Club Brugge-toptransfer brengt iedereen van de kaart

Club Brugge-toptransfer brengt iedereen van de kaart

Igor Thiago krijgt behoorlijk wat kritiek bij Club Brugge, vooral omdat zijn speelstijl er weinig technisch verfijnd of er niet academisch uitziet, ondanks de aanzienlijke transfersom van bijna acht miljoen euro.

Nochtans onderscheidt de Braziliaanse spits zich keer op keer door zijn enorme werkkracht en voorbeeldige professionele houding. Bovendien lukt het hem erg vaak om zijn doelpunt mee te pikken, zelfs als hij een mindere wedstrijd speelt.

Hij heeft zijn eerste drie competitiedoelpunten gemaakt middels slechts zeven doelpogingen, wat een omzetratio inhoudt van maar liefst 42,8%. Daarmee is Thiago momenteel zelfs de meest efficiënte spits in de Belgische competitie.

Ter vergelijking: vorig seizoen lag de omzetratio van Ferran Jutglá (13%), Cyle Larin (11%) en Roman Yaremchuk (8%) zelfs gecombineerd (!) veel lager dan de huidige 42,8% van Thiago.

“Hij wordt de beste spits van België”

Club Brugge heeft de afgelopen twee jaar hardnekkig gezocht naar een specifiek type spits. Vincent Mannaert was vastberaden om een fysiek sterke spits aan te trekken met gestalte en scorend vermogen.

Tijdens deze zoektocht werden verschillende spelers overwogen, waaronder Konstantin Tyukavin (Dinamo Moskou), Jean-Philippe Krasso (AS Saint-Etienne) en Lorenzo Lucca (Pisa). Uiteindelijk heeft Club Brugge besloten om Igor Thiago van FK Ludogorets naar het Jan Breydelstadion te halen.

Met een prijskaartje van 7,90 miljoen euro was Thiago meteen de duurste aanwinst van de club tijdens de afgelopen zomermercato. Op papier voldoet Thiago aan alle criteria waar Club Brugge zo lang naar zocht op de transfermarkt.

Naast zijn neus voor doelpunten, beschikt de Braziliaanse spits ook over indrukwekkende fysieke capaciteiten en een grote mate van balvastheid, waardoor hij een waardevol aanspeelpunt kan zijn voor de ploeg.

Met zijn lengte van 1,88 meter heeft hij een indrukwekkende fysieke gestalte die hem in staat stelt om uitstekend te koppen en duels te winnen. Vesko Valchev, clubwatcher voor Darik Radio, vertelde aan Het Nieuwsblad dat hij er niet aan twijfelt dat hij de beste spits van België kan worden.

“Als hij nog een stap zet, zie ik hem zelfs een kans krijgen bij de Braziliaanse nationale ploeg”, ging Valchev zelfs nog een stapje verder.

Heeft hij wel de capaciteiten om bij Club te slagen?

Tijdens de voorbereiding en de eerste officiële wedstrijden bij Club Brugge wist Igor Thiago allesbehalve te overtuigen. Het Laatste Nieuws stelde vast dat zowel het enthousiasme bij de fans als bij de waarnemers stevig bekoeld was na zijn eerste prestaties.

Hoewel Thiago nuttig bleek te zijn in de afwerking en het vasthouden van de bal, was zijn algemene impact ontoereikend. Niettemin was Club Brugge er zich al van bewust dat de 22-jarige tijd nodig zou hebben om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving.

Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, stelde vast dat Igor Thiago in het begin van dit seizoen geen potten kon breken.

“De Braziliaan heeft nog niet kunnen overtuigen. Voorlopig moeten we nog altijd naar zijn sterke wedstrijd met Ludogorets tegen Anderlecht van vorig seizoen verwijzen om aan te tonen dat hij wel degelijk de capaciteiten heeft om bij Club Brugge te slagen.”

Het verschil in niveau tussen de Bulgaarse en Belgische competities is namelijk erg groot, vooral op het gebied van verdediging, tempo en de snelheid van uitvoering. Hierdoor leidde Thiago vaak balverlies op een knullige manier en oogde hij soms onbeholpen met de bal aan de voet.

“Geef Igor tijd”, zei Ronny Deila eerder in het seizoen. “Ik zie ook wel dat er dingen beter kunnen, maar hij zat vorig jaar in Bulgarije – daar is het niveau low. Als je een aanvaller wil die er staat vanaf dag één, moet je meer besteden dan wij aan Thiago.”

De ultieme droom van Club Brugge: Wesley achterna

Club Brugge was er zich van bewust dat Igor Thiago nog geen afgewerkt product was, maar dat hij wel over een meer dan degelijke basis beschikte. Hij heeft sterke fysieke capaciteiten, een solide basistechniek, snelheid en hij is lastig af te stoppen in de zestien.

“De Braziliaan heeft in principe alles om te slagen bij Club, alleen zal hij enige tijd nodig hebben”, stelde Het Laatste Nieuws vast. Club Brugge hoopt dat Thiago een vergelijkbare groei zal doormaken als Wesley Moraes destijds deed.

Wesley stond er ook niet meteen, maar maakte uiteindelijk wel een lucratieve transfer naar Aston Villa voor 25 miljoen euro.

Thiago krijgt echter behoorlijk wat kritiek, vooral omdat zijn speelstijl er weinig technisch verfijnd of er niet academisch uitziet, ondanks de aanzienlijke transfersom van bijna acht miljoen euro.

In een interview met Het Nieuwsblad benadrukt de Braziliaan echter dat hij nog veel kan verbeteren, omdat hij zich nog moet aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. “Ik ben die transfersom waard”, zei Thiago aan de krant.

“Ik weet wat ik kan en zal hier slagen. Daar mag elke Club-supporter op rekenen.” Hoewel zijn stijl misschien niet altijd esthetisch of mooi is, weet de spits wel degelijk op andere manieren een impact te maken bij Club Brugge.

Thiago legt waanzinnige cijfers voor

Igor Thiago onderscheidt zich keer op keer door zijn enorme werkkracht en voorbeeldige professionele houding. Hij laat zich nooit uit het veld slaan door zijn tegenstanders, die hem vaak hard aanpakken in de duels, en hij blijft altijd gefocust.

Bovendien kan hij in de omschakeling het verschil maken in de rug van de verdediging. Toch is de belangrijkste kwaliteit van een spits het maken van doelpunten, en daar slaagt hij bijzonder goed in. Zelfs als hij een mindere wedstrijd speelt, lukt het hem vaak om zijn doelpunt mee te pikken.

Thiago heeft in de huidige jaargang van de Jupiler Pro League al drie keer gescoord in vijf wedstrijden. Dit zijn indrukwekkende statistieken in deze vroege fase van het seizoen, maar vooral zijn efficiëntie voor het doel spreekt tot de verbeelding.

Hij heeft zijn drie competitiedoelpunten namelijk gemaakt middels slechts zeven doelpogingen. Met een omzetratio van maar liefst 42,8% is Thiago momenteel zelfs de meest efficiënte spits in de Belgische competitie.

Ter vergelijking: vorig seizoen lag de gezamenlijke omzetratio van Ferran Jutglá (13%), Cyle Larin (11%) en Roman Yaremchuk (8%) zelfs veel lager dan de huidige 42,8% van Thiago.

POLL: Thiago zal slagen bij Club Brugge

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

Mignolet duidt pijnpunt aan bij kwakkelend Club Brugge
Mignolet duidt pijnpunt aan bij kwakkelend Club Brugge

Het wil de laatste weken maar niet lukken voor Club Brugge. Het raakte zondagavond ook niet voorbij ...

60
60
Mourinho slaat hard terug met verwijzing naar Lukaku
Mourinho slaat hard terug met verwijzing naar Lukaku

Er hing de voorbije dagen een storm in de lucht in Rome. Donderdag werd AS Roma immers met 4-1 ...

62
62
Vanhaezebrouck maakt zijn ploeg weer met de grond gelijk
Vanhaezebrouck maakt zijn ploeg weer met de grond gelijk

AA Gent had zondagavond een uitstekende zaak kunnen doen, want met Antwerp, Genk en Club Brugge ...

140
140
Lukaku scoort weer en zet Roma op weg naar broodnodige zege
Lukaku scoort weer en zet Roma op weg naar broodnodige zege

AS Roma kent een bijzonder woelige start van het seizoen, maar aan Romelu Lukaku ligt dat zeker ...

67
67
Mazzu haalt snoeihard uit naar eigen spelers
Mazzu haalt snoeihard uit naar eigen spelers

Charleroi greep vorig seizoen maar net naast een plaats in de play-offs en werd dus ook dit seizoen ...

22
22
Fink looft STVV-sensatie, maar: "Ik verwacht nog meer van hem"
Fink looft STVV-sensatie, maar: "Ik verwacht nog meer van hem"

STVV werd de voorbije weken al naar voor geschoven als een outsider voor de top zes en de Kanaries ...

43
43
Deila slaat mea culpa na tactische blunder
Deila slaat mea culpa na tactische blunder

Club Brugge is de jongste weken in een stevige dip beland. Het speelde intussen al in vier ...

244
244
Ook AA Gent laat van zijn pluimen en raakt niet voorbij RWDM
Ook AA Gent laat van zijn pluimen en raakt niet voorbij RWDM

Het is niet meteen het weekend van de topclubs geworden. Na Antwerp, KRC Genk en Club Brugge is ...

107
107
Supertalent Karetsas loodst Jong Genk naar ruime zege op Dender
Supertalent Karetsas loodst Jong Genk naar ruime zege op Dender

Als de naam Konstantinos Karetsas u nog niets zegt, zal het wellicht niet lang duren voor dat wel zo ...

100
100
Vanaken geeft oorzaak voor nieuwe slipper Club Brugge
Vanaken geeft oorzaak voor nieuwe slipper Club Brugge

Club Brugge wou er zondagavond alles aan doen om na na drie gelijke spelen weer aan te knopen met ...

333
333
Club Brugge-aanhang viseert Deila: "Lafaard!"
Club Brugge-aanhang viseert Deila: "Lafaard!"

Club Brugge gaat momenteel door een moeizame periode. Zondagavond bleef Blauw-Zwart ook op eigen ...

883
883
Wéér geen zege: Koita zadelt ook Club met kater op
Wéér geen zege: Koita zadelt ook Club met kater op

Club Brugge heeft zondagavond voor de vierde wedstrijd op rij vrede moeten nemen met een ...

221
221
Geen winnaar in Italiaanse clash, De Ketelaere herpakt zich
Geen winnaar in Italiaanse clash, De Ketelaere herpakt zich

In de Italiaanse Serie A is de topper van zondagavond tussen Atalanta en Juventus op een scoreloos ...

146
146
El Khannouss ziet opvallende reden voor uitsluiting Bonsu Baah
El Khannouss ziet opvallende reden voor uitsluiting Bonsu Baah

KRC Genk telde afgelopen zomer een behoorlijke smak geld neer voor Christopher Bonsu Baah. Het ...

452
452
Osimhen lanceert statement na veelbesproken TikTok-rel
Osimhen lanceert statement na veelbesproken TikTok-rel

SSC Napoli kroonde zich afgelopen seizoen op indrukwekkende wijze tot Italiaans kampioen. Die titel ...

69
69