Genk weet hoe laat het is: "Antwerp nog meer dan Standard"

Genk weet hoe laat het is:
12 Augustus 2017 12:55
© PhotoNews

KRC Genk kende een toch wel tegenvallende seizoensstart en bleef na twee speeldagen met amper één puntje achter. Zondag moet de ommekeer volgen voor de Limburgers. Maar dat wordt allesbehalve evident in de 'Hel van Deurne-Noord'.

Coach Albert Stuivenberg weet alvast waar zijn aan mag verwachten tegen Royal Antwerp FC. "Antwerp zal nog opportunistischer proberen te spelen als Standard. Vergis je niet: in hun opportunisme zijn ze wel zeer goed op mekaar afgestemd. De lange ballen vallen op de juiste plaats en er is steeds een derde man in de buurt om een vervolg te breien aan de actie. Bovendien slagen ze erin om op die manier veel stilstaande fases af te dwingen, waarop ze erg gevaarlijk zijn", zegt de Nederlander in Het Belang van Limburg.

Maar Stuivenberg weet ook hoe hij het rood-witte gevaar moet neutraliseren: door te blijven voetballen. "Het is uitgebreid aan bod gekomen bij de analyse van de wedstrijd op Standard. Na rust hanteerden we veel te snel de lange bal. Verdedigers moeten ballen durven inspelen op middenvelders en aanvallers, die zich moeten blijven aanspeelbaar maken. Precies daar ligt onze kracht."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's