Schrijvers slachtoffer van eigenwijze Clement

Schrijvers slachtoffer van eigenwijze Clement

Wordt het ooit nog wat tussen Philippe Clement en Siebe Schrijvers? Bij KRC Genk liep de samenwerking niet bepaald op wieltjes en ook bij Club Brugge zet de coach Schrijvers bitter weinig tussen de lijnen. Nochtans leverde de talentvolle speler al flink wat meerwaarde voor zijn ploeg, ondanks zijn weinige speelminuten ...


MANUSJE VAN ALLES 

Het jaar van Siebe Schrijvers. Zo werd het recente seizoen 2020-2021 althans aangekondigd. In de vorige jaargang raakte de kleine aanvaller niet verder raakte dan 4 doelpunten, 1.500 speelminuten en 33 wedstrijden in alle competities samen. Maar dat zou dit jaar veranderen. In de seizoensvoorbereiding had coach Philippe Clement al een belangrijke rol klaar voor de talentvolle Schrijvers, die toen al vier keer de weg vond naar het doel. De 24-jarige kreeg in de recente zomermercato naar verluidt ook te horen dat hij Club Brugge onder geen beding mocht verlaten. Het jaar van de doorbraak kwam eraan. Eindelijk. 

Siebe Schrijvers was klaar om het etiket van eeuwige belofte definitief van zich af te spelen, wat overigens ook mocht na bijna 250 officiële wedstrijden op z'n conto bij Waasland-Beveren, KRC Genk en Club Brugge. Bovendien telt de Limburger ook 21 caps bij de U21 en hij was er naast de draaischijf ook lange tijd aanvoerder. Menig analist, coach en supporter wist hij te charmeren en te bekoren door zijn voetbalintellect, frisse voetjes en gave techniek. Nee, Schrijvers is niet bepaald een meeloper in het Belgische voetballandschap.Siebe Schrijvers speelt doorgaans op z'n sterkst als tweede spits, in de schaduw van een targetman à la Wesley. Maar toch lijkt Philippe Clement hem dit seizoen niet meteen de meest dankbare taken te gunnen. Schrijvers speelde als spits, linker- of rechteraanvaller, centrale middenvelder en sporadisch ook eens als tweede spits. Zoals in de recente partij tegen OH Leuven vorig weekend, terwijl ook Noa Lang – een buitenspeler nota bene – steeds vaker in de bewegingsruimte van Schrijvers opdook. Bovendien kwam Club Brugge in Leuven op bezoek zonder Simon Mignolet, terwijl Ruud Vormer, Charles De Ketelaere, Emmanuel Dennis en Simon Deli rust kregen. Schrijvers trad dus niet meteen op in het sterkst mogelijke Brugse elftal, en overtuigen deed hij dan ook niet in het King Power @ Den Dreef Stadion.

ONDANKBARE TAAK

Dit seizoen klokt Siebe Schrijvers momenteel af 248 minuten, 7 wedstrijden, 0 doelpunten en 3 assists. En da's niet meteen het scenario waar hij op rekende. Zeker niet omdat er oorspronkelijk een belangrijke rol voor hem werd weggelegd tijdens de voorbije zomermaanden. En bovendien omdat coach Philippe Clement voor meer dan de helft van de tijd opteert voor een 3-5-2 systeem, de formatie waarin Schrijvers zijn grote kwaliteiten ten volle kan ontplooien als tweede spits. Alleen … Hij wordt door Clement zelden op die positie uitgespeeld. Tegen OH Leuven werd Schrijvers nochtans verwacht als tweede spits in steun van Youssouph Badji, maar vreemd genoeg kneep flankspeler Noa Lang constant naar de binnenzijde. Zo wordt het voor Schrijvers wel érg moeilijk om zich definitief in de ploeg te spelen bij Blauw-Zwart.In Leuven werkte Schrijvers niet meteen zijn beste wedstrijd af, hij werd na een uur alweer vervangen door Ruud Vormer, al spraken de omstandigheden ook niet bepaald in zijn voordeel. Bij een experimenteel Club Brugge wist Schrijvers zich niet meteen te onderscheiden, en da's op zich niet vreemd omdat hij in de laatste zes competitiematchen tevens amper een halfuur aan speelminuten vergaarde. Bovendien wist OHL-meester tacticus Marc Brys perfect hoe hij Schrijvers in toom moest houden. Schrijvers wist het ook allemaal niet meer na de wedstrijd in Leuven en gelijk had-ie. “Ik heb nog niet zo vaak gespeeld en dat is niet altijd gemakkelijk voor mij, zowel mentaal als fysiek. Maar ik ben blij met de minuten die ik vandaag kreeg, al was het niet eenvoudig met voortdurend een mannetje van Leuven in een straal van twee meter rond mij.”

MEESTER VAN DE ASSIST 

Ook al haspelde Siebe Schrijvers erg weinig speelminuten af dit seizoen, hij wist zich – behalve tegen OH Leuven – toch vaak op positieve wijze te laten opvallen. Zo kon de 24-jarige stillist alsnog drie assists afleveren waarmee hij, omgerekend in minuten, zowaar de meest frequentste assist-leverancier is van Club Brugge alsook van de Jupiler Pro League. Tegen KAS Eupen, KRC Genk en Zulte Waregem was hij een beslissende factor en aldus had hij een groot aandeel had in deze winstpartijen. Het is dan ook een érg knappe prestatie van Schrijvers dat hij ondanks zijn beperkte speelgelegenheid dergelijke cijfers kan voorleggen.

Frequentste assists Jupiler Pro League
0,66 per match Siebe Schrijvers (Club Brugge)
0,62 per match Adrien Trebel (RSC Anderlecht)
0,61 per match Alessandro Albanese (Waasland-Beveren)
0,60 per match Osman Bukari (AA Gent)
0,56 per match Joseph Efford (Waasland-Beveren)Voor hetzelfde geld kon Schrijvers zelfs nog meer assists afgeleverd hebben, ware het niet dat de afwerkers van Club Brugge zich niet bepaald efficiënt toonden voor het doel – een euvel dat nog steeds sluimert op Jan Breydel. Schrijvers is in de huidige campagne van de Jupiler Pro League namelijk één van de meest bedrijvigste spelers op het vlak van shot assists, de laatste actie vooraleer een ploegmaat kan afdrukken richting het doel. Schrijvers bevindt zich in dat onderdeel in het fraaie gezelschap van Ruud Vormer, Raphael Holzhauser, Ryota Morioka, Xavier Mercier en Mehdi Carcela. Ook al speelt hij niet veel, Siebe Schrijvers brengt toch wel degelijk een grote meerwaarde bij Club Brugge.

ANTWERP FC

Terwijl Club Brugge de voorbije weken en maanden gezwind nieuwe en langdurige contractverlengingen uitdeelden, blijft het echter windstil rond Siebe Schrijvers. Met een nog lopende verbintenis tot en met juni 2022 komt er weldra een belangrijke beslissing aan voor Blauw-Zwart als voor Schrijvers zelf. Coach Philippe Clement grijpt graag terug naar zijn joker wanneer de nood het hoogst is, met Schrijvers' hoge mate van intelligentie en kunde om tussen de linies te zweven beschikt Club Brugge altijd over een dankbaar en prikkelend profiel. Anderzijds zal Schrijvers zich niet tevreden stellen met een constante rol als back-up. Veel coaches in 1A zouden namelijk geen seconde twijfelen om Schrijvers aan te trekken. Zoals Ivan Leko bijvoorbeeld.Onder de Kroaat speelde Siebe Schrijvers namelijk het beste seizoen van zijn carrière, toen hij 12 doelpunten scoorde en 5 assist gaf als tweede spits in Leko's 3-5-2. De huidige coach van Royal Antwerp FC zou Schrijvers alvast graag zien komen naar de Bosuil, iets was Rudi Cossey, de huidige assistent van Leko in Deurne-Noord, nog niet zo lang geleden verklaarde in Krant van West-Vlaanderen. “Mochten ze hem in Brugge laten gaan, dan mag hij (Schrijvers, nvdr.) altijd naar Antwerp komen. Ik denk niet dat Ivan zou twijfelen om hem te proberen naar hier te halen”, aldus Cossey. Als de situatie van Schrijvers geen beterschap brengt tijdens de komende weken of maanden, dan komt een vertrek uit Club Brugge wel érg nabij ...

POLL: Moet Schrijvers meer starten bij Club?

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

Dit is hét pijnpunt dat Vrancken moet oplossen bij Genk
Dit is hét pijnpunt dat Vrancken moet oplossen bij Genk

KRC Genk mag niet tevreden zijn over de eerste maanden van het seizoen. In Europa wist het zijn ...

37
37
"Ik droom ervan om voor altijd bij Anderlecht te spelen"
"Ik droom ervan om voor altijd bij Anderlecht te spelen"

Bij RSC Anderlecht was het de afgelopen jaren een komen en gaan van spelers. De club zag door de ...

96
96
Extra optie voor Tedesco: "Intrinsiek beter dan Faes"
Extra optie voor Tedesco: "Intrinsiek beter dan Faes"

Domenico Tedesco heeft achteraan niet al te veel weelde. De bondscoach zal wél tevreden zijn ...

144
144
Overzicht verhuurde spelers: Standard-spits viert, OHL'er trefzeker
Overzicht verhuurde spelers: Standard-spits viert, OHL'er trefzeker

Ook dit seizoen verhuren de ploegen uit de Jupiler Pro League heel wat spelers aan buitenlandse ...

24
24
AA Gent laat geblesseerd duo nog eens opdraven
AA Gent laat geblesseerd duo nog eens opdraven

In de Conference League neemt AA Gent het donderdag al om 18u45 in eigen huis op tegen Maccabi Tel ...

22
22
Club Brugge incasseert alweer mokerslag uit ziekenboeg
Club Brugge incasseert alweer mokerslag uit ziekenboeg

Op de openingsspeeldag van de Conference League pleegde Besiktas een hold-up in Jan Breydel, en dus ...

279
279
Lionel Messi verrast voetbalwereld met 'nieuwe' uitdaging
Lionel Messi verrast voetbalwereld met 'nieuwe' uitdaging

Lionel Messi heeft het prima naar zijn zin bij Inter Miami. In tegenstelling tot een pak ...

57
57
Vanhaezebrouck mag wisselopties schrappen bij AA Gent
Vanhaezebrouck mag wisselopties schrappen bij AA Gent

Zoals vooraf gevreesd eisen blessures stilaan hun tol bij AA Gent, waar de spoeling na nieuwjaar tot ...

88
88
Gert Verheyen en Annelien Coorevits delen fantastisch nieuws
Gert Verheyen en Annelien Coorevits delen fantastisch nieuws

Gert Verheyen wordt door het grote publiek enorm gewaardeerd vanwege zijn vlijmscherpe analyses en ...

142
142
<strong>Antwerp in rep en roer: schokkende inzinking bij topspeler</strong>
Antwerp in rep en roer: schokkende inzinking bij topspeler

De druk op Vincent Janssen neemt stevig toe: de Nederlandse spits heeft nu al vier opeenvolgende ...

202
202
Versterking voor Genk: steunpilaar viert terugkeer
Versterking voor Genk: steunpilaar viert terugkeer

In de Conference League gaat KRC Genk donderdag op bezoek bij FK Cukaricki, waar Wouter Vrancken op ...

97
97
'Anderlecht zkt. typeploeg: 3 dilemma's voor Riemer'
'Anderlecht zkt. typeploeg: 3 dilemma's voor Riemer'

Brian Riemer wil naar eigen zeggen toewerken naar een typeploeg, en dus wordt er druk gespeculeerd ...

205
205
Deila heeft simpele verklaring voor gecontesteerde wissel
Deila heeft simpele verklaring voor gecontesteerde wissel

Club Brugge bleef zondag in eigen huis tegen STVV opnieuw steken op een 1-1 gelijkspel. Nochtans had ...

170
170
Antwerp ontvangt hoopgevende update uit ziekenboeg
Antwerp ontvangt hoopgevende update uit ziekenboeg

In een uitverkochte Bosuil hoopt Antwerp woensdag tegen Shakhtar Donetsk haar eerste punten in de ...

112
112
Deila krijgt belangrijke boodschap omtrent Nusa
Deila krijgt belangrijke boodschap omtrent Nusa

Nadat hij dit seizoen als een speer uit de startblokken schoot staat Antonio Nusa intussen al een ...

395
395