SOS Mannaert: Club Brugge gegijzeld door toptransfers

SOS Mannaert: Club Brugge gegijzeld door toptransfers

Tajon Buchanan wil deze zomer absoluut vertrekken bij Club Brugge. Vincent Mannaert zoekt actief naar vervangers, maar dat proces verloopt erg moeizaam. Het bestuur heeft al contact gelegd met potentiële aanwinsten om last-minute haast te voorkomen, maar het definitief aantrekken van een nieuwe rechtsachter staat pas concreet op de planning na het vertrek van Buchanan. Hierdoor heeft Club Brugge al verschillende kansen gemist, zoals Bart Nieuwkoop, en lijkt de komst van Thomas Meunier en Maxime Busi momenteel eerder onwaarschijnlijk.

“Buchanan wil àbsoluut weg bij Club Brugge

Met minder dan drie weken resterend in de zomermercato, had Tajon Buchanan ongetwijfeld niet verwacht dat hij nog steeds voor Club Brugge zou spelen. Al enkele maanden klinkt het dat de Canadese international een transfer wil maken naar één van de grootste vijf Europese competities, waarbij Internazionale zijn voorkeur wegdraagt. Volgens Corriere dello Sport is de liefde wederzijds en zou Buchanan al sinds februari de nummer één kandidaat zijn om de nieuwe rechterflank van de Nerazzurri te worden. Maar daarvoor moet Denzel Dumfries echter verkocht worden, iets wat tot op vandaag nog niet gebeurd is.

De huidige situatie bij Internazionale doet niets af van de vastberaden wens van Tajon Buchanan om Club Brugge deze zomermercato te verlaten. “Buchanan wil àbsoluut weg bij Club”, schreef Het Nieuwsblad bijvoorbeeld al begin juli en sindsdien blijft de flankspeler nog steeds azen op een transfer. Eerder deze week bevestigde Het Nieuwsblad de sterke verlangens van Buchanan en werd er gemeld dat clubs blijven informeren, zoals Burnley FC bijvoorbeeld. Coach Ronny Deila wil graag dat de Canadees bij Club Brugge blijft, maar de kans is reëel dat Buchanan deze zomer alsnog vertrekt. Als dit gebeurt, dan zal Club Brugge op zoek gaan naar een vervanger.



Om voorbereid te zijn op de mogelijke verkoop van Tajon Buchanan, is Club Brugge alvast proactief bezig door actief op zoek te gaan naar een nieuwe offensieve rechtsachter. Na het recente vertrek van Clinton Mata naar Olympique Lyon, zou de jonge Kyriani Sabbe dan als enige optie overblijven op die positie. Het Laatste Nieuws stelde eerder ook al dat de eventuele komst van een nieuwe rechtsachter samenhangt met de toekomst van Buchanan van Club Brugge. Door nu al contacten te leggen met potentiële aanwinsten, vermijdt het bestuur dat het in allerijl nog een vervanger voor Buchanan zou moeten zoeken.

Wachten op Thomas Meunier?

Het vinden van een geschikte mogelijke vervanger voor Tajon Buchanan blijkt echter een complexe en grote uitdaging te zijn. Club Brugge heeft eerder deze zomer vrijblijvend geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Thomas Meunier, die zich bij Borussia Dortmund een zijspoor bevindt. Dit leidde echter niet tot concrete onderhandelingen, maar Het Laatste Nieuws heeft bevestigd dat Club Brugge wel degelijk interesse heeft in Meunier, maar dat transfer niet op de agenda staat voordat Buchanan wordt verkocht.



Er heeft tot op heden dus geen directe toenadering plaatsgevonden tussen Club Brugge, Borussia Dortmund en Thomas Meunier zelf over de mogelijkheid van een transfer. “Degene die dit heeft verspreid, heeft een enorme bluf gedaan”, zei Meunier over deze kwestie in een interview met La Dernière Heure. “Hij had zelfs de details van de veronderstelde deal vernoemd. Ik denk al dat Borussia me niet in de weg zou staan als ik de club zou benaderen met een wens om te veranderen van club. Ik vroeg me af hoe iemand zo kon liegen. Ik heb overigens nooit een telefoontje van Brugge ontvangen.”

Club Brugge is te laat voor Nieuwkoop

Uiteindelijk heeft Club Brugge (voorlopig?) geen stappen ondernomen voor de komst van Thomas Meunier. Desondanks blijft de club wel andere opties onderzoeken. Volgens Sacha Tavolieri heeft Club Brugge bijvoorbeeld pogingen ondernomen om Bart Nieuwkoop proberen aan te trekken. Zo zouden de West-Vlamingen eerder dit seizoen een tussenpersoon naar de wedstrijd tussen Union SG en Standard hebben gestuurd. Ook hier klonk het dat er pas concrete stappen zouden gezet worden, ten vroegste als Tajon Buchanan effectief op vertrekken staat.



Club Brugge hoeft geen rekening meer te houden met Bart Nieuwkoop als potentiële vervanger voor Tajon Buchanan, aangezien de Nederlander eerder deze week de overstap heeft gemaakt naar Feyenoord. Volgens De Telegraaf heeft Feyenoord slechts 2 miljoen euro betaald voor deze transfer, met de mogelijkheid dat dit bedrag kan oplopen tot 2,5 miljoen euro door bonussen. Dit bedrag ligt aanzienlijk lager dan de aanvankelijk gemelde 3,5 miljoen euro. Gezien de kwaliteiten van Nieuwkoop, een sterkhouder bij Union en een van de beste rechtsachters van de Jupiler Pro League, was dit een echt koopje en aldus een gemiste buitenkans voor Club Brugge.

Busi voor de neus van Club Brugge naar Union?

Na het wegvallen van Bart Nieuwkoop, en het on hold plaatsen van het dossier-Thomas Meunier, als potentiële opvolger van Tajon Buchanan, heeft Club Brugge zijn aandacht nu gericht op Maxime Busi. De 23-jarige rechtsachter van Stade Reims stond in de vorige wintermercato ook al op de lijst van Vincent Mannaert en heeft, net als Meunier en Nieuwkoop, het geschikte profiel om te floreren op de rechterflank in het systeem van Ronny Deila. Maar ook Union SG heeft Busi bepaald als mogelijke versterking, en dit als een vervanger voor... Bart Nieuwkoop.



De Brusselaars lijken momenteel zelfs de bovenhand te hebben in de strijd met Club Brugge om Maxime Busi. Union heeft de onderhandelingen reeds gestart met Stade Reims, waar Busi als back-up fungeert voor de andere Belg Thomas Foket, en deze gesprekken schijnen in een positieve sfeer te verlopen. Hoewel Club Brugge zou hebben gemikt op een huurovereenkomst met aankoopoptie, meldt Sacha Tavolieri dat Union momenteel als favoriet wordt beschouwd in dit dossier en dat zij de beste kans hebben om zijn handtekening te bemachtigen.

POLL: Zal Buchanan deze zomer nog een transfer maken?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

6
6
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen

In de Ligue 1 was de verwachting dat Paris Saint-Germain zaterdagavond de champagne zou kunnen laten ...

5
5
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent

Na een wedstrijd met heel wat defensief geklungel heeft AA Gent andermaal de maat genomen van een ...

28
28
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool lijkt er stilaan één in mineur te ...

10
10
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

70
70
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

129
129
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

189
189
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

18
18
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

86
86
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

180
180
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

68
68
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

55
55
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

155
155
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'

Het bestuur van Club Brugge staat momenteel voor een bijzonder lastige keuze en moet een nieuwe ...

571
571
<strong>Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen</strong>
Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen

Beerschot is de zoveelste Belgische club die in de problemen zit met buitenlandse eigenaars. Leren ...

118
118