Nieuwe sensatie duwt Lang in de schaduw

Nieuwe sensatie duwt Lang in de schaduw

In de voorbije jaargangen van de Jupiler Pro League was Jérémy Doku de dribbelkoning bij uitstek. Sinds de komst van Noa Lang naar Club Brugge neemt de Nederlander die officieuze titel stilaan helemaal over. Maar Lang moet een stevige concurrent vrezen indien Club erin slaagt om Mohammed Daramy naar het Jan Breydelstadion te halen.


CLUB SCHAKELT

Hoewel het einde van de transferperiode stilaan in zicht komt, lijkt de zomermercato nog maar pas begonnen te zijn voor Club Brugge. De huidige landskampioen wachtte tot eind juli om hun eerste versterkingen aan te trekken; zijnde Stanley Nsoki (Paris Saint-Germain) en Tibo Persyn (Internazionale, huur). En deze week kwam de teller al op vier inkomende transfers te staan door de aanwervingen van Owen Otasowie (Wolverhampton) en Ruben Providence (AS Roma, huur).



Maar de transferhonger is nog niet gestild bij Club Brugge. Van alle nieuwkomers bezit vandaag enkel Stanley Nsoki het juiste materiaal om op zeer korte termijn een basisspeler te worden. Tibo Persyn (19), Owen Otasowie (20) en Ruben Providence (20) zijn veelbelovende talenten maar het trio heeft nog alles te bewijzen op het hoogste voetbalniveau. Daarom mikt Club Brugge in de komende weken nog op enkele kwalitatieve profielen langs inkomende zijde.

MOHAMMED DARAMY 

Club Brugge mikt namelijk op een derde landstitel op rij en daarnaast ambieert de ploeg van Philippe Clement ook een succesvolle Europese campagne. En om die dubbele doelstelling te realiseren, wordt er nog een stevige kwaliteitsinjectie verwacht. Het is bijvoorbeeld een publiek geheim dat Club de transfermarkt afspeurt naar een flankspeler met diepgang. Nadat de verwachte komst van Alex Collado (FC Barcelona) in het water viel, zet Club nu vol in op Mohammed Daramy.



De Deense aanvaller van FC Kopenhagen bezit het gewenste profiel dat Club Brugge voor ogen heeft: talentvol, kwalitatief en jong. Het is de bedoeling dat Mohamed Daramy in eerste instantie een onmiddellijke impact maakt op Jan Breydel, om daarna een stap hogerop te zetten richting een hoger aangeschreven competitie. Hetzelfde succesvolle traject dat onder meer Wesley, Krépin Diatta, José Izquierdo en Odilon Kossounou doorliepen bij Club Brugge.

ONDERHANDELINGEN LOPEN 

Club Brugge heeft ondertussen een eerste bod uitgebracht bij FC Kopenhagen, maar voorlopig komen beide clubs nog niet tot een vergelijk. Vorige week woensdag communiceerde de Deense topclub alvast officieel dat er onderhandelingen lopen met Club Brugge over een transfer van Mohammed Daramy. Door deze openlijke communicatie probeert Kopenhagen de prijs zo hoog mogelijk te houden voor zijn goudhaantje, iets waar Club ongetwijfeld minder tevreden mee is.



Foto Instagram: mohamed.daramy11

Op die manier worden het nog lange en harde onderhandelingen tussen FC Kopenhagen en Club Brugge. De West-Vlamingen zijn uiteraard erg kapitaalkrachtig, maar Vincent Mannaert zal uiteraard geen exorbitante transferbedragen betalen. “Op dit moment is alleen Club Brugge concreet”, verklaarde Mohammed Daramy deze week aan de Deense pers. “Ik weet dat er ook andere clubs zijn. Ik moet nadenken wat de beste keuze is: elke week spelen in Kopenhagen of elders naartoe gaan en mogelijk op de bank zitten.”

SADIO MANE

Het is logisch dat FC Kopenhagen het onderste uit de kan wil halen bij een verkoop van Mohammed Daramy. De 19-jarige is momenteel het niveau van de Deense competitie helemaal ontgroeid en momenteel steekt de aanvaller ook in een bloedvorm. Nadat Kopenhagen de onderhandelingen met Club Brugge wereldkundig maakte, scoorde Daramy in de laatste drie matchen in de Superligaen en in de Conference League alvast twee doelpunten en gaf hij één assist.

Mohammed Daramy zet zichzelf in de voorbije weken dus nadrukkelijk in de markt, maar zijn kwaliteit en talent staan al langer genoteerd bij verschillende specialisten ter zake. Ebbe Sand, de legendarische ex-spits van Schalke 04, omschreef Daramy in Bild als een snelle speler die sterk is in de één-tegen-één-situaties. Daarnaast verklaarde Sand ook dat Daramy “extreem getalenteerd is”. En ook over Het Kanaal werden de kwaliteiten van Daramy meermaals uitgebreid besproken. 



Foto Instagram: mohamed.daramy11

De Deense voetbaljournalist Anders Dehn vertelde bijvoorbeeld aan HITC dat “hij overduidelijk erg getalenteerd is.” Dehn volgt de ontwikkeling van Mohammed Daramy op de voet bij Kopenhagen en qua speelstijl en ruwe kwaliteiten doet de aanvaller volgens hem denken aan Sadio Mané. “Als ik hem vergelijk met andere spelers: hij is snel, een goeie dribbelaar en hij zorgt voor dreiging in de box. Hij kan op beide flanken spelen maar ook als centrale aanvaller. Ik wil niet zeggen dat hij de volgende Sadio Mané is, maar hij is wel een gelijkaardig type vind ik.”

LANG – DARAMY 

Mohammed Daramy is dus een erg veelzijdige aanvaller, een kwaliteit die ook in het transferdossier van Owen Otasowie (Wolverhampton Wanderers) en Stanley Nsoki (Paris Saint-Germain) een opvallende vaststelling was. De Deense tiener heeft een natuurlijk instinct om doelpunten te scoren en hij bezit een actieradius waar veel spelers alleen maar van kunnen dromen. Daarnaast onderscheidt Daramy zich met flukse en veelvuldige dribbels die hij koppelt aan een grote mate van snelheid. Bovendien zijn Daramy's fysieke kwaliteiten ook van een hoog niveau.

Vorig seizoen behoorde Mohammed Daramy al tot de beste dribbelaars in de Eliteserien, en na het vertrek van Kamaldeen Sulemana (van Nordsjaelland naar Ajax) is hij dit jaar de absolute dribbelkoning geworden in de Deense voetbalcompetitie. Na vijf competitiewedstrijden telt Daramy maar liefst 51 aangegane dribbels, waarin hij ook ongelofelijk succesvol is met een ratio van 66%. Deze topstatistieken ondersteunen alleen maar de stelling dat Daramy de Deense competitie stilaan ontgroeid is en klaar is voor een nieuwe uitdaging.



En die kan dus mogelijk bij Club Brugge liggen. Met Mohammed Daramy kan Blauw-Zwart eventueel over een hoogwaardige dribbelaar beschikken, die de concurrentie met Noa Lang kan aangaan als de dribbelkoning van de Jupiler Pro League. Na vier speeldagen in de Belgische competitie prijkt Lang met 41 dribbels in de desbetreffende ranking namelijk op de tweede plaats – na Anass Zaroury van Sporting Charleroi. Op een gemiddelde per 90 minuten pakt Lang dit seizoen uit met 9,4 dribbels, terwijl die frequentie bij Daramy flink wat hoger ligt met 12,2 dribbels. Op het vlak van dribbels kan Lang er dus misschien een niet te onderschatten concurrent bij krijgen. 

POLL: Moet Club doordrukken voor Daramy?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

212
212
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen

Op zijn oude dag is Jan Vertonghen nog steeds een baken van rust centraal achterin bij Anderlecht. ...

57
57
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge

Ronny Deila beleefde zijn zwanenzang bij Club Brugge zondag helemaal op zijn eentje, want het ...

496
496
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stond er op een aantal velden nog bijzonder veel ...

148
148
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'

Na het ontslag van Ronny Deila rekent Club Brugge op Nicky Hayen om alsnog succes te boeken in de ...

154
154
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs

Daags na de afsluiter van de reguliere competitie stelde de Pro League de kalender van de Play-Offs ...

553
553
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job

Club Brugge moet wederom op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ronny Deila werd maandag immers op ...

217
217
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker

De Rode Duivels verzamelden maandag in Tubeke. Daar bereiden ze tijdens de komende dagen de ...

88
88
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'

Bayern München neemt na het seizoen afscheid van hoofdcoach Thomas Tuchel. En mogelijk ziet Der ...

85
85
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'

Wat al enkele weken in de lucht hing, is sinds maandagochtend ook een feit. Zo heeft Club Brugge dan ...

568
568
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats

KRC Genk plaatste zich zondag dan toch voor de Champions' Play-Offs. Die kwalificatie werd maandag ...

460
460
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'

Verschillende Rode Duivels komen tijdens de zomermercato in aanmerking voor een fraaie transfer. ...

142
142
<strong>Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge</strong>
Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge

Na een teleurstellende nederlaag tegen Sint-Truiden heeft Club Brugge afscheid genomen van ...

1669
1669
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'

Vlak voor de play-offs besloot Club Brugge om Ronny Deila de laan uit te sturen.&nbsp;Behalve de ...

1041
1041
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'

Ondanks de valse noot tegen KV Kortrijk begint Anderlecht straks als de grote uitdager van koploper ...

278
278