Toptransfer Lamkel Zé nabij: wie van de 5?

Toptransfer Lamkel Zé nabij: wie van de 5?

Oud-Heverlee Leuven, Standard en KV Kortrijk worden genoemd om Didier Lamkel Zé uit handen te nemen van Antwerp FC. De Kameroener zou bij elk van deze clubs ongetwijfeld een grote meerwaarde zijn. Anderzijds zijn de specifieke transfer- en sportieve situaties bij OH Leuven, Standard en Kortrijk zeer uiteenlopend. Daarnaast werpt ook Raja Casablanca zich op als een potentiële overnemer en heerst er interesse vanuit Qatar. Of blijft Lamkel Zé alsnog aan boord op de Bosuil?


ANTWERP FC

Didier Lamkel Zé zkt. club. Eerder deze week verbrak de Kameroense flankaanvaller zijn huurcontract bij de Slovaakse topclub DAC 1904. En dat deed hij om twee redenen: Lamkel Zé vindt dat hij een hoger sportief niveau aankan én hij wil terug dichter bij zijn vriendin en familie gaan wonen. De 25-jarige keert op papier terug naar Antwerp FC, waar hij nog een contract heeft lopen tot eind juni 2023. Maar op de Bosuil heeft hij geen grote toekomst meer.

Zelf sloot hij een terugkeer naar Antwerp FC nooit uit. “Waarom zou ik geen comeback kunnen maken?” verklaarde Didier Lamkel Zé enkele maanden geleden in een interview met Gazet van Antwerpen. Toen was er weliswaar nog geen sprake van een vervroegde beëindiging van zijn huurcontract bij DAC. Gisteren (vrijdag) liet Brian Priske zich alvast voor het eerst openlijk uit over zijn plannen met Lamkel Zé.



“Het was de bedoeling dat hij daar tot het einde van het seizoen zou spelen, maar ik heb ook gehoord dat hij er intussen al vertrokken is. Ik weet eerlijk gezegd ook niet wat er nu gaat gebeuren", werd de Deense coach geciteerd door Het Nieuwsblad. “Of het een optie is dat hij terug naar hier komt? Dat weet ik niet. Voorlopig is dat alleszins niet aan de orde” aldus Priske.

TE GOED VOOR SLOVAKIJE

Het ziet er dus naar uit dat een nieuwe (huur)transfer zich opdringt voor Didier Lamkel Zé. Er heerst alvast een grote interesse in het Kameroense woelwater, die in huurdienst bij DAC de beste flankaanvaller van de Slovaakse competitie was. Lamkel Zé was er de best presterende flankspeler op het gebied van offensieve regelmaat, de kwaliteit van de voorzetten én de dribbels. De 25-jarige scoorde tevens hoog bij de passing (eerste), dreiging voor het doel (2de) en de kwaliteit van zijn offensieve acties (2de).



Didier Lamkel Zé ambieert duidelijk een hoger niveau dan de Slovaakse competitie en hij krijgt dus overschot van gelijk. Bovendien was het zijn doel om zich bij DAC 1904 in de kijker te spelen van de Kameroense nationale ploeg met het oog op de Africa Cup, een doelstelling die hij uiteindelijk niet behaalde. En dan heeft Lamkel Zé dus helemaal niets meer te zoeken in de Slovaakse competitie.

GEGEERD OP DE MARKT

De grote vraag luidt nu welke club er bereid is om Didier Lamkel Zé aan te trekken. Op basis van zijn sportieve kwaliteiten kan hij moeiteloos meedraaien bij een Belgische topclub, maar de verschillende kandidaat-overnemers stellen zich eerder terughoudend op want de Kameroener is namelijk een garantie op incidenten, akkefietjes en onprofessioneel gedrag. Naar verluidt zorgde hij bij DAC trouwens ook al voor problemen.



Bovendien strijkt Didier Lamkel Zé bij Antwerp FC een stevig loon op van maar liefst 600 duizend euro: een dure vogel met andere woorden. Toch werd hij in de huidige wintermercato, nog vóór zijn huurcontract bij DAC 1904 verbroken werd, al gelinkt aan verschillende clubs. De interesse kwam voornamelijk van Standard, Oud-Heverlee Leuven, KV Kortrijk, Raja Casablanca en vanuit Qatarese hoek.

OUD-HEVERLEE LEUVEN

De complexe handleiding die bij Didier Lamkel Zé hoort, schrikt Marc Brys alvast niet af. Enkele maanden geleden verklaarde Brys nog dat een potentiële samenwerking met de Kameroener een echte uitdaging zou zijn. Eéntje waar Brys allerminst schrik voor heeft. “Het zou dom zijn als we niet geïnteresseerd waren in hem”, zei de coach van OH Leuven deze week aan Het Laatste Nieuws.

“Hij moet zich ook opnieuw profileren denk ik, dus zo kan het een win-win-situatie zijn. Zoals verschillende andere ploegen hadden ook wij interesse, maar als hij niet in België mag voetballen... We zullen zien”, aldus Marc Brys. OH Leuven maakte alvast plaats vrij in de A-kern door Barnabas Bese (vrije transfer) en Kawin Thamsatchanan (Port FC) van de hand te doen.



Anderzijds is het duidelijk dat Oud-Heverlee Leuven in januari nog flink wat versterking wil binnenhalen, want voorlopig staat de inkomende teller nog steeds op nul. Naast Didier Lamkel Zé wordt de club alvast gelinkt aan twee aanvallende doelwitten. Abderrahim Deghmoum (ES Sétif) is een aanvallende middenvelder en Gianni Bruno (AA Gent) bewees al meermaals zijn talent om doelpunten te maken.

STANDARD

Ook Standard werd deze maand in verband gebracht met Didier Lamkel Zé, maar tot verdere uitspraken of uitlatingen in de pers kwam het (nog?) niet. ‘t Is wel een feit dat de Rouches koortsachtig op zoek zijn naar kwalitatieve versterkingen. Standard haalde in januari maar liefst vier aanwinsten aan boord: Gilles Dewaele (KV Kortrijk), Joachim Van Damme (KV Mechelen), Renaud Emond (FC Nantes) en Mathieu Cafaro (Stade Reims). Geen enkele andere ploeg uit de Jupiler Pro League toonde zich slagvaardiger op de transfermarkt.



Standard zal zich wellicht niet beperken tot deze vier winteraanwinsten, want naast Didier Lamkel Zé staan er nog een hele resem andere targets op de shortlist - de ene wat haalbaarder dan de andere: Jordan Botaka (AA Gent), Faïz Selemani (KV Kortrijk), Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem), Mergim Vojvoda (Torino), Mitchell Dijks (Bologna), Clément Grenier (zonder club), Marley Aké (Juventus) en Adrien Bongiovanni (zonder club).

KV KORTRIJK

Ook KV Kortrijk laat zich voorlopig niet openlijk uit over de potentiële komst van Didier Lamkel Zé. In het Guldensporenstadion moet er in elk geval dringend versterking komen want trainer Karim Belhocine zag onlangs drie spelers definitief de club verlaten: Gilles Dewaele (Standard), Timothy Derijck (Zulte Waregem) en Brendan Hines-Ike (DC United). Daarnaast wordt Faïz Selemani genoemd bij Standard. Langs de inkomende zijde werd Tsuyoshi Watanabe (FC Tokio) aangetrokken en toont Veekaa - naast Lamkel Zé - ook interesse in Olivier N’Zi (SV Kapfenberg). Er staat dus nog het één en ander te gebeuren in Zuid-West-Vlaanderen.

POLL: Welke club moet Lamkel Zé halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Verwachte 11: Van Bommel onthult plan, 2 wissels bij Union
Verwachte 11: Van Bommel onthult plan, 2 wissels bij Union

Na de zeges van Anderlecht en Club Brugge kan Union maar beter winnen van Antwerp op de ...

23
23
'Over en out: grootverdiener richting exit bij Club Brugge'
'Over en out: grootverdiener richting exit bij Club Brugge'

Terwijl de sportieve successen mekaar plots weer in sneltempo opvolgen blijkt Club Brugge ook reeds ...

248
248
AA Gent deelt heuglijk nieuws: toptalent tekent tot 2027
AA Gent deelt heuglijk nieuws: toptalent tekent tot 2027

Jorthy Mokio vierde dinsdag zijn debuut als titularis bij AA Gent, dat het 16-jarig toptalent op die ...

128
128
Anderlecht krijgt hoopgevende update uit ziekenboeg
Anderlecht krijgt hoopgevende update uit ziekenboeg

Dankzij een vlotte 3-0 zege tegen Cercle Brugge blijft Anderlecht voorlopig eenzaam koploper. Niks ...

412
412
Club Brugge reageert na njet van Raad van State
Club Brugge reageert na njet van Raad van State

Het stadiondossier van Club Brugge is de voorbije jaren een echte calvarietocht gebleken. In 2007 ...

759
759
Onderschatte sterkhouder bij Anderlecht: "Hij is zo belangrijk"
Onderschatte sterkhouder bij Anderlecht: "Hij is zo belangrijk"

Anderlecht speelt tot dusver wisselvallige play-offs, maar in het eigen Lotto Park staat Paars-Wit ...

187
187
Union krijgt slecht nieuws voor cruciale trip naar Bosuil
Union krijgt slecht nieuws voor cruciale trip naar Bosuil

Voor Union is de Champions' Play-Off tot dusver een langgerekte ontgoocheling. Het begon nog als ...

117
117
Club Brugge slikt nieuwe domper in stadiondossier
Club Brugge slikt nieuwe domper in stadiondossier

Op sportief vlak gaat het Club Brugge dezer dagen voor de wind. Het dwong een historische ...

562
562
Xavi en Laporta komen met uitleg voor bocht van 180 graden
Xavi en Laporta komen met uitleg voor bocht van 180 graden

Vanuit Barcelona kwam woensdagavond zeer opmerkelijk nieuws doorgesijpeld. Eind januari had Xavi nog ...

50
50
Ontmoet Laura, bloedmooie liefde van Bellingham uit de Lage Landen
Ontmoet Laura, bloedmooie liefde van Bellingham uit de Lage Landen

Eén van de absolute sensaties momenteel op de Europese velden is de Engelse middenvelder Jude ...

130
130
Ondanks ruime zege: "Anderlecht was totaal niet indrukwekkend"
Ondanks ruime zege: "Anderlecht was totaal niet indrukwekkend"

Na de wanvertoning van vorig weekend in Genk heeft Anderlecht zich woensdagavond herpakt. Het zette ...

193
193
Ancelotti dropt verrassend bommetje over fitheid Courtois
Ancelotti dropt verrassend bommetje over fitheid Courtois

Voor Real Madrid komen er opnieuw belangrijke weken aan. De Koninklijke heeft met nog zes speeldagen ...

112
112
'Meer details over tweede aanwinst Club Brugge bekend'
'Meer details over tweede aanwinst Club Brugge bekend'

Club Brugge is met het ingaan van de lente weer helemaal opengebloeid. Sinds de aanstelling van ...

332
332
Atalanta spreekt klare taal over transfer De Ketelaere
Atalanta spreekt klare taal over transfer De Ketelaere

Charles De Ketelaere kon woensdagavond opnieuw vieren bij Atalanta. De Rode Duivel stond immers de ...

244
244
TRANSFERUURTJE: 'Tweede aanwinst voor Club, schokkende wending Barça'
TRANSFERUURTJE: 'Tweede aanwinst voor Club, schokkende wending Barça'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

243
243