Club Brugge de waanzin voorbij: nóg een topspeler op komst

Club Brugge de waanzin voorbij: nóg een topspeler op komst

Ondanks de overvloed aan kwaliteit en het hoge niveau van de huidige spelerskern van Club Brugge, lijkt de transferhonger van Vincent Mannaert nog niet gestild te zijn. Volgens berichten van Sky Sports blijft Steven Alzate immers een belangrijke en interessante transferoptie voor Club Brugge.

De mogelijke komst van de Colombiaan, die vorig seizoen als een topspeler genoemd werd door Ronny Deila, zou echter een grote overkill kunnen betekenen in de reeds erg kwalitatieve en brede selectie van Club Brugge, net als een waanzinnige concurrentiestrijd binnen de ploeg.

Zinckernagel en Skov Olsen: untouchable

Ronny Deila heeft een luxeprobleem bij Club Brugge. De Noorse coach heeft zijn ploeg eerder dan verwacht onder stoom gekregen, en de plaatjes in het basiselftal zijn inmiddels zeer duur geworden. Deila is geen voorstander wat betreft het doorvoeren van rotaties in het team, en hij blijft liever trouw aan zijn vaste pionnen.

In de voorste linies van de ploeg heeft Deila reeds enkele zekerheden. Philip Zinckernagel fungeert als het verlengstuk van de coach op het veld, en brengt leiderschap, intelligentie en pure kwaliteit met zich mee. “Philip maakt ons beter”, heeft Deila onlangs zijn lof voor de Deense aanvaller uitgesproken.

Met een hoog gemiddelde van 0,81 doelpunten per wedstrijd tot nog toe, is Zinckernagel momenteel een van de meest beslissende spelers bij Club Brugge. Volgens Het Laatste Nieuws zal Zinckernagel zo goed als altijd in het basiselftal van de West-Vlamingen staan.

De sierlijke en elegante Andreas Skov Olsen wordt beschouwd als intrinsiek de beste en meest bepalende speler van Club Brugge. Het Laatste Nieuws merkt daarom op dat het ondenkbaar is dat hij het pineut zou worden van de overvloed aan keuzes in de selectie van Club Brugge. Volgens Het Nieuwsblad is Skov Olsen zelfs incontournable.

Vanaken: niet versleten

Door de overvloedige kwaliteit binnen de Brugse selectie kwam zelfs de positie van Hans Vanaken kort ter discussie te staan. Althans voor de buitenwereld toch, want intern wordt de ervaren middenvelder als een cruciale factor beschouwd voor Blauw-Zwart. “Hij is en blijft zeer belangrijk”, zei Deila voor de match tegen Osasuna.

“Ik moet Hans niet leren voetballen, ik moet hem gewoon in de goeie omstandigheden brengen. Als ik op een dag de man ben die Hans moet vertellen dat hij niet langer meetelt, dan zal dat betekenen dat ik hier al zeer lang aan het werk ben."

Tijdens de Europese wedstrijd tegen Osasuna vorige donderdag nam aanvoerder Vanaken de ploeg op sleeptouw en fungeerde hij als een belangrijk rustpunt aan de bal. “Deila heeft gelijk wanneer hij zegt dat er aan Vanaken niet dient getwijfeld te worden. De man is niet versleten”, schreef De Standaard.

 Vetlesen en Onyedika: gouden combinatie

Ook op het centrale middenveld lijkt er weinig reden om te roteren. Het Laatste Nieuws spreekt van “een gouden combinatie” tussen Hugo Vetlesen en Raphael Onyedika voor de defensie, een tandem waar best niet aan geraakt wordt.

Als zelfs Nusa uit de ploeg valt

Bij Club Brugge zijn Philip Zinckernagel, Andreas Skov Olsen, Hans Vanaken, Hugo Vetlesen en Raphael Onyedika zeker van hun plaats in de basisopstelling, en zij hebben een streepje voor op de rest van het team.

Dit betekent echter dat Antonio Nusa, zonder twijfel het grootste talent in de selectie, mogelijk het kind van de rekening is door de overvloedige kwaliteit binnen de A-kern van Club Brugge. Desondanks begint de Noorse 'golden boy' de laatste tijd ook rendement te koppelen uit zijn overvloedige puur talent.

Als Nusa deze positieve ontwikkeling blijft doortrekken, wordt het minder vanzelfsprekend dat hij degene is die voortdurend uit de basiself zal vallen

Nóg een extra centrale middenvelder erbij met Alzate?

Ondanks de overvloed aan kwaliteit en het hoge niveau van de huidige spelerskern van Club Brugge, lijkt de transferhonger van Vincent Mannaert nog niet gestild te zijn. Eind mei werden de West-Vlamingen al in verband gebracht met de komst van Steven Alzate, de voormalige huurspeler van Standard die afgelopen seizoen succesvol samenwerkte met Ronny Deila.

De Colombiaan is momenteel overbodig bij Brighton & Hove Albion en volgens berichten van Sky Sports blijft hij een belangrijke en interessante transferoptie voor Club Brugge. Het is goed begrijpelijk waarom Ronny Deila de 24-jarige middenvelder naar Club Brugge wil halen.

Sinds hij vorig seizoen is verhuisd van de nummer zes naar het centrale middenveld, onder impuls van Deila, heeft Alzate zich sterk ontwikkeld. Guy Hellers beschouwt hem bijvoorbeeld als een zeldzame parel. Alzate staat bekend om zijn directe speelstijl zonder onnodige tussenstations. Hij is altijd kalm, gemakkelijk en zuiver in zijn passes, waarbij hij constant de vrije man weet te vinden en daarbij zelden achteruit speelt.

Deila: “Hij is een topspeler”

“Hij is een topspeler”, beaamde toenmalige Standard-coach Ronny Deila vorig seizoen. “Met of zonder bal. Technisch is hij erg goed. Hij opent het spel en hij loopt veel. Zijn data zijn indrukwekkend.” Alzate houdt ervan om het spel te controleren en te dicteren, zonder dat de Colombiaan, die niet bekend staat om zijn fysieke kracht, in de duels betrokken hoeft te zijn.

Analist Alexandre Teklak merkte vorig seizoen op dat Alzate een grote spelintelligentie bezit en een meester is in het verdedigend dribbelen. Alzate is in staat om perfect de situaties te scannen voordat hij de bal ontvangt, waardoor hij de bewegingen van de tegenstander kan gebruiken om ze vervolgens te ontwijken.

Daarnaast excelleert Alzate ook in het combineren in de korte ruimte. Zelfs onder druk durft de Colombiaan om de bal op te eisen, omdat hij door zijn indrukwekkende first touch gemakkelijk onder die druk uit kan spelen. Volgens Teklak in La Dernière Heure behoort zijn eerste balaanname zelfs tot een van de beste in de Jupiler Pro League.

Alzate bij Club? Overkill

Ronny Deila is altijd zeer lovend geweest over Steven Alzate, en het is dan ook niet vreemd dat de Noorse coach hem graag naar Club Brugge wil halen. “Als je hem ziet spelen, ben je meteen onder de indruk en denk je: 'Wow, wat een geweldige speler.' Ik denk dat het beste nog moet komen en dat hij zelf misschien niet weet waartoe hij echt in staat is”, zei Deila vorig seizoen.

Als Club Brugge erin slaagt om Alzate aan te trekken, dan haalt het zonder twijfel een steengoede voetballer met veel kwaliteiten binnen. Dit zou echter ook een grote overkill kunnen betekenen in de reeds erg kwalitatieve en brede selectie van Club Brugge, net als een waanzinnige concurrentiestrijd binnen de ploeg.

POLL: Moet Club Brugge Alzate halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

3
3
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

62
62
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

70
70
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

10
10
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

47
47
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

141
141
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

62
62
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

50
50
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

127
127
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'

Het bestuur van Club Brugge staat momenteel voor een bijzonder lastige keuze en moet een nieuwe ...

510
510
<strong>Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen</strong>
Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen

Beerschot is de zoveelste Belgische club die in de problemen zit met buitenlandse eigenaars. Leren ...

112
112
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'

Een verlenging van de landstitel zit er niet meer in, maar met de Croky Cup kan Antwerp FC zich ...

205
205
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen

Club Brugge davert momenteel als een stoomtrein door de Champions' Play-Offs en doet na de recente ...

428
428
<strong>Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'</strong>
Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'

Het lijkt erop dat Majeed Ashimeru's tijd bij Anderlecht (eindelijk) ten einde loopt. Hoewel coach ...

354
354
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL

In de Europe Play-Offs is de eindzege van AA Gent dan toch nog geen zekerheid. KV Mechelen pakte ...

87
87