Club Brugge wil uithalen met brutale pleintjesvoetballer

Club Brugge wil uithalen met brutale pleintjesvoetballer

De concrete onderhandelingen zijn nog niet gestart, maar volgens Nederlandse en Belgische kranten staat Oussama Idrissi op de shortlist van Club Brugge. Of de Marokkaanse international daadwerkelijk zal overstappen naar de Belgische landskampioen, hangt vooral af van de plannen van zijn club Sevilla FC. Idrissi zou alvast een fraaie aanwinst zijn voor Club.


KAPITAAL OM UIT TE HALEN

Een derde titel op rij een een succesvolle Europese campagne: de seizoensdoelstelling van Club Brugge is zo klaar als een klontje. In de laatste jaren zijn de ambitieuze West-Vlamingen in België uitgegroeid tot de grootste voetbalclub van het land, en die status wil Club nog verder uitbouwen. Blauw-Zwart zette onlangs nog grote stappen op het financieel gebied dankzij een kapitaalinjectie van 20 miljoen euro door de investeringsgroep Orkila Capital. Dat extra kapitaal wordt ingezet om Club verder te laten groeien op het vlak van merkbeleving én van sportieve prestaties.



Zou Club Brugge eerst geanticipeerd hebben op deze kapitaalsinjectie, nadat de veelbesproken Brugse beursgang eerder faliekant afliep, om dan pas toe te slaan op de transfermarkt? Dat zou weleens goed kunnen. Waar verschillende andere Belgische topclubs reeds mooie aanwinsten konden binnenhalen, blijft het in Westkappele nog opvallend windstil. De enige 'nieuwe' contractspelers zijn voorlopig nog Eduard Sobol en Noa Lang, nadat Club Brugge hun aankoopoptie lichtte bij respectievelijk Shakhtar Donetsk (3,5 miljoen euro) en Ajax Amsterdam (6 miljoen euro).

TUSSEN FRAAIE NAMEN EN ONBEKENDE TALENTEN

De zomermercato is ondertussen reeds negen dagen geopend maar de supporters van Club Brugge moeten voorlopig dus nog op hun honger blijven zitten. Ook op sportief vlak, want de huidige landskampioen is momenteel niet bezig aan een erg geslaagde oefencampange. Ook daarom is de achterban razend benieuwd welke fraaie aanwinsten ze binnenkort zullen mogen verwelkomen. De fans moeten echter niet treuren, want de algemene verwachting is dat manager Vincent Mannaert nog zal uitpakken met verschillende nieuwe spelers. En dat moet ook, want vorig seizoen bleek de Brugse A-kern toch minder kwalitatief dan oorspronkelijk gedacht.

De sportieve cel van Club Brugge toonde in de voorbije jaren meermaals aan over een uitmuntende talentdetectie te beschikken. Wesley, Krépin Diatta en Odilon Kossounou arriveerden op Jan Breydel bijvoorbeeld als onbekende youngsters maar groeiden elk uit tot volwaardige krachten voor de Europese subtop. Daarnaast heeft Vincent Mannaert ook geen schrik om diep in de geldbuidel te tasten voor gevestigde namen zoals Simon Mignolet (7 miljoen euro) Bas Dost (5,5 miljoen euro). Beide Club-sterkhouders zijn tot op vandaag nog de tweede en negende duurste aankoop in de clubgeschiedenis.



Eén van de meest concrete namen die bij Club Brugge momenteel wordt genoemd als potentiële versterking is die van Oussama Idrissi. De 25-jarige Marokkaan wordt door Belgische en Nederlandse media hardnekkig gelinkt aan de Belgische landskampioen, en hij zou alvast een erg interessante aanwinst zijn. Idrissi brak in de Eredivisie volledig door bij AZ Alkmaar, waarna er in oktober vorig jaar een fraaie transfer volgde naar de toenmalige Europa League-winnaar Sevilla FC. In Andalusië lukte het echter niet helemaal voor Idrissi, waardoor hij in de vorige winter verhuurd werd aan Ajax.

GEDISCIPLINEERDE PLEINTJESVOETBALLER 

Oussame Idrissi zette zijn eerste voetbalstappen op de pleintjes van Bergen op Zoom, waarna hij via NAC Breda, Feyenoord en FC Groningen uiteindelijk helemaal kon doorbreken op het hoogste voetbalniveau bij AZ Alkmaar. Idrissi beschikt vandaag over een uitmuntende techniek dankzij het veelvuldig pingelen en dribbelen op de pleintjes. Tussen de lijnen is hij qua speelstijl enorm brutaal, maar naast het veld is hij, dankzij zijn vader en grootvader, een heel gedisciplineerde professional.

Oussama Idrissi is gebeten door de voetbalmicrobe. En dat is nog maar een understatement. De Marokkaan kijkt veel naar voetbalwedstrijden op de televisie en hij leest ook uiteenlopende artikels en boeken over het spelletje. “Ik verdiep me in het spel en de spelers. Ik geniet van de schoonheid van voetbal, ongedwongen, maar ik kijk er ook kritisch naar”, verklaarde hij dit jaar aan Het Parool. Idrissi is dus niet zomaar een pingelaar, hij kijkt ook verder dan enkel en alleen zijn dribbels en kunstjes.



De basis van Oussama Idrissi's grote voetbalkwaliteiten is zijn groot spelplezier. Hij is een gemotiveerde speler met een voorbeeldige instelling. 't Is ook mede daarom dat hij van een pingelaar op de pleintjes evolueerde tot een volwaardige professional in het het betaald voetbal. Die mentaliteit zou alvast goed passen bij die van Club Brugge. Daar is de leuze niet voor niets 'Bluvn goan”. En als je aan die attitude ook nog eens fantastische skills kan toevoegen, dan kom je uit bij een soortgelijke speler zoals ... Noa Lang. 

JALOERSMAKEND

Club Brugge toont alvast de nodige belangstelling om Oussama Idrissi aan te trekken, maar daarmee bevinden de West-Vlamingen zich wel in een moeilijke situatie. Bij AZ Alkmaar ontwikkelde hij zich in een recordtempo tot één van de beste spelers uit de Eredivisie, en dat leverde de flankspeler uiteindelijk een mooie transfer op naar Sevilla FC. Maar in zijn eerste halve seizoen in Andalusië raakte Idrissi, grotendeels door een fysieke achterstand wegens een buikspierblessure, amper aan een schamele 24 (!) competitieminuten.

De clubleiding van Sevilla FC besloot dan ook om Oussama Idrissi te verhuren zodat hij elders terug zijn beste niveau kan halen. Maar het voetbaldier stond echter niet te springen om zomaar naar eender welke club te gaan voetballen. Pas toen Ajax Amsterdam informeerde, moest Idrissi niet lang meer nadenken. “Ik had er eigenlijk geen rekening mee gehouden dat ik Sevilla zou verlaten, maar toen kwam ineens Ajax aankloppen. Niemand hoefde mij vervolgens advies te geven, want zo'n aanbod sla je niet zo snel af”, zei de flankspeler op de website van Ajax.



Oussama Idrissi werd door Sevilla FC op huurbasis geloodst naar Ajax, zonder een aankoopoptie op te nemen, waar hij het veelbesproken vertrek van Quincy Promes opving. Hij werd vooral gezien als een versterking in de breedte, om sterkhouders zoals Dusan Tadic te kunnen ontlasten en eventueel te vervangen bij blessures of schorsingen. Samen met Sébastien Haller (22,5 miljoen euro) maakte Ajax een serieus statement in de vorige wintermercato. “Jaloersmakende transfers voor teams die enigszins in de buurt denken te kunnen komen”, zei analist Arnold Bruggink daarover.

WIN-WIN 

Maar helaas voor Oussama Idrissi werd ook zijn passage in Amsterdam geen groot succes. De technisch vaardige flankspeler raakte amper aan één basisplaats en zes invalbeurten. Zijn initieel plannetje om bij Ajax meer speelminuten te maken dan bij Sevilla viel aldus in duigen. Idrissi keerde terug naar Spanje, waar zijn sportieve toekomst hoogst onzeker is. Desondanks blijft Sevilla rekenen op Idrissi indien hij volledig fit en in vorm is, maar dat is dus voorlopig het geval niet …



Met een lopende verbintenis tot en met juni 2025 hebben Oussama Idrisi en Sevilla FC nog een lange weg te gaan. Een nieuwe uitleenbeurt, dit keer aan Club Brugge, zou daarom weleens een interessante optie kunnen zijn. Op Jan Breydel zou Idrissi zich alvast sportief kunnen herlanceren om daarna via de grote poort te kunnen terugkeren naar Sevilla. Op die manier kan Club Brugge profiteren van Idrissi's kwaliteiten, terwijl de speler zich sportief kan rehabiliteren. Een pure win-win-situatie voor alle partijen.

POLL: Moet Club Brugge Idrissi halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Schuldige(n) aangeduid na uitschakeling City: "Wat denkt hij nou?"
Schuldige(n) aangeduid na uitschakeling City: "Wat denkt hij nou?"

Het zal Manchester City dan toch niet lukken om voor het tweede jaar op rij de treble te pakken. ...

141
141
Drama voor City: Real naar halve finales na penaltythriller
Drama voor City: Real naar halve finales na penaltythriller

Manchester City zal de Champions League niet voor het tweede jaar op rij winnen. De Engelse kampioen ...

194
194
Fans Union luiden alarmbel: "Toekomst van club in gevaar"
Fans Union luiden alarmbel: "Toekomst van club in gevaar"

Union SG verspeelde afgelopen weekend de leidersplaats in de Champions' Play-Offs, desondanks kan ...

126
126
Bayern naar halve finales UCL, verlengingen in Manchester
Bayern naar halve finales UCL, verlengingen in Manchester

Bayern München heeft zich donderdagavond als derde ploeg geplaatst voor de halve finales van de ...

76
76
Koning De Bruyne! City-Belgen doen Real Madrid breken
Koning De Bruyne! City-Belgen doen Real Madrid breken

Titelverdediger Manchester City wou zich woensdag andermaal verzekeren van een plek in de halve ...

83
83
Herkansing bij Duivels? "Mechele is geweldig goed bezig"
Herkansing bij Duivels? "Mechele is geweldig goed bezig"

Club Brugge moet donderdag een 1-0-voorsprong van in de heenwedstrijd zien te verdedigen op het veld ...

105
105
Bellingham doet monden openvallen bij cruciale goal Real
Bellingham doet monden openvallen bij cruciale goal Real

In de Champions League was het woensdagavond reikhalzend uitkijken naar de kraker tussen Manchester ...

72
72
Selectie Club Brugge: dubbele opsteker voor Europese clash
Selectie Club Brugge: dubbele opsteker voor Europese clash

Donderdagavond is het zover: dan krijgt Club Brugge een uitgelezen kans om zich als eerste Belgische ...

455
455
Omstreden aanstelling bij Beerschot: "Zie veel kansen hier"
Omstreden aanstelling bij Beerschot: "Zie veel kansen hier"

Vrijdag wordt de slotspeeldag van de reguliere competitie in de Challenger Pro League afgewerkt. Er ...

111
111
Volgende club Xabi Alonso bekend? "Geen twijfel over"
Volgende club Xabi Alonso bekend? "Geen twijfel over"

Bayer Leverkusen kroonde zich afgelopen weekend voor het eerst tot Duitse landskampioen. Een knappe ...

143
143
UEFA zet opmerkelijke actie Vanaken in de verf
UEFA zet opmerkelijke actie Vanaken in de verf

In de Europese competities worden deze week de tickets voor de halve finales uitgedeeld. En met Club ...

480
480
<strong>Anderlecht smijt met geld: transferprijs gaat door het dak</strong>
Anderlecht smijt met geld: transferprijs gaat door het dak

Anderlecht wil de gehuurde linksback Ludwig Augustinsson houden en hoopt op een definitieve ...

435
435
Opstellingen CL: Slechts één Belg start in kwartfinales
Opstellingen CL: Slechts één Belg start in kwartfinales

Nadat Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund dinsdag al een ticket voor de halve finales van de ...

34
34
'Training Club Brugge: 3 sterkhouders haken af voor PAOK'
'Training Club Brugge: 3 sterkhouders haken af voor PAOK'

Club Brugge is in Griekenland bezig met zijn laatste voorbereidingen op de Europese kraker van ...

549
549
'Sels krijgt enorme opdoffer bij Nottingham Forest'
'Sels krijgt enorme opdoffer bij Nottingham Forest'

De komende maanden zal Domenico Tedesco nog enkele stevige knopen moeten doorhakken met het oog op ...

115
115