Sensatie Mike Trésor: via Genk naar Real Madrid?

Sensatie Mike Trésor: via Genk naar Real Madrid?

Tijdens de voorbije weken maakte het Belgisch voetbalpubliek aangenaam kennis met Mike Trésor. De 22-jarige aanvaller van KRC Genk werkt zich op tot één van de grootste revelaties van het seizoensbegin en hij wordt nu al genoemd als de beste transfer in de Jupiler Pro League. Vorig seizoen waren de prestaties van Trésor bij Willem II eerder wisselvallig, maar zijn toenmalige coach Zeljko Petrovic dichtte hem toch een enorm grote voetbaltoekomst toe. Petrovic meende toen oprecht dat hij Trésor binnen enkele jaren bij Real Madrid ziet spelen.


NIEUWE ATTRACTIE 

De transferperiode is nog een goeie maand geopend maar Mike Trésor is volgens verschillende waarnemers, analisten en fans nu al de beste transfer in de Jupiler Pro League. De 22-jarige nummer tien was in de Supercup tegen Club Brugge alvast een groot lichtpunt bij KRC Genk en die positieve lijn zet hij alvast verder in de competitie. Zowel tegen Standard als tegen KV Oostende was Trésor bij de Limburgers één van de opvallendste spelers. 

“Ik heb Genk altijd een mooie club gevonden”, verklaarde Mike Trésor onlangs aan Het Laatste Nieuws. “Bij de jeugd (waar hij bij Anderlecht speelde, nvdr.) was het steeds de meest attractieve tegenstrever voor Anderlecht.” Vorig seizoen kon Genk-coach John van den Brom reeds op betoverende spelers rekenen zoals Junya Ito, Paul Onuachu en Theo Bongonda, en nu kan de Nederlander ook nog eens beschikken over de attractie Trésor. 



Mike Trésor bezorgt KRC Genk een serieuze offensieve kwaliteitsinjectie maar in de huidige resultaten is dat surplus vooralsnog niet te merken. De Limburgers tellen na het eerste tweeluik tegen Standard en KV Oostende namelijk nog maar één puntje, maar het (aanvallende) spel was bij momenten om te likkebaarden, en daarin speelt Trésor wel een prominente rol. Het voormalig jeugdproduct van RSC Anderlecht telt bijvoorbeeld al twee assists, waarmee hij samen met ploegmaat Cyriel Dessers en Kenny Rocha Santos de koploper is in die betreffende lijst.

RECHTSVOETIGE ZIYECH 

Mike Trésor is een heerlijke voetballer om naar te kijken en vaak lijkt het alsof hij voeten van goud heeft. De ontdekking van de Jupiler Pro League begint aldus grote naam te maken in België maar in Nederland kennen ze zijn kwaliteiten al veel langer na zijn passages bij NEC Nijmegen en Willem II. Omdat hij graag op een hoger niveau wilde voetballen, zag Trésor de Genkenaars vervolgens als de ideale volgende stap in zijn carrière. En voornamelijk omdat de club in zijn geheel en de manier van spelen erg goed aansluit bij zijn uitmuntende voetballende kwaliteiten. 



Qua profiel past Mike Trésor dan ook helemaal in het profiel van de viervoudige Belgische landskampioen: jong, veelbelovend en érg talentvol. In het seizoen 19-20 omschreef de Nederlandse pers Mike Trésor bijvoorbeeld als de kroonjuweel van Willem II. Ex-Oranje-ster Rafaël van der Vaart vond hem zelfs een rechtsvoetige versie van Hakim Ziyech. Willem II, zijn toenmalige club, droomde oorspronkelijk van een nieuwe uitgaand transferrecord van 7 miljoen euro, waarmee Mounir El Hamdaoui niet langer de duurste vertrekker zou zijn. 

KOOPJE VOOR GENK 

CKSKA Moskou en Atalanta Bergamo toonden eerder interesse in Mike Trésor en ook vanuit België waren er meerdere gegadigden voor zijn handtekening. Standard en AA Gent ondernamen een tevergeefse poging om hem aan te trekken, terwijl ook Club Brugge wel graten zag in zijn komst. Door zijn verminderde prestaties vorig jaar bij Willem II nam de belangstelling echter af en zag de club uit Tilburg zich genoodzaakt om hun vraagprijs te halveren. KRC Genk deed aldus een koopje door Trésor aan te schaffen voor 'slechts' 3,5 miljoen euro. 



De dalende belangstelling in Mike Trésor had veel te maken met zijn neergaande prestaties in het voorgaande seizoen bij Willem II. De 22-jarige aanvaller werkte vorig jaar namelijk een erg wisselvallig seizoen af en na de zege bij Sparta Rotterdam (0-2) werd er Mike Trésor zelfs een grote mate van egoïsme aangewreven. De Belg scoorde weliswaar een belangrijk doelpunt vanop de stip, maar hij had daarna enkel maar oog voor de tv-camera. Die veelbesproken doelpuntenviering werd vervolgens een groot item in de lokale pers en ook Willem II-coach Zeljko Petrovic zag zich daarna genoodzaakt om een individueel gesprek te voeren met zijn jonge sterkhouder.

KAARTJES VOOR REAL MADRID  

Maar als Mike Trésor er zijn kopje kon bijhouden, dan was hij één van de beste spelers in de Nederlandse Eredivisie. En da's alvast iets wat wij in België ook kunnen beamen na zijn eerste wedstrijden voor KRC Genk. Wanneer Trésor de focus in zijn spel houdt, en daarnaast ook een grote dosis werklust aan de dag legt, dan ligt zijn toekomst ongetwijfeld op een hoger niveau dan de Belgische Jupiler Pro League. Vorig seizoen herpakte Trésor zich in Nederland bijvoorbeeld verschillende keren op een positieve wijze en etaleerde hij zijn enorme intrinsieke talent, iets wat bij veel analisten de monden deed openvallen van bewondering.



“Als hij dat blijft doen, dan wordt hij een heel grote speler”, stak Willem II-coach Zeljko Petrovic vorig seizoen openlijk de loftrompet op voor Mike Trésor. “Want als hij hard werkt, accepteert de rest van de ploeg het makkelijker als het een keer niet zo loopt bij hem. Ik heb gezegd dat ik serieus hoop dat ik hem over een paar jaar kan bellen om te vragen of hij een paar kaartjes voor een wedstrijd van Real Madrid voor me kan laten klaarleggen”, citeerde het Brabants Dagblad immers. Het niveau van Real Madrid is wellicht te hoog gegrepen voor Trésor, maar 't is duidelijk dat het vat vol talent zijn volledige potentieel nog niet bereikt heeft. 

UITBLINKEN AAN ZEE 

Tegen KV Oostende bevestigde Mike Trésor zijn uitmuntende skills en positieve vorm van de voorbije weken. Aan 't zeetje bewees hij erg balvast te zijn, bepalend én technisch superieur. Trésor deelde de panna's en uitdagende dribbels uit, soms tot groot ongenoegen van zijn rechtstreekse tegenstander. “Dat ik goed speelde? Dank je wel, maar daar kopen we nu niks mee. Ik speelde een prima wedstrijd en mijn dribbels waren ook efficiënt. Of D'Arpino iets zei nadat ik hem twee keer door de benen speelde? Ja, hij zei dat ik dat niet meer moest doen maar daar ben ik niet mee bezig”, vertelde de uitblinker vrijdagavond voor de camera's van Eleven Sports.

Mike Trésor was bij KRC Genk alomtegenwoordig in het offensieve strijdplan, getuige zijn tien geslaagde aanvallende acties tegen KV Oostende, waarmee hij de absolute primus was bij de Limburgers. Samen met Mark McKenzie en Bryan Heynen won Trésor ook nog eens de meeste duels én telde hij eveneens het meeste geslaagde voorzetten. Maar uiteraard blonk hij het meest uit bij de aangegane dribbels, wat per slot van rekening zijn core quality is. Na twee speeldagen in de Jupiler Pro League heeft Trésor al 20 dribbels tot stand gebracht, waarvan er maar liefst 14 een succesvolle afloop kenden.



Na twee speeldagen in de Jupiler Pro League geniet Mike Trésor aldus een onwaarschijnlijke dribbel-precisie van 70%. Dergelijk gemiddelde valt doorgaans enigszins aan te houden op de korte termijn, maar op basis van een gans seizoen is dat een quasi onhoudbaar gemiddelde. In elk geval heeft Trésor zijn start bij KRC Genk en de Belgische competitie allerminst gemist, en dus wordt het zaak om deze uitstekende vorm zo lang mogelijk aan te houden. Op die manier kan de 22-jarige zijn carrière definitief op de rails zetten, nadat hij in Nederland hoogtes en laagtes met elkaar afwisselde.

POLL: Is Trésor de beste transfer in de JPL?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

260
260
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen
Fredberg schept duidelijkheid over toekomst Vertonghen

Op zijn oude dag is Jan Vertonghen nog steeds een baken van rust centraal achterin bij Anderlecht. ...

67
67
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge
Opvallend: Mannaert viert plots 'terugkeer' bij Club Brugge

Ronny Deila beleefde zijn zwanenzang bij Club Brugge zondag helemaal op zijn eentje, want het ...

556
556
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen
Bondsparket eist stevige sancties voor Genk & KV Mechelen

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stond er op een aantal velden nog bijzonder veel ...

159
159
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'
'Madou schetst profiel Club Brugge-coach: favoriet bekend'

Na het ontslag van Ronny Deila rekent Club Brugge op Nicky Hayen om alsnog succes te boeken in de ...

167
167
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs
Topclubs reageren verdeeld op speelschema Play-Offs

Daags na de afsluiter van de reguliere competitie stelde de Pro League de kalender van de Play-Offs ...

586
586
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job
Geraerts spreekt duidelijke taal over Club Brugge-job

Club Brugge moet wederom op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ronny Deila werd maandag immers op ...

228
228
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker
Grote zorgen bij Duivels: sterspeler hoogst onzeker

De Rode Duivels verzamelden maandag in Tubeke. Daar bereiden ze tijdens de komende dagen de ...

96
96
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'
Bayern verliest boegbeeld: vijf bestemmingen voor Kimmich'

Bayern München neemt na het seizoen afscheid van hoofdcoach Thomas Tuchel. En mogelijk ziet Der ...

88
88
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'
'Club Brugge neemt aanzienlijk risico met nieuwe hoofdcoach'

Wat al enkele weken in de lucht hing, is sinds maandagochtend ook een feit. Zo heeft Club Brugge dan ...

579
579
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats
STVV zet provocerend KRC Genk heerlijk op zijn plaats

KRC Genk plaatste zich zondag dan toch voor de Champions' Play-Offs. Die kwalificatie werd maandag ...

465
465
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'
'Monstertransfer Bakayoko: reusachtig prijskaartje bekend'

Verschillende Rode Duivels komen tijdens de zomermercato in aanmerking voor een fraaie transfer. ...

145
145
<strong>Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge</strong>
Geraerts rekent genadeloos af met Club Brugge

Na een teleurstellende nederlaag tegen Sint-Truiden heeft Club Brugge afscheid genomen van ...

1699
1699
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'
'Verhaeghe versus Deila: sappige details ontslag lekken uit'

Vlak voor de play-offs besloot Club Brugge om Ronny Deila de laan uit te sturen.&nbsp;Behalve de ...

1060
1060
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'
'Fredberg in actie: Anderlecht opent onderhandelingen'

Ondanks de valse noot tegen KV Kortrijk begint Anderlecht straks als de grote uitdager van koploper ...

282
282