Genk bereidt trainerswissel voor

Foto: Genk bereidt trainerswissel voor

Het ziet er niet goed uit voor John van den Brom. De Nederlander staat al de derde keer zwaar onder druk bij KRC Genk en alle signalen wijzen op een nakend ontslag. Het lijkt alleen maar een kwestie van tijd te zijn vooraleer van den Brom de bons krijgt in de Cegeka Arena.


ONBEGRIJPELIJK

“Dit is absoluut niet te begrijpen.” John van den Brom was diep bedroefd na de 2-3 nederlaag van KRC Genk tegen Club Brugge. “Er was niks aan de hand, he-le-maal niets.” Met 72 minuten op de klok was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. De Limburgers stonden met 2-1 op voorsprong tegen tien spelers van Club Brugge: Ignace Van der Brempt werd al in de eerste helft uitgesloten met een rode kaart. En toch gaf Genk deze knappe uitgangspositie nog uit handen.

“Ik word hier gewoon moedeloos van”, aldus van den Brom na de wedstrijd. “We komen op die gewenste voorsprong en er is totaal niets aan de hand. Club kon op dat moment alleen aan verdedigen denken.” En dat klopt ook. In het laatste halfuur van de wedstrijd genereerde Genk maar liefst 70% tegenover 30% voor Club Brugge. Dominant zijn, heet dat dan. In die periode vuurde Genk ook 6 doelpogingen af tegenover 2 doelpogingen voor Club Brugge. Helaas voor de Limburgers waren beide doelpogingen van Club Brugge telkens raak.Noa Lang (78’) en Fede Ricca (83’) bogen de 2-1 voorsprong van KRC Genk om in de onverhoopte 2-3 eindstand voor Club Brugge. Efficiëntie heet dat dan. Maar op die manier blijft John van den Brom wel onder een geweldige druk staan bij Genk. “Hoeveel kansen Van den Brom nog zal krijgen van het bestuur is natuurlijk een andere vraag. Zijn krediet is danig afgebrokkeld en zeker niet eindeloos”, schreef Het Laatste Nieuws bijvoorbeeld.

GENK GRIJPT IN

KRC Genk pakte in de laatste 7 competitiewedstrijden amper 4 punten op 21. En dat strookt niet met de grote ambities van de club, die in het seizoensbegin trouwens nog werd getipt als dé grootste titeluitdager van Club Brugge. Vandaag bezetten de Limburgers de tiende plaats in het klassement … Het spel is wel nog aardig en de spelers staan nog achter de coach. Maar het blijft vooralsnog afwachten of het clubbestuur diezelfde mening blijft delen.De decision makers van KRC Genk grepen onlangs nog geniepig in door Dennis Haar te ontslaan, de assistent-coach en tevens goede vriend van John van den Brom. ’t Was een beslissing die aankwam bij de Nederlandse hoofdcoach. Van den Brom kreeg vervolgens een nieuwe assistent-coach bijna door zijn strot geduwd: Glen Riddersholm. En da’s niet meteen een type die jarenlang de trouwe assistent zal spelen bij Genk.

EEN COACH DIE TITELS WINT

Het Genk van John van den Brom krijgt – terecht – veel lof wanneer alles gesmeerd loopt. Het publiek krijgt dan attractief en aanvallend voetbal voorgeschoteld, maar wanneer de motor stokt, dan krijgen we een totaal ander Genk te zien. Te voorspelbaar, te weinig beweging, defensieve foutjes, te stereotiep, … En bovendien met slechte prestaties en dezelfde resultaten. En het tactische onvermogen om het tij te doen keren is net één van de zaken die van den Brom wordt aangewreven.

Zijn nieuwe assistent-coach – een keuze waarin John van den Brom dus geen inspraak kreeg – zou naar verluidt wél over een grote tactische bagage beschikken. Riddersholm groeide bij FC Midtjylland door van assistent-coach naar hoofdcoach en in die functie won hij er in 2015 de Deense titel. In 2020 volgde er ook nog een Deense beker met SønderjyskE. Riddersholm (48) is dus allerminst een ‘bleuke’ in het trainersvak.En dat liet Riddersholm duidelijk blijken tijdens zijn officiële voorstelling op de clubkanalen. Bijna alsof ie de nieuwe hoofdcoach was van KRC Genk. “Genk is voor mij de juiste plaats om hopelijk een lange en opwindende buitenlandse carrière te beginnen. Als coach heb ik ervaring met het trainen van topspelers. Ik weet wat er nodig is om titels te winnen, en een omgeving te creëren die winnaars en mensen ontwikkelt”, aldus een ambitieuze Riddersholm.

VANDERHAEGHE

Hoewel de club steeds benadrukt dat Glen Riddersholm enkel werd aangetrokken voor de functie als assistent-coach, weet zowat de ganse buitenwereld dat de toekomst van John van den Brom hierdoor momenteel aan een zijden draadje hangt. Een belangrijke indicatie hiervan is het gestelde vertrouwen van de fans in de Nederlandse coach, een vertrouwen dat ondertussen tot ver onder het nulpunt is gedaald.

De situatie is stilaan onhoudbaar en van den Brom stond eerder dit seizoen én vorig seizoen trouwens al zwaar ter discussie in de Cegeka Arena. De aanstelling van de ambitieuze Riddersholm, die als hoofdcoach een Deense landstitel en beker won, schaadt bovendien de geloofwaardigheid van John van den Brom als hoofdcoach. Ten eerste ís Riddersholm een hoofdcoach en ten tweede heeft van den Brom geen enkele inspraak gehad in de aanstelling van zijn nieuwe ‘assistent-coach’.Dat laatste heeft veel weg van de situatie van Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge. Vanderhaeghe moest van het bestuur verplicht afscheid nemen van zijn assistent-coach Thomas Buffel en hij wilde Jimmy De Wulf als diens vervanger. Cercle besloot echter op eigen houtje om Miron Muslic aan te werven. “Toen Thomas weg moest, wist ik dat het om zeep was”, verklaart Vanderhaeghe namelijk in Het Nieuwsblad. “Ik heb nog gezegd: De volgende ben ikzelf.” Alles wijst er dus op dat Riddersholm op termijn de nieuwe T1 van Genk zal worden. Alleen rest de vraag nog: wanneer?

Stunt KV Oostende op het veld van Gent? Grijp 9,5 keer je inzet!

POLL: Wordt Riddersholm de nieuwe T1 van Genk?

'Dé overgang van de wintermercato? Martial vertrekt bij United'

Extra Time-panel haalt loftrompet boven voor Anderlecht-pion

Verheyen plaatst bedenking bij aanpak Schreuder

Vandaag 25 Januari 2022

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Vormer in grote problemen bij Club Brugge

Ruud Vormer speelde zondag een goede partij tegen Standard, maar toch werd het duidelijk dat de ...

726
{insert image alt}

Anderlecht bereidt grote topdeal voor

Veel inkomende transfers worden er in januari niet verwacht bij RSC Anderlecht. Maar anderzijds zal ...

898

Gisteren 24 Januari 2022

{insert image alt}

Verheyen plaatst bedenking bij aanpak Schreuder

Club Brugge kon zich tegen Standard niet verzekeren van een driepunter. De landskampioen had ...

84
{insert image alt}

'Dé overgang van de wintermercato? Martial vertrekt bij United'

Manchester United boekte een zes op zes na zeges tegen Brentford en West Ham United. De Mancunians ...

56
{insert image alt}

Dessers uit ongenoegen: "Ik heb altijd pech"

Cyriel Dessers doet het behoorlijk goed bij Feyenoord. De Nigeriaanse international ontpopte zich in ...

65
{insert image alt}

Extra Time-panel haalt loftrompet boven voor Anderlecht-pion

Het is inmiddels van 7 november geleden dat RSC Anderlecht nog eens een wedstrijd verloor in onze ...

183
{insert image alt}

'Sterkhouder wil Bayern transfervrij verlaten'

FC Bayern München staat op dit moment aan de leiding van de Duitse Bundesliga. Der Rekordmeister ...

80
{insert image alt}

Charleroi neemt afscheid van dure flopaankoop

Sporting Charleroi kan met een gemengd gevoel terugkijken op de start van het nieuwe jaar. De ...

26
{insert image alt}

Anderlecht is gewaarschuwd: "Willen er woensdag winnen"

Cercle Brugge is aan een bijzonder sterke periode bezig. De Vereniging boekte een knappe 21 op 24 ...

223
{insert image alt}

'Barçelona meldt zich bij Juventus voor nieuw topdoelwit'

FC Barçelona kon zich gisteren op het veld van Alavès verzekeren van een driepunter. In het slot ...

101
{insert image alt}

Mirallas heeft opvallende transfer definitief beet

Sinds het einde van vorig seizoen zit Kevin Mirallas zonder club. De flankaanvaller was het laatst ...

88
{insert image alt}

Van Holsbeeck mag vervroegde vrijlating vergeten

Herman Van Holsbeeck werd vorige week gearresteerd naar aanleiding van het onderzoek rond ...

225
{insert image alt}

Atalanta pakt uit met knappe recordtransfer

Het Italiaanse Atalanta is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de top van de Serie ...

64
{insert image alt}

Club-speler komt goed weg: "Wat een grap"

Alfred Schreuder kon bij Club Brugge niet uitpakken met een zes op zes. De landskampioen was ...

463
{insert image alt}

Kabasele en Dennis moeten op zoek naar nieuwe coach

Watford FC kampeert in de onderste regionen van de Premier League dit seizoen. De Hornets verloren ...

45
{insert image alt}

Officieel: Balotelli opnieuw Italiaans international

Europees kampioen Italië zal nog fameus aan de bak moeten als het het wereldkampioenschap in Qatar ...

89
{insert image alt}

Mirakelman Saintfiet naar kwartfinales Africa Cup

Terwijl bij ons de competitie weer op volle toeren draait, spelen ze wat zuidelijker om de Africa ...

140