Megatransfer bij KRC Genk lijkt serieus aanstaande

Foto: Megatransfer bij KRC Genk lijkt serieus aanstaande

KRC Genk kwam serieus versterkt uit de voorbije zomermercato en bovendien de Limburgers lieten ook geen enkele sterkhouder vertrekken. Paul Onuachu bleef onverwacht bij Genk omdat er geen enkele buitenlandse club bereid was om 25 à 30 miljoen euro te betalen voor hem. Maar als de Nigeriaan zijn huidig niveau aanhoudt, dan is een megatransfer op korte termijn heel realistisch.

FENOMEEN 

Hij startte het seizoen eerder op een wisselvallige manier, maar ondertussen is Paul Onuachu terug hélemaal in vorm. Zijn prestaties in de voorbije twee weken waren erg indrukwekkend, met zijn algemene inbreng op het spel van KRC Genk maar uiteraard ook op het gebied van doelpunten scoren. Dat laatste is nog altijd het handelsmerk van de Nigeriaan en momenteel zet Onuachu een erg straffe reeks neer van maar liefst 5 doelpunten in zijn laatste 4 wedstrijden voor de Limburgers.Niet alleen scoorde Paul Onuachu in de laatste 4 wedstrijden tegen Union SG (1), Rapid Wien (1), Sint-Truiden (1) en Antwerp FC (2) aan de lopende band, zijn doelpunten waren telkens cruciaal en beslissend voor het eindresultaat én bijgevolg de puntenwinst voor KRC Genk. “Paul is gewoon een ongekend fenomeen”, zei coach John van den Brom onlangs nog over zijn aanvalsleider. “Ik heb echt geen andere woorden om hem te omschrijven.” 

SLIMME DE CONDE

't Is een klein mirakel dat Paul Onuachu vandaag nog een speler is van KRC Genk. In de vorige transferperiode – na een seizoen met 35 goals in 41 matchen – werd er nochtans verwacht dat de Nigeriaan zijn indrukwekkende prestaties zou verzilveren met een lucratieve buitenlandse transfer. En ook KRC Genk droomde van de jackpot. Een recordsom zelfs. “We zitten in ons hoofd met de grootste uitgaande transfer in de geschiedenis van de club”, verklaarde Dimitri de Condé toen.

De technisch directeur zou de onderhandelingen rond Paul Onuachu enkel opstarten op basis van aanbiedingen rond de 25 à 30 miljoen euro. Daarmee zou het Genkse uitgaande transferrecord verbroken worden, eentje dat vandaag nog op de naam staat van Sander Berge (23 miljoen euro, Sheffield United). Op die manier zou Dimitri de Condé een enorme winst boeken, want in 2019 betaalde de sportieve baas van KRC Genk nog 6 miljoen euro aan het Deense Midtjylland.Een inkomende transfersom van die grootorde is belangrijk voor de vitaliteit van KRC Genk, want de club bezit tot op vandaag – als enige club in België – nog steeds een vzw-structuur, waardoor de Limburgers geen toegang hebben op externe financiering. Zonder eigen kapitaal – lees: transferinkomsten – wordt het bijgevolg onmogelijk om te groeien. Genk moet zelf sparen om hun projecten te financieren, zoals het vernieuwen van de trainingsaccommodatie en het stadion.

DOMPER VOOR ONUACHU 

Maar uiteindelijk landde er dus geen toereikende aanbieding. Ook de verwachte Engelse interesse kwam er niet: vreemd omdat het specifieke profiel van Paul Onauchu wel zou kunnen aanslaan in de Premier League. Scorend vermogen, indrukwekkende fysiek, hardwerkend én goeie voetjes. Da's schaars goed op de transfermarkt. Enkel Olympique Lyon werd in de voorbije zomer gelinkt aan de Nigeriaan. “Over Onuachu hoor je niks in het geruchtencircuit”, verklaarde Johan Boskamp toen.

In de voorbije weken en maanden liet Dimitri de Condé tussen de regels wel verstaan dat er interesse was voor Paul Onuachu, maar dat er geen enkele gegadigde van plan was om 25 à 30 miljoen euro te betalen. Nochtans is hij die transfersom zeker wel waard, waardoor de Condé een rationele en verstandige beslissing nam door Onuachu niet te marchanderen aan een verlaagde prijs. Maar de speler zelf had het wel iets moeilijker met dat besluit van de Condé. “Het was een beetje een teleurstellende window, maar ik kan er nu niks meer aan veranderen”, verklaarde Paul Onuachu na de match tegen Rapid Wien. “Wat gepasseerd is, laat je best zijn.” En ondertussen draaide de Nigeriaan al helemaal bij, want hij tekende onlangs een verlengd contract bij Genk. “Een teken van wederzijds respect”, volgens algemeen directeur Erik Gerits. “En een nieuw signaal dat we willen blijven groeien als club.”

STERKE PERSOONLIJKHEID 

Door Paul Onuachu niet te verkopen aan een verlaagde verkoopprijs, realiseerde KRC Genk twee uitstekende zaken. De club garandeert de sportieve continuïteit, en al zeker omdat er ook geen énkele andere Genkse sterkhouder werd verkocht. Daarnaast behoudt Genk ook het perspectief om Onuachu alsnog van de hand te doen aan hun initiële vraagprijs van 25à 30 miljoen euro. In die optiek kan de recente contractverlenging van Onuachu gezien worden als een extra verzekering.

Paul Onuachu haalt in de voorbije weken terug het aloude niveau van tijdens zijn voorgaande superseizoen, en dat kan de Nigeriaan en KRC Genk alleen maar mooie vooruitzichten bieden. Sportief én financieel. Onuachu haalt een fenomenaal gemiddelde van 0,97 doelpunt per 90 minuten én bovendien een 24% omzetratio van kansen naar effectieve doelpunten. Met die fraaie stats behoort de Nigeriaan in beide onderdelen tot de absolute top in de Jupiler Pro League.Zijn grote kwaliteiten en talent kennen wij uiteraard al veel langer, maar 't is vooral de sterke mentaliteit en persoonlijkheid van Paul Onuachu die voor bewondering zorgt. Na zijn gemiste transfer deze zomer draaide hij opvallend snel de knop om en rijgt Onuachu opnieuw de sterke prestaties en doelpunten aan elkaar. “Dát is persoonlijkheid tonen”, verklaarde analist Marc Degryse bijvoorbeeld aan Het Laatste Nieuws.

RAPID WIEN – STVV – ANTWERP 

Paul Onuachu's huidige doelpuntenfrequentie en -efficiëntie liggen na zeven wedstrijden nog wat lager in vergelijking met het vorige seizoen, maar zijn algemene spelpeil ligt vandaag misschien wel hoger. Zo speelde hij tegen Rapid Wien in de Europa League, waarin hij overigens de winning goal scoorde, misschien wel één van zijn beste wedstrijden in het shirt van KRC Genk. Al wilde de nuchtere Nigeriaan daar niet te veel over kwijt. “Ik heb er nog goede gespeeld, denk ik.”

Paul Onuachu zat meteen goed in de wedstrijd tegen Rapid Wien, en op die manier kon hij zijn immense kwaliteiten etaleren op het Europees toneel. De Nigeriaan acteerde zoals altijd als een perfecte bliksemafleider en aanspeelpunt, gecombineerd met een enorme balvastheid en een indrukwekkende passing. “Paul Onuachu liet het daar toch weer zien”, was ook Johan Boskamp in Het Belang van Limburg onder de indruk van de Genk-spits. Na de Europese zege in Wenen was Paul Onuachu andermaal beslissend én indrukwekkend tegen Sint-Truiden en Antwerp FC. In de Limburgse derby maakte hij het verschil als supersub, middels een fraai doelpunt en een enorme werkkracht. Daarna was Onuachu opnieuw de grote man in de nederlaag tegen Antwerp FC, waar hij twee doelpunten scoorde. Als hij op die manier zijn seizoen voortzet, dan komt die langverwachte en oververdiende knaltransfer er ongetwijfeld wel aan. En dan gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat Onuachu de beste Genkse zomertransfer is van de voorbije transferperiode. 

POLL: Vertrekt Onuachu voor 25 à 30 miljoen bij Genk?

Newcastle maakt de weg helemaal vrij voor Martinez

Is deze verdediger de oplossing voor de Rode Duivels?

Antwerp zonder drie smaakmakers tegen Fenerbahçe

Vandaag 20 Oktober 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Mechele gooit eigen ruiten in bij Club

Het lot van Brandon Mechele bevond zich in de voorbije weken vooral op de invallersbank, maar ...

1271
{insert image alt}

Newcastle maakt de weg helemaal vrij voor Martinez

Newcaslte United heeft geld in overvloed na de overname en de club zoekt een nieuwe coach. The ...

3
{insert image alt}

Vanhaezebrouck met verrassende namen naar Belgrado

AA Gent is goed begonnen in de Conference League. Het boekte een zes op zes en het kan op bezoek bij ...

17
{insert image alt}

Moet Scifo vrezen voor het einde van zijn carrière?

Enzo Scifo werd al na enkele maanden ontslagen bij Moeskroen. De 55-jarige trainer kon zijn ...

37
{insert image alt}

Van Crombrugge: "Zij verziekten de sfeer bij Anderlecht"

Hendrik Van Crombrugge begon aarzelend aan het seizoen, nadat hij vorig jaar bijna het hele seizoen ...

176
{insert image alt}

Antwerp zonder drie smaakmakers tegen Fenerbahçe

Royal Antwerp FC moet donderdag winnen van Fenerbahçe, anders dreigt Europese overwintering al over ...

110
{insert image alt}

Standard legt weer speler langer onder contract

Nieuwe coach Luka Elsner heeft nog een pak werk te verrichten bij Standard. Afgelopen weekend leek ...

31
{insert image alt}

De Condé laat zich uit over 'blunder' met Vanzeir

Als jeugdspeler doorbreken bij KRC Genk is bijzonder moeilijk. De club moet met spijt in het hart nu ...

221
{insert image alt}

Is deze verdediger de oplossing voor de Rode Duivels?

Achteraan hebben de Rode Duivels stilaan nood aan vers bloed. Toch lijken jongens als Zinho ...

176
{insert image alt}

City-fan vecht voor leven na aanval 'supporters' Club Brugge

Club Brugge moest dinsdagavond duidelijk zijn meerdere erkennen in Manchester City, dat met zware ...

0
{insert image alt}

Baseggio tipt Kompany: "Gebruik hem toch!"

RSC Anderlecht blijft dit seizoen uiterst wisselvallig presteren. Na 11 speeldagen staat Paars-Wit ...

239
{insert image alt}

Engelsen verbaasd door fans Club Brugge: "Zie je hier niet snel"

De kansen op het behalen van de volgende ronde van de Champions League zijn na dinsdagavond ...

553
{insert image alt}

'Tuchel grijpt in bij oververmoeide Lukaku'

In de Champions League neemt titelverdediger Chelsea FC het woensdagavond op tegen Malmö. Na de ...

82
{insert image alt}

Duitse hooligans zorgen voor knokpartij in YL-wedstrijd Genk

In de Europa League staat KRC Genk deze week voor een erg lastige opdracht, zo wacht donderdagavond ...

135
{insert image alt}

Antwerp onderneemt actie na wangedrag supporters

Antwerp FC ging tijdens de eerste twee speeldagen van de Europa League telkens onderuit. In het ...

359
{insert image alt}

Vanaken schrijft Belgische geschiedenis in Champions League

Club Brugge heeft dinsdagavond de wet van de sterkste moeten ondergaan tegen een uitmuntend ...

154

Gisteren 19 Oktober 2021

{insert image alt}

Mbappé: "Messi is de beste ter wereld"

PSG is dinsdag ontsnapt aan nieuw gezichtsverlies in de Champions League. Het leek even op weg naar ...

333
{insert image alt}

Ajax droomt al: "Alleen in '95 misschien betere matchen gezien"

Ajax blijft verbazen in deze editie van de Champions League. De Amsterdammers walsen vooralsnog over ...

160
{insert image alt}

Guardiola onthult over welke twee Club-spelers Kompany hem waarschuwde

Manchester City heeft dinsdagavond in het Jan Breydelstadion de puntjes op de i gezet. Club Brugge ...

734
{insert image alt}

Mignolet waarschuwt: "Zelfde scenario kan in Manchester gebeuren"

Club Brugge is vanavond overklast door Manchester City. De Engelsen waren véél te sterk en wonnen ...

174
{insert image alt}

Spektakel in Parijs en Madrid, Real en Ajax halen uit

helemDe Champions League heeft dinsdagavond heel wat spektakel opgeleverd. In de groep van Club ...

527
{insert image alt}

KV Mechelen haalt Australisch talent aan boord

KV Mechelen zit in een zeer goede periode, want het pronkt met een twaalf op twaalf en is daardoor ...

91
{insert image alt}

Statistiek Mignolet maakt pijnlijke avond Club Brugge duidelijk

Club Brugge heeft dinsdag een bijzonder pijnlijke avond beleefd, want het werd door Manchester City ...

169
{insert image alt}

Clement: "Ander plan zou niet tot beter resultaat geleid hebben"

Club Brugge heeft geen derde keer op rij kunnen stunten in de Champions League. Manchester City ...

203
{insert image alt}

Guardiola doet onthulling na ruime zege: "Tips van Kompany"

Manchester City heeft dinsdagavond in het Jan Breydelstadion de puntjes op de i gezet. Club Brugge ...

809
{insert image alt}

De Bruyne dankt fans Club Brugge

Tien jaar nadat hij al eens een hattrick maakte in het Jan Breydelstadion namens KRC Genk, was Kevin ...

997
{insert image alt}

Vanaken: "Derde plaats? Dat is nu moeilijk te zeggen"

Club Brugge is in de Champions League weer met zijn voetjes op de grond gezet. Na de stunts tegen ...

237
{insert image alt}

Ook Batshuayi krijgt slaag in de Champions League

Het is dinsdag tot dusver nog geen goede avond geweest voor de Belgen in de Champions League. Club ...

58
{insert image alt}

Mignolet: "De 1-5 was een normaal resultaat"

Club Brugge is vanavond overklast door Manchester City. De Engelsen waren véél te sterk en wonnen ...

218
{insert image alt}

Club Brugge krijgt voetballes van genadeloos Man City

In de Champions League is Club Brugge dinsdagavond stevig met de voeten op de grond gezet. Op eigen ...

308
{insert image alt}

KRC Genk kegelt FC Köln uit de Youth League

KRC Genk heeft FC Köln uitgeschakeld in de Youth League. Na de 2-4-zege in de heenwedstrijd wonnen ...

268