Hopen op Hoedt: 3 honden vechten om 1 (linker)been

Foto: Hopen op Hoedt: 3 honden vechten om 1 (linker)been

Zien we Wesley Hoedt dit seizoen nog terug op de Belgische velden? Als het van Anderlecht afhangt, lijkt het antwoord 'ja' te zullen worden. Paars-Wit heeft naar verluidt immers interesse in de 26-jarige Nederlander, wiens naam eerder al in de wandelgangen bij Club Brugge te rapen viel. Met ook ex-club Antwerp in de mix, dingt op die manier zowat de helft van de Belgische top naar zijn diensten. Wie trekt straks aan het langste eind?

Al mag dat lijstje mogelijk nog wat uitgebreid worden. Per slot van rekening kunnen alle topclubs in de Jupiler Pro League een verdediger van zijn kaliber best gebruiken, op voorwaarde dat het kostenplaatje klopt natuurlijk. Antwerp achtte de aankoopoptie van acht miljoen alvast te duur, een prijs die intussen wellicht reeds wat gezakt is. Vermits huidige werkgever Southampton drie jaar geleden nog 16 miljoen voor hem neertelde, mogen we er echter van uitgaan dat de zesvoudig Oranje-international nog steeds ongeveer zijn geschatte marktwaarde van 6,5 miljoen moet opbrengen. Om dan nog te zwijgen van zijn salariseisen, waardoor een eventuele huur evenmin een goedkope operatie zou zijn. Sowieso lijken de Engelsen trouwens een definitief afscheid te verkiezen.

ANTWERP

Charleroi valt dan ook als eerste af. De hoge ambities van de knappe koploper ten spijt, lijkt zulk een investering namelijk nog geen spek voor de Zebra’s hun bek. Met uitzondering van Victor Osimhen en Dodi Lukebakio, huurlingen die dadelijk na hun overname met forse winst weer werden doorverkocht, doorbrak tenslotte nog geen enkele aanwinst er het plafond van anderhalf miljoen. In die zin zou ook Antwerp, waar momenteel Manuel Benson (drie miljoen) de kroon spant, de eigen grenzen verleggen door Hoedt terug aan boord te halen. De doelstellingen bij de Great Old reiken evenwel nog wat verder dan op Mambourg, zeker op de korte termijn. Wie weet tast Paul Gheysens dus eens diep in de buidel.Als iemand het waard is, lijkt het immers Hoedt wel. Niet alleen wordt de publiekslieveling door fans en kleedkamer op handen gedragen, zijn recente bezoekjes aan de Bosuil getuigen dat die liefde nog steeds wederzijds is. Bovendien komt hij in het systeem van Ivan Leko, waar de linkspoot twee van de drie posities achterin kan bezetten, ongetwijfeld prima van pas. De Kroaat zou hem alvast graag zien komen, want naast Richie De Laet en Abdoulaye Seck staat er nog een vacature open in zijn defensie. Indien de Antwerpenaren werkelijk nu al de volgende stap willen zetten, is Hoedt misschien dus toch de inspanning waard. Desnoods opnieuw op huur, tenminste als Southampton niet elders centen ruikt.

CLUB BRUGGE

In Brugge bijvoorbeeld, waar geld na een vooralsnog stille zomer wellicht geen probleem is. Mocht de landskampioen echt werk willen maken van zijn komst, kan een definitieve deal dan ook relatief snel in kannen en kruiken zijn. De eerdere geruchten over concrete interesse werden wel door Hoedt zelf ontkracht, al voegde hij er toen subtiel aan toe zeker niks uit te willen sluiten. Dat een overgang naar Club nogal gevoelig zou liggen bij de Antwerpse aanhang vormt dus geen struikelblok, integendeel: de verdediger vond het een compliment dat hij aan Blauw-Zwart werd gelinkt. Daar lijken heel wat fans trouwens eveneens wel gewonnen voor het idee, ondanks de felle rivaliteit met het stamnummer één.Aangezien het recept van Leko vandaag nog altijd wordt gevolgd in Jan Breydel, geldt hier min of meer hetzelfde als op de Bosuil. In principe kan Hoedt zo zelfs nog in de voetsporen treden van landgenoot Stefano Denswil, ware het niet dat Simon Deli die rol al vervulde. Centraal vinden we dan weer Brandon Mechele terug, dus eigenlijk zijn de postjes reeds bezet. Geen van beide staat tenslotte op vertrekken. Wel kan Philippe Clement nog een kwaliteitsvol alternatief gebruiken, al is het de vraag of die dan zo duur moet zijn. Bovendien neemt Hoedt vast geen vrede met een zitje op de bank, wat anderzijds een pluspunt vormt. De etalage van de Champions League kan tot slot helpen om een huur te bewerkstelligen.

ANDERLECHT

Dat vooruitzicht heeft Anderlecht, de laatste in de rij aan Belgische gegadigden, alvast niet te bieden. Toch kwamen Peter Verbeke en co naar verluidt niet helemaal van een kale reis terug toen ze zopas een lijn uitwierpen naar de havenstad in het zuiden van Engeland. Hoedt zou alleszins zijn neus niet ophalen voor een jaar in het Lotto Park, en ook Southampton bleek bereid om te onderhandelen. Alleen vielen de financiële voorwaarden nogal prijzig uit voor de Brusselaars, die sowieso niet over het benodigde kapitaal beschikken om hem definitief over te nemen. Afwachten of het kostplaatje ver genoeg daalt voor de recordkampioen om toe te happen, al achten we de kans vrij klein dat het zover zal komen.Zonde, want op papier zijn Anderlecht en Hoedt een match made in heaven. Na het uitvallen van Elias Cobbaut en zijn eigen pensioen heeft Vincent Kompany niet alleen dringend een verdediger nodig, een optie op links is zeker geen overbodige luxe. Daarnaast brengt de Nederlander, die dan een duo kan vormen met landgenoot Derrick Luckassen, een welgekomen portie ervaring met zich mee én voldoet hij met zijn voetballende capaciteiten aan het gewenste profiel. Zelfs zijn charisma en persoonlijkheid passen volledig bij de stijl van het huis. In een niet zo ver verleden liep Hoedt nu allicht dan ook al lang in een Paars-Wit plunje rond. Alleen ziet het er niet naar uit dat hij momenteel een haalbaar target is.

OUTSIDERS

Rest uiteraard nog de vraag of niemand anders in ons land toeslaat. Per slot van rekening blijft Hoedt naar verluidt vooral liefst in België voetballen. Standard lijkt echter zo goed als uitgesloten, hoewel er achterin gerust nog iets bij mag in Luik. Bovenop de taalbarrière en de aanwezigheid van Kostas Laifis, zitten de Rouches evenwel vooral evenmin op een zak met geld. Het lijkt dus aannemelijker dat Michel Preud'homme en co hun pijlen elders richten voor defensieve versterking. Ook Genk heeft reeds een prima linkspoot rondlopen in de verdediging, die ondanks alle interesse niet mag vertrekken. Wie weet overwegen de Limburgers echter alsnog te cashen op Jhon Lucumi, met Hoedt dan als zijn vervanger.Tot slot is er nog AA Gent, waar Michel Louwagie na een karrenvracht transfers hoopt dat zijn huiswerk eindelijk af is. Nog maar eens investeren, zeker in andermaal een verdediger, lijkt dan ook teveel van het goede. Toch kunnen de Buffalo's een linkerbeen in de achterhoede, waar nu alleen Bruno Godeau niet rechtsvoetig is en Michael Ngadeu links in het centrum speelt, best gebruiken. Hoedt zou zich alleszins snel thuis voelen in de Ghelamco Arena, waar hij met Laszlo Bölöni, Wim De Decker, Sinan Bolat en Dino Arslanagic zowel op als naast het veld dan een pak bekende gezichten tegenkomt. Tijd om de opbrengst van Jonathan David nog één keer aan te wenden en de Antwerpse delegatie te vervolledigen?

POLL: Waar denk jij dat Hoedt zal belanden?

'Anderlecht aast op extra ingaande transfer'

'Juventus koopt contract af voor nieuwe aankopen'

Versterking voor Paars-Wit: “Bijdragen aan het nieuwe Anderlecht”

Vandaag 25 September 2020

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

Mbokani baart zorgen: 'Antwerp is het spoor kwijt'

Eén schamel doelpuntje in zes competitiewedstrijden. Dieumerci Mbokani legt voorlopig povere ...

579
{insert image alt}

De competitiehoax: minder clubs, meer kwaliteit?

In de nasleep van de coronacrisis laaide een aloude discussie weer op binnen de Pro League: wat is ...

465
{insert image alt}

Trainers op de wip: meer ontslagen op komst

Frank Vercauteren, Jess Thorup, Laszlo Bölöni en Hannes Wolf. Het nieuwe seizoen is slechts zes ...

2220
{insert image alt}

TRANSFERUURTJE: 'Club bereikt akkoord, verrassende transfer bij Anderlecht'

De zomermercato is zijn laatste weken ingegaan, maar er mag in het slot van de transferperiode nog ...

10
{insert image alt}

Tips voor Thorup: hoe nieuwe T1 Genk in PO I kan krijgen

Witte rook donderdag in de Luminus Arena, waar Jess Thorup aangesteld werd als nieuwe T1. De ...

18
{insert image alt}

Belgische spits voor OHL: "De ideale club"

Oud-Heverlee Leuven maakte de komst van de Belgische aanvaller Josh Eppiah officieel bekend. De ...

37
{insert image alt}

'Weiler verlaat club na landstitel'

René Weiler pakte de Egyptische landstitel met Al Ahly, maar de Zwitser verlaat de club. Dat melden ...

120
{insert image alt}

'Anderlecht aast op extra ingaande transfer'

Enkele weken geleden stelden we al vast dat RSC Anderlecht geen overschot heeft op het middenveld. ...

283
{insert image alt}

'Juventus koopt contract af voor nieuwe aankopen'

Juventus hoopt ook deze transferzomer nog een aantal topspelers aan zijn selectie toe te voegen. ...

77
{insert image alt}

"Nog niet gezien dat Nurio zijn transfersom waard is"

AA Gent betaalde ongeveer 6 miljoen euro om Nurio Fortuna weg te halen bij Sporting Charleroi. Tot ...

110
{insert image alt}

Versterking voor Paars-Wit: “Bijdragen aan het nieuwe Anderlecht”

RSC Anderlecht heeft de komst van Jos Donvil bekendgemaakt. De man wil RSCA ook naast het veld nar ...

224
{insert image alt}

KRC Genk: "Sfeergroepen zullen niet aanwezig zijn tegen Oostende"

Een deel van de fans van KRC Genk lieten zich tegen KV Mechelen niet in positieve zin opmerken ...

163
{insert image alt}

Zulte Waregem reageert op onrust rond Dury

Zulte Waregem beleefde vorig weekend een pijnlijke afgang, want het kreeg aan de Gaverbeek een 0-6 ...

216
{insert image alt}

Samatta verruilt Aston Villa na half seizoen voor Turkije

Het einde van de transferperiode nadert met rasse schreden en een aantal ploegen zullen in de ...

69
{insert image alt}

'Duurste doelman ooit moet op huurbasis een club zoeken'

In augustus 2018 zag Chelsea Thibaut Courtois naar Real Madrid vertrekken en de Blues reageerden ...

244
{insert image alt}

'Anderlecht krijgt goed nieuws over Cobbaut'

Bij Anderlecht gaan ze zich de komende tien dagen mogelijk nog op één positie versterking. Naar ...

122
{insert image alt}

Positiewissel bij KV Mechelen: "Dit kan mij het verst brengen"

KV Mechelen begon uitstekend aan het seizoen met een vier op zes, maar de jongste weken is het ...

148
{insert image alt}

Burgemeester Brugge komt met opvallende oplossing voor stadionprobleem

Binnen twee jaar hoopt Club Brugge eindelijk in een nieuw stadion te voetballen, na jarenlange ...

1000

Gisteren 24 September 2020

{insert image alt}

Sprookje Charleroi duurt voort: "Zijn nog maar halfweg"

Het sprookje van Charleroi blijft maar duren dit seizoen. De Carolo's lieten in eigen land nog geen ...

176
{insert image alt}

Bayern moet tot uiterste gaan voor Europese Supercup

Bayern München heeft donderdagavond zoals verwacht de Europese Supercup gewonnen, al heeft het daar ...

332
{insert image alt}

'Ultieme poging om Sancho: bod van 90 miljoen'

Manchester United zou dan toch een ultieme poging wagen om Borussia Dortmund van haar sterspeler te ...

255
{insert image alt}

Corona even vergeten: Charleroi-fans uit hun dak

Charleroi is bezig aan een weergaloos seizoen tot dusver. De Carolo's wisten voorlopig al hun ...

226
{insert image alt}

Thorup gewaarschuwd: "Hebben geen schrik van Genk"

Jess Thorup werd donderdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van KRC Genk, aanstaande maandag maakt ...

320
{insert image alt}

Origi helpt Liverpool aan monsterzege, City moet zwoegen

Liverpool FC heeft zich donderdagavond op indrukwekkende wijze geplaatst voor de volgende ronde van ...

217
{insert image alt}

Ook Standard knokt zich naar laatste voorronde EL

Het is een succesvolle avond geworden voor het Belgische voetbal: zowel Charleroi als Standard ...

364
{insert image alt}

Müller zorgt voor heerlijk moment in Europese Supercup (🎥)

Alsof de kalender nog niet voldoende gevuld is, stond donderdagavond ook de Europese Supercup tussen ...

197
{insert image alt}

"Gent blijft een topploeg, we moeten respect hebben"

AA Gent kreeg woensdagavond het deksel op de neus in de laatste voorronde van de Champions ...

140
{insert image alt}

Rezaei held van Charleroi met héérlijke vrije trap (🎥)

Charleroi blijft dit seizoen ongenaakbaar, donderdagavond wonnen de Carolo's ook van Partizan ...

196
{insert image alt}

Charleroi stoot door in Europa League na verlengingen

Sporting Charleroi is voorlopig ongenaakbaar in eigen land en trekt die lijn nu ook door in Europa. ...

189
{insert image alt}

'Atletico weigert monsterbod van 85 miljoen'

Manchester City heeft deze transferperiode geprobeerd om José Maria Giménéz los te weken van ...

355
{insert image alt}

Hongerig Leeds pakt opnieuw uit met straffe aanwinst

Leeds United blijft zich flink profileren op de transfermarkt. De promovendus wil dit seizoen tonen ...

195
{insert image alt}

Leko moet puzzelen: Antwerp mist sterkhouder tegen KVK

Hoewel het seizoen nog geen twee maanden ver is, hebben ze bij Antwerp alweer de nodige problemen ...

197
{insert image alt}

Club moet bang afwachten bij loting Champions League

Volgende week donderdag is het zover, dan komt Club Brugge zijn tegenstanders te weten in de ...

859