AA Gent zoekt doelman: Ontdek de 7 topkandidaten

AA Gent zoekt doelman: Ontdek de 7 topkandidaten

Alsof het nog niet druk genoeg belooft te worden moet AA Gent in januari tevens op zoek naar een nieuwe doelman. Al hoeft het dankzij een uitzondering in het reglement niet eens zo lang te wachten vooraleer in actie te schieten. Hein Vanhaezebrouck is naar eigen zeggen alleszins op de hoogte van de verschillende opties. Maar welke pistes liggen er dan allemaal op tafel in de KAA Gent Arena?

Vanhaezebrouck roteert dan wel vaker dan andere trainers met zijn keepers, net zoals vorig seizoen was de pikorde tussen de palen al vrij snel duidelijk: Paul Nardi op één, Davy Roef op twee. Helaas voor de onfortuinlijke Fransman gooide achtereenvolgens een hersenschudding en open beenbreuk roet in het eten, waarop Roef prompt gepromoveerd werd tot de onbetwiste nummer één. Voorlopig althans.

Roef (geen) nummer één

Klagen over zijn status als back-up, een rol die hij eerder ook voor Sinan Bolat vertolkte, doet hij zelden. Toch hoopt Roef eindelijk eens een vaste basisplaats te claimen. Intussen is de 29-jarige doelman reeds bezig aan zijn vierde campagne in Gent, waarin hij 24 keer de nul wist te houden in 71 matchen. Cijfers die zijn concurrent en leeftijdsgenoot met 18 clean sheets in 50 duels na anderhalf jaar nu al benadert.

Vorige week slaagde Roef, die naar goede gewoonte wel zijn verantwoordelijkheid opnam, er met zijn niet bepaald overtuigende prestaties alvast niet in om de eeuwige twijfel omtrent zijn persoon uit te wissen. Zijn reputatie als notoir penaltypakker gaat helaas gepaard met die van iemand die geregeld in de fout gaat. Het boezemt de Gentse burger vrij weinig vertrouwen in voor de periode zonder Nardi.

Vervanger voor Nardi

Vanhaezebrouck nam zijn sober sluitstuk achteraf in bescherming, maar de nood aan vers bloed onder de lat werd zo wel extra in de verf gezet. De interne alternatieven zijn tenslotte beperkt: hoewel hun coach in het jonge duo lijkt te geloven zijn Louis Fortin en Célestin De Schrevel nog niet klaar om zich te meten met Roef. Hulp van buitenaf om hem het vuur aan de schenen te leggen dringt zich dus op.

Te meer omdat het contract van Nardi, die wellicht ook tot dan in de lappenmand ligt, volgende zomer afloopt. Bij voorkeur vindt Michel Louwagie daarom in één klap een keeper die tevens op lange termijn van pas komt. Liefst iemand met de nodige dosis ervaring, die uiteraard direct inzetbaar moet zijn. Wie weet zelfs letterlijk, want de Buffalo's mogen nog voor het openen van de wintermercato al toeslaan.

Lijstje van Vanhaezebrouck

Een maatregel die men in Gent maar al te goed kent, want in 2016 kwam Club Brugge op die manier Bojan Jorgacevic wegplukken. Beschikbaarheid blijkt geen vereiste, al is het nog maar de vraag welk budget er wordt voorzien. In januari ligt er straks namelijk nog meer werk op de plank – Afrikaanse of Aziatische internationals zoals Daniel Schmidt worden best gemeden. Hoe goedkoper hoe beter alvast.

Veel tijd om potentiële kanshebbers in kaart te brengen is er niet. Een proces dat overigens bemoeilijkt wordt door de recente exit van hoofdscout Samuel Cardenas, wiens opvolger (nog) niet over hetzelfde contactenboekje beschikt. Wij besloten Marco Verheuge en co daarom een handje te helpen en stelden zélf een lijstje samen met eventuele targets die in aanmerking komen voor de vacature.

Gaëtan COUCKE (25, KV Mechelen) – MW: € 1,5 miljoen

Kort bij huis de beste optie: per 90 minuten verijdelden slechts twee collega's meer goals dan Coucke. Iets wat Gent eerder dit seizoen aan den lijve ondervond. Een doelman met groeimarge én toch al 114 wedstrijden op het hoogste niveau op zijn CV. Een halfjaar voor het einde van zijn contract is het voor Malinwa, dat de centen goed kan gebruiken, bovendien mogelijk de laatste kans om nog wat te rapen.

Thomas DIDILLON (28, Cercle Brugge) – MW: € 700.000

Van de aardbodem verdwenen sinds hij terug neerstreek bij Cercle, waar ook zijn verbintenis volgende zomer afloopt. De bedoeling was dan ook om Didillon te dumpen, wat ondanks interesse van Lille niet lukte. Nochtans verdiende de Fransman ruimschoots zijn strepen in onze competitie. Zo werkte hij bij Anderlecht samen met Vanhaezebrouck en sprong hij bij Genk eens halfweg in. De ideale kandidaat?

Lovre KALINIC (33, Hajduk Split) – MW: € 1 miljoen

Of zoeken de Buffalo's hun heil bij een oude bekende? Ex-recordaankoop Kalinic bijvoorbeeld, in 2017 de duurste doelman ooit in België. Twee bekroningen als Keeper v/h Jaar later trok hij voor zes miljoen naar Aston Villa, waar de Kroaat deels door blessureleed geen potten brak. Na drie jaar terug in zijn thuisland verkommert hij nu ook bij Hajduk Split op de bank. Louter een oplossing op de korte termijn.

Ethan HORVATH (28, Nottingham Forest) – MW: € 1,5 miljoen

Hoewel hij het er nooit tot onbetwiste titularis schopte stond Horvath in 4,5 seizoenen bij Club Brugge toch 64 keer tussen de palen. Vorig seizoen dwong hij als huurling met Luton Town de promotie naar de Premier League af, maar in zijn laatste contractjaar bij Nottingham is de Amerikaan op een zijspoor beland. Horvath is gegeerd in de MLS, al blijft hij zelf liever in Europa. Wie weet biedt Gent een uitweg.

Lennart MOSER (24, transfervrij) – MW: € 400.000

Tenzij David De Gea het voorbeeld van Kasper Schmeichel wil volgen laat het gratis assortiment wat te wensen over. Al doet Moser ongetwijfeld een belletje rinkelen. In 2020 hielp hij Cercle om het behoud veilig te stellen, vorig seizoen kwam de Duitser nog 31 keer in actie bij Eupen. Daar werd zijn contract om vage redenen ontbonden. Helsinki is de enige gegadigde. Dan lijkt Gent een fraaiere bestemming.

Rémy DESCAMPS (27, Nantes) – MW: € 1,5 miljoen

Zelf maalt hij er niet om, maar de Buffalo's zijn meer dan ooit aangewezen op Vanhaezebrouck. En bij uitbreiding dus Mogi Bayat, kind aan huis bij Nantes. Daar kwam Descamps in het afgelopen 2,5 jaar niet verder dan de 16 optredens die de Fransman destijds ook bij Charleroi verzamelde. Nog uit het netwerk van Bayat valt Maduke Okoye, op de bank bij Udinese, misschien op huurbasis te verkrijgen.

Isak PETTERSSON (26, Stabæk) – MW: € 700.000

Samen met het kalenderjaar loopt tot slot ook de competitie in een aantal landen op zijn einde. Dat is onder meer het geval in Noorwegen, waar Petterson de degradatie niet kon vermijden met Stabæk. Een terugkeer naar Zweden wenkt voor de voormalige doublure van Maxime Dupé bij Toulouse, die weldra gratis op te pikken valt. Of tracht Gent nog eens een slag te slaan bij Gift Orban zijn ex-ploeg?

POLL: Wie is volgens u de beste optie?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Club Brugge slaat toe: nieuwe middenvelder in aantocht'
'Club Brugge slaat toe: nieuwe middenvelder in aantocht'

Club Brugge doet momenteel volop voor de prijzen in de Conference League én Jupiler Pro ...

174
174
Noa Lang gaat  los op titelfeest: aanvoerder moet ingrijpen
Noa Lang gaat los op titelfeest: aanvoerder moet ingrijpen

In Nederland heeft PSV zich na een grandioos seizoen tot landskampioen gekroond. Maandag werd het ...

301
301
Standard grijpt in: sterkhouder per direct weggestuurd
Standard grijpt in: sterkhouder per direct weggestuurd

Voor Standard staat er al een tijdje niets meer op het spel in de Europe Play-Offs. De clubleiding ...

144
144
'Geen Van Bommel of Tedesco: Milan mikt op oude bekende'
'Geen Van Bommel of Tedesco: Milan mikt op oude bekende'

Verschillende Europese clubs zijn momenteel op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. ...

73
73
Club aan penalty ontsnapt? Referee Department duidelijk
Club aan penalty ontsnapt? Referee Department duidelijk

Club Brugge wist zondag de leidersplaats in de Champions' Play-Offs te veroveren door met 1-2 te ...

714
714
'Stunt in de maak: Gent wil trainer van directe concurrent'
'Stunt in de maak: Gent wil trainer van directe concurrent'

AA Gent verzekerde zich afgelopen weekend van de eindzege in de Europe Play-Offs en kan zich dus ...

886
886
<strong>Antwerp in rep en roer: ’stunttransfer’ gaat compleet fout</strong>
Antwerp in rep en roer: ’stunttransfer’ gaat compleet fout

De aanvankelijke opwinding rond de stunttransfer van Soumaila Coulibaly naar Antwerp FC nadert een ...

461
461
Rampscenario voor Vertonghen: einde seizoen & EK in gevaar?
Rampscenario voor Vertonghen: einde seizoen & EK in gevaar?

De ziekenboeg van Anderlecht begon met uitzondering van Thorgan Hazard net leeg te stromen, tot het ...

464
464
Mokerslag voor Meijer: Club Brugge incasseert extra opdoffer
Mokerslag voor Meijer: Club Brugge incasseert extra opdoffer

Dankzij een zege tegen Antwerp veroverde Club Brugge zondag de leidersplaats in de Champions' ...

357
357
Antwerp slaat fraaie dubbelslag: duo blijft op de Bosuil
Antwerp slaat fraaie dubbelslag: duo blijft op de Bosuil

Met een schamele drie op 21 is Antwerp het kneusje van de Champions' Play-Offs. Alle ogen op de ...

176
176
'KRC Genk drukt door voor kwelduivel Cercle Brugge'
'KRC Genk drukt door voor kwelduivel Cercle Brugge'

KRC Genk ging zaterdag met de billen bloot tegen Cercle Brugge. Met een doelpunt en een assist ...

368
368
Anderlecht reageert op brakende Vertonghen & Ashimeru
Anderlecht reageert op brakende Vertonghen & Ashimeru

Anderlecht kruist de vingers dat een scan geen ernstige schade aan het licht brengt voor Jan ...

331
331
Kindermans lokt eerste talenten van Anderlecht naar Antwerp
Kindermans lokt eerste talenten van Anderlecht naar Antwerp

Momenteel zijn er heel wat vraagtekens op de Bosuil, maar vast staat alleszins dat Antwerp voortaan ...

459
459
Cercle slaat weer toe: sterkhouder tekent bij
Cercle slaat weer toe: sterkhouder tekent bij

Cercle Brugge mag nog steeds dromen van een Europees ticket, want het veegde zaterdag de vloer aan ...

67
67
<strong>'Anderlecht slaat toe met balvirtuoos van groot kaliber'</strong>
'Anderlecht slaat toe met balvirtuoos van groot kaliber'

Anderlecht toont opnieuw interesse in Himad Abdelli (24), een veelzijdige en technisch sterke ...

710
710