Anderlecht gaat voor ‘luxe-transfer’ met pure goalgetter

Anderlecht gaat voor ‘luxe-transfer’ met pure goalgetter

Robbie Ure, een 19-jarige Schotse jeugdinternational, is momenteel op proef bij RSC Anderlecht. De spits zit zonder contract, nadat hij zijn aflopend contract bij Rangers FC niet heeft verlengd. Dit ondanks beweringen van insiders dat de grote, krachtige en scorende spits alle ingrediënten heeft om uit te groeien tot de toekomstige aanvalsleider van de Schotse topclub.

‘Luxe-transfer’ op proef bij Anderlecht

RSC Anderlecht is bezig aan een zeer actieve zomermercato, waarin ondertussen maar liefst 10 nieuwe spelers aangetrokken zijn. Desondanks blijft er nog financiële ruimte over om enkele luxe-aanwinsten te overwegen, met name het aantrekken van een extra targetspits die in staat is om wedstrijden te beslissen.

In die optiek is het geen toeval dat Brian Riemer tot voor kort open stond voor de mogelijke terugkeer van Islam Slimani, en onlangs is Anderlecht ook in verband gebracht met Keisuke Goto, de 18-jarige spits van het Japanse Júbilo Iwata.

Een alternatieve optie is de mogelijke komst van Robbie Ure, een 19-jarige Schotse jeugdinternational die momenteel op proef is bij Anderlecht. Op maandag nam Ure deel aan een oefenwedstrijd van Sporting, waarbij een mix van reservespelers uit het eerste elftal en spelers van de RSCA Futures speelden, tegen Patro Eisden.

Ure is op dit moment een vrije speler nadat hij ervoor koos om zijn aflopende contract bij Rangers FC niet te verlengen. Hij is op zoek naar de juiste club om zijn carrière voort te zetten. In juli was bijvoorbeeld AZ Alkmaar nog serieus geïnteresseerd in de jonge speler.

‘Te dure’ Ure maakt indruk bij AZ

Robbie Ure heeft in juli al twee weken proefgedraaid bij AZ Alkmaar tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens deze periode trainde hij mee bij de Nederlandse club en nam hij ook deel aan oefenwedstrijden met Jong AZ.

Tijdens de 3-2 overwinning tegen VV Katwijk wist Ure indruk te maken op Pascal Jansen, de hoofdcoach van het eerste elftal, en hij slaagde er zelfs in om Jansen te overtuigen van zijn kwaliteiten en intrinsieke talent. AZ heeft vervolgens een voorstel gedaan aan Ure, maar vanwege specifieke regelgeving van de Nederlandse voetbalbond viel de transfer in het water.

De Nederlandse regelgeving bepaalt dat niet-EU-spelers van 18 en 19 jaar geen werkvergunning kunnen verkrijgen als hun wekelijkse salaris minder is dan 3.800 euro. Helaas betekende dit dat de transfer van Ure naar AZ Alkmaar geen doorgang kon vinden, ondanks het voorstel dat de club hem had gedaan.

Ure had gehoopt op een eerste avontuur op het Europese vasteland, maar AZ Alkmaar was niet bereid om een maandsalaris van meer dan 16.000 euro uit te geven aan een jonge en onervaren, zij het talentvolle en veelbelovende, 19-jarige spits.

Hierdoor lijkt Anderlecht nu de belangrijkste kandidaat te zijn om de handtekening van Ure binnen te halen. Bij de RSCA Futures is er momenteel alleen Luca Monticelli als centrale spits, nadat Lucas Stassin deze zomer naar KVC Westerlo vertrok. Bovendien wordt verondersteld dat Ure het potentieel heeft om op termijn mogelijk door te breken in het eerste elftal van Anderlecht.

Ure vertrekt door Dessers & Co

Rangers FC was bereid om het aflopende contract van Robbie Ure te verlengen, gezien zijn grote kwaliteiten als doelpuntenmaker: bij de reserven van Rangers scoorde de jonge spits gemiddeld één doelpunt per twee wedstrijden. Dit killersinstinct liet Ure ook zien bij zijn eerste optredens in het eerste elftal, waar hij vorig seizoen meteen scoorde tijdens zijn basisdebuut.

Door een gebrek aan perspectief op speelkansen, besloot Ure echter om zijn contract bij de club niet te verlengen, wat tot grote teleurstelling leidde bij de fans. Hij zet nu zijn zinnen op het vinden van een nieuwe werkgever, bij voorkeur op het Europese vasteland.

Op 19-jarige leeftijd moet Robbie Ure zichzelf op het hoogste niveau testen, iets wat bij Rangers FC niet mogelijk leek te zijn. De Schotse topclub trok deze zomer drie nieuwe spitsen aan, namelijk Danilo, Cyriel Dessers en Sam Lammers, voor een gecombineerde transfersom van 14,8 miljoen euro.

Dit ondanks beweringen van insiders dat Ure, met zijn jonge leeftijd en als grote en krachtige spits met een sterk scorend vermogen, alle ingrediënten heeft om uit te groeien tot de toekomstige aanvalsleider van de club. De voormalige Schotse voetballer Frank McAvennie ging zelfs zo ver om hem te tippen als de opvolger van Alfredo Morelos, die goed was voor 124 doelpunten voor Rangers.

Een ruwe diamant

Deze zomer heeft Alfredo Morelos de club op transfervrije basis verlaten, en in die optiek beschouwde Frank McAvennie Robbie Ure als de ideale oplossing om het vertrek van de Colombiaanse goalgetter op te vangen.

“Ik zou hem in de ploeg gezet hebben. Ik heb veel goede dingen gehoord over deze jongen. Als dat allemaal zou kloppen, of zelfs nog maar de helft, dan zou ik hem nemen”, deelde McAvennie met de Scottish Sun.

"Rangers is niets verplicht aan Morelos door zijn veelbesproken gedrag. Als deze jongen (Ure, red.) zijn plaats kan innemen, waarom zou je hem dan geen kans geven. Ik zou liever mijn geld inzetten op hem dan op Morelos.”

Robbie Ure heeft veelbelovende prestaties geleverd bij zowel de reserven als het eerste elftal van Rangers FC, maar op 19-jarige leeftijd is hij natuurlijk nog niet een volledig afgewerkt product. “Hij was schitterend tijdens zijn grote debuut in de eerste ploeg waarin hij ook scoorde.

Anderzijds lijkt hij nog wat ruw in de basiskwaliteiten, zoals balvastheid en in de combinatie”, zei voormalig Rangers-verdediger Alan Hutton aan de Scottish Sun. “Hij is natuurlijk nog jong en die zaken zullen met tijd wel komen, ook door ervaring op te doen in de eerste ploeg. Je kan ook wel zien dat hij veel in huis heeft, zoals aanwezigheid in de box en een groot scorend vermogen. Zijn tijd zal wel komen”, aldus Hutton.

POLL: Anderlecht moet Ure een contract geven

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Straffe titelvoorspelling: "Anderlecht gaat het níét halen"
Straffe titelvoorspelling: "Anderlecht gaat het níét halen"

Aanstaande zondag is het zover, dan kan het doek vallen over de titelstrijd in de Jupiler Pro ...

170
170
Vanhaezebrouck lanceert open brief na breuk met AA Gent
Vanhaezebrouck lanceert open brief na breuk met AA Gent

Hein Vanhaezebrouck is bezig aan zijn afscheidstournee bij AA Gent. De Buffalo's maakten ...

106
106
Ebbenhouten Schoen bekend: topfavoriet maakt het waar
Ebbenhouten Schoen bekend: topfavoriet maakt het waar

Het einde van het seizoen in het clubvoetbal nadert en dus worden traditiegetrouw weer de nodige ...

43
43
Met groeten van Youri: Aston Villa op weg naar Champions League
Met groeten van Youri: Aston Villa op weg naar Champions League

Deze week valt het doek over de titelstrijd in de Premier League. Maar er wordt ook nog stevig ...

46
46
<strong>'Club Brugge gaat voor JPL-topper met ‘ballen aan z’n lijf’'</strong>
'Club Brugge gaat voor JPL-topper met ‘ballen aan z’n lijf’'

Met veel vertrekkende spelers bij Club Brugge deze zomer, wordt de optie van Abdelkahar Kadri (KV ...

307
307
Einde van tijdperk: Gent kondigt vertrek Vanhaezebrouck aan
Einde van tijdperk: Gent kondigt vertrek Vanhaezebrouck aan

Wat al enkele weken in de lucht hing, werd dinsdagochtend ook officieel bevestigd. Zo maakte AA Gent ...

213
213
Vanaken spreekt zich uit over opvallende ingreep Hayen
Vanaken spreekt zich uit over opvallende ingreep Hayen

Met nog twee speeldagen te gaan, heeft Club Brugge zijn leidersplaats in de Champions' Play-Offs ...

438
438
Drama Club Brugge: Igor Thiago laat tranen de vrije loop
Drama Club Brugge: Igor Thiago laat tranen de vrije loop

Club Brugge heeft zijn leidersplaats in de Champions' Play-Offs opnieuw uit handen gegeven. ...

394
394
Anderlecht kampioen tegen Club? Titelscenario gekend
Anderlecht kampioen tegen Club? Titelscenario gekend

Nog twee speeldagen te gaan en Champions' Play-Offs zitten erop. Nog steeds komen drie ploegen ...

466
466
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'

FC Barcelona wil zich in de komende weken nog verzekeren van de tweede plaats in La Liga. Maar ...

122
122
Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'
Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'

De crisis bij Standard bereikte afgelopen vrijdag opnieuw een triest dieptepunt. Zo moest de ...

255
255
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"

Lange tijd leek Club Brugge weer op weg naar de eerste plek maar een enorm strijdvaardig Union ...

1297
1297
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"

Publiciteit voor het voetbal, dat was het vanavond zeker in de tweede helft van Club Brugge tegen ...

687
687
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster

Na een geweldige kraker hebben Club Brugge en Union de punten onder mekaar verdeeld op Jan Breydel. ...

610
610
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'

De ontknoping van de Jupiler Pro League draait op volle toeren. Zo wordt nog volop gestreden voor de ...

706
706