Anderlecht verbaast op transfermarkt

Anderlecht verbaast op transfermarkt

De wintermercato is vandaag exact één week geopend maar RSC Anderlecht heeft nog geen enkele inkomende of uitgaande transfer verwezenlijkt. Daarmee verloopt alles volgens plan voor Sporting, maar toch worden er alvast vijf targets gelinkt aan de Belgische recordkampioen. Geen enkele andere club uit de Jupiler Pro League telt sinds 1 januari meer transferdoelwitten.


HET PLAN VAN VERBEKE

Op de nieuwe jaarrekening van RSC Anderlecht staan er opnieuw rode cijfers. De Brusselaars boekten vorig jaar 29 miljoen euro verlies en daarom voerde Marc Coucke onlangs een kapitaalverhoging door van 42 miljoen euro. Maar dat betekent niet dat Peter Verbeke zorgeloos de transfermarkt kan opgaan. Anderlecht draait elke euro om en die zuinige mindset wil Sporting verderzetten. “We zullen ook de volgende vijf jaar de topclub blijven die het minst uitgeeft”, zei Verbeke vorige week in Het Nieuwsblad.



Het is de betrachting van de CEO dat de kern zo intact mogelijk gehouden wordt. Met andere woorden, veel transferactiviteit moet er dan ook niet verwacht worden. Enkel op de rechtsachter kan het het één en ander gebeuren. Anderlecht zou rekening houden met een vertrek van Michael Amir Murillo (Spartak Moskou wordt genoemd) en met een eventuele uitleenbeurt van Killian Sardella. Als beide opties zouden doorgaan, dan blijft Sporting met één rechtsachter over: de 19-jarige Nayel Mehssatou.

REYNOLDS - AYDIN

Het is dan ook niet vreemd dat twee van de vijf paars-witte targets pure rechtsachters zijn. Bryan Reynolds komt amper aan de bak bij AS Roma en het is duidelijk dat José Mourinho niet rekent op de 20-jarige Amerikaan. Anderlecht heeft de aanvallend ingestelde rechtsback al twee jaar op de radar staan en vorige week zakte een delegatie van de club af naar Rome om een transfer te bespreken.

Reynolds is een beloftevolle speler met een grote dosis snelheid, waarmee hij – in de Major League Soccer – althans, vaak voor overlappingen en diepgang zorgt. Op 19-jarige leeftijd behoorde Reynolds dan ook niet voor niets tot één van de beste rechtsachters van de Amerikaanse competitie. De Amerikaan zou voor Anderlecht enkel haalbaar zijn op huurbasis.



Omdat ook Club Brugge zich zou gemengd hebben in de strijd om Bryan Reynolds, heeft Anderlecht met Mehmet Can Aydin een nieuwe opportuniteit geïdentificeerd. De 19-jarige Duitser is eveneens een aanvallend ingestelde rechtsachter maar zijn offensieve impulsen vragen nog wat schaafwerk. Omdat de komst van Reynolds eerder complex en moeilijk is, wordt Aydin beschouwd als de grootste kandidaat om de knelpuntpositie van rechtsachter bij Anderlecht in te vullen.

Al zal ook de piste-Aydin niet van een leien dakje lopen. De Duitse jeugdinternational is dit seizoen één van de zeldzame lichtpuntjes bij een teleurstellend Schalke, dat momenteel pas de vierde positie bezet in de 2.Bundesliga. Het is dan ook weinig verrassend dat Rouven Schröder het aflopend contract van Aydin dolgraag wil verlengen. De voetbaldirecteur van Schalke beschouwt de 19-jarige zelfs als een belangrijk onderdeel van de ploeg en hij zou dat ook moeten blijven in de toekomst.



PERCY LIZA

Omdat Christian Kouamé (Fiorentina) en Joshua Zirkzee (Bayern München) dit seizoen gehuurd worden en financieel onhaalbaar zijn voor een permantente transfer, bereidt Anderlecht alvast de aanvalslinie voor volgend jaar voor. In die optiek kwam de Peruviaanse spits Percy Liza (Sporting Cristal) - samen met zijn makelaar - enkele weken geleden al op bezoek in het Lotto Park, maar zijn transfer is nog niet afgerond. De deal zou volgens bronnen uit Peru 1,2 miljoen euro bedragen waarbij Sporting Cristal ook nog 25% van de winst bij een eventuele doorverkoop afdwong. De 21-jarige spits, die ook als rechter aanvaller kan opereren, geniet een grote reputatie in zijn thuisland. Liza meet 1 meter 85 en hij is een meevoetballende spits, die explosief is op de eerste meters.

CHEICK NIASSE

Cheikh Niasse is een 21-jarig toptalent van Lille OSC die dit seizoen helemaal buitenspel werd gezet door de komst van onze landgenoot Amadou Onana (marktwaarde: 8 miljoen euro). Door de impressionante ontwikkeling van Onana heeft Niasse geen uitzicht op speelminuten in Noord-Frankrijk en daarom wil hij straks een nieuw avontuur aangaan. Lille zal de verdedigende middenvelder, die ook goed uit de voeten kan als centrale verdediger, niets in de weg leggen om te vertrekken maar Les Dogues zullen ongetwijfeld met een dubbel gevoel zitten. Niasse geldt namelijk als één van de betere talenten van het centre de formation en hij werd een grote toekomst voorspeld in het shirt van Lille.



Lille gaf groen licht op de vraag van Niasse maar het hoopt nog een transfersom van 2 miljoen euro te vangen, met 25% op een toekomstige transfersom van zijn jeugdspeler. De verdedigende middenvelder slash centrale verdediger behoorde in de jeugdselecties van Lille steeds tot de best voetballende spelers en op zijn positie is dat een mooie meerwaarde. Niasse prefereert een progressieve passing waarbij de ploeg verschillende meters winst kan boeken in de opbouw. Niasse onderscheidt zich eveneens met zijn creativiteit, oprukken met de bal aan de voet, kansencreatie en defensieve skills. Daarnaast kan de jonge Fransman zich schikken in een rol als nummer zes én als centrale verdediger.

EBRIMA DARBOE

Anderlecht vertoefde vorige week in Rome om de eventuele (huur)transfer van Bryan Reynolds te bespreken, maar nu blijkt dat er ook gepraat werd over Ebrima Darboe. De 20-jarige Gambiaan zou de interesse genieten van Sporting, al zal enkel een huurtransfer tot de mogelijkheden behoren. Darboe heeft namelijk nog een contract tot medio 2026 bij AS Roma. Darboe speelde dit seizoen vier wedstrijden in de Conference League en één wedstrijd in de Serie A. De Gambiaan opereert doorgaans op het middenveld, waarbij hij uit de voeten kan als nummer zes en als centrale middenvelder.

POLL: Wie moet Anderlecht zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Benteke 'verklapt' volgende bestemming De Bruyne
Benteke 'verklapt' volgende bestemming De Bruyne

Manchester City en Kevin De Bruyne sneuvelden woensdag uit de Champions League. De kans is evenwel ...

12
12
Opvolger Thiago? 'Club Brugge heeft nieuwe spits in vizier'
Opvolger Thiago? 'Club Brugge heeft nieuwe spits in vizier'

Club Brugge mag zich opmaken voor de halve finales van de Conference League en hoopt daarnaast in ...

163
163
Selectie Anderlecht: twee opvallende namen mee naar Genk
Selectie Anderlecht: twee opvallende namen mee naar Genk

RSC Anderlecht legde afgelopen weekend beslag op de leidersplaats in de Champions' Play-Offs en wil ...

196
196
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Skov Olsen, viertal weg bij Anderlecht'
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Skov Olsen, viertal weg bij Anderlecht'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

221
221
'Xavi verbaast met volgende uitdaging als coach'
'Xavi verbaast met volgende uitdaging als coach'

FC Barcelona werd deze week pijnlijk uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. De ...

69
69
Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"
Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"

RSC Anderlecht droomt volop van een nieuwe titel. Paars-Wit is momenteel de trotse leider in de ...

95
95
Emond doet schrijnend boekje open over Standard
Emond doet schrijnend boekje open over Standard

Standard beleeft al enkele jaren sportief allesbehalve hoogdagen. Ook financieel heeft de Luikse ...

139
139
Simons verklapt ambitie Dender in JPL
Simons verklapt ambitie Dender in JPL

FCV Dender mag volgend seizoen opnieuw aantreden in de Jupiler Pro League. De Oost-Vlaamse club ...

169
169
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne

Manchester City moest deze week op pijnlijke wijze de aftocht blazen in de Champions League. The ...

149
149
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'

KV Oostende verzekerde zich vrijdag van een langer verblijf in de Challenger Pro League. De Kustboys ...

124
124
<strong>Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal</strong>
Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal

Antwerp FC deed in januari een ambitieuze zet om Eliot Matazo (22) te halen als vervanger voor ...

328
328
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"

Brian Riemer moet tegen KRC Genk met Yari Verschaeren, Thorgan Hazard en Zeno Debast heel veel ...

218
218
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"
Leko reageert op geruchten: "Is onderwerp van discussie"

Standard is een club op drift. Afwezige eigenaars die de club vanuit een kantoor in de VS besturen, ...

151
151
<strong>Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt</strong>
Hoe spanning tussen Genk en Anderlecht al 1,5 jaar oploopt

KRC Genk en RSC Anderlecht nemen het vanavond om 20u45 tegen elkaar op. Dat belooft een zeer pittige ...

368
368
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"
Coucke haalt zijn grote gelijk: "Hij verdient de titel"

Er zijn uiteraard nog zeven speeldagen te gaan waarin nog heel wat kan gebeuren, maar RSC Anderlecht ...

323
323