AA Gent heeft wilde plannen met 5 toptransfers

AA Gent heeft wilde plannen met 5 toptransfers

AA Gent beschikt momenteel over een heel beperkte kern, vooral nu Tarik Tissoudali, Tsuyoshi Watanabe, Hong Hyun-seok en Nurio Fortuna deelnemen aan de Africa Cup en de Asian Cup.

De financiële middelen om versterkingen aan te trekken in januari zijn bovendien erg beperkt, maar desondanks speurt de club de markt af op zoek naar kwalitatieve versterkingen.

Een opvallende aanwinst is Daniel Schmidt van Sint-Truiden, die transfervrij werd aangetrokken, wat zowel sportief als financieel als een meesterdeal wordt beschouwd. Naast Schmidt heeft de club haar oog laten vallen op meerdere spelers.

Darius Olaru van FCSB, Renan Oliveira van FK Sarajevo, Stanis Idumbo Muzambo van Ajax en Samet Akaydin van Fenerbahçe worden genoemd. Hoewel dit allemaal erg veelbelovende opties zijn, lijkt het erop dat deze doelwitten momenteel buiten bereik zijn voor Gent vanwege financiële beperkingen bij de club.

Darius Olaru: onhaalbaar voor 7 miljoen euro

Darius Olaru, een 25-jarige box-to-box-middenvelder van FCSB, maakt momenteel grote indruk met zijn groot volume, infiltratievermogen en schijnbaar eindeloze energie. De Roemeense trainer Ioan Sabau prijst Olaru als een tweebenige speler die kan verdedigen als aanvallen, en bovendien beschikt hij over een groot scorend vermogen.

In het huidige seizoen heeft Olaru al 10 doelpunten op zijn naam staan in de Superliga, waarmee hij momenteel de topscorer is van de Roemeense competitie - een buitengewone prestatie voor een centrale middenvelder.

Niet verrassend is dat de 25-jarige speler een ware sensatie is in het Roemeense voetbal, en FCSB hoopt hier financieel van te profiteren. Voorzitter Gigi Becali heeft expliciet verklaard dat Olaru niet voor minder dan 7 miljoen euro mag vertrekken.

Zijn marktwaarde is dit seizoen gestegen naar 6,5 miljoen euro, waardoor hij momenteel de meest waardevolle speler in de Roemeense competitie is.

Bănel Nicoliţă, voormalig international en huidige trainer, gelooft sterk dat Olaru zich staande kan houden in de beste Europese competities en benadrukt dat elke club die hem aantrekt, er geen spijt van zal krijgen.

Naast het (te) hoge prijskaartje voor Olaru moet AA Gent ook afrekenen met de interesse van onder meer Anderlecht, Monza en Torino.

Daniel Schmidt: de meesterdeal van AA Gent

AA Gent heeft een geduchte concurrent voor Davy Roef binnengehaald met de 31-jarige Daniel Schmidt. De Japanner heeft een contract getekend bij de Buffalo's tot 2027, waar hij de kans krijgt om zijn status als een van de beste doelmannen in de Pro League te herbevestigen.

Vorig seizoen behoorde Schmidt tot de topdoelmannen in de Pro League, zoals blijkt uit zijn indrukwekkende statistieken. Met een save-percentage van 70% stond hij op de vijfde plaats in de competitie.

Na Butez en Paul Nardi van AA Gent was hij gemiddeld gezien de minst gepasseerde doelman in de Belgische competitie. Bovendien onderscheidde hij zich als een van de beste voetballende doelmannen.

De transfer van Schmidt is niet alleen een sportieve versterking voor Gent, maar ook financieel een indrukwekkende zet. Sint-Truiden had dringend behoefte om Schmidt van de hand te doen in januari, gezien zijn zwaar salaris dat al in de vorige zomer van de begrotingen had moeten worden geschrapt.

Hierdoor was Schmidt dit seizoen gedegradeerd tot de vierde doelman in Limburg en belandde hij zelfs in de B-kern. AA Gent slaagde er nu in om Schmidt transfervrij aan te trekken, aangezien Sint-Truiden instemde met een onderlinge overeenkomst om zijn contract te ontbinden.

Renan Oliveira: scorende spits moet het Bosnische clubrecord verbreken

AA Gent toont interesse in Renan Oliveira, een 26-jarige, vlotscorende spits van FK Sarajevo, die mogelijk de rol van vervanger op zich kan nemen voor Tarik Tissoudali, die met Marokko naar de Africa Cup vertrekt.

Volgens het Bosnische medium Faktor heeft AA Gent naar verluidt al een officieel bod uitgebracht op de Braziliaanse spits, waarvan de marktwaarde volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt.com wordt geschat op één miljoen euro.

Oliveira is een van de leidende figuren bij Sarajevo, en dit seizoen heeft hij zijn scoringsdrift laten zien met 7 doelpunten in 15 wedstrijden in de Premijer Liga. Het Bosnische medium SPORT benadrukte eerder al dat Renan Oliveira tot de topaanvallers van de Bosnische competitie behoort.

Ondanks het feit dat hij naar verluidt een hoog salaris ontvangt in een al goedbetaalde kleedkamer, wordt zijn prijs-kwaliteitverhouding beschouwd als elke cent van de investering waard.

Vorig jaar betaalde Sarajevo bovendien een transfersom van 170 duizend euro voor Oliveira, waarmee hij de op één na duurste aankoop ooit is voor de Bosnische topclub. Door zijn sterke prestaties neemt de buitenlandse interesse toe in Oliveira en het lijkt erop dat er in januari meerdere aanbiedingen zullen binnenstromen voor hem.

SPORT meldt dat als een transfer plaatsvindt, daar naar alle waarschijnlijkheid zeker en vast miljoenen mee gemoeid zouden zijn, en mogelijk zelfs het record van de Premijer Liga verbroken zou worden.

Momenteel staat dat record op naam van Gojko Cimirot (ex-Standard), die in 2015 van Sarajevo naar PAOK Saloniki vertrok voor een bedrag van 1,68 miljoen euro.

Stanis Idumbo Muzambo: stunt is ver weg

Stanis Idumbo Muzambo (18) heeft onlangs een nieuw contractvoorstel van zijn huidige werkgever Ajax afgewezen, en AA Gent, de club waar hij in 2021 vertrok om bij de Amsterdamse jeugdopleiding te spelen, onderneemt serieuze inspanningen om “Ajax’ meest waardevolle jeugdspeler van het afgelopen seizoen” terug naar België te halen.

In april 2021 zette de toen 15-jarige Muzambo zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax, waarmee hij de deur achter zich dichttrok bij AA Gent. Hij werd beschouwd als een van de grootste talenten van de club, en de Buffalo's deden toen verwoede pogingen om hem langer aan zich te binden.

Ze waren zelfs bereid om aanzienlijke financiële inspanningen te leveren om hem te overtuigen een eerste profcontract te ondertekenen. Helaas kwam Gent te laat en was Idumbo echter al verkocht aan Ajax.

“We hadden vorig jaar al begrepen dat Ajax fel geïnteresseerd was in Stanis”, zei Michel Louwagie toen. “Hij had zeker ons eerste elftal kunnen halen, maar dit is het lot van heel wat Belgische topclubs.”

Idumbo lijkt echter geen spek voor de bek van AA Gent te zijn, want ook Anderlecht, Tottenham Hotspur, FC Sevilla en AS Monaco willen een poging wagen om hem binnen te halen. De speler zelf schijnt een voorkeur te hebben om in Engeland aan de slag te gaan. 

Samet Akaydin: dure maar tegenvallende verdediger

Volgens de Turkse journalist Yağız Sabuncuoğlu overweegt AA Gent de transfer van Samet Akaydin. De 29-jarige centrale verdediger werd in januari vorig jaar voor een bedrag van 3,7 miljoen euro door Fenerbahçe overgenomen van Adana Demirspor, onder impuls van toenmalige coach Jorge Jesus.

Akaydin was de enige speler in de Süper Lig die Jesus graag naar de club wilde halen, maar hij blijkt niet aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen bij Fenerbahçe. De viervoudige Turkse international maakte veel fouten, en daarom zette coach Ismail Kartal, de opvolger van Jesus als coach van Fenerbahçe, hem uit de ploeg vorig seizoen.

Daarom mocht Akaydin afgelopen zomer de club al verlaten, maar hij slaagde er niet in elders onderdak te vinden. Dit seizoen pendelt hij tussen de bank en de basis, en valt hij vooral op door zijn overmatig aantal gele kaarten (4 stuks in 6 basisplaatsen).

In januari staat zijn vertrek bij Fenerbahçe vast, aangezien de club graag wat geld wil terugkrijgen voor deze dure transferflop.

De verdediger, die hoopt meer speeltijd te krijgen met het oog op het Europees Kampioenschap volgende zomer, heeft gesprekken gevoerd met verschillende Russische clubs, en bovendien tonen ook Genoa en Fiorentina vermeende interesse in hem.

Akaydin beschouwt Sergio Ramos als zijn idool, maar hun speelstijl is niet dezelfde. De Turk tackelt minder vaak, blijft liever op zijn benen staan, en wil altijd in balans staan. Anderzijds heeft de logge Akaydin (hij meet 1 meter 90) wel de grootste moeite tegen snelle en kwieke aanvallers.

POLL: Wie moet AA Gent zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Late goal Fofana doet de champagne bij PSG alsnog knallen
Late goal Fofana doet de champagne bij PSG alsnog knallen

Zaterdagavond liet Paris Saint-Germain zijn titelfeestje nog verstoren door niet verder te raken dan ...

7
7
KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM
KV Kortrijk grijpt laatste strohalm met zege op RWDM

Dit weekend had de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League helemaal beslist kunnen worden, maar ...

47
47
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"
Club Brugge waarschuwt concurrentie: "Kunnen iedereen pakken"

Club Brugge blijft doorstomen in de Champions' Play-offs. Na een 4-0 thuis boekte Blauw-Zwart nu een ...

84
84
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd
Dirigent Puertas brengt Union opnieuw helemaal in titelstrijd

De titelstrijd lijkt alsmaar spannender te worden. Union SG liet zondag de kans niet liggen om ...

115
115
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"
Vrancken zag kantelpunt tegen Club Brugge: "Dat was een tik"

KRC Genk heeft geen revanche kunnen nemen voor de 4-0-nederlaag op het veld van Club Brugge. De ...

310
310
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."
Anderlecht panikeert niet: "Alle respect voor Club, maar ..."

RSC Anderlecht blijft ook na zes speeldagen aan de leiding staan in het klassement van de Champions' ...

539
539
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege
Assist-fenomeen De Bruyne leidt City persoonlijk naar zege

Manchester City heeft zondagavond geen steken laten vallen binnen de Engelse titelstrijd. De ...

193
193
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht
Duidelijkheid over penaltyfases in Cercle-Anderlecht

RSC Anderlecht heeft voor de derde keer op rij punten verspeeld tijdens een uitwedstrijd in de ...

514
514
Club Brugge kampioen? Vetlesen klaar en duidelijk
Club Brugge kampioen? Vetlesen klaar en duidelijk

Na een teleurstellend reguliere competitie en het daaropvolgend ontslag van coach Ronny Deila, leek ...

556
556
Anderlecht stelt teleur: ervaren kracht krijgt 4 op 10
Anderlecht stelt teleur: ervaren kracht krijgt 4 op 10

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag dure punten verspeeld in de titelstrijd. Paars-Wit slaagde er ...

345
345
Mechele na 'beangstigende' fase met Tolu: "Van mijn melk"
Mechele na 'beangstigende' fase met Tolu: "Van mijn melk"

Club Brugge heeft zondagmiddag voor de twee keer op enkele dagen tijd kunnen winnen van KRC Genk: ...

490
490
Club Brugge grijnst: matig Anderlecht niet voorbij Cercle
Club Brugge grijnst: matig Anderlecht niet voorbij Cercle

RSC Anderlecht is er wederom niet in geslaagd om een wedstrijd op verplaatsing te winnen in de ...

615
615
Union zonder Castro-Montes, drie wissels bij Antwerp
Union zonder Castro-Montes, drie wissels bij Antwerp

Union SG heeft afgelopen donderdag eindelijk kunnen winnen in de Champions' Play-Offs en haalde het ...

79
79
Arsenal zet City onder zware druk na spectaculaire derby
Arsenal zet City onder zware druk na spectaculaire derby

Terwijl Liverpool FC definitief lijkt af te haken, laat Arsenal FC voorlopig geen steken vallen in ...

73
73
Anderlecht overtuigt niet op Cercle: "Doet pijn aan de ogen"
Anderlecht overtuigt niet op Cercle: "Doet pijn aan de ogen"

Door de zege van Club Brugge in Genk, moest RSC Anderlecht zondagnamiddag zelfs iets rapen tegen ...

332
332