Krmencik kost Club Brugge 7.085 euro per minuut

Krmencik kost Club Brugge 7.085 euro per minuut

Club Brugge is verlost van Michael Krmencik. Althans tijdelijk. Het Griekse PAOK Thessaloniki neemt de Tsjechische floptransfer op huurbasis over tot aan het einde van dit seizoen. Op Jan Breydel hoopt men dat Krmencik zichzelf terug in de markt kan zetten, want de aanvaller is tot op vandaag een onrendabele maar dure investering.


KRMENCIK BREEKT DE BAN

Even. Heel even, zag het ernaar uit dat Michael Krmencik volledig zou doorbreken bij Club Brugge. Na zeven lange maanden van schrale droogte scoorde de Tsjechische aanvaller op 9 september eindelijk zijn eerste doelpunt in Brugse loondienst. Tegen Waasland-Beveren kopte Krmencik een voorzet van Eduard Sobol heerlijk tegen de touwen. De Brugse dug-out veerde recht en vierde uitbundig. Krmencik liep zichtbaar geëmotioneerd naar de hoekschopvlak waar hij de fans en zijn ploegmaats uitgebreid bedankte voor hun lange geduld. De ban was eindelijk gebroken.



Eén week na zijn eerste doelpunt voor Club Brugge beloonde Philippe Clement zijn Tsjechische aanvaller met een basisplaats tegen Zulte Waregem. Op speeldag zes was het nog maar de eerste keer dit seizoen dat Michael Krmencik aan de aftrap verscheen van een competitiewedstrijd. Aan de Gaverbeek zette hij zijn puike invalbeurt van tegen Waasland-Beveren op overtuigende wijze verder. Tegen Essevee kon hij zelfs twee keer scoren en stuk voor stuk waren het ook pure spitsengoals. 3 doelpunten in 97 minuten: Krmencik zou eindelijk zijn hoge prijskaartje van 6 miljoen euro waarmaken. 

JAN KÖLLER 

Sinds zijn debuut voor Club Brugge op 2 februari 2020 kon Michael Krmencik in eerste instantie niet overtuigen. De Vlaamse pers had een vette kluif aan die ondermaatse prestaties, terwijl de blauw-zwarte achterban vaak hun ongezouten mening ventileerden over de dure miscast. Maar zeven maanden later stond Krmencik er helemaal terug. Na de matchen tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem was hij opeens de vlotst scorende én efficiëntste spits van Club Brugge. Zijn moeilijke start in België deed spontaan terugdenken aan de eerste maanden van Jan Köller bij Sporting Lokeren. Na een aanpassingsperiode won de Krmenciks landgenoot onder meer de Gouden Schoen bij Anderlecht



Michael Krmencik deed er dan ook alles aan om te slagen in Jan Breydel. Om zijn teleurstellend debuutseizoen door te spoelen, zette de aanvaller vorige zomer een forse inhaalbeweging in. In het tussenseizoen zat Krmencik niet stil en ging hij op eigen houtje elke dag tien kilometer lopen. Met die fysieke inspanning tijdens de corona-stop verloor de Tsjechische international zelfs zeven à acht kilogram aan gewicht. Zelden stond de bonkige stormram nog scherper en het bewees zijn grote honger om het gestelde vertrouwen in hem volledig terug te betalen. Vorige zomer waren er zelfs enkele aanbiedingen om Krmencik terug te halen naar zijn thuisland, maar die werden categoriek geweigerd. 

HET RISICO-KRMENCIK 

Helaas voor Michael Krmencik bleef hij steken bij die drie doelpunten tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem. Na die veelbelovende periode bleek al snel dat hij niet de nodige technische en kwalitatieve kwaliteiten bezit om door te breken bij Club Brugge. Een miscast van het transferdepartement wordt er dan al snel gezegd en geschreven. Gelet op zijn hoge aankoopprijs van 6 miljoen euro en gebrek aan rendement, klopt dat ook wel. Anderzijds waren zijn prestaties bij Viktoria Plzen best wel indrukwekkend én was hij in de voorbije jaren razend efficiënt in de Fortuna Liga. Transfers houden altijd een bepaalde mate van risico in. En zeker als er een grote bedragen mee gemoeid zijn.



Met zijn aanschafwaarde van 6 miljoen euro is Michael Krmencik de derde duurste aankoop ooit bij Club Brugge, na Simon Mignolet (7 miljoen euro) en David Okereke (8 miljoen euro). Mignolet was een grote schot in de roos, terwijl Okereke zijn transfersom nog niet kon rechtvaardigen. In tegenstelling tot Krmencik heeft de Nigeriaan wel nog progressiemarge en geniet hij nog krediet. Club Brugge zocht dan ook naar een exit-strategie voor Krmencik, wiens rol helemaal uitgespeeld is na de komst van Bas Dost.

PAOK THESSALONIKI 

Na bijna één jaar in Brugse loondienst maakte de marktwaarde van Michael Krmencik vreemde bokkensprongen. Zijn waardering fluctueerde van 3,5 miljoen euro tot 4,5 miljoen euro, en na de recente update van het toonaangevende Transfermarkt.nl bedraagt die vandaag 4 miljoen euro. Op papier maakt Club Brugge alvast twee miljoen euro verlies, maar door zijn uitleenbeurt aan PAOK Thessaloniki hoopt men dat zijn marktwaarde terug zal toenemen. 



Dan zal Krmencik daar wel een verpletterende indruk moeten maken, want in de Griekse Super League behoort hij vandaag al tot de hoogst gewaardeerde centrumspitsen van de competitie. De marktwaarde van Antonio Colak (ook PAOK Thessaloniki), Karol Swiderski (ook PAOK Thessaloniki) en Nélson Oliveira (AEK Athene) wordt namelijk ook geschat op de huidige vier miljoen euro van Michael Krmencik.  De plaatsjes als centrumspits in het Toumbastadion van PAOK beloven dus erg duur te worden.

7.085,82 EURO PER MINUUT

Ook al wordt het dus niet gemakkelijk, Club Brugge hoopt dat Michael Krmencik helemaal kan ontploffen in Griekenland. Op die manier kan hij zichzelf terug in de markt plaatsen en hoopt Club om een groot deel van hun zware investering te recupereren. In ruil voor hun belegging van 6 miljoen euro heeft de club bitter weinig return gekregen, en op basis van zijn dalende marktwaarde zelfs enkel virtueel verlies. Het salaris van Krmencik houden we buiten beschouwing, maar op basis van zijn transfersom kostte de Tsjechische aanvaller bijvoorbeeld al zo'n 2 miljoen euro per gescoord doelpunt.



Zijn doelpuntenproductie van drie stuks in één jaar tijd was dus heel erg magertjes, maar ook zijn vergaarde speelminuten waren niet overvloedig. In zijn periode bij Club Brugge verzamelde Michael Krmencik onder Philippe Clement 850 speelminuten. Op basis van deze geringe speelgelegenheid betaalde de huidige Belgische landskampioen 7.085,82 euro per minuut dat Krmencik in actie kwam. En nogmaals, zonder zijn loon in achting te nemen. 

1 jaar Michael Krmencik

Transferprijs: 6 miljoen euro

Speelminuten: 850

Doelpogingen: 23

Doelpunten: 3

Assists: 3

POLL: Zal Krmencik ontploffen bij PAOK?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Kan Genk nog kampioen worden? Buffel spreekt klare taal
Kan Genk nog kampioen worden? Buffel spreekt klare taal

KRC Genk staat na drie speeldagen in de Champions' Play-Offs op de derde plaats en telt zeven punten ...

1
1
De Sart komt met opvallende analyse na nederlaag tegen OHL
De Sart komt met opvallende analyse na nederlaag tegen OHL

KAA Gent ging afgelopen weekend met 2-1 de boot in tegen OH Leuven. Julien De Sart, ...

19
19
Antwerp-supporters balen: "Betalen mee de rekening"
Antwerp-supporters balen: "Betalen mee de rekening"

Royal Antwerp FC heeft beslist om de abonnementsprijzen met ongeveer 20 procent te verhogen. Een ...

190
190
Barcelona bereidt zich voor op heuse 'voetbaloorlog' met PSG
Barcelona bereidt zich voor op heuse 'voetbaloorlog' met PSG

Vandaag ontvangt FC Barcelona Paris Saint-Germain in de terugronde van de kwartfinales van de ...

42
42
"Blunder" Moris onder de loep genomen: "De context is belangrijk"
"Blunder" Moris onder de loep genomen: "De context is belangrijk"

Royal Union SG ging afgelopen weekend voor de derde keer onderuit in de Champions' Play-Offs. De ...

73
73
Geurtje aan openingsgoal Club? Sonck moet mening bijstellen
Geurtje aan openingsgoal Club? Sonck moet mening bijstellen

Club Brugge boekte zondag zijn derde opeenvolgende thuiszege en haalde het uiteindelijk met 3-0 van ...

391
391
'Strijd om Debast barst los: minimumprijs staat vast'
'Strijd om Debast barst los: minimumprijs staat vast'

RSC Anderlecht staat sinds afgelopen weekend in pole-positie om met de landstitel aan de haal te ...

299
299
Kuyt spreekt duidelijke taal over Beerschot-toekomst
Kuyt spreekt duidelijke taal over Beerschot-toekomst

Vrijdag valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League, maar de kampioen is ...

146
146
Club Brugge moet vrezen: UEFA opent disciplinair onderzoek
Club Brugge moet vrezen: UEFA opent disciplinair onderzoek

Club Brugge werkt donderdag zijn Europese return tegen PAOK FC. Blauw-Zwart trekt alvast met een ...

804
804
Bom barst ondanks monsterzege Chelsea: "Het is een schande!"
Bom barst ondanks monsterzege Chelsea: "Het is een schande!"

In de Premier League heeft Chelsea FC zijn supporters eindelijk nog eens kunnen trakteren op een ...

169
169
Uitbarsting Riemer niet gesmaakt: "Nog niets in handen"
Uitbarsting Riemer niet gesmaakt: "Nog niets in handen"

RSC Anderlecht maakte zondag komaf met de vloek die op de derby tegen Union SG leek de rusten en ...

520
520
Goots doet titelvoorspelling: "Schrijf hen nog niet af!"
Goots doet titelvoorspelling: "Schrijf hen nog niet af!"

De Champions' Play-Offs heeft sinds afgelopen weekend een nieuwe leider. RSC Anderlecht wist ...

862
862
<strong>Club vindt topcoach: “ongeoorloofde middelen inzetten”</strong>
Club vindt topcoach: “ongeoorloofde middelen inzetten”

Club Brugge heeft naar verluidt gesprekken gevoerd met Ruud van Nistelrooy, de voormalige topspits ...

738
738
'Leverkusen verzilvert landstitel meteen op transfermarkt'
'Leverkusen verzilvert landstitel meteen op transfermarkt'

Na elf opeenvolgende titels, is een einde gekomen aan de hegemonie van Bayern M&uuml;nchen in de ...

171
171
Union zakt hard door het ijs: tweetal ligt onder de loep
Union zakt hard door het ijs: tweetal ligt onder de loep

In de twee voorbije seizoenen liet Union SG de titel in de laatste rechte lijn noguit handen ...

132
132