Club Brugge-toptransfer brengt iedereen van de kaart

Club Brugge-toptransfer brengt iedereen van de kaart

Igor Thiago krijgt behoorlijk wat kritiek bij Club Brugge, vooral omdat zijn speelstijl er weinig technisch verfijnd of er niet academisch uitziet, ondanks de aanzienlijke transfersom van bijna acht miljoen euro.

Nochtans onderscheidt de Braziliaanse spits zich keer op keer door zijn enorme werkkracht en voorbeeldige professionele houding. Bovendien lukt het hem erg vaak om zijn doelpunt mee te pikken, zelfs als hij een mindere wedstrijd speelt.

Hij heeft zijn eerste drie competitiedoelpunten gemaakt middels slechts zeven doelpogingen, wat een omzetratio inhoudt van maar liefst 42,8%. Daarmee is Thiago momenteel zelfs de meest efficiënte spits in de Belgische competitie.

Ter vergelijking: vorig seizoen lag de omzetratio van Ferran Jutglá (13%), Cyle Larin (11%) en Roman Yaremchuk (8%) zelfs gecombineerd (!) veel lager dan de huidige 42,8% van Thiago.

“Hij wordt de beste spits van België”

Club Brugge heeft de afgelopen twee jaar hardnekkig gezocht naar een specifiek type spits. Vincent Mannaert was vastberaden om een fysiek sterke spits aan te trekken met gestalte en scorend vermogen.

Tijdens deze zoektocht werden verschillende spelers overwogen, waaronder Konstantin Tyukavin (Dinamo Moskou), Jean-Philippe Krasso (AS Saint-Etienne) en Lorenzo Lucca (Pisa). Uiteindelijk heeft Club Brugge besloten om Igor Thiago van FK Ludogorets naar het Jan Breydelstadion te halen.

Met een prijskaartje van 7,90 miljoen euro was Thiago meteen de duurste aanwinst van de club tijdens de afgelopen zomermercato. Op papier voldoet Thiago aan alle criteria waar Club Brugge zo lang naar zocht op de transfermarkt.

Naast zijn neus voor doelpunten, beschikt de Braziliaanse spits ook over indrukwekkende fysieke capaciteiten en een grote mate van balvastheid, waardoor hij een waardevol aanspeelpunt kan zijn voor de ploeg.

Met zijn lengte van 1,88 meter heeft hij een indrukwekkende fysieke gestalte die hem in staat stelt om uitstekend te koppen en duels te winnen. Vesko Valchev, clubwatcher voor Darik Radio, vertelde aan Het Nieuwsblad dat hij er niet aan twijfelt dat hij de beste spits van België kan worden.

“Als hij nog een stap zet, zie ik hem zelfs een kans krijgen bij de Braziliaanse nationale ploeg”, ging Valchev zelfs nog een stapje verder.

Heeft hij wel de capaciteiten om bij Club te slagen?

Tijdens de voorbereiding en de eerste officiële wedstrijden bij Club Brugge wist Igor Thiago allesbehalve te overtuigen. Het Laatste Nieuws stelde vast dat zowel het enthousiasme bij de fans als bij de waarnemers stevig bekoeld was na zijn eerste prestaties.

Hoewel Thiago nuttig bleek te zijn in de afwerking en het vasthouden van de bal, was zijn algemene impact ontoereikend. Niettemin was Club Brugge er zich al van bewust dat de 22-jarige tijd nodig zou hebben om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving.

Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, stelde vast dat Igor Thiago in het begin van dit seizoen geen potten kon breken.

“De Braziliaan heeft nog niet kunnen overtuigen. Voorlopig moeten we nog altijd naar zijn sterke wedstrijd met Ludogorets tegen Anderlecht van vorig seizoen verwijzen om aan te tonen dat hij wel degelijk de capaciteiten heeft om bij Club Brugge te slagen.”

Het verschil in niveau tussen de Bulgaarse en Belgische competities is namelijk erg groot, vooral op het gebied van verdediging, tempo en de snelheid van uitvoering. Hierdoor leidde Thiago vaak balverlies op een knullige manier en oogde hij soms onbeholpen met de bal aan de voet.

“Geef Igor tijd”, zei Ronny Deila eerder in het seizoen. “Ik zie ook wel dat er dingen beter kunnen, maar hij zat vorig jaar in Bulgarije – daar is het niveau low. Als je een aanvaller wil die er staat vanaf dag één, moet je meer besteden dan wij aan Thiago.”

De ultieme droom van Club Brugge: Wesley achterna

Club Brugge was er zich van bewust dat Igor Thiago nog geen afgewerkt product was, maar dat hij wel over een meer dan degelijke basis beschikte. Hij heeft sterke fysieke capaciteiten, een solide basistechniek, snelheid en hij is lastig af te stoppen in de zestien.

“De Braziliaan heeft in principe alles om te slagen bij Club, alleen zal hij enige tijd nodig hebben”, stelde Het Laatste Nieuws vast. Club Brugge hoopt dat Thiago een vergelijkbare groei zal doormaken als Wesley Moraes destijds deed.

Wesley stond er ook niet meteen, maar maakte uiteindelijk wel een lucratieve transfer naar Aston Villa voor 25 miljoen euro.

Thiago krijgt echter behoorlijk wat kritiek, vooral omdat zijn speelstijl er weinig technisch verfijnd of er niet academisch uitziet, ondanks de aanzienlijke transfersom van bijna acht miljoen euro.

In een interview met Het Nieuwsblad benadrukt de Braziliaan echter dat hij nog veel kan verbeteren, omdat hij zich nog moet aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. “Ik ben die transfersom waard”, zei Thiago aan de krant.

“Ik weet wat ik kan en zal hier slagen. Daar mag elke Club-supporter op rekenen.” Hoewel zijn stijl misschien niet altijd esthetisch of mooi is, weet de spits wel degelijk op andere manieren een impact te maken bij Club Brugge.

Thiago legt waanzinnige cijfers voor

Igor Thiago onderscheidt zich keer op keer door zijn enorme werkkracht en voorbeeldige professionele houding. Hij laat zich nooit uit het veld slaan door zijn tegenstanders, die hem vaak hard aanpakken in de duels, en hij blijft altijd gefocust.

Bovendien kan hij in de omschakeling het verschil maken in de rug van de verdediging. Toch is de belangrijkste kwaliteit van een spits het maken van doelpunten, en daar slaagt hij bijzonder goed in. Zelfs als hij een mindere wedstrijd speelt, lukt het hem vaak om zijn doelpunt mee te pikken.

Thiago heeft in de huidige jaargang van de Jupiler Pro League al drie keer gescoord in vijf wedstrijden. Dit zijn indrukwekkende statistieken in deze vroege fase van het seizoen, maar vooral zijn efficiëntie voor het doel spreekt tot de verbeelding.

Hij heeft zijn drie competitiedoelpunten namelijk gemaakt middels slechts zeven doelpogingen. Met een omzetratio van maar liefst 42,8% is Thiago momenteel zelfs de meest efficiënte spits in de Belgische competitie.

Ter vergelijking: vorig seizoen lag de gezamenlijke omzetratio van Ferran Jutglá (13%), Cyle Larin (11%) en Roman Yaremchuk (8%) zelfs veel lager dan de huidige 42,8% van Thiago.

POLL: Thiago zal slagen bij Club Brugge

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

''Topaanwinst' Fredberg na twee weken weg bij Anderlecht'
''Topaanwinst' Fredberg na twee weken weg bij Anderlecht'

RSC Anderlecht heeft in het afgelopen seizoen een enorme stap voorwaarts gezet en is eindelijk weer ...

3
3
TU: 'Anderlecht wil jackpot, tweede zomeraanwinst voor Club'
TU: 'Anderlecht wil jackpot, tweede zomeraanwinst voor Club'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

105
105
Koude douche Courtois: "Geen reden om hem op te stellen"
Koude douche Courtois: "Geen reden om hem op te stellen"

In de Spaanse Primera Division wil Real Madrid zaterdagnamiddag tegen Cadiz CF een nieuwe stap ...

79
79
Italiaans gevloek na één fase tegen Club: "Kan Fiorentina finale kosten"
Italiaans gevloek na één fase tegen Club: "Kan Fiorentina finale kosten"

Club Brugge zal komende woensdag zwaar aan de bak moeten indien het alsnog de finale van de ...

274
274
<strong>‘Driedubbele transferklapper: Antwerp gooit het roer om’</strong>
‘Driedubbele transferklapper: Antwerp gooit het roer om’

Met de afwezigheid van Marc Overmars vertrouwt de club op Sven Jaecques en Joachim Vercaigne als ...

189
189
'Anderlecht greep in januari naast Rode Duivel'
'Anderlecht greep in januari naast Rode Duivel'

De spelersgroep van Anderlecht heeft het voorbije jaar een stevige transformatie ondergaan. Vooral ...

232
232
'Leegloop KV Mechelen: Inter meldt zich voor revelatie'
'Leegloop KV Mechelen: Inter meldt zich voor revelatie'

KV Mechelen zette de voorbije maanden straffe prestaties neer. Het klom na de aanstelling van Besnik ...

215
215
Dolberg geeft grote hint over toekomst bij Anderlecht
Dolberg geeft grote hint over toekomst bij Anderlecht

Anderlecht mag op vier speeldagen van het einde nog steeds dromen van de titel. Paars-Wit prijkt nog ...

275
275
Nieuwe Belgische club? Hasi licht tipje van de sluier
Nieuwe Belgische club? Hasi licht tipje van de sluier

KV Mechelen neemt het zaterdag op tegen AA Gent en wil dan zijn laatste kans grijpen om een gooi te ...

334
334
<strong>Totale ramp Club Brugge: prestigetransfer eindigt in fiasco</strong>
Totale ramp Club Brugge: prestigetransfer eindigt in fiasco

Club Brugge investeerde zwaar in de komst van Dedryck Boyata, zo&rsquo;n anderhalf miljoen euro ...

655
655
'Arsenal duwt stevig door voor tweede Rode Duivel'
'Arsenal duwt stevig door voor tweede Rode Duivel'

De Rode Duivels willen komende zomer een goed parcours afleggen tijdens het EK, verschillende van ...

116
116
'Van Bommel verlaat Antwerp: absolute droomclub genoemd'
'Van Bommel verlaat Antwerp: absolute droomclub genoemd'

Antwerp FC zal na het seizoen op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Vrijdag werd namelijk ...

193
193
'Hayen staat voor hartverscheurende keuze bij Club Brugge'
'Hayen staat voor hartverscheurende keuze bij Club Brugge'

Club Brugge wil komende woensdag geschiedenis schrijven door zich ten koste van ACF Fiorentina te ...

835
835
'Steunpilaar vertrekt: Anderlecht gaat voor 20 miljoen'
'Steunpilaar vertrekt: Anderlecht gaat voor 20 miljoen'

RSC Anderlecht strijdt momenteel volop voor zijn eerste landstitel sinds 2017. Maar ondertussen ...

488
488
Club baalt: "Actie met grote gevolgen voor terugmatch"
Club baalt: "Actie met grote gevolgen voor terugmatch"

Ondanks de 3-2-nederlaag in de heenmatch tegen ACF Fioretina, blijft er voor Club Brugge nog heel ...

595
595