TRANSFERUURTJE: 'Genk vindt nieuwe spits, domper voor Barça'

TRANSFERUURTJE: 'Genk vindt nieuwe spits, domper voor Barça'

De zomermercato nadert met rasse schreden en dus zijn heel wat clubs uit binnen- en buitenland bezig met het ontrollen van hun transferplannen. Het regent dan ook nieuwtjes en pittige geruchten. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Club Brugge hield zich voorlopig nog gedeisd op de transfermarkt, maar dat zou snel kunnen veranderen. Mogelijk klopt het daarvoor aan bij een oud-smaakmaker. Zo is voormalig Gouden Schoen José Izquierdo momenteel transfervrij op te pikken. Hij kreeg onlangs te horen dat zijn club Brighton and Hove Albion de samenwerking stopzet. De fans van Club Brugge zijn op Twitter alvast enthousiast om de Colombiaan opnieuw op Jan Breydel aan het werk te zien. Ook voormalige Club-keeper Ludovic Butelle is transfervrij. Hij kreeg geen nieuw contract van de Franse club Angers.



Bij Genk kunnen ze zich mogelijk verwachten aan een transfer van Paul Onuachu. De Limburgers anticiperen alvast op een vertrek van de Nigeriaan door werk te maken van de komst van Rodrigo Muniz. Het Braziliaanse medium O Dia komt met een update over het dossier en weet dat Genk inmiddels een akkoord bereikt heeft met Flamengo over een transfersom die met bonussen kan oplopen tot 5 miljoen euro.



Ook AA Gent wil scoren. Het toont al even interesse in Joseph Okumu. Al zullen de Buffalo’s toch in actie moeten schieten als ze de verdediger willen binnenhalen. De strijd lijkt immers alsmaar bitsiger te worden. Volgens L'Equipe zou inmiddels ook Lorient een bod van 2,5 miljoen euro neergelegd hebben voor de Keniaan.

Aan uitgaande zijde lijkt Tim Kleindienst op weg naar zijn oude club Heidenheim. De Duitser viel door de mand in de Ghelamco Arena en in januari werd hij terug uitgeleend aan de Duitse tweedeklasser. Daar deed hij het zeer goed en scoorde hij aan de lopende band. Heidenheim wil hem nu dolgraag houden en is bereid om een grote inspanning te doen, waardoor Gent mag hopen op de nodige miljoenen. Al lijkt de aankoopprijs terugverdienen moeilijk. Mogelijk kan dat wel via de nodige bonussen.


 
Sudpresse weet dat de 17-jarige Elias Mago een profcontract gekregen heeft bij Standard. De talentvolle doelman ligt voortaan vast tot 2024. Er wordt hem een grote toekomst voorspelt. Eerder gaf Standard al ook enkele andere jeugdspelers een contract.

Ook Cercle Brugge wil zich versterken voor volgend seizoen. De Vereniging mag zich verwachten aan twee nieuwe aanwinsten van moederclub AS Monaco, schrijft Krant van West-Vlaanderen. Over welke spelers het precies gaat, is nog niet duidelijk.

BUITENLAND

In Frankrijk heeft David Pollet (ex-AA Gent en -Anderlecht) een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat aan de slag bij US Avranches, dat uitkomt in op het derde niveau in Frankrijk. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de club die afgelopen seizoen op de dertiende plaats eindigde.

Marouane Fellaini blijft voorlopig in China spelen. La Dernière Heure weet dat hij tot 2025 heeft bijgetekend bij Shandong Luneng. Dan zal de Belgische middenvelder maar liefst 38 jaar zijn. Een terugkeer naar België lijkt dan geen optie meer te zijn. Fellaini liet die deur open, maar hij lijkt zijn carrière in China te gaan afsluiten.



FC Barcelona zit al even achter Georginio Wijnaldum aan. De Blaugrana willen hem transfervrij aantrekken, maar die transfer lijkt nu gekaapt te gaan worden. Zo is Paris Saint-Germain in de dans gesprongen, bevestigt Mundo Deportivo. Het dagblad haalt bronnen rond Barcelona aan, die bevestigden dat Wijnaldum te elfder ure een megacontract aangeboden heeft gekregen door Paris Saint-Germain. In het Parc des Princes kan hij een salaris verdienen dat de Catalanen hem nooit kunnen bieden.


Bij Real Madrid is Carlo Ancelotti de nieuwe coach, en hij wil meteen versterkingen binnenhalen. Daarvoor zou Ancelotti richting zijn ex-club Everton FC lonken. Zo meldt Football Insider dat Richarlison hoog op het verlanglijstje staat. De Braziliaanse international speelt al sinds medio 2018 voor de Toffee's en groeide daar al snel uit tot één van de vaste sterkhouders.

Bij Internazionale lijkt Lukaku lijkt dan toch niet te hoeven vrezen voor een vertrek van zijn goede maatje Lautaro Martinez. Zo meldt TuttoSport dat het geïnteresseerde Atlético Madrid en Inter inmiddels rond de tafel zaten. De Italianen zouden tijdens die ontmoeting echter hebben duidelijk gemaakt dat Lautaro niet te koop is. Pas bij een een gigantisch bod van meer dan 100 miljoen euro zou de Italiaanse kampioen bereid zijn om overstag te gaan, maar de Spanjaarden lijken niet van plan om zo ver te gaan.

  

Manchester United aast al een hele tijd tevergeefs op Jadon Sancho van Borussia Dortmund. Nu lijkt er schot in de zaak te komen. The Athletic meldt dat de topclubs naar elkaar toegroeien aan de onderhandelingstafel. Er wordt gesproken over een transfersom van liefst 90 miljoen euro. Dortmund wil daarbovenop ook nog bonussen vangen.

Ook Arsenal wil zich versterken. Daarvoor richten de Gunners volgens The Times hun pijlen op Ruben Neves van Wolverhampton Wanderers. Met de komst van Ruben Neves vindt Arsenal een oplossing voor het mislopen van Odsonnne Edouard van Celtic.

Volgens de Portugese krant A Bola wil Chelsea-coach Thomas Tuchel oude bekende Julian Weigl oppikken bij Benfica. Chelsea wordt nochtans al maandenlang gelinkt aan Declan Rice van West Ham, maar dat dossier verloopt moeizaam. Weigl zou het alternatief moeten worden voor Rice, die bovendien veel te duur uitviel. Aan uitgaande zijde lijkt Hakim Ziyech dan weer verkocht te zullen worden.

 

Andreas Pereira wordt door Lazio gehuurd van Manchester United, maar ook in Rome raakt hij moeilijk aan speelminuten. Lazio leek dan ook niet van plan om de aankoopoptie van maar liefst 27 miljoen euro te lichten. Maar volgens Corriere dello Sport zou de Braziliaanse Belg alsnog in de Italiaanse hoofdstad kunnen blijven. Maurizio Sarri zou er binnenkort de nieuwe trainer worden en hij zou bereid zijn om Pereira een nieuwe kans te geven.

POLL: Is Muniz de geschikte opvolger voor Onuachu?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Club Brugge kent speeldata voor halve finales Conference League
Club Brugge kent speeldata voor halve finales Conference League

Krijgt Antwerp na 31 jaar eindelijk een opvolger in een Europese finale? De kans is donderdag alvast ...

2
2
Blijven of vertrekken? Amuzu maakt zijn keuze bekend
Blijven of vertrekken? Amuzu maakt zijn keuze bekend

Zaterdagavond mag Anderlecht voor de eerste keer als leider in de Jupiler Pro League aan de bak. Het ...

43
43
Hayen schenkt klare wijn over plotse vertrek Skov Olsen
Hayen schenkt klare wijn over plotse vertrek Skov Olsen

Club Brugge zette donderdagavond een ijzersterke prestatie neer in Thessaloniki. Het ging met 0-2 ...

195
195
Kranten zien maar liefst 8 uitblinkers bij Club Brugge
Kranten zien maar liefst 8 uitblinkers bij Club Brugge

Voor de eerste keer in 31 jaar staat er nog eens een Belgisch team in een Europese halve finale. ...

280
280
Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond
Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond

Club Brugge heeft zich verzekerd van een plekje in de halve finales van de Conference League. Daarin ...

1096
1096
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie

Club Brugge heeft donderdag een fraai stukje Belgische voetbalgeschiedenis geschreven. Blauw-Zwart ...

268
268
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt

Donderdagavond werden de tickets voor de halve finales in de Europa en Conference League uitgedeeld. ...

107
107
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales

Club Brugge heeft zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg ooit geplaatst voor de halve ...

284
284
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel

In de Europa League konden enkele Rode Duivels zich donderdag verzekeren van een plek in de halve ...

95
95
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel

Beerschot VA zal vrijdag in de bloemetjes gezet worden voor het behalen van de titel in de ...

190
190
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"

Club Brugge kreeg donderdagavond een uitgelezen kans om zich te plaatsen voor de halve finales van ...

467
467
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's

In de Conference League zijn de eerste halve finalisten bekend. Indien Club Brugge zich kan ...

233
233
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend

Tijdens het huidige seizoen werd andermaal gesleuteld aan het competitieformat van de Jupiler Pro ...

615
615
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"

Vrijdagavond valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League. Voor Beerschot ...

269
269
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"

In de Europa League worden donderdagavond de tickets voor de halve finales uitgedeeld. Daarbij staat ...

150
150