Club Brugge op klopjacht naar speler van Champions League-niveau

Club Brugge op klopjacht naar speler van Champions League-niveau

Club Brugge is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe back-up voor Simon Mignolet, en in die zoektocht zijn de West-Vlamingen uitgekomen bij Daniel Schmidt (Sint-Truiden). Bernd Hollerbach, de ex-coach van de Kanaries, omschrijft de Japanner als een topkeeper en de meest onderschatte doelman in België. Ex-ploegmaat Christian Brüls, nu actief bij Zulte Waregem, vindt Schmidt dan weer de meest complete doelman in eerste klasse en dat zijn kwaliteiten zowaar van Champions League-niveau zijn.

Op zoek naar back-up voor Simon Mignolet

Club Brugge is momenteel op zoek naar een betrouwbare doelman die bereid is om een schaduwrol te vervullen achter de onbetwiste nummer één, Simon Mignolet. Josef Bursik bekleedde deze positie tot voor kort, maar helaas scheurde de Engelse doelman zijn kruisbanden op training, waardoor hij maandenlang out is. Daarnaast is Senne Lammens ook niet langer beschikbaar. De 22-jarige talentvolle doelman, die wordt getipt als een toekomstige topkeeper, besloot dat er geen perspectief was voor hem bij Club Brugge en maakte onlangs de overstap naar Antwerp FC.



Club Brugge is daarom momenteel actief op zoek naar een nieuwe back-up voor Simon Mignolet. Om in de tussentijd een oplossing te vinden, deed de club een beroep op Sammy Bossut. De ex-doelman van Zulte Waregem trainde tijdens de voorbereiding tijdelijk mee met Club, maar Bossut trok niet mee op stage naar Nederland. Daarom richt Club Brugge zich nu op het vinden van een langetermijnoplossing als back-up voor Mignolet. Blauw-Zwart voerde onderhandelingen met Ørjan Nyland als mogelijke kandidaat, terwijl het ook denkt aan Daniel Schmidt, de doelman van Sint-Truiden.

Nu of nooit voor Schmidt

Volgens Het Nieuwsblad nam Club Brugge begin juli al contact op met Sint-Truiden om een transfer te bespreken, maar de vraagprijs voor de Japanse doelman blijkt momenteel een probleem te zijn. Daniel Schmidt leek vorige week nog goed op weg te zijn naar het Turkse Ankaragücü, waar hij zich financieel goed zou kunnen verbeteren, maar duidelijk niet overtuigd raakte van het sportieve plaatje. Hoewel Het Belang van Limburg stelde dat Ankaragücü niet meteen de droombestemming van Schmidt is, is de 31-jarige na vier jaar Sint-Truiden wel toe aan een stop hogerop in zijn carrière. Hij zou dan ook azen op een transfer.

Sint-Truiden is bereid om mee te werken aan een vertrek van Daniel Schmidt, maar enkel bij een bod waar alle partijen beter van worden. Club Brugge is sportief gezien een interessantere keuze dan Ankaragücü, maar de Japanner moet dan wel bereid zijn om te settelen voor een rol als back-up achter de onbetwiste Simon Mignolet. Schmidt wil namelijk zijn status als de nationale nummer één van Japan niet kwijtspelen, maar anderzijds is het wellicht een van zijn laatste kansen om dergelijke mooie transfer te maken. Ondanks zijn sterke prestaties in de voorbije vier seizoenen bij Sint-Truiden, kon hij nooit rekenen op concrete interesse van andere clubs. Tot nu dus.



Daniel Schmidt hoopte in het vorige tussenseizoen stilletjes op een transfer, maar net zoals in de andere mercato’s bleef de (buitenlandse) belangstelling weeral genadeloos uit. “Tja, wat wil je dat ik zeg? Na een goed seizoen had ik mij verwacht aan een aanbod. Dat gebeurde niet en daar was ik wel wat ontgoocheld over. Ach, ik heb het intussen geaccepteerd en heb de pagina omgeslagen. Als ik elke dag hard blijf werken, zal er vroeg of laat wel iets uit de bus vallen”, zei hij in september aan Het Belang van Limburg. Schmidt bleef afgelopen seizoen keihard werken en bijgevolg speelde hij zich dus in de belangstelling van Ankaragücü en Club Brugge. Eindelijk.

De meest onderschatte doelman in België

Bernd Hollerbach, vorig seizoen de coach van Sint-Truiden, vond het gebrek aan interesse van andere clubs in Daniel Schmidt erg vreemd en de Duitser stelde dat hij moeiteloos in de Bundesliga zou kunnen meedraaien. “Daniel is een topkeeper, voor mij is hij de meest onderschatte doelman in België”, zei Hollerbach vorig seizoen in Het Belang van Limburg. Schmidt is een sobere en eenvoudige doelman. Show, spektakel en spectaculaire reddingen zijn helemaal niet aan hem besteed. De Japanner is geen attractieve doelman, maar hij probeert gewoon zijn job te doen en dat is ballen proberen te stoppen.



En dat doet Daniel Schmidt goed. Hij geldt al jaren als een van de beste doelmannen in de Jupiler Pro League, maar desondanks wordt hij zelden in de spotlights geplaatst. Met de Japanner in het doel stralen de Kanaries altijd meer kwaliteit uit en het is daarom geen toeval dat Schmidt de tweede meest waardevolle speler op Stayen is met een geschatte marktwaarde van 1,5 miljoen euro. Schmidt is professioneel, hardwerkend en constant, op enkele zeldzame foutjes na. “Een topkeeper die internationaal wordt onderschat”, zei Bernd Hollerbach in een ander interview met BILD.

Champions League-niveau

Ex-ploegmaat Christian Brüls, nu bij Zulte Waregem, vindt hem zelfs een betere doelman dan Maarten Vandevoordt. “Daniel is de meest complete doelman in eerste klasse. Dat heb ik hem trouwens al vaak gezegd. Zijn kwaliteiten zijn van Champions League-niveau. En ik kan het weten, want ik heb al met keepers van dat niveau samen gespeeld. Het is jammer dat hij niet de erkenning krijgt die hij verdient. Daniel valt misschien niet op, want hij is totaal geen showman. Maar hij is wel een topper. Ik heb het voor spelers met dat profiel”, zei Brüls in september aan Het Belang van Limburg.



De specialiteit van Daniel Schmidt is het plukken van hoge ballen, afgelopen seizoen verloor hij bijvoorbeeld geen enkel duel in de lucht, maar in de voorbije jaren zette hij ook veel stappen vooruit in andere spelonderdelen. De Japanse doelman is bijvoorbeeld bijzonder goed op de lijn, waar hij geregeld uitpakt met uitstekende reflexen. Hij redt gemiddeld 70% van zijn geïncasseerde doelpogingen, wat goed is voor een vijfde plaats onder alle doelmannen van de Jupiler Pro League vorig seizoen. Schmidt straalt ook rust uit met de bal aan de voet, en het is dan geen toeval dat Schmidt een van vijf de meest aangespeelde doelmannen is, met bovendien de op één na meest zuivere passing in de afgelopen Belgische competitie.

POLL: Schmidt zou een concurrent zijn voor Mignolet

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"
Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"

Club Brugge scheert momenteel bijzonder hoge toppen, zowel in de competitie als in de Conference ...

12
12
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

151
151
Alle hens aan dek bij Eupen: "Catastrofale prestaties"
Alle hens aan dek bij Eupen: "Catastrofale prestaties"

KAS Eupen ging vrijdagavond op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Sporting Charleroi. Terwijl de ...

20
20
'Napoli en Milan strijden om ex-goalgetter JPL'
'Napoli en Milan strijden om ex-goalgetter JPL'

Wat wordt de volgende club van Jonathan David? De Canadese spits schiet ze er vlot in bij Lille en ...

21
21
'Bayern München plant knaltransfer van 100 miljoen'
'Bayern München plant knaltransfer van 100 miljoen'

Bayern München moest de Duitse titel dit seizoen aan Bayer Leverkusen laten. Der Rekordmeister ...

35
35
Niets dan lof voor De Mil: "Dát heeft hij gebracht"
Niets dan lof voor De Mil: "Dát heeft hij gebracht"

Sporting Charleroi mag volgend seizoen opnieuw aantreden in de Jupiler Pro League. De Carolo's ...

55
55
Textor wéér in opspraak: RWDM-voorzitter geschorst
Textor wéér in opspraak: RWDM-voorzitter geschorst

RWDM staat zaterdag voor een zeer belangrijk duel tegen KV Kortrijk. Met een zege kunnen de ...

37
37
De Mil onthult waarom Charleroi zich gered heeft
De Mil onthult waarom Charleroi zich gered heeft

Rik De Mil is in zijn opzet geslaagd bij Sporting Charleroi. De West-Vlaming hield de Zebra's in de ...

53
53
'Anderlecht verkoopt revelatie, Riemer wil vervanger uit JPL'
'Anderlecht verkoopt revelatie, Riemer wil vervanger uit JPL'

Halfweg de Champions' Play-Off ligt Anderlecht nog altijd op titelkoers, want het staat aan de ...

362
362
Verhaeghe terechtgewezen: "Dat bewijst Hayen juist wel"
Verhaeghe terechtgewezen: "Dat bewijst Hayen juist wel"

Zondag maakt Club Brugge de trip naar de Cegeka Arena om tegen KRC Genk al zijn vijfde zege op rij ...

215
215
'Slot wil meteen een Belg meenemen naar Liverpool'
'Slot wil meteen een Belg meenemen naar Liverpool'

Het lijkt er stilaan heel erg sterk op dat Liverpool zijn nieuwe trainer beet heeft. De Reds moesten ...

89
89
Vanhaezebrouck vol lof: "Hij kan bij elke topclub mee"
Vanhaezebrouck vol lof: "Hij kan bij elke topclub mee"

AA Gent wil zich zo snel mogelijk verzekeren van de eindwinst in de Europe Play-Offs en vervolgens ...

138
138
Bé De Meyer geeft spraakmakend interview in zaak Snelders
Bé De Meyer geeft spraakmakend interview in zaak Snelders

Quasi wekelijks blijven er nieuwe feiten opduiken in het dossier rond voormalig voetballer en ...

177
177
<strong>Club Brugge op ramkoers met ‘verhitte transfer’</strong>
Club Brugge op ramkoers met ‘verhitte transfer’

Club Brugge staat op het punt om de Argentijnse verdediger Zaid Romero aan te trekken voor een ...

542
542
Gewaagde titelvoorspelling: "Zij zijn de grootste favoriet"
Gewaagde titelvoorspelling: "Zij zijn de grootste favoriet"

De Champions' Play-Offs zijn inmiddels halfweg en de titelstrijd blijft bijzonder spannend. De ...

663
663