Elftal JPL-spelers op weg naar de uitgang!

Elftal JPL-spelers op weg naar de uitgang!

Vanavond weten we wie Lior Refaelov opvolgt als Gouden Schoen. Niet zo lang na zijn triomf vorig jaar verraste de Israëliër vriend en vijand door een voorakkoord te tekenen bij Anderlecht, net zoals zijn toenmalige Antwerp-ploegmaat Simen Jukleröd enkele maanden eerder al zijn kribbel bij Genk had gezet. Met de ingang van 2022 zijn spelers met een aflopend contract ook nu weer vrij om elders reeds hun woord te geven voor volgend seizoen. VoetbalNieuws verzamelde de 11 meest gegeerde vrijgezellen-in-spé van de Jupiler Pro League!


DM: Sinan BOLAT (AA Gent)

AA Gent dreigt Sinan Bolat nu al te verliezen, want de 12-voudig Turks international geniet opnieuw de nodige interesse vanuit zijn tweede thuisland. In de Ghelamco Arena zet men dan ook alle zeilen bij om hem langer vast te leggen. Na een mindere periode beleeft de 33-jarige doelman zijn tweede jeugd en is hij het sluitstuk van de op één na beste defensie in 1A, alleen Anthony Moris (Union) hield vaker zijn netten schoon. Ondanks de woelige start blijken Bolat en de Buffalo’s zo toch een goede match.

RA: Aurélio BUTA (Antwerp)
Een tijdje terug leek hij de kassa van Antwerp nog eindelijk eens te doen rinkelen, vandaag ziet het er alsmaar meer naar uit dat Aurélio Buta de Bosuil straks gratis verlaat. De afgelopen maanden bracht de 24-jarige Portugees, wiens marktwaarde een tweetal jaar geleden nog op zes miljoen werd geschat, alvast andermaal in de ziekenboeg door. Benieuwd of de concurrentie toch weer profiteert. Op fysiek vlak is de blessuregevoelige rechtsachter een risico, maar zijn intrinsieke kwaliteiten staan buiten kijf.



CV: Jonas BAGER (Union)
Doorgaans gaan de aanvallers met de pluimen lopen bij Union, maar de fiere leider dankt haar knappe koppositie net zo zeer aan haar ijzeren verdediging. Met amper 20 tegengoals huisvest het Dudenpark de minst gepasseerde achterhoede in België. Een van de vaste pionnen in de afweer van Felice Mazzu is Jonas Bager, bezig aan zijn derde en misschien wel laatste seizoen bij de promovendus. De 25-jarige Deen, die op zowat alle posities achterin uit de voeten kan, heeft de clubs wellicht voor het uitkiezen.

CV: Trent SAINSBURY (KV Kortrijk)
De defensie van KV Kortrijk doet nauwelijks onder, want net als AA Gent slikten zij slechts twee goals meer. Leider van de defensie is Trent Sainsbury, die na een rijkgevulde carrière anderhalf jaar geleden neerstreek bij de Kerels. De 30-jarige Australiër, 55-voudig international en ooit nog werkzaam bij Inter en PSV, bewijst op zijn oude dag allerminst versleten te zijn. Ook volgend seizoen kan hij veel teams van nut zijn met zijn ervaring. Lucas Rougeaux, iets meer in en uit de basis, is eveneens einde contract.

LA: Laurens DE BOCK (Zulte Waregem)
Van de kruim van het pak naar de ploeg met het hoogste aantal tegentreffers. Zulte Waregem is dan wel zo lek als een zeef, Laurens De Bock valt weinig te verwijten. De nog steeds pas 29-jarige linksback annex centrale verdediger arriveerde anderhalf jaar terug met heel wat twijfels aan de Gaverbeek, maar ondertussen eiste hij er zelfs de aanvoerdersband op. Een pak clubs in de JPL kunnen zijn profiel, én Belgisch paspoort, alvast uitstekend gebruiken. Desnoods als eventuele versterking in de breedte.



RM: Joseph PAINTSIL (KRC Genk)
Niet zo lang geleden leek hij nog overtollige ballast, tot Joseph Paintsil in de laatste weken van John van den Brom plots boven water kwam. De 23-jarige Ghanees versierde op die manier zelfs een ticket richting Afrika Cup, waar hij zich in de kijker van potentiële gegadigden kan spelen. Al wekte Paintsil wellicht sowieso reeds de nodige belangstelling in het buitenland. Onderhandelen in januari lijkt wel lastig. Een kans voor Genk om de verbintenis van de pijlsnelle winger nadien alsnog open te breken?

CVM: Ryan SANUSI (BEERSCHOT)
Om de degradatie af te wenden rekent Beerschot niet alleen op vers bloed, ook Ryan Sanusi moet voor een forse kwaliteitsinjectie zorgen. De 30-jarige middenvelder, vorig seizoen nog een van de vele smaakmakers op het Kiel, is bijna terug fit na maanden blessureleed. De hekkensluiter hoopt alvast dat het eigen jeugdproduct, zelf ongetwijfeld gebrand om zich te tonen, snel opnieuw kan aanknopen met zijn oude niveau. Aan de andere kant van Antwerpen zit Faris Haroun (35) in een gelijkaardige situatie.

CAM: Roman BEZUS (AA Gent)
Als het louter van Hein Vanhaezebrouck afhing, was het contract van Roman Bezus (31) reeds een hele poos verlengd. Hoewel hij niet altijd zeker is van een basisplek blijft de bijwijlen ongrijpbare Oekraïner, al sinds 2016 werkzaam in onze competitie, geregeld dan ook een uiterst nuttige joker voor de Buffalo’s. Vorige zomer spendeerde Bezus nog op het EK, voor het WK van komende winter dreigt de 24-voudig international echter uit de boot te vallen. Misschien beproeft hij mede daarom zijn geluk wel elders.



LM: Zakaria BAKKALI (Anderlecht)
Op de flank is Maxime Lestienne (Standard) nog altijd pas 29 jaar oud, en dus zou het zonde zijn om hem nu al definitief af te schrijven. Zakaria Bakkali is evenwel zelfs nog vier jaar jonger. Anderlecht geraakt niet snel genoeg verlost van zijn loodzware salaris, maar wie weet heeft hij toch nog wat in de tank. Een uitleenbeurt aan Beerschot werd vorig seizoen door omstandigheden weliswaar geen succes, intussen is het erg lang geleden dat de dribbelkont nog uitblonk. Wie gunt hem een – laatste – kans?

SP: Bas DOST (Club Brugge)
Het huwelijk tussen Bas Dost en Club Brugge stevende ondanks een korte heropflakkering af op een bitter einde, tot Philippe Clement plots naar AS Monaco verhuisde. Onder nieuwe coach en landgenoot Alfred Schreuder rekent de Nederlandse goalgetter, die zijn reputatie met 19 doelpunten in 46 duels in Brugse loondienst toch deels waarmaakte, op beterschap. Voorlopig ziet het er dus niet naar uit dat hij straks elders tekent. Al geniet Dost in het buitenland wellicht iets meer aanzien dan in Jan Breydel.

SP: Laurent DEPOITRE (AA Gent)
Afsluiten doen we met Laurent Depoitre (33), de derde speler al van AA Gent. In de Ghelamco Arena is er dus flink wat werk aan de winkel wil men de huidige selectie enigszins bij elkaar houden. Samen met Bolat vormt Depoitre in dat geval veruit de voornaamste prioriteit. De blessurezorgen van de spits lijken volledig van de baan, de laatste tijd vond hij ook vlotjes weer de weg naar de netten. Bovendien klikt het met Tarik Tissoudali. Op zijn oude dag is de krachtpatser zo opnieuw haast onmisbaar voorin.

POLL: Wie is volgens u een betere spits?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Kylian Hazard geeft Anderlecht hoop na zware blessure Thorgan
Kylian Hazard geeft Anderlecht hoop na zware blessure Thorgan

Grote vreugde bij Anderlecht afgelopen weekend, want het wist voor de eerste keer in tien ...

4
4
Voetbalbond komt met nieuws over PRD: "Vertrouwen bevestigd"
Voetbalbond komt met nieuws over PRD: "Vertrouwen bevestigd"

Het heeft de voorbije maanden al serieus gestormd rond de Belgische scheidsrechters. Niet alleen ...

15
15
TRANSFERUURTJE: 'Antwerp gaat cashen, topclubs azen op Fink'
TRANSFERUURTJE: 'Antwerp gaat cashen, topclubs azen op Fink'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

120
120
Genk moet knop omdraaien: "Punten terugpakken tegen Anderlecht"
Genk moet knop omdraaien: "Punten terugpakken tegen Anderlecht"

KRC Genk ontvangt zaterdag in eigen huis leider RSC Anderlecht. Dé uitgelezen kans voor ...

145
145
Clement krijgt mokerslag én fluitconcert bij Rangers
Clement krijgt mokerslag én fluitconcert bij Rangers

Philippe Clement zag het Schotse Rangers 0-0 gelijk spelen op het veld van Dundee. Een ferme klap ...

103
103
Union zit in negatieve spiraal: "Het plezier is verdwenen"
Union zit in negatieve spiraal: "Het plezier is verdwenen"

Royal Union SG is rampzalig begonnen aan de Champions' Play-Offs. De Brusselse traditieclub was ...

87
87
'Union rekent zich rijk: nog meer PL-clubs voor Amoura'
'Union rekent zich rijk: nog meer PL-clubs voor Amoura'

Union was vrijwel het hele seizoen oppermachtig in de Jupiler Pro League, maar het seizoen dreigt ...

19
19
Titelstrijd met 4? "Waarom zouden wij geen kandidaat zijn?"
Titelstrijd met 4? "Waarom zouden wij geen kandidaat zijn?"

Met nog zeven speeldagen voor de boeg ligt de titelstrijd in de Jupiler Pro League nog helemaal ...

181
181
Guardiola komt met uitleg voor wissels De Bruyne en Haaland
Guardiola komt met uitleg voor wissels De Bruyne en Haaland

Manchester City zal de Champions League geen tweede keer op rij winnen. De titelhouder werd ...

201
201
Blijft Schmeichel? "De rekening is snel gemaakt, toch?"
Blijft Schmeichel? "De rekening is snel gemaakt, toch?"

Anderlecht mag zich sinds vorig weekend alleen leider in de Jupiler Pro League noemen, want dankzij ...

371
371
Broos schijnt zijn licht op trainerskwestie Club Brugge
Broos schijnt zijn licht op trainerskwestie Club Brugge

Club Brugge heeft de voorbije weken een stevige wederopstanding gemaakt. Het pakte een knappe zeven ...

321
321
Ferran Jutgla maakt zich geen zorgen: "Dat weten we"
Ferran Jutgla maakt zich geen zorgen: "Dat weten we"

Bij Club Brugge staat Ferran Jutgla vanavond in de basis tegen PAOK Saloniki. De Spaanse aanvaller ...

267
267
Jan Breydel onderwerp van grote tragedie: "Hij was geobsedeerd"
Jan Breydel onderwerp van grote tragedie: "Hij was geobsedeerd"

Een voetbalwedstrijd kent heel vaak winnaars en verliezers maar wat zich eind vorig jaar afspeelde ...

170
170
Adrien Trebel en Charleroi verbreken samenwerking
Adrien Trebel en Charleroi verbreken samenwerking

Zien we Adrien Trebel ooit nog aan de slag in de Jupiler Pro League? De carrière van de ...

84
84
Dante Vanzeir passeert 'walk of shame' na verrassend nieuws
Dante Vanzeir passeert 'walk of shame' na verrassend nieuws

Begin 2023 verraste Dante Vanzeir de Belgische voetbalwereld met een transfer vanuit Union naar de ...

196
196