Home sweet home: 5 potentiële comebacks voor de G5

Foto: Home sweet home: 5 potentiële comebacks voor de G5

Club Brugge heeft met Bright Osayi-Samuel haar nieuwe winger zo goed als binnen, maar volgens Turkse media staat ook oude bekende Nabil Dirar op de radar als potentiële versterking. Of er enige waarheid zit in die geruchten valt nog af te wachten, maar het levert ons alleszins weer een leuke denkoefening op. Welke andere ex-spelers zouden deze zomer best welkom zijn bij hun voormalige werkgever in België?


We richten ons vizier dan louter op de traditionele G5, net zoals we dat een paar maanden geleden al eens deden. Vermits in de tussentijd echter alweer heel wat veranderd is aan de situaties bij Club Brugge, AA Gent, Standard, Genk en Anderlecht, lijkt het evenwel opportuun om ons lijstje van toen nog eens te herzien. Welke andere namen komen zo dit keer uit de bus gevallen?

Club Brugge: Ryan DONK (Galatasaray)
Bij één ploeg blijft onze keuze tóch ongewijzigd, want met de zoveelste blessure voor Matej Mitrovic indachtig kan Club Brugge vandaag Ryan Donk zelfs nog wat beter gebruiken. De spoeling achter Brandon Mechele centraal in de driemansdefensie oogt nu namelijk flinterdun, dus vers bloed is hier hoe dan ook gewenst. Hoewel de pijlen van Vincent Mannaert doorgaans liefst op iets jongere targets gemikt zijn, en het nog maar de vraag is of zowel Donk áls Dirar terughalen uit Turkije wel een goed idee is, kan de inmiddels 34-jarige Nederlander toch een goedkope buitenkans vormen. Bij Galatasaray loopt zijn huidige contract zo dadelijk immers af. Momenteel zijn wel nog onderhandelingen gaande over een verlengd verblijf in Istanboel, maar een terugkeer naar Jan Breydel ziet hij vast ook wel zitten. Ondanks zijn woelig vertrek verloor Donk per slot van rekening nooit zijn boontje voor Blauw-Zwart, en bij zijn bezoek in de Champions League midden september werd duidelijk dat die liefde wederzijds blijft. Een basisplaats zat er toen overigens niet in, maar na enkele jaren op het middenveld veroverde hij vervolgens toch weer zijn plek centraal achterin. Op beide posities kan Donk dus een handige extra optie bieden aan Philippe Clement, die zelf alvast steeds rotsvast in zijn kwaliteiten geloofde.

AA Gent: Kalifa COULIBALY (Nantes)
Terwijl het bij de landskampioen nog wachten is op de eerste nieuwkomer, pakte eerste achtervolger AA Gent reeds flink uit op de mercato. Acht aanwinsten blijkt echter niet genoeg, want de Buffalo's willen er absoluut nog een speerpunt bij. Het profiel is intussen welbekend: een targetman van minstens één meter 90, die om en bij de zes miljoen mag kosten. De speurtocht naar dat type leidde Michel Louwagie onder andere al naar Rusland, al hoeven ze het in de Ghelamco Arena misschien niet eens zo ver te gaan zoeken. Kalifa Coulibaly, die drie jaar geleden nog voor 4,5 miljoen aan Nantes werd verpatst, voldoet namelijk aan alle vereisten.Na een aanpassingsperiode werkte de bijna twee meter grote Malinees een sterk tweede seizoen af in Frankrijk, met als gevolg dat Lokomotiv Moskou toen naar verluidt zelfs tevergeefs met een bod van negen miljoen kwam aankloppen, maar in de voorbije campagne viel hij door de mand. Nantes zou dan ook liefst af willen van de rijzige spits, wiens waarde vandaag op slechts een viertal miljoen wordt geschat. Perfect binnen de prijsklasse die zijn ex-club, waar vorige zomer Sven Kums en Laurent Depoitre reeds huiswaarts keerden, voor ogen heeft dus. Het goede contact met Mogi Bayat, kind aan huis in de havenstad, kan een handje helpen.

Standard: William VAINQUEUR
Net zoals in Brugge bleef het in Luik voorlopig oorverdovend stil, zij het dan wel om heel andere redenen. Standard heeft immers met stevige budgettaire beperkingen te kampen, al wordt de kassa straks wellicht wat gespijsd dankzij een lucratieve verkoop van Mergim Vojvoda. Hoewel die vlugge winst welgekomen is moeten de Rouches dan wel op zoek naar een nieuwe rechtsachter, terwijl er ook voorin gerust iets bij mag. Op het middenveld heeft Philippe Montanier momenteel dan weer voldoende alternatieven voorhanden, tenminste zo lang de uitstekende tandem van Samuel Bastien en Gojko Cimirot nog steeds de dienst uitmaakt op Sclessin.Mochten de nodige miljoenen alsnog uit het duo worden gepuurd, kan Standard een gouden zaak doen als het een van beide vervangt door William Vainqueur. De 31-jarige Fransman maakte van 2011 tot 2014 indruk als controleur op het Luikse middenveld en bouwde nadien een fraaie carrière uit, maar is nu einde contract bij Antalyaspor. Op huur bij Toulouse toonde hij zich zopas nochtans verre van versleten, dus wie weet doet ook Club Brugge wel nog eens een poging. Vijf jaar geleden had Vainqueur naar zulk een overstap evenwel geen oren. Rouche un jour, Rouche toujours, klonk het toen stellig. Tijd om die woorden hard te maken?

KRC Genk: Christian KABASELE (Watford)
Met de komst van twee nieuwe backs en Cyriel Dessers in de punt heeft KRC Genk haar huiswerk min of meer af, al blijven de opties in het aanvallend compartiment achter de diepe spitsen – en dan vooral op de flanken – vrij beperkt. Dat geldt ook centraal achterin, waar aanvoerder Sébastien Dewaest op de koop toe een mindere jaargang achter de rug heeft en Jhon Lucumi heel wat interesse geniet. In principe mag de Colombiaan niet vertrekken, maar indien dat toch gebeurt blijven enkel landgenoot Carlos Cuesta en een koppel jonkies over als zijn vervangers. Christian Kabasele zou vooral in dat geval dus een ideale versterking kunnen vormen.De tweevoudige Rode Duivel verkaste vier jaar geleden na twee succesvolle seizoenen in Genk voor bijna zeven miljoen richting Watford, dat nu echter zakt uit de Premier League. Een degradatie die niet alleen financiële gevolgen kan hebben voor de 29-jarige verdediger, wiens eerder overeengekomen verlenging van zijn eenjarige verbintenis nog niet officieel op papier werd gezet, maar mogelijk ook zijn kansen op een EK-ticket in het gedrang brengt. Of hij trek heeft in een terugkeer naar de Luminus Arena valt desalniettemin af te wachten, maar met een marktwaarde van 6,5 miljoen lijkt Kabasele alleszins niet te hoog gegrepen voor de Limburgers.

Anderlecht: Denis ODOI (Huddersfield)
Een ander verhaal in Anderlecht, waar de rode boekhouding Paars-Wit ervan weerhoudt uit te pakken op de transfermarkt. De recordkampioen focust zich dan ook op potentiële aanwinsten die voor een bescheiden bedrag op te pikken zijn, zoals linksachter Bogdan Mykhaylichenko bijvoorbeeld. Hij moet de leegte vullen die Kemar Lawrence voor onbekende tijd achterlaat, een winteraankoop die net zoals Michael Murillo aan de overkant eveneens binnen het beperkte budget paste. Vermits voor die laatste ook al niet bepaald alternatieven in overvloed aanwezig zijn, zou een back die op beide flanken uit de voeten kan wel nog passen in de huidige kern.Hoewel zijn vorige passage in het Lotto Park geen voltreffer bleek, denken we dan aan Denis Odoi. Het gewezen jeugdproduct kan tenslotte ook centraal achterin depanneren, zou jonkies als Killian Sardella of Marco Kana niet blokkeren én brengt naast een fikse dosis clubliefde een pak ervaring met zich mee. Op 32-jarige leeftijd is de eenmalige Rode Duivel bovendien niet meer de speler die ooit flopte in Brussel, waar een comeback in januari trouwens reeds op tafel lag. Nu loopt zijn contract bij Fulham af, al hebben de Londenaars wel nog een optie voor een extra jaar, en staat Odoi naar eigen zeggen open voor een terugkeer naar België. Anderlecht zou dan niet alleen een droom, maar ook een prima match zijn.

Maak nu je account aan bij Unibet en beleef wedstrijden zo nog intenser.
MEER SPORTNIEUWS

POLL: Welke comeback zou volgens u het nuttigst zijn voor de club in kwestie?

Here we go: 'City en Anderlecht rond over Gomez'

'Barça doet De Jong voorstel: accepteren of vertrekken'

Plan Van Bommel valt in water: "Onmogelijk"

Vandaag 10 Augustus 2022

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Club Brugge zwaar de mist in met ‘paniektransfer’

Club Brugge miste zijn start van de nieuwe competitie compleet en vooral de bedenkelijke prestaties ...

1076
{insert image alt}

Comeback Samatta: De Condé troeft Mannaert af

Volgens de laatste berichten is Ally Samatta goed op weg om terug te keren naar KRC Genk. De ...

659
{insert image alt}

Here we go: 'City en Anderlecht rond over Gomez'

RSC Anderlecht wist in de voorbije zomermercato's steevast één of meerdere sterkhouders voor een ...

0
{insert image alt}

Plan Van Bommel valt in water: "Onmogelijk"

Antwerp FC is bezig aan een uitstekende start van het seizoen en wist zijn vijf voorbije matchen ...

22
{insert image alt}

'Barça doet De Jong voorstel: accepteren of vertrekken'

FC Barcelona trok de voorbije weken alle registers open en voorzag de selectie van coach Xavi ...

60
{insert image alt}

'Versterking onderweg: Anderlecht onderhandelt in Italië'

RSC Anderlecht lijkt alsnog op zoek te moeten gaan naar verdere versterking. Francis Amuzu én ...

153
{insert image alt}

'Sheffield zet Club Brugge met rug tegen de muur'

Landskampioen Club Brugge heeft met 4 op 9 allesbehalve een goede competitiestart genomen. En dus ...

433
{insert image alt}

Twee afwezigen in Europese selectie Anderlecht

RSC Anderlecht wil zich donderdagavond kwalificeren voor de laatste voorronde van de Conference ...

148
{insert image alt}

'Guardiola verkoopt geplaagd Barça nieuwe tik'

Van alle Europese topclubs toonde FC Barcelona zich deze zomer tot dusver het meest actief op de ...

102
{insert image alt}

Grote uitdaging voor Lukaku: "Daar heeft hij bij Inter gefaald"

Komend weekend wordt ook het nieuwe seizoen in de Serie A op gang getrapt. Internazionale slaagde er ...

56
{insert image alt}

'Club Brugge wil gevallen toptalent nieuwe kans geven'

Bij Club Brugge mogen we de komende weken nog de nodige transferactiviteit verwachten. Voorin is nog ...

378
{insert image alt}

Hazard begint het seizoen op de bank bij Real Madrid

Na drie magere jaren die getekend werden door blessureleed moet komend seizoen eindelijk hét jaar ...

57
{insert image alt}

'Barça dreigt 2 zomeraankopen nu al gratis te verliezen'

Zaterdag trapt FC Barcelona zijn seizoen officieel op gang met een thuiswedstrijd in La Liga tegen ...

132
{insert image alt}

Vanhaezebrouck betaalt dure blunder cash

Déjà vu. Met een twee op zes schoot AA Gent traditioneel traag uit de startblokken – en of de ...

236
{insert image alt}

AS Monaco schenkt Clement stevige aanwinst van Chelsea

Philippe Clement zal dit seizoen met AS Monaco geen Champions League spelen, want zijn ploeg ...

41
{insert image alt}

'Verrassing Anderlecht: akkoord Amuzu, bod op Gomez geweigerd'

Bij Anderlecht was er de voorbije dagen veel te doen rond een mogelijk vertrek van Francis Amuzu en ...

459
{insert image alt}

Spanje in de ban van mysterieuze verdwijning Griezmann

Het is een boeiende transferzomer in Spanje, waar heel wat clubs een stevige puzzel moeten leggen. ...

102

Gisteren 09 Augustus 2022

{insert image alt}

De Bruyne gaat viraal met reactie op post Haaland

Manchester City begon dan wel aan zijn seizoen met een nederlaag in de Community Shield tegen ...

283
{insert image alt}

Clement en Monaco kraken in verlengingen op PSV

Naast Rangers-Union stonden er dinsdag nog enkele pittige affiches op het programma in de derde ...

242
{insert image alt}

'Man City keert zijn kar omtrent Sergio Gomez'

Sergio Gomez pakte zondag zijn eerste speelminuten van het seizoen door tegen Seraing negen minuten ...

324
{insert image alt}

Union aangepakt na uitschakeling: "Wie bang is, krijgt slaag"

Union beleefde het voorbije jaar een absoluut sprookje, maar in Europa konden ze dat niet ...

267
{insert image alt}

Rangers straft fouten af en kegelt Union uit Champions League

Union heeft zijn Europese sprookje geen happy end kunnen geven. Het slaagde er in Glasgow niet in om ...

113
{insert image alt}

'Eindelijk goed nieuws uit ziekenboeg voor Club Brugge'

Club Brugge kent een lastig seizoensbegin, want Carl Hoefkens slaagde er nog niet in om de ...

280
{insert image alt}

'Genk veegt miljoenenaanbieding van tafel'

Het zijn drukke dagen voor KRC Genk op de transfermarkt. De Limburgers hebben dinsdag al Rasmus ...

309
{insert image alt}

Mangala duidt belangrijke factor aan in keuze voor Nottingham

De Premier League kreeg er de voorbije weken weer enkele Belgen bij. Zo zette Amadou Onana onlangs ...

20
{insert image alt}

'Transfer Amuzu plots op losse schroeven'

Anderlecht zal de komende weken mogelijk de kassa nog flink zien rinkelen. Het lijkt immers op het ...

365
{insert image alt}

Sonck niet te spreken over vergelijking met De Ketelaere

Jonge spelers worden vaak vergeleken met andere spelers, wat zelden een goed idee is. Wesley Sonck ...

347
{insert image alt}

Antwerp ziet Basaksehir ex-speler van RSCA doorsturen

Het Turkse Basaksehir is in de volgende ronde van Conference League wellicht de tegenstander van ...

169
{insert image alt}

Romano kondigt transfer van Sergio Gomez aan

Sergio Gomez staat op het punt om RSC Anderlecht te verlaten, dat laat de befaamde journalist ...

400
{insert image alt}

Opstellingen: Sterkhouder terug bij Rangers, Union wisselt niet

Schrijft Union SG vanavond geschiedenis? De Brusselaars verdedigen een 2-0-voorsprong tegen Rangers ...

39
{insert image alt}

'Nottingham Forest legt miljoenenbod neer bij Anderlecht'

RSC Anderlecht zal sowieso nog spelers van de hand gaan doen, dat lijkt nu al vast te staan. Voor ...

478
{insert image alt}

Chelsea verkoopt Werner met grof verlies

Chelsea deed de afgelopen jaren de nodige dure miskopen en Timo Werner is er daar één van. De ...

111