op zoek zijn naar kwalitatieve versterkingen. Standard haalde in januari maar liefst vier aanwinsten aan boord: Gilles Dewaele (KV Kortrijk), Joachim Van Damme (KV Mechelen), Renaud Emond (FC Nantes) en Mathieu Cafaro (Stade Reims). Geen enkele andere ploeg uit de Jupiler Pro League toonde zich slagvaardiger op de transfermarkt.Standard zal zich wellicht niet beperken tot deze vier winteraanwinsten, want naast Didier Lamkel Zé staan er nog een hele resem andere targets op de shortlist - de ene wat haalbaarder dan de andere: Jordan Botaka (AA Gent), Faïz Selemani (KV Kortrijk), Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem), Mergim Vojvoda (Torino), Mitchell Dijks (Bologna), Clément Grenier (zonder club), Marley Aké (Juventus) en Adrien Bongiovanni (zonder club).

KV KORTRIJK

Ook KV Kortrijk laat zich voorlopig niet openlijk uit over de potentiële komst van Didier Lamkel Zé. In het Guldensporenstadion moet er in elk geval dringend versterking komen want trainer Karim Belhocine zag onlangs drie spelers definitief de club verlaten: Gilles Dewaele (Standard), Timothy Derijck (Zulte Waregem) en Brendan Hines-Ike (DC United). Daarnaast wordt Faïz Selemani genoemd bij Standard. Langs de inkomende zijde werd Tsuyoshi Watanabe (FC Tokio) aangetrokken en toont Veekaa - naast Lamkel Zé - ook interesse in Olivier N’Zi (SV Kapfenberg). Er staat dus nog het één en ander te gebeuren in Zuid-West-Vlaanderen.

Spelen KV Oostende en Antwerp gelijk? Pak 4,05 keer je inzet!

POLL: Welke club moet Lamkel Zé halen?

Antwerp zet scheve situatie recht bij KV Oostende

Bizar gerucht: 'Witsel keert mogelijk terug naar Standard'

Kompany doet oproep aan Mertens en Vertonghen

Gisteren 21 Januari 2022

{insert image alt}

Elsner duidt aan waar Standard progressie maakt

Standard pakte vorige week een zeer gevleid punt bij Anderlecht. De Rouches zullen voetballend veel ...

30
{insert image alt}

"Union SG heeft een budget op kampioenenniveau"

Union SG speelt dit seizoen mee voor de landstitel, dat lijkt vast te staan. De Brusselaars blijven ...

142
{insert image alt}

Bizar gerucht: 'Witsel keert mogelijk terug naar Standard'

Axel Witsel zal Borussia Dortmund deze maand wellicht niet meer verlaten. De 33-jarige Rode Duivel ...

174
{insert image alt}

Antwerp zet scheve situatie recht bij KV Oostende

Royal Antwerp FC moest vanavond op bezoek gaan bij KV Oostende. De bezoekers konden een goede zaak ...

146
{insert image alt}

Schreuder: "Dat hoeft Lang niet meer doen"

Club Brugge trekt zondag naar Standard, waar het weer een zege wil boeken. Trainer Alfred Schreuder ...

178
{insert image alt}

Kompany doet oproep aan Mertens en Vertonghen

Vincent Kompany keerde in 2019 terug naar RSC Anderlecht en dat was een zegen voor het Belgische ...

350
{insert image alt}

Lommel SK incasseert nieuwe nederlaag bij RWDM

The City Football Group houdt er een zeer bedenkelijk plan op na bij Lommel SK. Mede daardoor zitten ...

43
{insert image alt}

'Standard wil bij Nottingham Forest shoppen'

Standard gaat zich de komende weken mogelijk nog versterken, maar dan moeten er eerst spelers ...

68
{insert image alt}

'Anderlecht weigert bod van OGC Nice'

Gaat RSC Anderlecht weldra een derde uitgaande transfer afronden? De Brusselaars kunnen zich de ...

400
{insert image alt}

Onvrede na Overlegcomité: "Waar slaat dit op?"

Vanaf volgende week zijn er weer fans toegelaten in het stadion. De coronabarometer treedt in ...

188
{insert image alt}

KV Kortrijk vindt nieuwe verdediger bij Anderlecht

KV Kortrijk heeft weer een ingaande transfer afgerond. De Kerels hebben een mooie slag weten te ...

150
{insert image alt}

Opstellingen: Vines uit de ploeg, blessures bij KVO

KV Oostende neemt het vanavond in eigen huis op tegen Royal Antwerp FC. Trainer Brian Priske laat ...

106
{insert image alt}

Overlegcomité: fans weer deels toegelaten

De Belgische voetbalclubs halen opgelucht adem. Vanavond was er een Overlegcomité en daar stelden ...

240
{insert image alt}

'Anderlecht stuurt Magallan terug naar Ajax'

RSC Anderlecht huurt Lisandro Magallan van Ajax. De Argentijn doet het de laatste weken degelijk en ...

397
{insert image alt}

'Bayat heeft maar liefst elf clubs in zijn greep'

Mogi Bayat is één van de tientallen personen die voor de rechtbank moet komen naar aanleiding van ...

273