TU: 'Club heeft beet, Barça strikt gedroomde aanvaller'

TU: 'Club heeft beet, Barça strikt gedroomde aanvaller'

Binnen enkele dagen trekt de winterse transferperiode zich weer op gang. Het gonst momenteel dan ook van allerlei geruchten en berichten over ploegen met grote plannen, zowel in binnen- als buitenland. VoetbalNieuws zet de belangrijkste nieuwtjes dagelijks voor u op een rijtje in dit TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Club Brugge huurt Wesley Moraes sinds de zomer van zijn moederclub Aston Villa. Maar de spits sukkelde met zijn blessure en werd door Philippe Clement amper gebruikt. Daarom gaat hij tijdens de winterstop op zoek naar een nieuwe club om zijn huurbeurt voort te zetten. Dat bevestigt nu ook zijn makelaar Paulo Nehmy in een interview met het Braziliaanse Globo.

Blauw-Zwart zou volgens Het Laatste Nieuws Mauricio Cuevas weggeplukt hebben bij LA Galaxy. De rechtsachter van Mexicaanse origine komt transfervrij over. Daar speelde hij in het tweede elftal en doorliep hij de jeugd. Cuevas - een vrijschopspecialist - zou in principe bij Club NXT terechtkomen. Club heeft de transfer zelf wel nog niet bevestigd.

Middenvelder Theo Leoni (21) heeft zijn contract bij RSC Anderlecht met twee jaar verlengd. Dat meldt de club op haar website. Leoni - kapitein van de U21 - staat nu tot juni 2024 onder contract in het Lotto Park. In zijn overeenkomst werd bovendien een optie op twee bijkomende jaren opgenomen.

Volgens Turkse media zal Christian Luyindama op huurbasis terugkeren naar Standard. De Congolese verdediger kende veel blessureleed en zat ook vaak op de bank bij zijn huidige club Galatasaray. De Turken willen hem bij Standard weer ritme laten opdoen, om hem komende zomer zo definitief van de hand te kunnen doen.

La Capitale weet dat Standard er ook even aan dacht om Adrien Trebel terug te halen. Dat zou uiteraard gebeuren via Mogi Bayat. Uiteindelijk hebben de Rouches beslist om toch geen concrete actie te ondernemen om de middenvelder terug naar Luik te halen. Het zou een vreemde transfer zijn, want Trebel is sinds zijn vertrek naar RSCA nog steeds persona non grata bij de Standard-fans.

Beerschot wil graag zaakjes doen met Sporting Charleroi. De club hoopte de 30-jarige flankaanvaller Mamadou Fall te halen, maar die heeft volgens La Dernière Heure geen interesse. Hij geniet belangstelling vanuit het Midden-Oosten en Turkije en hij wil graag de stap naar het buitenland zetten. Charleroi hoopt nog een kleine som te vangen.

Volgens Het Nieuwsblad wil KV Oostende Tatsuhiro Sakamoto binnenhalen. Dat is een flankaanvaller die tot eind januari 2022 een contract heeft bij Cerezo Osaka. Volgens de krant zijn de onderhandelingen tussen de club en de speler al vergevorderd.

Zulte Waregem dreigt een belangrijke pion te verliezen. Zo meldt The Daily Mail dat Cameron Humphreys-Grant wel eens snel zou kunnen terugkeren naar Engeland. De 23-jarige Engelsman zou zich namelijk in de kijker hebben gespeeld van enkele clubs uit de Championship, meer bepaald Cardiff, Birmingham, Blackburn, Coventry en Derby County. Ook vanuit Duitsland (Hannover 96) en Schotland (Hearts) zou belangstelling heersen.

BUITENLAND

Ferran Torres verlaat Manchester City en trekt naar FC Barcelona. Dat geraakte officieel bekend. De spanjaard tekent voor vijf jaar in Catalonië en kost 55 miljoen euro. Hij heeft een opstapclausule van 1 miljard euro (!) in zijn contract staan. De Spaanse winger was een van de wensen van trainer Xavi om zijn aanval te versterken.

Volgens Barça-watcher Gerard Romero is ook César Azpilicueta op weg is naar Camp Nou. De ervaren aanvoerder van Chelsea FC zou wel pas na het seizoen overkomen, in dat geval kan hij immers transfervrij de overstap maken. Romero stelt dat er inmiddels sprake is van een principe-akkoord, er zouden enkel nog wat persoonlijke details uitgeklaard moeten worden. Mundo Deportivo noemt ook Andreas Christensen, Antonio Rüdiger en Luiz Felipe om de verdediging te versterken in de toekomst.

Kylian Mbappé wordt al een tijdje gelinkt aan Real Madrid. Het bestuur van de Koninklijke is grote fan en doet er alles aan om financiële ruimte te maken voor zijn komst. Die overgang zit er volgens de woorden van Mbappé niet meteen aan te komen, kon Italiaans journalist Fabrizio Romano afleiden uit een interview. Mbappé gaf daarin aan dat hij het seizoen zal afmaken als PSG speler en in januari niet naar Real gaat.

Ondertussen is PSG verlost geraakt van een overbodige kracht. Zo trekt Rafinha tot het einde van het seizoen op huurbasis naar Real Sociedad. De 28-jarige Rafinha ligt nog tot medio 2023 onder contract bij PSG, dat hem in 2020 voor 1,5 miljoen euro had overgenomen van FC Barcelona. Hij speelde eerder ook al voor Internazionale en Celta de Vigo.

Lorenzo Insigne zou Napoli wel eens kunnen verlaten. HIj zou een stevig aanbod op zak hebben van MLS-club Toronto FC. Hij zou er volgens Fabrizio Romano 11 miljoen euro per jaar kunnen opstrijken en een contract kunnen tekenen van vijf en half jaar. Aan bonussen zou er 4,5 miljoen euro klaarliggen. Volgens Sky Italia willen de Canadezen Insigne deze winter al, maar de speler ziet meer iets in een overgang in de zomer.

Juventus zou Matthijs de Ligt op de transferlijst gezet hebben. De topclub zou de Nederlander voor een gigasom willen verkopen, meldt La Repubblica. Juve mikt op afnemers als PSG, Chelsea of Bayern München. Op die manier wil de club het nodige geld bijeenharken om haar ploeg gericht te versterken.

Bij Ajax verandert niet alles in goud. De Amsterdammers willen af van de Braziliaanse flankaanvaller David Neres en Shakhtar Donetsk duwt door. De Oekraïense club zou een bod van ongeveer 15 miljoen euro hebben gedaan met een doorverkooppercentage. Ajax zou verlies boeken, want het betaalde zelf ooit 22 miljoen voor de speler.

POLL: Zal Ferran Torres dé aanvalsleider worden van Barça?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Remco Evenepoel verrast: "Zij zijn mijn favoriete club"
Remco Evenepoel verrast: "Zij zijn mijn favoriete club"

Remco Evenepoel is nog steeds slechts 24 jaar oud maar heeft een palmares om jaloers op te zijn. De ...

97
97
'Slechts vier vraagstukken blijven over in EK-selectie Duivels'
'Slechts vier vraagstukken blijven over in EK-selectie Duivels'

Binnen een zestal weken gaat het EK in Duitsland al van start. Voor Domenico Tedesco wordt het zijn ...

10
10
'Antwerp mag transferdroom op zijn buik schrijven'
'Antwerp mag transferdroom op zijn buik schrijven'

De voorbije maanden verschenen meermaals verhalen als zou Antwerp krap bij kas zitten. Het moest ...

123
123
'Club Brugge maakt werk van zeer fraaie affiche'
'Club Brugge maakt werk van zeer fraaie affiche'

Lange tijd leek het een seizoen in mineur te gaan worden voor Club Brugge, maar op een maand tijd is ...

161
161
'Union verliest smaakmaker, vervanger meteen op komst'
'Union verliest smaakmaker, vervanger meteen op komst'

Union gooide sinds zijn terugkeer op het hoogste niveau elk seizoen hoge ogen, maar kreeg in de ...

65
65
<strong>'KRC Genk trekt alle registers open voor JPL-klasbak'</strong>
'KRC Genk trekt alle registers open voor JPL-klasbak'

KRC Genk heeft zijn oog laten vallen op F&eacute;lix Lemar&eacute;chal van Cercle Brugge als ...

187
187
Antwerp nog kampioen? "Er zijn al gekkere dingen gebeurd"
Antwerp nog kampioen? "Er zijn al gekkere dingen gebeurd"

Voor Antwerp lopen de play-offs voorlopig moeizaam. De titelverdediger begon immers met drie ...

131
131
Riemer voert 2 wijzigingen door in Anderlecht-selectie
Riemer voert 2 wijzigingen door in Anderlecht-selectie

Anderlecht zat vorige week op een wolk nadat een felbevochten zege tegen zwarte beest Union hen de ...

290
290
Voetbalbond kondigt nieuwe directeur Sport aan
Voetbalbond kondigt nieuwe directeur Sport aan

Bij de Belgische voetbalbond is er de voorbije maanden heel wat veranderd. Onlangs ging bijvoorbeeld ...

16
16
STVV steekt tandje bij: "Dromen waar laten maken"
STVV steekt tandje bij: "Dromen waar laten maken"

STVV kent een zeer goed seizoen en de Kanaries willen verder op die weg gaan. De Truienaars trekken ...

37
37
Van Bommel plots mysterieus: "Dat zijn nogal teksten, hé"
Van Bommel plots mysterieus: "Dat zijn nogal teksten, hé"

Morgenavond nemen Royal Antwerp FC en Union SG het tegen elkaar op. Beide ploegen kunnen maar best ...

183
183
Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?
Was er ook 'gesjoemel' bij transfer van Boussoufa?

Herman Van Holsbeeck kwam de afgelopen jaren een aantal keren in opspraak vanwege niet al te ...

268
268
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"
Muslic waarschuwt Anderlecht: "Dan pakken wij er punten"

Cercle Brugge trekt vanavond naar het Lotto Park om er RSC Anderlecht partij te geven. De Vereniging ...

290
290
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"
Match in de match bij Club-Genk: "Levert zeer goed werk"

Ze hadden het vroeger wellicht nooit durven dromen, maar Nicky Hayen en Wouter Vrancken zijn nu de ...

338
338
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"
Riemer over 'verloren zoon': "Zie hem als een supersub"

Bij RSC Anderlecht weten ze wat ze vanavond moeten doen tegen Cercle Brugge: winnen. Brian Riemer ...

182
182