TRANSFERUURTJE: 'Pittige transfer Lukaku, Dury weer aan de slag'

TRANSFERUURTJE: 'Pittige transfer Lukaku, Dury weer aan de slag'

Zowel in binnen- als buitenland wordt achter de schermen al volop gewerkt aan de komende transferperiode. Gezien de situatie in Oost-Europa, kunnen spelers uit Oekraïense en Russische competities momenteel zelfs al van club veranderen. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Het is intussen een half seizoen geleden dat Francky Dury ontslagen werd bij Zulte Waregem en sindsdien zit de ervaren trainer zonder club. Hij wil wel nog opnieuw aan de slag gaan en zou weleens voor een verrassende uitdaging kunnen kiezen. Zijn naam wordt immers genoemd als nieuwe coach van KMSK Deinze. De tweedeklasser is op zoek naar een nieuwe trainer nadat het vertrek van Wim De Decker aangekondigd werd.



Bij Club Brugge moeten ze alsmaar meer vrezen voor een vertrek van Alfred Schreuder in de zomer. De trainer staat op het lijstje bij Ajax, dat donderdag het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United ook officieel aankondigde. Schreuder geldt als één van de favorieten om de job over te nemen en verliest bovendien een belangrijke concurrent. Ajax zou immers afzien van een poging om Arne Slot bij Feyenoord weg te halen.

De toekomst van Schreuder zal ook bepalend zijn voor enkele spelers. Als de Nederlander vertrekt, lijkt de kans zowat onbestaande dat Sargis Adamyan volgend seizoen nog in het Jan Breydelstadion zal spelen. De spits doet het goed, maar kwam op voorspraak van Schreuder. Voor Jack Hendry is de situatie dan weer omgekeerd, want de Schot is onder Schreuder uit beeld verdwenen en uitte al publiekelijk zijn onvrede over de trainer. Als Schreuder toch zou blijven, zou hij weleens op een vertrek kunnen aandringen.



Anderlecht denkt dan weer aan een zeer verrassende transfer, want het zou interesse tonen in Lennart Mertens. De 29-jarige spits was dit seizoen vice-topschutter in 1B met twaalf goals voor Deinze. Anderlecht zou in hem een ideale versterking zien voor de U23, die volgend seizoen dus in dezelfde reeks zullen uitkomen. Volgens de regels die momenteel op tafel liggen, mogen zij ook twee dertigers opstellen die nog nooit voor de A-ploeg gespeeld hebben.

Die U23 zullen in de zomer ook een argument vormen om enkele youngsters te overtuigen om te blijven, maar bij Marco Kana zal dat niet werken. De jonge middenvelder wil op het hoogste niveau aan spelen toekomen en als hij bij de A-ploeg van Anderlecht niet aan minuten raakt, overweegt hij een vertrek. Ajax lonkt al lange tijd naar de 19-jarige en vader Kana zet de deur voor een transfer alvast open.



Anderlecht liep ook een blauwtje op de transfermarkt. Het had zijn oog laten vallen op Phil Neumann, die de opvolger van Amir Murillo moest gaan worden. De 24-jarige Duitser speelde zich in de kijker bij Holstein Kiel, maar Anderlecht bleek te laat te komen. Hannover 96 zou immers met de handtekening van de rechtsachter gaan lopen.

Bij AA Gent hopen ze Tarik Tissoudali langer aan zich te binden, maar de onderhandelingen over een contractverlenging zijn niet goed uit de startblokken geschoten. De Buffalo's stellen hun aanvaller wel een loonsverhoging voor, maar Tissoudali wil één van de grootverdieners worden en zo ver wil Gent niet gaan. Toch betekent dat niet dat de Marokkaan al deze zomer zal vertrekken. Gent wil hem immers niet verkopen - een al te hoge transfersom zal het toch niet vangen - en Tissoudali zou er niet tegen gekant zijn om zijn contract gewoon uit te dienen en dan in 2023 transfervrij te vertrekken.



KV Mechelen begint straks mogelijk nog met een extra versterking aan de play-offs. Malinwa heeft momenteel Jorge Hernandez op proef en de 21-jarige Amerikaan zou de technische staf ook hebben overtuigd. De offensieve middenvelder staat onder contract bij Chornomorets Odessa, maar kan door de oorlog in Oekraïne nog tijdelijk bij een andere ploeg aan de slag.

BUITENLAND

Romelu Lukaku zou na het seizoen weleens een zeer pittige transfer kunnen maken. De Rode Duivel werd de voorbije weken uitgebreid gelinkt aan een terugkeer naar Inter, maar ook stadsgenoot AC Milan zou zich in de strijd mengen. De Rossoneri zijn in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Bahrein en die zou Lukaku in de zomer willen binnenhalen. Of dat zal lukken, hangt echter ook af van de mogelijke overname van Chelsea.



Milan kijkt logischerwijs dan ook uit naar andere doelwitten en zou daarvoor ook naar Ajax lonken. De leider in de Serie A zou ook de naam van Sebastien Haller op zijn shortlist gezet hebben. Het is in ieder geval duidelijk dat Milan volgend seizoen weer wil aansluiten met de absolute Europese top.

Daarnaast is het ook nog steeds de vraag waar Kylian Mbappé volgend seizoen zal spelen. Er gaan tegenstrijdige berichten rond over diens mogelijke overgang naar Real Madrid. Terwijl AS al melding maakt van een akkoord, klinkt het bij journalist Guillem Ballague dat Mbappé een deal momenteel nog veraf is. Mbappé zou immers 100 miljoen euro meer vragen dan oorspronkelijk en dat ziet de Koninklijke niet zitten. In Frankrijk stellen ze dan weer dat de entourage van de Fransman momenteel in Doha vertoeft voor onderhandelingen met het bestuur van PSG, dat er alle vertrouwen in heeft dat hun goudhaantje alsnog een nieuw contract van korte duur zal tekenen.



FC Barcelona wil er in de zomer absoluut een spits bij. De namen van Lewandowski en Haaland gingen al rond, maar zij lijken moeilijk haalbaar te zijn voor de financieel nog altijd gekortwiekte Catalanen. Mogelijk strijkt daardoor straks Marcus Rashford neer in Camp Nou. De Engelsman van Manchester United zou niet in de bovenste schuif liggen bij nieuwe trainer Erik ten Hag en heeft bovendien nog maar een jaar contract, waardoor hij weleens betaalbaar zou kunnen worden.

POLL: Zal Schreuder volgend seizoen nog trainer van Club zijn?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"
Bizarre conclusie Standard: "We hebben niets te leren"

Het is intussen al van 16 maart geleden dat Standard nog eens een wedstrijd gewonnen heeft. Toen ...

1
1
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten
Vanhaezebrouck reageert geniaal op Club Brugge-geruchten

Het heeft er alle schijn van dat Hein Vanhaezebrouck bezig is aan zijn laatste weken bij AA Gent. ...

139
139
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af
VAR neemt Chelsea bekroning van straffe comeback af

De afsluiter van de zaterdag in de Premier League heeft voor spektakel gezorgd. Aston Villa leek op ...

16
16
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen
Luka Elsner komt titelfeestje PSG vergallen

In de Ligue 1 was de verwachting dat Paris Saint-Germain zaterdagavond de champagne zou kunnen laten ...

17
17
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent
Weerbarstige Kemphanen verzorgen mee spektakel tegen AA Gent

Na een wedstrijd met heel wat defensief geklungel heeft AA Gent andermaal de maat genomen van een ...

40
40
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"
Clash Klopp en Salah: "Als ik iets zeg, staat het kot in brand"

Het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool lijkt er stilaan één in mineur te ...

21
21
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa
Zorgen voor Tedesco: Tielemans valt uit bij Aston Villa

Domenico Tedesco legt momenteel wellicht de laatste hand aan zijn selectie voor het komende EK met ...

83
83
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL
Essevee slikt mokerslag in jacht op ticket richting JPL

Het reguliere seizoen was al een pijnlijke zaak voor de supporters van Zulte Waregem, vanavond kreeg ...

159
159
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'
'AA Gent denkt naast Hasi aan nog een straffe JPL-coach'

AA Gent kan zaterdag tegen Westerlo opnieuw een grote stap zetten richting de eindwinst in de Europe ...

232
232
Leysen komt met verklaring voor vormdipje
Leysen komt met verklaring voor vormdipje

OH Leuven heeft zaterdagavond na een reeks van vier ongeslagen wedstrijden nog eens kennis gemaakt ...

21
21
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'
'Saelemaekers kent zijn club voor volgend seizoen'

Het worden nog spannende weken voor Alexis Saelemaekers. Onze landgenoot moet met Bologna nog een ...

97
97
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

194
194
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

69
69
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

59
59
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

166
166