Manager Rode Duivel en Martinez mengt zich in premievete: "Kortzichtig"

Manager Rode Duivel en Martinez mengt zich in premievete:
17 Februari 2017 18:01
© PhotoNews

Het is koude oorlog bij de Rode Duivels. Bart Verhaeghe wil de premies van de spelers met maar liefst 40 procent verminderen, terwijl de spelers dat uiteraard niet zien zitten. De ondervoorzitter speelt het spel hard en dreigt zelfs met niet-selecties voor het WK. Jesse De Preter, manager van Jason Denayer en vertegenwoordiger van Roberto Martinez, mengt zich in het debat.

De Preter geeft in een open brief zijn visie op de kwestie. "Bespaar ons het argument dat die voetballers al veel te veel geld verdienen. Dat is intellectueel oneerlijk. Maar dat wil nog niet zeggen dat je als professionele voetballer altijd voor het snelle gewin moet gaan. En dat doen de meeste spelers en hun makelaars in deze wel. Hun argument 'contract is contract' getuigt vooral van kortzichtigheid", citeert Het Laatste Nieuws.

"Het is volgens ons vanuit moreel en communicatief oogpunt gewoon zelfmoord om vast te houden aan een model dat niet marktconform zou zijn. Contract of geen contract. De spelers zouden deze discussie best aangrijpen om andere zaken eindelijk eens op punt te laten stellen: de onduidelijke situatie rond de portretrechten bijvoorbeeld, waar nog heel wat werk aan de winkel is. Samen het merk Rode Duivels weer sterk maken en samen voldoende geld genereren voor de ondersteuning van het Belgische voetbal. Daar moet het iedereen om te doen zijn."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's

Meer over