Mannaert beeft: volgende miscast in de maak bij Club Brugge

Mannaert beeft: volgende miscast in de maak bij Club Brugge

De voorbije weken kwam het gevaar bij Club Brugge vooral vanaf links, maar tegen Besiktas was het toch eerder aan de overkant te doen. Michal Skoras blijkt dan ook nog geen Antonio Nusa of zelfs Philip Zinckernagel. Komt hij straks in het rijtje van dure miscasts terecht?

Dé schlemiel van de avond was natuurlijk Casper Nielsen, die de oververdiende voorsprong van Blauw-Zwart zomaar te grabbel gooide. In een poging de bakens te verzetten was hij na een uur Skoras komen aflossen, waardoor Hugo Vetlesen als linksbuiten ging postvatten. Kort daarna kwam de Noor al in een doelrijpe positie. Iets waar Skoras zelden in slaagde.

Zeldzame kans

In de eerste helft zette uitblinker Andreas Skov Olsen hem wel eens bijna alleen voor doel. De aanname was weliswaar niet eenvoudig, maar de manier waarop hij zich het leer liet ontfutselen illustreerde zijn avond. De 23-jarige Pool straalde twijfel en onzekerheid uit. Onder de indruk van de omstandigheden bij zijn eerste basisplaats in een kolkend Jan Breydel?

Daarvoor verscheen Skoras enkel op bezoek bij Aarhus en KA Akureyri aan de aftrap – in de Jupiler Pro League staat de teller nog op nul. In IJsland was hij auteur van een fraai doelpunt, maar toch werden zijn invalbeurten sindsdien alsmaar korten. Afgelopen zondag tegen Charleroi bleef hij, net als eerder in Westerlo, zelfs 90 minuten aan de bank gekluisterd.

In het tweeluik tegen Osasuna draafde Skoras in totaal welgeteld twee minuutjes op. Deels door de vorm van zijn concurrenten blijft hij voorlopig dus in de wachtkamer. Door het late afhaken van zowel Nusa als Zinckernagel had Ronny Deila evenwel weinig andere opties dan de zevenvoudig international nog eens een volwaardige kans als titularis te gunnen.

Dood gewicht

Mogelijk speelde het gebrek aan ritme hem parten, zeker tegen een tegenstander van dit kaliber, maar tijdens de Brugse bliksemstart viel Skoras zowat als enige dissonant uit de toon. Al schotelde hij de ook niet echt overtuigende Igor Thiago wel ei zo na een assist voor. Het was een van de weinige keren dat de Pool goed naar binnen kneep vanaf zijn linkerkant.

Deila eist van zijn wingers dat ze tussen de linies spelen – iets wat de bijwijlen ongrijpbare Skov Olsen al veel beter onder de knie heeft. Waar de wisselwerking met revelatie Kyriani Sabbe op de bedrijvige rechterflank bijzonder vlot verliep had Skoras geen echte klik met de alweer prima Maxim De Cuyper. Het onuitgegeven duo vond mekaar nogal moeizaam.

Aan inzet en goeie wil geen gebrek, maar vooral voor de pauze liep Skoras er wat verloren bij en werd hij nauwelijks in het spel betrokken. Een dood gewicht dus, zo blijkt ook uit de statistieken. Amper 31 balcontacten bijvoorbeeld, veruit het minst van alle basisspelers. Op een tiental minuten tijd wist zelfs invaller Ferran Jutglà het leer nog 22 keer te voelen.

Geen dribbelkont

Tegenover 12 keer balverlies liet Skoras slechts één geslaagde dribbel noteren. Nochtans bleek hij bij zijn nationale elftal recent wel degelijk een individuele actie in de benen te hebben. Toch lijkt hij op dit moment niet in staat om een mannetje te passeren. Noch op snelheid, in principe een van zijn troeven, noch op techniek. Een kwestie van (zelf)vertrouwen?

Vooral het gebrek aan initiatief valt op, zeker ten opzichte van Nusa. Een schril contrast ook met Noa Lang, wiens schoenen Skoras eigenlijk moest vullen toen Club eind april al een zestal miljoen voor hem op tafel legde. In tegenstelling tot Vetlesen en Thiago, die allebei wél reeds een meerwaarde vormden, kon hij dat hoge prijskaartje nog niet rechtvaardigen.

Tot aan zijn vervanging liep het na rust wel iets beter en was Skoras onder meer betrokken bij de kans voor Skov Olsen. Gebuisd voor zijn examen willen we het dus nog net niet noemen, vergeleken met zijn vorige optredens is er misschien zelfs sprake van lichte beterschap. Alles opgeteld speelde Skoras niettemin een op z'n zachtst gezegd anonieme partij.

Extra concurrentie

Stijgen in de pikorde zit er zo alleszins niet in. Integendeel, met de weer gretig ingevallen Jutglà is Deila links voorin ineens nóg een optie rijker. Zondag starten is allicht nog te vroeg voor de Spanjaard, maar de zieke Zinckernagel keert dan normaal gezien wél terug. En ook Nusa, die last had aan de rug, hoopt Deila te recupereren voor de klassieker in Anderlecht.

Behoudens slecht nieuws uit de ziekenboeg, Club bekijkt het dag per dag, dreigt Skoras de komende tijd zo opnieuw weinig aan bod te komen. De kansen worden alleen maar schaarser, al komt er nu wel een uiterst drukke periode aan. Bovendien wil Deila voorzichtig omspringen met Nusa. Precies om die reden werd Zinckernagel toegevoegd aan de selectie.

Gelukkig maar, want momenteel reikt Skoras nog niet tot aan de enkels van Lang. Zijn integratie verliep dan wel vlot, zich aanpassen aan het niveau blijkt een ander verhaal. Haast is er dankzij de komst van Zinckernagel en ontwikkeling van Nusa weliswaar niet mee gemoeid. Pas wanneer die laatste volgende zomer vertrekt, kan het plots de beurt zijn aan Skoras.

Geduld loont?

Hopelijk komen zijn kwaliteiten dan tot uiting. Donderdag ging er weinig dreiging vanuit, maar bij Lech Poznan was hij in zijn laatste seizoen gemiddeld betrokken bij bijna één goal per twee wedstrijden. Zijn snelheid en diepgang zonder bal matchen op papier dan weer als gegoten met Hans Vanaken, die graag combineert met dat soort profielen op de linkerflank.

Skoras verdient dus tijd alvorens hem als de volgende dure flop te bestempelen. Wie weet drukt hij na verloop van tijd alsnog zijn stempel in Jan Breydel, zoals pakweg José Izquierdo en Anthony Limbombe dat ooit deden, en vervoegt hij op termijn net dát lijstje voltreffers. Benieuwd of beide partijen bereid zijn om daarvoor het nodige geduld op te brengen.

AD

POLL: Gelooft u nog dat Skoras een voltreffer wordt?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Koude douche Courtois: "Geen reden om hem op te stellen"
Koude douche Courtois: "Geen reden om hem op te stellen"

In de Spaanse Primera Division wil Real Madrid zaterdagnamiddag tegen Cadiz CF een nieuwe stap ...

17
17
Italiaans gevloek na één fase tegen Club: "Kan Fiorentina finale kosten"
Italiaans gevloek na één fase tegen Club: "Kan Fiorentina finale kosten"

Club Brugge zal komende woensdag zwaar aan de bak moeten indien het alsnog de finale van de ...

141
141
<strong>‘Driedubbele transferklapper: Antwerp gooit het roer om’</strong>
‘Driedubbele transferklapper: Antwerp gooit het roer om’

Met de afwezigheid van Marc Overmars vertrouwt de club op Sven Jaecques en Joachim Vercaigne als ...

138
138
'Anderlecht greep in januari naast Rode Duivel'
'Anderlecht greep in januari naast Rode Duivel'

De spelersgroep van Anderlecht heeft het voorbije jaar een stevige transformatie ondergaan. Vooral ...

185
185
'Leegloop KV Mechelen: Inter meldt zich voor revelatie'
'Leegloop KV Mechelen: Inter meldt zich voor revelatie'

KV Mechelen zette de voorbije maanden straffe prestaties neer. Het klom na de aanstelling van Besnik ...

164
164
Dolberg geeft grote hint over toekomst bij Anderlecht
Dolberg geeft grote hint over toekomst bij Anderlecht

Anderlecht mag op vier speeldagen van het einde nog steeds dromen van de titel. Paars-Wit prijkt nog ...

238
238
Nieuwe Belgische club? Hasi licht tipje van de sluier
Nieuwe Belgische club? Hasi licht tipje van de sluier

KV Mechelen neemt het zaterdag op tegen AA Gent en wil dan zijn laatste kans grijpen om een gooi te ...

276
276
<strong>Totale ramp Club Brugge: prestigetransfer eindigt in fiasco</strong>
Totale ramp Club Brugge: prestigetransfer eindigt in fiasco

Club Brugge investeerde zwaar in de komst van Dedryck Boyata, zo&rsquo;n anderhalf miljoen euro ...

593
593
'Arsenal duwt stevig door voor tweede Rode Duivel'
'Arsenal duwt stevig door voor tweede Rode Duivel'

De Rode Duivels willen komende zomer een goed parcours afleggen tijdens het EK, verschillende van ...

102
102
'Van Bommel verlaat Antwerp: absolute droomclub genoemd'
'Van Bommel verlaat Antwerp: absolute droomclub genoemd'

Antwerp FC zal na het seizoen op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Vrijdag werd namelijk ...

176
176
'Hayen staat voor hartverscheurende keuze bij Club Brugge'
'Hayen staat voor hartverscheurende keuze bij Club Brugge'

Club Brugge wil komende woensdag geschiedenis schrijven door zich ten koste van ACF Fiorentina te ...

781
781
'Steunpilaar vertrekt: Anderlecht gaat voor 20 miljoen'
'Steunpilaar vertrekt: Anderlecht gaat voor 20 miljoen'

RSC Anderlecht strijdt momenteel volop voor zijn eerste landstitel sinds 2017. Maar ondertussen ...

468
468
Club baalt: "Actie met grote gevolgen voor terugmatch"
Club baalt: "Actie met grote gevolgen voor terugmatch"

Ondanks de 3-2-nederlaag in de heenmatch tegen ACF Fioretina, blijft er voor Club Brugge nog heel ...

578
578
Gouden assist Lokonga, dure slipper voor Openda en co
Gouden assist Lokonga, dure slipper voor Openda en co

Ook in de Premier League draait de degradatiestrijd op volle toeren. Daarin wist Luton Town ...

63
63
Kemphanen en Kanaries vechten spektakelrijk stuk uit in Kuipje
Kemphanen en Kanaries vechten spektakelrijk stuk uit in Kuipje

Ook in de zevende (!) wedstrijd onder Bart Goor heeft Westerlo vanavond niet gewonnen. De Kemphanen ...

105
105