Koude oorlog bij Club Brugge: "Je wordt zot van hem"

Koude oorlog bij Club Brugge:

Andreas Skov Olsen werd dit seizoen geprezen als een potentiële kampioenenmaker en Gouden Schoen-kandidaat, maar zijn prestaties waren te wisselvallig.

Bovendien is er een groeiende spanning tussen Skov Olsen en de medische staf van Club Brugge, wat vragen oproept over zijn toewijding aan de club in de aanloop naar het EK en zijn langverwachte transfer naar een grote competitie.

Skov Olsen: “Het is met veel plezier dat ik in Brugge blijf”

Andreas Skov Olsen hield Club Brugge in grote spanning tijdens de vorige zomermercato. Vincent Mannaert hield rekening met een mogelijk vertrek van het Deense aanvaller, terwijl Ronny Deila vastbesloten was om hem koste wat het kost te behouden.

Club Brugge vroeg minstens 15 miljoen euro voor Skov Olsen en was zich er volledig van bewust dat de Deen één belangrijke wens had: een stap hoger te zetten in hun carrière. Skov Olsen had zijn zinnen gezet op zijn droomcompetitie: de Premier League.

Gedurende de zomermaanden toonden verschillende Engelse clubs, waaronder Tottenham, Crystal Palace, Burnley en Bournemouth, interesse in Skov Olsen.

Club Brugge had hem kunnen verkopen voor een bedrag tussen 12 en 15 miljoen euro, maar dat vond de club - zelfs na zijn horrorseizoen - veel te weinig voor een speler met zijn grote kwaliteiten.

Door teleurstellende prestaties op het WK met Denemarken en blessurezorgen uit het vorige seizoen wilden de geïnteresseerde clubs bijgevolg niet hoger bieden voor hem. Pech voor Skov Olsen, maar Club Brugge was niet teleurgesteld dat een speler van zijn kaliber toch nog bij de club bleef.

Begin augustus gaf Skov Olsen intern aan om zijn transferambities uit te stellen en nog een jaar in Brugge te blijven. Hij had maandenlang gemikt op een mooie transfer, maar koos ervoor om deze voorlopig on hold te zetten.

“Het is met veel plezier dat ik straks in Brugge blijf”, zei hij.

Skov Olsen stel(de) orden op zaken: “Gouden Schoen-materiaal”

Andreas Skov Olsen wilde dit seizoen orde op zaken stellen door zijn vormcrisis en de reeks blessures die hem vorig seizoen weerhielden om zijn beste niveau te halen, aan te pakken.

Op bepaalde momenten kwam de Deense aanvaller dicht in de buurt van zijn absolute topvorm. Hij wordt gezien als een aanvaller die in staat is om elke wedstrijd op z’n eentje te beslissen en is intrinsiek misschien wel de beste speler van Club Brugge, en zelfs de Jupiler Pro League.

Het Laatste Nieuws noemde hem een potentiële kampioenenmaker. Niels Poissonnier, de chef voetbal bij de krant, beschrijft de elegante Skov Olsen als een prima donna op roze noppen.

“Hij is één met de bal. Hij accelereert met de vingers in z'n neus. En zijn linker is pure elegantie.”

“De Deen is wat ons betreft Gouden Schoen-materiaal, héérlijke voetballer”, stelde Het Nieuwsblad over de onnavolgbare Skov Olsen.

Okon: “Skov Olsen is een voetballer voor de absolute top in Europa”

Volgens Het Nieuwsblad had Vincent Mannaert Andreas Skov Olsen intern al vergeleken met Ivan Perisic en men is ervan overtuigd dat de Deense speler, net als de Kroaat destijds, het potentieel heeft om de Europese top te bereiken.

Een droomscenario wenkte voor beide partijen. Club Brugge lonkte naar de jackpot én het kon dit seizoen nog een jaar extra genieten van zijn kwaliteiten.“Een wauw-voetballer. Klasse. Snelheid. Zijn linker!”, zei Wesley Sonck in Het Laatste Nieuws.

“Gouden Schoen-materiaal. Een soort Robben”, voegde Marc Degryse toe. “Andreas zou nooit voor Club Brugge mogen spelen. En dat zeg ik niet uit een gebrek aan respect voor Club. Skov Olsen is een voetballer voor de absolute top in Europa”, zei Paul Okon in HLN.

“Als Igor Thiago dertig en meer miljoen waard is, hoeveel mag Andreas Skov Olsen dan kosten? vroeg de krant zich af.

Achtbaan Skov Olsen: "Als coach word je er zot van”

Dit kalenderjaar heeft Andreas Skov Olsen een achtbaan van prestaties laten zien, met hoogtepunten van zijn immense talent en momenten waarop hij compleet afwezig en onzichtbaar bleef.

Soms straalt hij met zijn verfijnde techniek, waarmee hij zelfs de lastigste ballen moeiteloos controleert. Maar dan zijn er ook momenten waarop hij volledig verdwijnt, als het ware wegsmelt op het veld.

“Is het flegmatiek of laconiek? Als het goed afloopt, is het flegma. Gaat het de verkeerde kant uit, dan noemen we het nonchalance. Soms laat hij zich uit zijn spel brengen door een matchfeit dat hem niet zint. Als de 24-jarige Deen zich daarover kan zetten, kan hij wèl de Gouden Schoen winnen en een toptransfer versieren”, schreef Het Nieuwsblad.

De Morgen deelde een vergelijkbare analyse en benadrukt een gebrek aan regelmaat en werkethiek die “de nukkige artiest” ervan weerhoudt om de rol van clubvedette op zich te nemen. “In de club van ' no sweat, no glory ' loopt de flankaanvaller er ook figuurlijk de kantjes af.”

“Ik vind hem ook fantastisch, maar ik denk dat je er als coach zot van wordt”, zei Steven Defour in Het Laatste Nieuws.

Koude oorlog tussen Skov Olsen en medische staff

Vorige week was Andreas Skov Olsen hoogst onzeker voor de historische kwartfinale van Club Brugge in de UEFA Conference League tegen PAOK Saloniki. Ondanks de onzekerheid over zijn heupblessure werd hij toch verwacht mee te reizen met het team naar Griekenland.

Tot verrassing van velen, verliet hij de selectie van Club Brugge om in Kopenhagen een tweede medisch advies te krijgen over zijn blessure.

Hoewel volgens Nicky Hayen dit vertrek in onderling overleg plaatsvond, rapporteerde Het Laatste Nieuws over een onenigheid tussen Skov Olsen en de medische staf, een “koude oorlog” die al ruim een jaar aan de gang is.

Terwijl de medische staf, ondersteund door beeldvorming, vond dat Skov Olsen langzaam maar zeker wedstrijdfit werd, voelde de aanvaller zelf zich nog niet klaar voor de strijd. Het moet het zijn dat er haast bij is, anders had er wel gewacht kunnen worden tot Club weer in België was, om vervolgens via ons land naar Denemarken te reizen.

 “Club Brugge maakt zich zorgen om Andreas Skov Olsen”, aldus Het Nieuwsblad.

“Skov Olsen heeft niets begrepen van teamspirit en ‘togetherness’”

Andreas Skov Olsen heeft zichzelf buitenspel gezet door zijn misnoegen te tonen over een terugval in zijn revalidatie, wat ook bleek uit zijn ontstemde reactie op Instagram, volgens Het Nieuwsblad.

Het Laatste Nieuws merkte op dat hoewel er geen gebrek is aan goals en assists, Skov Olsen niet begrepen heeft van teamspirit en 'togetherness'. Franky Van der Elst weet dan weer wat het probleem van Skov Olsen af en toe kan zijn: het mentale.

“Als daar iemand twee dagen met een lang gezicht loopt, is dat ambetant.”

CEO Bob Madou vermeldde dat Skov Olsen een second opinion wilde van een Deense arts, en hij hoopt dat dit hem geruststelt en hem in staat stelt terug te keren naar zijn beste vorm bij Club Brugge.

Het lijkt erop dat Club Brugge nog steeds vertrouwen heeft in Skov Olsen en hem niet wil opgeven, ondanks zijn nukkige gedrag. Het Laatste Nieuws stelt echter de vraag of Skov Olsen nog volledig toegewijd zal zijn aan Club Brugge in de komende maand, gezien het EK en zijn mogelijke transfer.

“Zijn soloslim van de voorbije dagen doet wat dat betreft niet het beste vermoeden”, aldus de krant.

POLL: Zal Club Brugge nog zwaar kunnen cashen op Skov Olsen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Anderlecht waagt opnieuw poging bij oude bekende'
'Anderlecht waagt opnieuw poging bij oude bekende'

Anderlecht hoopt de komende weken de titelrace tot een goed einde te brengen, maar in de tussentijd ...

31
31
'Antwerp kaapt transfer weg voor de neus van Club Brugge'
'Antwerp kaapt transfer weg voor de neus van Club Brugge'

Zondag kijken Antwerp en Club Brugge mekaar in de ogen. Een doorgaans beladen wedstrijd, zeker nu ...

219
219
<strong>Pijnlijke exit bij Anderlecht: zijn droom is verknald</strong>
Pijnlijke exit bij Anderlecht: zijn droom is verknald

Mohamed Bouchouari droomde van een doorbraak in het eerste elftal van Anderlecht. Tijdens de ...

197
197
Van Bommel reageert op geruchten over exit bij Antwerp
Van Bommel reageert op geruchten over exit bij Antwerp

Een bommetje vrijdag op de Bosuil, waar Mark van Bommel intern zou hebben aangegeven dat hij ...

100
100
Anderlecht haalt slag thuis: contract tot medio 2026
Anderlecht haalt slag thuis: contract tot medio 2026

Ook onder het Deense bewind blijft Anderlecht volop inzetten op de eigen jeugd. Zo geraakte eerder ...

100
100
'Club Brugge heeft beet: toptarget bevestigt zélf transfer'
'Club Brugge heeft beet: toptarget bevestigt zélf transfer'

Club Brugge heeft niet veel tijd om stil te staan bij de nederlaag in Firenze, want zondag moet ...

334
334
Riemer verschaft update over Dreyer, Schmeichel & Verschaeren
Riemer verschaft update over Dreyer, Schmeichel & Verschaeren

Anderlecht hoopt haar titelambities zondag kracht bij te zetten met een zege op het veld van Union. ...

150
150
Michel Preud'homme in tranen na opperste gezinsgeluk
Michel Preud'homme in tranen na opperste gezinsgeluk

E&eacute;n van de grootste doelmannen die ons land ooit gehad heeft, duikt de laatste jaren steeds ...

295
295
De Telegraaf: 'Van Bommel kondigt afscheid van Antwerp aan'
De Telegraaf: 'Van Bommel kondigt afscheid van Antwerp aan'

De voorbije weken werd er al druk gespeculeerd over de toekomst van Antwerp-coach Mark van Bommel, ...

214
214
Hein trekt aan Gentse alarmbel: "Belooft weinig goeds"
Hein trekt aan Gentse alarmbel: "Belooft weinig goeds"

AA Gent heeft alles in handen in de Conference League Play-offs. De Buffalo's moeten komend weekend ...

204
204
'Club Brugge ziet finalekansen plots drastisch stijgen'
'Club Brugge ziet finalekansen plots drastisch stijgen'

Club Brugge moet volgende week vol aan de bak als het de finale van de Conference League wil ...

695
695
Club Brugge heeft slecht nieuws voor Antwerp
Club Brugge heeft slecht nieuws voor Antwerp

Club Brugge speelde donderdag nog maar in Fiorentina, maar zit nu al met zijn hoofd bij zondag. ...

846
846
Albert lyrisch voor speler Club Brugge: "Hij was overal aanwezig"
Albert lyrisch voor speler Club Brugge: "Hij was overal aanwezig"

Club Brugge keerde donderdagavond terug uit Firenze met een 3-2-nederlaag. Blauw-Zwart bleef achter ...

245
245
Alexandersson looft Kortrijk-pion: "Een goede speler"
Alexandersson looft Kortrijk-pion: "Een goede speler"

KV Kortrijk gaf zichzelf tegen RWDM een levenslijn, maar moet komend weekend opnieuw vol aan de bak. ...

95
95
Blessin komt met stevige waarschuwing voor Anderlecht
Blessin komt met stevige waarschuwing voor Anderlecht

Union SG ontvangt komende zondag RSC Anderlecht in de Champions' Play-offs. De Unionisten lijken net ...

362
362