Megatransfer bij KRC Genk lijkt serieus aanstaande

Megatransfer bij KRC Genk lijkt serieus aanstaande

KRC Genk kwam serieus versterkt uit de voorbije zomermercato en bovendien de Limburgers lieten ook geen enkele sterkhouder vertrekken. Paul Onuachu bleef onverwacht bij Genk omdat er geen enkele buitenlandse club bereid was om 25 à 30 miljoen euro te betalen voor hem. Maar als de Nigeriaan zijn huidig niveau aanhoudt, dan is een megatransfer op korte termijn heel realistisch.


FENOMEEN 

Hij startte het seizoen eerder op een wisselvallige manier, maar ondertussen is Paul Onuachu terug hélemaal in vorm. Zijn prestaties in de voorbije twee weken waren erg indrukwekkend, met zijn algemene inbreng op het spel van KRC Genk maar uiteraard ook op het gebied van doelpunten scoren. Dat laatste is nog altijd het handelsmerk van de Nigeriaan en momenteel zet Onuachu een erg straffe reeks neer van maar liefst 5 doelpunten in zijn laatste 4 wedstrijden voor de Limburgers.



Niet alleen scoorde Paul Onuachu in de laatste 4 wedstrijden tegen Union SG (1), Rapid Wien (1), Sint-Truiden (1) en Antwerp FC (2) aan de lopende band, zijn doelpunten waren telkens cruciaal en beslissend voor het eindresultaat én bijgevolg de puntenwinst voor KRC Genk. “Paul is gewoon een ongekend fenomeen”, zei coach John van den Brom onlangs nog over zijn aanvalsleider. “Ik heb echt geen andere woorden om hem te omschrijven.” 

SLIMME DE CONDE

't Is een klein mirakel dat Paul Onuachu vandaag nog een speler is van KRC Genk. In de vorige transferperiode – na een seizoen met 35 goals in 41 matchen – werd er nochtans verwacht dat de Nigeriaan zijn indrukwekkende prestaties zou verzilveren met een lucratieve buitenlandse transfer. En ook KRC Genk droomde van de jackpot. Een recordsom zelfs. “We zitten in ons hoofd met de grootste uitgaande transfer in de geschiedenis van de club”, verklaarde Dimitri de Condé toen.

De technisch directeur zou de onderhandelingen rond Paul Onuachu enkel opstarten op basis van aanbiedingen rond de 25 à 30 miljoen euro. Daarmee zou het Genkse uitgaande transferrecord verbroken worden, eentje dat vandaag nog op de naam staat van Sander Berge (23 miljoen euro, Sheffield United). Op die manier zou Dimitri de Condé een enorme winst boeken, want in 2019 betaalde de sportieve baas van KRC Genk nog 6 miljoen euro aan het Deense Midtjylland.



Een inkomende transfersom van die grootorde is belangrijk voor de vitaliteit van KRC Genk, want de club bezit tot op vandaag – als enige club in België – nog steeds een vzw-structuur, waardoor de Limburgers geen toegang hebben op externe financiering. Zonder eigen kapitaal – lees: transferinkomsten – wordt het bijgevolg onmogelijk om te groeien. Genk moet zelf sparen om hun projecten te financieren, zoals het vernieuwen van de trainingsaccommodatie en het stadion.

DOMPER VOOR ONUACHU 

Maar uiteindelijk landde er dus geen toereikende aanbieding. Ook de verwachte Engelse interesse kwam er niet: vreemd omdat het specifieke profiel van Paul Onauchu wel zou kunnen aanslaan in de Premier League. Scorend vermogen, indrukwekkende fysiek, hardwerkend én goeie voetjes. Da's schaars goed op de transfermarkt. Enkel Olympique Lyon werd in de voorbije zomer gelinkt aan de Nigeriaan. “Over Onuachu hoor je niks in het geruchtencircuit”, verklaarde Johan Boskamp toen.

In de voorbije weken en maanden liet Dimitri de Condé tussen de regels wel verstaan dat er interesse was voor Paul Onuachu, maar dat er geen enkele gegadigde van plan was om 25 à 30 miljoen euro te betalen. Nochtans is hij die transfersom zeker wel waard, waardoor de Condé een rationele en verstandige beslissing nam door Onuachu niet te marchanderen aan een verlaagde prijs. Maar de speler zelf had het wel iets moeilijker met dat besluit van de Condé. 



“Het was een beetje een teleurstellende window, maar ik kan er nu niks meer aan veranderen”, verklaarde Paul Onuachu na de match tegen Rapid Wien. “Wat gepasseerd is, laat je best zijn.” En ondertussen draaide de Nigeriaan al helemaal bij, want hij tekende onlangs een verlengd contract bij Genk. “Een teken van wederzijds respect”, volgens algemeen directeur Erik Gerits. “En een nieuw signaal dat we willen blijven groeien als club.”

STERKE PERSOONLIJKHEID 

Door Paul Onuachu niet te verkopen aan een verlaagde verkoopprijs, realiseerde KRC Genk twee uitstekende zaken. De club garandeert de sportieve continuïteit, en al zeker omdat er ook geen énkele andere Genkse sterkhouder werd verkocht. Daarnaast behoudt Genk ook het perspectief om Onuachu alsnog van de hand te doen aan hun initiële vraagprijs van 25à 30 miljoen euro. In die optiek kan de recente contractverlenging van Onuachu gezien worden als een extra verzekering.

Paul Onuachu haalt in de voorbije weken terug het aloude niveau van tijdens zijn voorgaande superseizoen, en dat kan de Nigeriaan en KRC Genk alleen maar mooie vooruitzichten bieden. Sportief én financieel. Onuachu haalt een fenomenaal gemiddelde van 0,97 doelpunt per 90 minuten én bovendien een 24% omzetratio van kansen naar effectieve doelpunten. Met die fraaie stats behoort de Nigeriaan in beide onderdelen tot de absolute top in de Jupiler Pro League.



Zijn grote kwaliteiten en talent kennen wij uiteraard al veel langer, maar 't is vooral de sterke mentaliteit en persoonlijkheid van Paul Onuachu die voor bewondering zorgt. Na zijn gemiste transfer deze zomer draaide hij opvallend snel de knop om en rijgt Onuachu opnieuw de sterke prestaties en doelpunten aan elkaar. “Dát is persoonlijkheid tonen”, verklaarde analist Marc Degryse bijvoorbeeld aan Het Laatste Nieuws.

RAPID WIEN – STVV – ANTWERP 

Paul Onuachu's huidige doelpuntenfrequentie en -efficiëntie liggen na zeven wedstrijden nog wat lager in vergelijking met het vorige seizoen, maar zijn algemene spelpeil ligt vandaag misschien wel hoger. Zo speelde hij tegen Rapid Wien in de Europa League, waarin hij overigens de winning goal scoorde, misschien wel één van zijn beste wedstrijden in het shirt van KRC Genk. Al wilde de nuchtere Nigeriaan daar niet te veel over kwijt. “Ik heb er nog goede gespeeld, denk ik.”

Paul Onuachu zat meteen goed in de wedstrijd tegen Rapid Wien, en op die manier kon hij zijn immense kwaliteiten etaleren op het Europees toneel. De Nigeriaan acteerde zoals altijd als een perfecte bliksemafleider en aanspeelpunt, gecombineerd met een enorme balvastheid en een indrukwekkende passing. “Paul Onuachu liet het daar toch weer zien”, was ook Johan Boskamp in Het Belang van Limburg onder de indruk van de Genk-spits. 



Na de Europese zege in Wenen was Paul Onuachu andermaal beslissend én indrukwekkend tegen Sint-Truiden en Antwerp FC. In de Limburgse derby maakte hij het verschil als supersub, middels een fraai doelpunt en een enorme werkkracht. Daarna was Onuachu opnieuw de grote man in de nederlaag tegen Antwerp FC, waar hij twee doelpunten scoorde. Als hij op die manier zijn seizoen voortzet, dan komt die langverwachte en oververdiende knaltransfer er ongetwijfeld wel aan. En dan gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat Onuachu de beste Genkse zomertransfer is van de voorbije transferperiode. 

POLL: Vertrekt Onuachu voor 25 à 30 miljoen bij Genk?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca
Xavi komt met hoge eisen voor verlengd verblijf bij Barca

Xavi gaf eerder dit jaar al aan dat hij na dit seizoen zou stoppen als coach bij FC Barcelona. De ...

7
7
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal
Westerlo komt met opvallend nieuw 'statement' na schandaal

Er is ondertussen al heel veel gezegd en geschreven over de 'salonremise' tussen Westerlo en Racing ...

8
8
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"
Kortrijk-sterkhouder aast op stunt: "Daar doen we het voor"

KV Kortrijk begint als voorlaatste aan de Play-Downs. De West-Vlaamse club hoopt ook volgend jaar ...

38
38
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler
Hallucinant: Belgische 'profvoetballer' wordt nieuwe Tinder Swindler

Een uiterst bizar horrorverhaal dook zopas op uit Kortrijk. Daar staat momenteel een ...

19
19
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf
Kiyine, die met auto sporthal torpedeerde, kent vervolg van straf

Sofian Kiyine, de speler van OH Leuven dit vorig jaar met zijn auto in de sporthal van ...

44
44
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"
Essevee-spelers onthullen: "Ladderzat tegen landskampioen"

Het gaat momenteel niet goed met Zulte Waregem. De degradant uit de Jupiler Pro League stelde voor ...

89
89
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"
Clublegende Mechelen duidelijk: "Hij zal een doorslaggevende rol spelen"

Geen Champions' Play-Offs voor KV Mechelen. De 'Kakkers' grepen op de laatste speeldag naast een ...

30
30
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels

Slecht nieuws uit het kamp van de Rode Duivels. Romelu Lukaku zal niet in actie komen in de ...

106
106
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident

De maat is vol bij Real Madrid. Na het zoveelste racistische incident tegen sterspeler Vinicius ...

49
49
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en wist doorheen de jaren heel wat jonge ...

895
895
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

285
285
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

201
201
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

535
535
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

519
519
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'

Kylian Mbappé mag sinds januari met andere ploegen praten over een transfervrije overgang na ...

165
165