TU: 'Lamkel Zé kondigt transfer aan, ijskoude douche Club Brugge'

TU: 'Lamkel Zé kondigt transfer aan, ijskoude douche Club Brugge'

De zomermercato opent officieel pas begin juli zijn deuren, maar heel wat clubs uit binnen- en buitenland zijn nu al bezig met het ontrollen van hun transferplannen. Het regent dan ook nieuwtjes en pittige geruchten. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE
Albert Sambi Lokonga lijkt deze zomer te vertrekken bij RSC Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de middenvelder intern laten verstaan dat hij een stap hogerop wil zetten. En inmiddels zou ook al een eerste bod zijn binnengekomen, zo zou Arsenal FC een aanbieding hebben gedaan van liefst 15 miljoen euro, weliswaar inclusief bonussen en andere variabelen. Maar Anderlecht zou de aanbieding naast zich neer hebben gelegd. Er heerst immers nog meer concrete interesse, onder meer vanuit Frankrijk en Duitsland, en Paars-Wit hoopt dat de onderlinge concurrentie de prijs zal opdrijven. In beste geval wil RSCA immers zo'n 20 miljoen euro uit de brand slepen.

Volgens diverse bronnen was Club Brugge er nagenoeg uit met Standard omtrent de transfer van Michel-Ange Balikwisha. Maar La Dernière Heure meldt dat de speler zelf voorlopig 'neen' heeft gezegd tegen een transfer naar de landskampioen. De 20-jarige flankaanvaller zou zijn zinnen namelijk op een buitenlands avontuur hebben gezet. Eerder werd al gemeld dat ook enkele Duitse ploegen aan zijn mouw trokken. Het is wel niet duidelijk of de transfer hierdoor definitief van de baan is. Ondertussen brak Club wel het contract van Ruud Vormer open, de aanvoerder ligt nu vast tot medio 2023.

KRC Genk dreigt deze zomer al afscheid te moeten nemen van één van zijn winteraanwinsten. Zo meldt Juancar Navacerrada, journalist van het Spaanstalige medium Marca, dat Angelo Preciado op het verlanglijstje van Boca Juniors staat. De Argentijnse topclub, een absolute grootmacht in het Zuid-Amerikaanse voetbal, zou hem wel niet als plan-A zien. Racing lijkt ook niet van plan om de vleugelverdediger al na een half seizoen te laten gaan.

Didier Lamkel Zé liet in de Kameroense media andermaal verstaan dat hij deze zomer vertrekt bij Antwerp FC. Gezien het feit dat hij nog altijd maar 24 jaar is, fraaie statistieken kan voorleggen én nog een lopend contract heeft tot medio 2023, zal RAFC ongetwijfeld de nodige miljoenen verlangen. Volgens Het Laatste Nieuws kan Aurelio Buta daarnaast rekenen op concrete interesse van Fenerbahçe. De Great Old zou evenwel nog geen officieel bod hebben ontvangen van de Turkse topclub.

Promovendus Seraing maakte maandag een einde aan de samenwerking met Danijel Milicevic. Desondanks zien we hem komend seizoen mogelijk toch weer aan het werk in 1A. Maar dan wel niet langer als speler. Volgens onder meer SudPresse wil AA Gent zijn voormalige kampioenenmaker immers terug in huis halen als ... assistent-trainer van Hein Vanhaezebrouck. In dat geval moet hij wel definitief een punt zetten achter zijn spelerscarrière, maar Milicevic zou van plan zijn het voorstel van Gent te accepteren.

KV Mechelen heeft een nieuwe aanvaller gevonden. Zo maakten de Maneblussers de komst bekend van Hugo Cuypers. De 24-jarige Belgische spits (ex-Standard en -Seraing) komt over van Olympiacos, waar hij nog een contract had tot medio volgend jaar. KVM meldt dat Cuypers een contract tekent voor vier jaar, met mogelijkheid om die overeenkomst met nog een jaar te verlengen.

Zulte Waregem gaat voluit voor Lasse Vigen van Brondby, zo meldt het lokale medium BT. De 27-jarige middenvelder is einde contract bij de Deense kampioen Brondby en hij bracht al een bezoek aan Zulte Waregem. Essevee wil hem dolgraag vastleggen, maar er is de nodige concurrentie. Ondertussen werd Alessandro Ciranni overgenomen van Moeskroen. De flankverdediger tekende voor drie seizoenen.

Op zijn officiële kanalen meldde KV Kortrijk dat Nihad Mujakic teruggekeerd is na een uitleenbeurt aan Hajduk Split. De 23-jarige Bosnische verdediger kwam vorig seizoen regelmatig aan de bak bij de Kroatische topclub en lijkt nu dus een nieuwe kans te gaan krijgen. Bij Kortrijk heeft hij nog een contract tot 2023.

Begin deze maand werd al duidelijk dat Stelios Andreou richting Charleroi zou trekken. Dat is inmiddels ook officieel een feit. Dat maakten de Carolo’s zelf bekend via hun officiële kanalen. Andreou is een centrale verdediger, hij tekende een contract voor drie seizoenen.

BUITENLAND
Gianluigi Buffon wil er maar niet mee ophouden. Ook op zijn 43ste lijkt de Italiaanse doelman maar niet genoeg te krijgen van het voetbalspelletje en staat hij voor een spraakmakende transfer. Volgens journalist Fabrizio Romano keert Buffon terug naar AC Parma, de ploeg waar hij in het begin van zijn profcarrière speelde. De doelman zou zijn grote liefde Juventus uitzwaaien en in de Serie B gaan spelen. Er zou sprake zijn van een contract tot midden 2023.

Manchester United heeft de transfer van Tom Heaton nagenoeg afgerond. Volgens CBS Sports ondergaat de 35-jarige Heaton deze week zijn medische proeven bij de Mancunians, en wordt de transfer in juli wereldkundig gemaakt. Heaton was de voorbije twee jaar actief bij Aston Villa. Bij United moet hij de doublure worden van Dean Henderson, en lijkt David De Gea nu definitief op weg richting de uitgang.

Het bleef de afgelopen weken nog koffiedik kijken wat de toekomst van Memphis Depay betreft. De Nederlander zou een eerste contractvoorstel van FC Barcelona afgewezen hebben, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Zo weet Fabrizio Romano dat de Catalanen een verbeterd voorstel indienden bij de entourage van Depay, én dat de Nederlander nu echt op weg lijkt richting Camp Nou.

Media in Oekraïne melden dat de 23-jarige aanvaller Artem Dovbyk interesse geniet van twee Belgische topclubs, dat vertelde zijn makelaar. Het is niet bekend welke ploegen het zijn. De spits geniet ook belangstelling van Olympique Marseille en Besiktas. Dovbyk, twee keer A-international, speelt voor Dnipro in eerste klasse.

POLL: Lamkel Zé zou een goede aanwinst zijn voor Club ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'

Eerder vandaag kon u al lezen dat Ruben Amorim, de manager van Sporting CP, een grote kandidaat is ...

11
11
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"

Supportersgeweld is sinds corona zienbaar weer toegenomen in het Belgische voetbal. Niet ...

48
48
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV

Het mag dan een 'voorproefje' zijn voor de komende dagen, voor een aantal ploegen is het vandaag van ...

44
44
<strong>Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag</strong>
Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag

Anderlecht overweegt de jonge en veelbelovende Nederlandse doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) aan ...

105
105
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'

De (in ons land) in ongenade gevallen trainer Peter Maes maakt momenteel furore in Nederland. Bij ...

99
99
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan

Zo meteen begint een razend spannende midweekspeeldag in de Jupiler Pro League, al zijn de ...

87
87
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval

RWDM zit momenteel in volle degradatiestrijd en tankte de afgelopen weken vertrouwen met een paar ...

164
164
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk

Nadat ze allebei met een fraaie 10 op 12 van start gingen in de Champions' Play-Offs staan Club ...

111
111
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'

Terwijl het van alle Belgische ploegen nog het zwaarste schema afwerkt blijkt Club Brugge ook al het ...

464
464
'Antwerp onthult zomerplannen: rampscenario afgewend'
'Antwerp onthult zomerplannen: rampscenario afgewend'

Na de zege tegen Cercle Brugge hoopt Antwerp alsnog een rol van betekenis te spelen in de play-offs, ...

228
228
<strong>Club Brugge’s toekomstige ster: ‘de nieuwe Osimhen’</strong>
Club Brugge’s toekomstige ster: ‘de nieuwe Osimhen’

Club Brugge heeft de veelbelovende Nigeriaanse spits Etiosa Ighodaro hoog op hun verlanglijstje ...

370
370
'Vanhaezebrouck buitenspel: AA Gent all-in voor dure vogel'
'Vanhaezebrouck buitenspel: AA Gent all-in voor dure vogel'

De dagen van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent zijn geteld, en dus wordt de coach tot zijn eigen ...

224
224
Schandaal Snelders: 'Analist komt met reactie op aantijgingen'
Schandaal Snelders: 'Analist komt met reactie op aantijgingen'

De hemel blijft maar neerdalen op het hoofd van Eddy Snelders. De voormalig voetballer en gewezen ...

419
419
Hayen moet puzzelen: Club Brugge mist viertal tegen Genk
Hayen moet puzzelen: Club Brugge mist viertal tegen Genk

Alles loopt op wieltjes voor Club Brugge sinds de intrede van Nicky Hayen, die in het tweeluik tegen ...

743
743
'Vanhaezebrouck vertrekt bij AA Gent: exacte reden bekend'
'Vanhaezebrouck vertrekt bij AA Gent: exacte reden bekend'

De voorbije maanden werd er duchtig gespeculeerd over de toekomst van Hein Vanhaezebrouck. Volgens ...

548
548