Anderlecht bereidt vijfvoudige transferslag voor

Anderlecht bereidt vijfvoudige transferslag voor

 Peter Verbeke heeft veel werk voor de boeg bij Anderlecht. Paars-Wit staat voor een heel drukke transferzomer waarin er veel ingaande en uitgaande activiteit wordt verwacht. Tijdens de voorbije dagen werd Anderlecht alvast gelinkt aan vijf potentiële aanwinsten, waarbij de ene veelbelovender is dan de andere. Wij maakten alvast een analyse over deze vijf spelers. 

GABRIEL ROJAS (SAN LORENZO)

RSC Anderlecht beschikt met Bogdan Mykhaylichenko over een gedegen linksachter, maar dat belet niet dat Sporting de spelersmarkt verder afschuimt naar andere interessante opties. En al zeker omdat Mykhaylichenko's concurrent Kemar Lawrence onlangs vertrok naar Toronto FC. Op de linksachter mag er dus duidelijk wat bij, iets wat overigens al duidelijk werd door de vermeende interesse in de linksbacks Fali Candé (Portimonense) en Gabriel Gudmundsson (FC Groningen).

Sinds kort wordt nu ook Gabriel Rojas (San Lorenzo) genoemd bij RSC Anderlecht: verschillende Argentijnse media stellen zelfs dat Sporting reeds contact heeft opgenomen met diens zaakwaarnemers. De 23-jarige Argentijn is een behouden linksachter die er tevens van houdt om zijn ploeg van offensieve impulsen te voorzien – vooral dan door voorzetten af te leveren. Maar toch ligt de grote sterkte van Rojas eerder op het defensieve gebied. 



Ondanks zijn kleine gestalte van 1 meter 78 houdt Gabriel Rojas zich doorgaans goed staande in de defensieve duels. Qua efficiëntie in dat onderdeel bezet hij namelijk de derde plaats onder zijn positionele collega's uit de Argentijnse competitie. De grote vraag is evenwel of Rojas Anderlecht genoeg te bieden op het offensief gebied, alsook op het vlak van diepgang en voetballend vermogen. Die zaken zijn voor Anderlecht namelijk nog belangrijker dan zijn aflopend contract bij San Lorenzo.

LAURENT ABERGEL (FC LORIENT)

FC Lorient strijdt nog volop voor het behoud in de Ligue 1 en Laurent Abergel speelt daarin een cruciale rol. De defensieve middenvelder kwam dit seizoen reeds enkele competitiewedstrijd in actie en coach Christophe Pélissier rekent hard op zijn vice-aanvoerder. Abergel is een zuivere nummer zes, die zich vooral focust op zijn defensief werk. Per wedstrijd kan er bijvoorbeeld namelijk geen enkele verdedigende middenvelder in de Ligue 1 meer defensieve acties laten noteren.



De 28-jarige straalt enthousiasme uit en bezit een sterke persoonlijkheid met veel energie. Die kwaliteiten komen zichtbaar tot uiting op het veld maar eveneens in de kleedkamer. Daarnaast is Laurent Abergel de passing-metronoom bij FC Lorient, met 1.448 verstuurde passes is hij deze jaargang de absolute primus bij les Merlus. Op het sportief vlak zou Laurent Abergel qua profiel een te duchten concurrent zijn voor Adrien Trebel en Peter Zulj (momenteel verhuurd aan het Turkse Göztepe).

ALEXANDER JALLOW (IFK GÖTEBORG)

Met Alexander Jallow aast Anderlecht op polyvalentie. De 23-jarige flankverdediger kan namelijk op links en op rechts uit de voeten, wat een grote meerwaarde kan betekenen voor de ploeg van Vincent Kompany. Jallow is een moderne, atletische en snelle aanvallende vleugelverdediger, een profiel dat bijgevolg moeilijk te vinden is op de spelersmarkt. Hij zou dus een oplossing kunnen bieden om het vertrek van linksback Kemar Lawrence te compenseren én tegelijk concurrentie te bieden voor Michael Amir Murillo op rechts.



Alexander Jallow komt momenteel uit voor IFK Göteborg en daar etaleert hij zijn aanvallende impulsen op wekelijkse basis. De jonge Zweed is meer offensief dan defensief georiënteerd, onder zijn positionele collega's in de Allsvenskan duikt hij bijvoorbeeld het meest op in de box, en daarnaast beschikt Jallow over een zuivere passing. 't Is zo'n talent waar Vincent Kompany de intrinsieke kwaliteit kan uithalen. Naast Anderlecht tonen ook Torino en Sampdoria interesse in Jallow.

KENNY STEPPE (SINT-TRUIDEN)

Anderlecht wil volgend seizoen haar keepersgilde herschikken. Hendrik Van Crombrugge blijft weliswaar de ontegensprekelijke numero uno, de jonge Bart Verbruggen wordt de tweede doelman en Kenny Steppe (Sint-Truiden) moet straks de nummer drie worden. De Antwerpenaar startte dit seizoen als basisspeler bij STVV, maar door de zwakke collectieve en defensieve prestaties werd Steppe tussen de palen al gauw vervangen door Daniel Schmidt. De Japanner gaf die basisplaats niet meer af en daarna raakte Steppe – ook door een blessure – niet meer in de ploeg terecht.

Anderlecht voorziet voor Kenny Steppe een rol in de schaduw à la Frank Boeckx, en bovendien past de 32-jarige ook in het sportieve plan van Vincent Kompany. Steppe valt namelijk erg weinig op een flagrante fout te betrappen – iets wat wel meermaals het geval was bij Timon Wellenreuther – en bovendien beschikt hij over een groot voetballend vermogen. Dit seizoen is Steppe namelijk de op zeven na beste uitvoetballende doelman in de Jupiler Pro League. Daarnaast is wat extra ervaring in de jonge spelersgroep van Anderlecht allerminst een overbodige luxe.



Het is Anderlecht ook menens om Kenny Steppe aan te werven. In de voorbije wintermercato trok Sporting al een eerste keer aan zijn mouw: Anderlecht wilde in januari nog 250 duizend euro betalen. Toen hield Steppe nog de boot af omdat hij pas beslissen over zijn toekomst in de eerstvolgende zomerse transferperiode. Dat komt voornamelijk omdat hij zich goed voelt in Limburg, maar anderzijds ziet hij een verhuis naar Anderlecht ook zitten. Voorlopig kon Anderlecht evenwel nog geen akkoord sluiten met Sint-Truiden als met Kenny Steppe.

OWEN OTASOWIE (WOLVERHAMPTON)

Een centrale verdediger, een nummer zes, een box-to-box-middenvelder of zelfs een valse negen? Over de beste positie van Owen Otasowie rijzen er nog vraagtekens maar over de kwaliteiten van de 20-jarige Amerikaan helemaal niet. Volgens The Athletic lonkt Anderlecht naar de speler van Wolverhampton, maar ook OGC Nice en VfL Wolfsburg liggen op de loer voor het veelbelovende talent. In 2019 stond Otasowie zelfs nog in de belangstelling van grotere Europese topclubs zoals Juventus, Arsenal, Real Madrid en Paris-Saint Germain, maar toen besloot hij om een nieuwe meerjarige verbintenis te tekenen bij Wolverhampton Wanderers.



Dit seizoen stelde Wolves-coach Nuno Espirito Santo de jonge Owen Otasowie op in zes Premier League-wedstrijden. Bij elke prestatie van zijn youngster was Nuno telkens lovend over diens inbreng. Otasowie is van nature een centrale verdediger maar zoals hierboven vermeld is hij ook uiterst polyvalent. De éénvoudige Amerikaanse international is een zelfverzekerde speler met een groot voetballend vermogen. Hij lijdt weinig balverlies en zijn fysieke capaciteiten zijn indrukwekkend. Bovendien is Otasowie razend ambitieus en leergierig. En dan is de aanwezigheid van Vincent Kompany – ex-Premier League- en Manchester City-coryfee - een enorm voordeel voor Anderlecht om Otasowie aan te trekken.

POLL: Wie moet Anderlecht zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Kaartenlast loopt in play-offs: 17 spelers op scherp
Kaartenlast loopt in play-offs: 17 spelers op scherp

Zowel in de Champions' als de Europe Play-Offs gaat dit weekend de terugronde van start. Stilaan ...

105
105
'AA Gent maakt statement: aanbiedingen geweigerd'
'AA Gent maakt statement: aanbiedingen geweigerd'

AA Gent cashte in januari op Malick Fofana, Hugo Cuypers en Gift Orban, een keuze die het bestuur ...

45
45
De Mil haalt gram: Charleroi gered, Eupen in nesten
De Mil haalt gram: Charleroi gered, Eupen in nesten

Nadat hij bij Westerlo het gelag betaalde voor de salonremise tegen KRC Genk aarzelde Charleroi geen ...

50
50
KRC Genk krijgt belangrijk nieuws met oog op volgend seizoen
KRC Genk krijgt belangrijk nieuws met oog op volgend seizoen

Indien het zondag niet wint van Club Brugge mag KRC Genk de titelambities definitief opbergen. ...

148
148
Mechelen of Gent: Hasi communiceert over toekomstplannen
Mechelen of Gent: Hasi communiceert over toekomstplannen

Voor nieuwjaar vreesde KV Mechelen nog in degradatiegevaar verzeild te geraken, maar onder Besnik ...

78
78
'Kapers op de kust: speelt Club Brugge toptarget nog kwijt?'
'Kapers op de kust: speelt Club Brugge toptarget nog kwijt?'

Club Brugge laat geen gras groeien over de aanstaande zomermercato. Nog voor het seizoen afgelopen ...

275
275
Hoe Anderlecht Lukaku bijna verloor voor… 230.000 euro
Hoe Anderlecht Lukaku bijna verloor voor… 230.000 euro

Romelu Lukaku werd groot bij RSC Anderlecht en kende nadien een prachtige carrière. Paars-Wit ...

107
107
Fink geeft verrassende update over zijn toekomst bij STVV
Fink geeft verrassende update over zijn toekomst bij STVV

Bij STVV willen ze het seizoen goed eindigen met een aantal zeges. De Limburgers willen de komende ...

94
94
<strong>Afscheid Vanhaezebrouck: applaus maar Part 2 was minder</strong>
Afscheid Vanhaezebrouck: applaus maar Part 2 was minder

Hein Vanhaezebrouck gaat AA Gent verlaten. Daar is iedereen het over eens. De Buffalo&rsquo;s moeten ...

123
123
'Club Brugge moet in buidel tasten voor vervanger Vanaken'
'Club Brugge moet in buidel tasten voor vervanger Vanaken'

Het lijkt haast vanzelfsprekend, maar ook dit seizoen haalt Hans Vanaken weer een erg hoog niveau. ...

246
246
'AA Gent velt ongenadig hard verdict voor grootverdiener'
'AA Gent velt ongenadig hard verdict voor grootverdiener'

AA Gent pakte de voorbije weken uit met een aantal contractverlengingen. Zo werden Sven Kums en ...

326
326
'Fredberg in actie: Anderlecht zoekt extra hulp voor Riemer'
'Fredberg in actie: Anderlecht zoekt extra hulp voor Riemer'

Brian Riemer kan zichzelf onsterfelijk maken in het Lotto Park door Anderlecht tot landskampioen te ...

307
307
Belgische traditieclubs vieren terugkeer naar profniveau
Belgische traditieclubs vieren terugkeer naar profniveau

De afgelopen jaren gingen tal van Belgische traditieploegen failliet, anderen zakten dan weer om ...

99
99
'KRC Genk verliest toptalent aan Europese grootmacht'
'KRC Genk verliest toptalent aan Europese grootmacht'

De voorbije dagen werd druk gespeculeerd over de toekomst van Jorthy Mokio, die AA Gent dreigt te ...

307
307
Referee Department maakt scheidsrechters speeldag 6 bekend
Referee Department maakt scheidsrechters speeldag 6 bekend

Halfweg de play-offs valt er voorlopig weinig aan te merken op de prestaties van de Belgische ...

196
196