Hopen op Hoedt: 3 honden vechten om 1 (linker)been

Hopen op Hoedt: 3 honden vechten om 1 (linker)been

Zien we Wesley Hoedt dit seizoen nog terug op de Belgische velden? Als het van Anderlecht afhangt, lijkt het antwoord 'ja' te zullen worden. Paars-Wit heeft naar verluidt immers interesse in de 26-jarige Nederlander, wiens naam eerder al in de wandelgangen bij Club Brugge te rapen viel. Met ook ex-club Antwerp in de mix, dingt op die manier zowat de helft van de Belgische top naar zijn diensten. Wie trekt straks aan het langste eind?


Al mag dat lijstje mogelijk nog wat uitgebreid worden. Per slot van rekening kunnen alle topclubs in de Jupiler Pro League een verdediger van zijn kaliber best gebruiken, op voorwaarde dat het kostenplaatje klopt natuurlijk. Antwerp achtte de aankoopoptie van acht miljoen alvast te duur, een prijs die intussen wellicht reeds wat gezakt is. Vermits huidige werkgever Southampton drie jaar geleden nog 16 miljoen voor hem neertelde, mogen we er echter van uitgaan dat de zesvoudig Oranje-international nog steeds ongeveer zijn geschatte marktwaarde van 6,5 miljoen moet opbrengen. Om dan nog te zwijgen van zijn salariseisen, waardoor een eventuele huur evenmin een goedkope operatie zou zijn. Sowieso lijken de Engelsen trouwens een definitief afscheid te verkiezen.

ANTWERP
Charleroi valt dan ook als eerste af. De hoge ambities van de knappe koploper ten spijt, lijkt zulk een investering namelijk nog geen spek voor de Zebra’s hun bek. Met uitzondering van Victor Osimhen en Dodi Lukebakio, huurlingen die dadelijk na hun overname met forse winst weer werden doorverkocht, doorbrak tenslotte nog geen enkele aanwinst er het plafond van anderhalf miljoen. In die zin zou ook Antwerp, waar momenteel Manuel Benson (drie miljoen) de kroon spant, de eigen grenzen verleggen door Hoedt terug aan boord te halen. De doelstellingen bij de Great Old reiken evenwel nog wat verder dan op Mambourg, zeker op de korte termijn. Wie weet tast Paul Gheysens dus eens diep in de buidel.



Als iemand het waard is, lijkt het immers Hoedt wel. Niet alleen wordt de publiekslieveling door fans en kleedkamer op handen gedragen, zijn recente bezoekjes aan de Bosuil getuigen dat die liefde nog steeds wederzijds is. Bovendien komt hij in het systeem van Ivan Leko, waar de linkspoot twee van de drie posities achterin kan bezetten, ongetwijfeld prima van pas. De Kroaat zou hem alvast graag zien komen, want naast Richie De Laet en Abdoulaye Seck staat er nog een vacature open in zijn defensie. Indien de Antwerpenaren werkelijk nu al de volgende stap willen zetten, is Hoedt misschien dus toch de inspanning waard. Desnoods opnieuw op huur, tenminste als Southampton niet elders centen ruikt.

CLUB BRUGGE
In Brugge bijvoorbeeld, waar geld na een vooralsnog stille zomer wellicht geen probleem is. Mocht de landskampioen echt werk willen maken van zijn komst, kan een definitieve deal dan ook relatief snel in kannen en kruiken zijn. De eerdere geruchten over concrete interesse werden wel door Hoedt zelf ontkracht, al voegde hij er toen subtiel aan toe zeker niks uit te willen sluiten. Dat een overgang naar Club nogal gevoelig zou liggen bij de Antwerpse aanhang vormt dus geen struikelblok, integendeel: de verdediger vond het een compliment dat hij aan Blauw-Zwart werd gelinkt. Daar lijken heel wat fans trouwens eveneens wel gewonnen voor het idee, ondanks de felle rivaliteit met het stamnummer één.



Aangezien het recept van Leko vandaag nog altijd wordt gevolgd in Jan Breydel, geldt hier min of meer hetzelfde als op de Bosuil. In principe kan Hoedt zo zelfs nog in de voetsporen treden van landgenoot Stefano Denswil, ware het niet dat Simon Deli die rol al vervulde. Centraal vinden we dan weer Brandon Mechele terug, dus eigenlijk zijn de postjes reeds bezet. Geen van beide staat tenslotte op vertrekken. Wel kan Philippe Clement nog een kwaliteitsvol alternatief gebruiken, al is het de vraag of die dan zo duur moet zijn. Bovendien neemt Hoedt vast geen vrede met een zitje op de bank, wat anderzijds een pluspunt vormt. De etalage van de Champions League kan tot slot helpen om een huur te bewerkstelligen.

ANDERLECHT
Dat vooruitzicht heeft Anderlecht, de laatste in de rij aan Belgische gegadigden, alvast niet te bieden. Toch kwamen Peter Verbeke en co naar verluidt niet helemaal van een kale reis terug toen ze zopas een lijn uitwierpen naar de havenstad in het zuiden van Engeland. Hoedt zou alleszins zijn neus niet ophalen voor een jaar in het Lotto Park, en ook Southampton bleek bereid om te onderhandelen. Alleen vielen de financiële voorwaarden nogal prijzig uit voor de Brusselaars, die sowieso niet over het benodigde kapitaal beschikken om hem definitief over te nemen. Afwachten of het kostplaatje ver genoeg daalt voor de recordkampioen om toe te happen, al achten we de kans vrij klein dat het zover zal komen.



Zonde, want op papier zijn Anderlecht en Hoedt een match made in heaven. Na het uitvallen van Elias Cobbaut en zijn eigen pensioen heeft Vincent Kompany niet alleen dringend een verdediger nodig, een optie op links is zeker geen overbodige luxe. Daarnaast brengt de Nederlander, die dan een duo kan vormen met landgenoot Derrick Luckassen, een welgekomen portie ervaring met zich mee én voldoet hij met zijn voetballende capaciteiten aan het gewenste profiel. Zelfs zijn charisma en persoonlijkheid passen volledig bij de stijl van het huis. In een niet zo ver verleden liep Hoedt nu allicht dan ook al lang in een Paars-Wit plunje rond. Alleen ziet het er niet naar uit dat hij momenteel een haalbaar target is.

OUTSIDERS
Rest uiteraard nog de vraag of niemand anders in ons land toeslaat. Per slot van rekening blijft Hoedt naar verluidt vooral liefst in België voetballen. Standard lijkt echter zo goed als uitgesloten, hoewel er achterin gerust nog iets bij mag in Luik. Bovenop de taalbarrière en de aanwezigheid van Kostas Laifis, zitten de Rouches evenwel vooral evenmin op een zak met geld. Het lijkt dus aannemelijker dat Michel Preud'homme en co hun pijlen elders richten voor defensieve versterking. Ook Genk heeft reeds een prima linkspoot rondlopen in de verdediging, die ondanks alle interesse niet mag vertrekken. Wie weet overwegen de Limburgers echter alsnog te cashen op Jhon Lucumi, met Hoedt dan als zijn vervanger.



Tot slot is er nog AA Gent, waar Michel Louwagie na een karrenvracht transfers hoopt dat zijn huiswerk eindelijk af is. Nog maar eens investeren, zeker in andermaal een verdediger, lijkt dan ook teveel van het goede. Toch kunnen de Buffalo's een linkerbeen in de achterhoede, waar nu alleen Bruno Godeau niet rechtsvoetig is en Michael Ngadeu links in het centrum speelt, best gebruiken. Hoedt zou zich alleszins snel thuis voelen in de Ghelamco Arena, waar hij met Laszlo Bölöni, Wim De Decker, Sinan Bolat en Dino Arslanagic zowel op als naast het veld dan een pak bekende gezichten tegenkomt. Tijd om de opbrengst van Jonathan David nog één keer aan te wenden en de Antwerpse delegatie te vervolledigen?

POLL: Waar denk jij dat Hoedt zal belanden?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Viertal geschrapt: straffe wending in trainerszoektocht Barça'
'Viertal geschrapt: straffe wending in trainerszoektocht Barça'

Naast onder meer Bayern München en Liverpool FC, speurt ook FC Barcelona momenteel de markt af ...

0
0
Fredberg kondigt versterking aan: transferstrategie bepaald
Fredberg kondigt versterking aan: transferstrategie bepaald

Bij RSC Anderlecht ligt de focus van coach Brian Riemer en zijn spelersgroep momenteel op de ...

33
33
Redding in zicht: KV Oostende dicht bij nieuwe eigenaars
Redding in zicht: KV Oostende dicht bij nieuwe eigenaars

KV Oostende staat komend weekend voor een cruciale afspraak in de Challenger Pro League. De uitmatch ...

26
26
Nieuw trainersvertrek bij Club: Jacques per direct weg
Nieuw trainersvertrek bij Club: Jacques per direct weg

De sportieve leiding van Club Brugge speurt momenteel naar een nieuwe hoofdtrainer voor de eerste ...

116
116
'Arsenal pakt stevig uit: driekoppig verlanglijstje gelekt'
'Arsenal pakt stevig uit: driekoppig verlanglijstje gelekt'

Arsenal FC is bezig aan een puik seizoen. De Gunners staan momenteel aan de leiding in de Premier ...

46
46
'Antwerp klopt bij Juventus aan voor opvolger Keita'
'Antwerp klopt bij Juventus aan voor opvolger Keita'

Titelverdediger Antwerp FC opent zaterdagavond zijn campagne in de Champions' Play-Offs met een ...

118
118
Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo
Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo

Vrijdagavond beginnen de Europe Play-Offs in de Jupiler Pro League. AA Gent is als eerste aan zet en ...

105
105
'Transfersom nog hoger: één struikelblok voor aanwinst Club'
'Transfersom nog hoger: één struikelblok voor aanwinst Club'

Het zijn drukke dagen voor de vernieuwde sportieve leiding van Club Brugge. Momenteel wordt immers ...

296
296
<strong>De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"</strong>
De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"

De Rode Duivels hebben hun laatste grote test voor het EK afgewerkt. Het was de laatste kans voor de ...

253
253
'Bayern vol voor sterkhouder Rode Duivels: 70 miljoen'
'Bayern vol voor sterkhouder Rode Duivels: 70 miljoen'

Bayern M&uuml;nchen bereidt zich momenteel voor op de topwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen ...

309
309
<strong>Vuurwerk bij AA Gent met nieuwe Gift Orban</strong>
Vuurwerk bij AA Gent met nieuwe Gift Orban

Ahmed Abdullahi kwam als proefspeler uit Nigeria naar AA Gent, waar hij furore maakte door veel ...

230
230
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"

Club Brugge begint onder grote druk aan de Champions' Play-Offs. Ze moeten op 'bezoek' gaan bij ...

105
105
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"

AA Gent speelt nog maar eens een bijrol aan het einde van het seizoen. Ze moeten w&eacute;&eacute;r ...

129
129
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker Anderlecht'
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker Anderlecht'

Bij RSC Anderlecht lopen heel wat spelers in de kijker. De Brusselaars willen hun kern zo goed ...

335
335
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"

Romeo Lavia kent een rotseizoen. De Belgische middenvelder komt dit seizoen niet meer aan spelen toe ...

50
50