Club Brugge in grote problemen door transferlimiet

Club Brugge in grote problemen door transferlimiet

Tijdens de aanstaande zomertransferperiode beschikt Club Brugge over een transferbudget van ‘slechts’ 20 miljoen euro, maar door de transfer van Michal Skoras (Lech Poznan, 6 miljoen euro) en de verwachte komst van Igor Thiago (Ludogorets, bijna 7 miljoen euro) Hugo Vetlesen (Bodo/Glimt, 6 à 7 miljoen euro) en Victor Barbera (FC Barcelona Atlètic, gratis), zit de club ondertussen al aan die begroting. De vraag rijst echter of Club Brugge voldoende gewapend zal zijn met alleen deze vier (potentiële) versterkingen om volgend seizoen mee te strijden om de Belgische landstitel. Om extra inkomende transfers te kunnen realiseren, rekent Club Brugge op de verkoop van spelers zoals Noa Lang, Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen. Deze spelers zullen naar verwachting enkele tientallen miljoenen euro's opleveren, waardoor Blauw-Zwart extra kapitaal zal hebben om de transfermarkt te betreden.

Transferbudget van 20 miljoen euro

Club Brugge staat voor een belangrijke fase van de herstructurering binnen de spelersgroep. Met het oog op het aanpakken van de verzadiging in de selectie en het streven naar een kwalitatief sterker team, zullen verschillende spelers de club verlaten, terwijl er ook veel nieuwkomers naar het Jan Breydelstadion zullen komen. Deze doorselectie is noodzakelijk om Club Brugge in staat te stellen volgend seizoen weer een kampioensteam te vormen. De komende transferperiode zal voor Club Brugge dus erg intensief zijn, maar het transferbudget dat dit jaar ter beschikking staat, is echter aanzienlijk lager dan vorig jaar.



Vorig jaar had Club Brugge nog een budget van 50 miljoen euro om te besteden op de transfermarkt, maar tijdens de aanstaande zomertransferperiode wordt dit budget meer dan gehalveerd. Volgens Sacha Tavolieri is er in Brugge dan ‘slechts’ 20 miljoen euro beschikbaar voor inkomende transfers. Dit bedrag is aanzienlijk minder dan wat de club gewoonlijk te besteden heeft op transfergebied, wat betekent dat Vincent Mannaert tijdens de komende weken en maanden zeer inventief zal moeten handelen. Gelukkig heeft de CEO en sportief directeur zich alvast goed voorbereid op het gebied van inkomende transfers.

Michal Skoras: +6 miljoen

De zomermercato opent eind deze maand haar deuren, maar Club Brugge heeft hun eerste zomertransfer al een tijdje te pakken. Vincent Mannaert onderhandelde een transferbedrag van zes miljoen euro voor de transfer van Michal Skoras (Lech Poznan), dat nog verder kan oplopen door middel van bonussen. John van den Brom, de huidige coach van Skoras bij Lech Poznan, is er alvast van overtuigd dat de flankaanvaller mooie dingen zal laten zien bij Club Brugge. In een interview met Het Nieuwsblad prijst hij Skoras' mentaliteit, werkkracht, individuele acties, fysieke vermogen en doelgerichtheid, en zegt hij: “Hij is redelijk compleet.” Piotr Rutkowski, vicevoorzitter van Lech Poznan, zei eerder dat de Ekstraklasa te klein werd voor Skoras. “Hij moet verder gaan en zich verder ontwikkelen.”

Hugo Vetlesen: 6 à 7 miljoen

Op dit moment zijn er nog drie inkomende transfers in de maak voor Club Brugge, die alleen nog officieel bevestigd moeten worden. De club bevindt zich bijvoorbeeld in een uitstekende positie om Hugo Vetlesen van Bodo/Glimt aan te trekken, waarbij volgens Het Laatste Nieuws een prijskaartje van 6 tot 7 miljoen euro wordt verwacht. Jesper Mathisen, een voetbalexpert bij de commerciële Noorse omroep TV2, voorspelde eerder al dat er 'gigantische aanbiedingen' zouden binnenkomen voor Vetlesen, met het begrip 'gigantisch' uiteraard in de context van het Noorse voetbal. De marktwaarde van Vetlesen wordt geschat op 4,5 miljoen euro, en een uitgaande transfer van die omvang zou al een van de grotere deals zijn geweest in de afgelopen drie seizoenen in de Eliteserien.


Igor Thiago: bijna 7 miljoen euro

De transfer van Igor Thiago van FK Ludogorets naar Club Brugge wacht momenteel enkel nog op officiële bevestiging. De Braziliaanse spits deelde trots een foto van zichzelf in een Club Brugge-shirt op Instagram, maar verwijderde deze snel weer. Volgens Het Laatste Nieuws is het slechts een kwestie van tijd voordat de transfer van Thiago naar Club Brugge wordt afgerond, waarbij een bedrag van bijna 7 miljoen euro gemoeid zou zijn. Met de komst van Thiago (21) heeft Club Brugge eindelijk de gewenste targetspits gevonden waar ze al sinds vorige zomer naar op zoek waren. Met zijn indrukwekkende atletische profiel, met een lengte van 1,90 meter, en zijn vermogen om doelpunten te maken, voldoet Thiago volledig aan de eisen van de club.

Victor Barbera: beperkte opleidingsvergoeding

Victor Barberowski, ook bekend als ‘Goleador’, ‘Natural born Killer’, ‘Doelpuntenmachine’ en ‘El Killer from La Masia’, ontvangt in Spanje veel bijnamen die duidelijk zijn sterke punten benadrukken: doelpunten scoren natuurlijk. Het afgelopen seizoen wist hij 15 doelpunten te maken in 28 wedstrijden voor FC Barcelona Atlètic. Club Brugge staat dus duidelijk op het punt om een waardevolle aanwinst binnen te halen, gezien de indrukwekkende prestaties van Barberowski op slechts 18-jarige leeftijd. Bovendien zullen de West-Vlamingen financieel hun broek niet scheuren aan deze deal, aangezien de doelpuntenmaker transfervrij overkomt van FC Barcelona. Blauw-Zwart hoeft dus geen transfersom te betalen aan de Spaanse topclub, maar alleen een beperkte opleidingsvergoeding.


Extra transferbudget door uitgaande miljoenentransfers

Met de transfer van Michal Skoras en de waarschijnlijke komst van Hugo Vetlesen, Igor Thiago en Victor Barbera, stijgen de totale transferuitgaven van Club Brugge naar 20 miljoen euro. Volgens Sacha Tavolieri is dit het volledige transferbudget dat de club heeft voor de aanstaande zomertransferperiode, die trouwens nog moet beginnen. De vraag rijst echter of Club Brugge voldoende gewapend zal zijn met alleen deze vier (potentiële) versterkingen om volgend seizoen mee te strijden om de Belgische landstitel. Er wordt namelijk nog verwacht dat er kwaliteitsinjecties nodig zal zijn in de verdediging en op de flankposities. Om extra inkomende transfers te kunnen realiseren, rekent Club Brugge op de verkoop van spelers zoals Noa Lang, Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen. Deze spelers zullen naar verwachting enkele tientallen miljoenen euro's opleveren, waardoor Blauw-Zwart extra kapitaal zal hebben om de transfermarkt te betreden.

POLL: Moet Club Brugge nog meer versterking halen dan deze vier spelers?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Assistent doet boekje open over rode kaart Hayen
Assistent doet boekje open over rode kaart Hayen

Club Brugge heeft zondag een enorme stap richting een negentiende landstitel gezet door te gaan ...

0
0
TRANSFERUURTJE: 'Trainersfavoriet bij Club, AA Gent baalt'
TRANSFERUURTJE: 'Trainersfavoriet bij Club, AA Gent baalt'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

129
129
Degryse snoeihard voor RSCA-man: "Onwaarschijnlijk!"
Degryse snoeihard voor RSCA-man: "Onwaarschijnlijk!"

RSC Anderlecht verloor terecht met 0-1 van Club Brugge. Marc Degryse was na de nederlaag van RSCA ...

232
232
Transfer aanstaande: "Antwerp? Ik maak snel een keuze"
Transfer aanstaande: "Antwerp? Ik maak snel een keuze"

Royal Antwerp FC moet een stap terugzetten. De club kan financieel niet meer zoveel spenderen als ...

118
118
Kompany dolt met journalist over Brighton-gerucht
Kompany dolt met journalist over Brighton-gerucht

Vincent Kompany sloot het seizoen af met een 1-2-nederlaag tegen Nottingham Forest. Burnley speelt ...

67
67
Denis Odoi haalt zijn gram: "Ook binnen Club Brugge"
Denis Odoi haalt zijn gram: "Ook binnen Club Brugge"

Denis Odoi is de verpsoonlijking van Club Brugge in deze Play-Offs. Een Comeback met een grote C. ...

420
420
Aanvaller kondigt afscheid aan bij Anderlecht
Aanvaller kondigt afscheid aan bij Anderlecht

Bij RSC Anderlecht werken ze volop aan de kern voor komend seizoen bij de Futures. Eén speler ...

322
322
'Standard en Westerlo openen transfergesprekken'
'Standard en Westerlo openen transfergesprekken'

Standard kent zijn zwaarste jaren uit de clubgeschiedenis. 777 Partners reed de club op en naast het ...

160
160
De Bruyne komt met cruciale boodschap over EK-deelname
De Bruyne komt met cruciale boodschap over EK-deelname

Manchester City heeft zich opnieuw tot kampioen gekroond in de Premier League. De Citizens hadden ...

292
292
Sardella legt vinger op pijnlijke wonde: "Dáár ontbrak het ons aan"
Sardella legt vinger op pijnlijke wonde: "Dáár ontbrak het ons aan"

RSC Anderlecht kreeg zondagavond een ferme klap in de titelstrijd. Paars-Wit verloor op eigen veld ...

231
231
'Liverpool verbaast met ex-sterkhouder Club Brugge'
'Liverpool verbaast met ex-sterkhouder Club Brugge'

Liverpool neemt afscheid van Jürgen Klopp. Met het vertrek van de Duitser breekt een nieuw ...

365
365
Riemer geeft excuus: "Ik zeur er nooit over, maar ..."
Riemer geeft excuus: "Ik zeur er nooit over, maar ..."

Net nu de eindmeet in zicht kwam, is RSC Anderlecht dan toch gestruikeld in de titelstrijd. De ...

667
667
Kevin De Grote! Voetballegende geeft KDB straf compliment
Kevin De Grote! Voetballegende geeft KDB straf compliment

In Engeland is het zondagavond doek gevallen over de titelstrijd. Manchester City liet zich in de ...

218
218
<strong>‘AA Gent in vuur en vlam door JPL-topspits’</strong>
‘AA Gent in vuur en vlam door JPL-topspits’

Bij Standard Luik heerst chaos door wanbeleid van eigenaar 777 Partners. De club wil graag spits ...

339
339
Albert: "Anderlecht géén kampioen en dat is zijn schuld"
Albert: "Anderlecht géén kampioen en dat is zijn schuld"

RSC Anderlecht had alles in eigen handen om zich dit seizoen voor de 35ste keer tot Belgisch ...

1174
1174