Club Brugge zoekt topverdediger: '9 targets op de lijst'

Club Brugge zoekt topverdediger: '9 targets op de lijst'

Afgelopen zomer maakte Abakar Sylla een transfer naar RC Strasbourg voor 20 miljoen euro, waarna Club Brugge geen directe vervanger aantrok voor de Ivoriaanse verdediger.

Dat blijkt nu een dure inschattingsfout te zijn van Vincent Mannaert en dus lijkt er niets anders op te zitten dan in januari alsnog te investeren in een defensieve topaanwinst. “Mocht het nodig blijken, dan kunnen we in januari nog aanpassingen doorvoeren”, zei Ronny Deila vorig weekend na de wedstrijd tegen Standard.

In de voorbije zomermercato werden verschillende defensieve targets grondig geanalyseerd door Club Brugge, en misschien hernemen de West-Vlamingen één of meerdere van deze dossiers in januari.

Pascal Struijk (Leeds United)

De piste van Pascal Struijk was afgelopen zomer razend actueel in het Jan Breydelstadion. Eind juli berichtte De Morgen dat Club Brugge hem had gepolst voor een transfer, terwijl Gazet van Antwerpen meldde dat Blauw-Zwart toen zelfs een poging had ondernomen om de Nederlandse verdediger aan te trekken.

In de slotfase van de zomermercato dacht Club Brugge een grotere kans te hebben om tot een akkoord te komen met Leeds United, aangezien de club vorig seizoen degradeerde uit de Premier League.

Struijk zou alvast een absolute meerwaardespeler geweest zijn voor Club Brugge. Hij voldoet aan alle criteria die de club zoekt in hun zoektocht naar een nieuwe defensieve leider.

Struijk wordt beschouwd als Leeds' eigen versie van Virgil van Dijk, en in de BBC Radio podcast 'Leeds Don't Go To Bed Just Yet' wordt de Nederlander geprezen als de Rolls Royce onder alle verdedigers van de Championship.

Hoewel de interesse van Club Brugge al veel langer teruggaat, bleek deze optie voor de West-Vlamingen eerder financieel onhaalbaar. Zo wordt de marktwaarde van Struijk geschat op maar liefst 18 miljoen euro.

Chris Richards (Crystal Palace)

Het Nieuwsblad meldde dat Club Brugge in de laatste dagen van de zomermercato nog een mogelijke last-minute aanwinst op het oog had.

Chris Richards (23) van Crystal Palace werd genoemd als een potentiële versterking voor Blauw-Zwart, en volgens de krant stond de Amerikaanse verdediger hoog op het verlanglijstje van Club Brugge. Het betrof een huurovereenkomst voor één seizoen, waarbij het onduidelijk was of er een optie tot aankoop inbegrepen was.

Crystal Palace haalde Richards vorig seizoen voor 12 miljoen euro binnen van Bayern München. De 23-jarige Amerikaan begon goed in Selhurst Park, maar raakte uit beeld door een langdurige blessure.

Ook dit seizoen komt hij slechts sporadisch in actie voor Crystal Palace, met één basisplaats en twee invalbeurten in de Premier League.

Zineddine Belaïd (USM Alger)

Zineddine Belaïd heeft indruk gemaakt met zijn uitstekende prestaties bij USM Alger en bij de Algerijnse nationale ploeg, waardoor hij de aandacht heeft getrokken van scouts van Europese clubs en zelfs ver daarbuiten.

Tijdens de afgelopen zomermercato werd al snel duidelijk dat Belaïd de Algerijnse Ligue Professionnelle 1 zou verlaten om zijn carrière in Europa voort te zetten. Club Brugge leek lange tijd de beste positie te hebben om de sterke en betrouwbare verdediger aan te trekken.

Er werd beweerd dat Club Brugge een bod van 500 duizend euro had uitgebracht, wat overeenkwam met de afkoopsom in het contract van Belaïd bij USM Alger, en hem een driejarig contract had aangeboden, waarin hij jaarlijks 300 duizend euro zou verdienen.

Uiteindelijk slaagde Belaïd er echter niet in om Algerije te verlaten en tekende hij in augustus een contractverlenging bij Alger, dat hem aan de club bindt tot medio 2026.

Harold Moukoudi (AEK Athene)

In augustus meldde een Griekse krant dat Club Brugge een bod van 8 miljoen euro had uitgebracht op de 25-jarige Kameroense verdediger Harold Moukoudi. Dit gerucht werd later stellig ontkracht door Het Laatste Nieuws, al bevestigde de krant echter wel dat Moukoudi op de schaduwlijst stond van Vincent Mannaert.

En dat is logisch, gezien de sterke prestaties van de verdediger in het vorige seizoen bij AEK Athene. De Kameroener bracht stabiliteit bij de Griekse topclub en zijn prestaties waren doorgaans van een hoog niveau.

Moukoudi speelde een belangrijke rol bij het feit dat AEK vorig seizoen een van de beste verdedigingen in de Griekse competitie beschikte. Onder zijn leiding op defensief gebied wist AEK zelfs de dubbel te winnen, voor het eerst sinds 1978.

Journalist Jeremy Smith, van onder meer The Guardian, omschrijft Moukoudi als een ‘highly rated’ traditionele centrumverdediger, die groot en sterk is. Dit seizoen pendelt Moukoudi echter tussen de bank en de basis in Athene.

Arnau Comas (FC Basel)

Club Brugge volgde ook Arnau Comas van FC Basel. De 23-jarige Spanjaard staat erom bekend om zijn lijf en leden te geven tijdens wedstrijden, en in de fysiek veeleisende Zwitserse Super League heeft hij laten zien dat hij zowel defensief als aanvallend van grote waarde kan zijn.

Hoewel hij niet bekendstaat om zijn snelheid, compenseert hij dat met zijn uitstekende defensieve positiespel en perfect getimede, krachtige tackles. Zijn tackles zijn in Zwitserland bekend geworden als 'monster tackles' en zijn een waar genot om naar te kijken.

Volgens de Spaanse krant AS zou Comas naar verluidt ongeveer één tot twee miljoen euro hebben gekost. Naarmate de zomertransferperiode ten einde liep, bekoelde de interesse van Club Brugge in de Spaanse verdediger en nam KRC Genk het voortouw in het transferdossier.

Op dit moment speelt Comas nog steeds als basisspeler voor FC Basel.

Kristoffer Ajer (Brentford FC)

Vorige zomer heeft Sacha Tavolieri naar buiten gebracht dat Club Brugge serieuze interesse toonde in Kristoffer Ajer, een 25-jarige centrale verdediger van Brentford FC. De interesse van Club Brugge in Ajer kreeg een nog een andere betekenis door zijn relatie met Ronny Deila.

De Noorse coach had destijds persoonlijk de hand in de komst van zijn landgenoot bij Celtic, maar kort daarna werd Deila ontslagen bij de Schotse topclub. Deila kent de kwaliteiten van Ajer bijzonder goed, die naadloos aansluiten bij de visie en filosofie die de coach wil doorvoeren bij Club Brugge.

De 25-jarige centrale verdediger komt het best tot zijn recht bij een ploeg die dominant voetbal brengt, en waarin hij zijn opbouwende en voetballende skills kan etaleren. Vorig jaar bevond Ajer zich op een zijspoor bij Brentford FC, maar dit seizoen komt hij terug aan de oppervlakte met 3 basisplaatsen en 3 invalbeurten in de Premier League.

Maxime Estève (Montpellier HSC)

Volgens Le Figaro was Club Brugge vorige zomer bereid om 7 miljoen euro te betalen voor Maxime Estève, maar uiteindelijk bleef het enkel bij intenties, aangezien Montpellier geen concrete aanbieding had ontvangen vanuit West-Vlaanderen.

Een bedrag van 7 miljoen euro voor een centrale verdediger is best wel veel geld voor Club Brugge, aangezien dit Estève de duurste verdediger ooit in het Jan Breydelstadion zou hebben gemaakt.

Het Nieuwsblad bevestigde dat Estève op de longlist stond van Vincent Mannaert, maar dat Club Brugge hem finaal niet interessant genoeg vond om door te duwen. Montpellier was alvast bereid om mee te werken aan deze transfer en te cashen op een van hun ‘bankable’ spelers.

Estève bleef uiteindelijk bij de Franse club, maar opvallend genoeg komt hij daar amper in actie dit seizoen.

Jan-Carlo Simic (AC Milan)

Volgens Sky Sport heeft Club Brugge ook Jan-Carlo Simic gevolgd, de 18-jarige en veelbelovende verdediger van AC Milan. De Servische jeugdinternational is van nature een centrale verdediger, maar door zijn veelzijdigheid kan hij ook uitstekend uit de voeten als linker- en rechterback en zelfs als verdedigende middenvelder.

Simic,1 meter 86, valt op door zijn kracht, balans en dominantie in luchtduels. Hij heeft zijn kwaliteiten laten zien bij de Primavera van AC Milan, en tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook bij de eerste ploeg.

Simic maakte vorige zomer zijn officieuze debuut bij de grote jongens in een oefenwedstrijd tegen Real Madrid en dat deed hij uitstekend. Coach Stefano Pioli liet zich na de wedstrijd lovend uit over de prestatie van zijn jonge maar veelbelovende verdediger.

Dit seizoen vertoeft hij nog steeds bij de U19 van AC Milan.

Chidozie Awaziem (Boavista)

Volgens Portugese media had Club Brugge vorige zomer een bod uitgebracht van 2 miljoen euro op Chidozie Awaziem van Boavista, maar de Portugese club mikte toen op het dubbele van dat bedrag.

Boavista was evenwel vastberaden om Awaziem te verkopen omdat zijn salaris te zwaar doorweegt op de financiën van de club. Awaziem raakte in de vorige transferperiode echter niet weg bij Boavista, waardoor Club in januari misschien een nieuwe poging kan wagen.

Met zijn lengte van 1 meter 89 heerst Awaziem in de luchtduels, hij is zelfverzekerd aan de bal en ook snel. Vorig seizoen liet hij op huurbasis bij Hajduk Split ook maar liefst vijf keer het net trillen in de Kroatische competitie.

Geen enkele centrale verdediger maakte in het afgelopen seizoen meer doelpunten in de Hrvatska Nogometna Liga dan hij. Met die vijf doelpunten is Awaziem ook de meest scorende verdediger geworden in de clubgeschiedenis van Hajduk Split.

POLL: Wie moet Club Brugge halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Courtois gooit hoge ogen bij comeback: "De echte El Muro!"
Courtois gooit hoge ogen bij comeback: "De echte El Muro!"

Ancelotti heeft woord gehouden, Thibaut Courtois stond deze namiddag opnieuw onder de lat bij de ...

118
118
Zebra's schenken KVK unieke levenslijn in degradatiestrijd
Zebra's schenken KVK unieke levenslijn in degradatiestrijd

Krijgen we toch een onwaarschijnlijke ommekeer in deze Relegation Play-Offs? Vorig weekend kon RWDM ...

92
92
Kompany krijgt zware mokerslag in PL-degradatiestrijd
Kompany krijgt zware mokerslag in PL-degradatiestrijd

Zowel bovenaan als onderin stond er heel wat op het spel in de Premier League vandaag. Eerder won ...

67
67
De elf namen: Hasi hoopt op stuntwerk, feest voor AA Gent?
De elf namen: Hasi hoopt op stuntwerk, feest voor AA Gent?

In de Europe Play-Offs staat er voor de meeste ploegen niet veel meer op het spel, buiten voor KV ...

45
45
Stuntwerk: Club Ed Sheeran na dubbele promotiedroom in PL
Stuntwerk: Club Ed Sheeran na dubbele promotiedroom in PL

In de Premier League is de titelstrijd tussen Arsenal en Manchester City aan het uitdraaien op een ...

55
55
Peter Maes duidt toekomstplan, bizarre beelden in Kerkrade
Peter Maes duidt toekomstplan, bizarre beelden in Kerkrade

Onze Jupiler Pro League is al razend spannend maar ook op het tweede niveau van Nederland, de Keuken ...

75
75
Genk draait titelknop om: "Dat is nu ons eerste doel"
Genk draait titelknop om: "Dat is nu ons eerste doel"

Na een indrukwekkende start van de Champions' Play-Offs, leek KRC Genk zich opnieuw in het ...

156
156
Trossard houdt titeldroom Arsenal in leven met knappe goal (🎥)
Trossard houdt titeldroom Arsenal in leven met knappe goal (🎥)

In de Premier League blijven de Arsenal-supporters dromen van een landstitel. Tegen ploeg in vorm ...

59
59
Club, RSCA of Union favoriet? Blessin en Riemer reageren
Club, RSCA of Union favoriet? Blessin en Riemer reageren

In de Champions' Play-Offs staat opnieuw een belangrijke speeldag op het programma. Zo is het onder ...

351
351
'Standard verrast met terugkeer van absoluut clubicoon'
'Standard verrast met terugkeer van absoluut clubicoon'

Standard kende een ronduit dramatisch seizoen en moest tot diep in de reguliere competitie zelfs ...

442
442
'Messinho: Chelsea dokt 30 miljoen voor nieuwe goudklomp'
'Messinho: Chelsea dokt 30 miljoen voor nieuwe goudklomp'

Sinds de Amerikaanse eigenaars de plak zwaaien op Stamford Bridge, staat er geen maat op de ...

81
81
Finale CPL onder hoogspanning: 'Aziatisch sausje of KDB-vibes?'
Finale CPL onder hoogspanning: 'Aziatisch sausje of KDB-vibes?'

Morgenavond staan in de Dakota Arena met Deinze en Lommel de twee hoogst geklasseerde ploegen (na ...

38
38
Club winnaar Conference League? 'Groot voordeel in finale'
Club winnaar Conference League? 'Groot voordeel in finale'

Club Brugge heeft zijn meerdere moeten erkennen in ACF Fiorentina tijdens de heenwedstrijd van de ...

551
551
''Topaanwinst' Fredberg na twee weken weg bij Anderlecht'
''Topaanwinst' Fredberg na twee weken weg bij Anderlecht'

RSC Anderlecht heeft in het afgelopen seizoen een enorme stap voorwaarts gezet en is eindelijk weer ...

235
235
TU: 'Anderlecht wil jackpot, tweede zomeraanwinst voor Club'
TU: 'Anderlecht wil jackpot, tweede zomeraanwinst voor Club'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

321
321