Fredberg slaat Louwagie KO met ‘buitengewone transfer’

Fredberg slaat Louwagie KO met ‘buitengewone transfer’

In januari heeft Anderlecht al een bod van 3 miljoen euro uitgebracht voor Luis Palma, maar dit voorstel werd afgewezen door Aris Saloniki. Vervolgens poogden Michel Louwagie en AA Gent deze transfer te kapen, maar momenteel lijkt Jesper Fredberg weer de koppositie te hebben om de 23-jarige aanvaller aan te trekken. Palma staat bekend als de absolute sterspeler van Aris en het afgelopen seizoen was hij de op twee na meest beslissende speler in de Griekse competitie. Alan Pardew, de voormalige coach van Aris, beschreef Palma als een buitengewoon talent.

Amuzu naar de exit

Verkopen op het juiste moment is een kunst. Tijdens de vorige zomertransferperiode was er een perfecte gelegenheid om Francis Amuzu van de hand te doen. OGC Nice bood een bedrag van 8 miljoen euro voor de bliksemsnelle aanvaller, die op dat moment indrukwekkende prestaties had neergezet tijdens de Champions' Play-offs. Dit was het ideale moment voor Peter Verbeke & Co. om dikke winst te maken op de flankaanvaller, want Amuzu bevond zich toen op zijn absolute hoogtepunt bij Sporting. In plaats van flink te cashen op Amuzu, kozen de voormalige beleidsmakers ervoor om hem een contractverlenging en aanzienlijke loonsverhoging aan te bieden, met alle gevolgen van dien.

Die geleverde financiële inspanning van Anderlecht om het contract van Francis Amuzu op te waarderen, hebben vorig seizoen echter niet geresulteerd in sterke prestaties op het veld. Ook dit seizoen is zijn niveau wederom teleurstellend te noemen met een zwakke start van de competitie. Tijdens de wedstrijd tegen Antwerp FC was Amuzu bijvoorbeeld een van de grote tegenvallers binnen de paars-witte ploeg, waardoor er steeds meer vragen worden gesteld over zijn meerwaarde binnen het team. Het is bijvoorbeeld geen toeval dat flankaanvaller Sergi Canós van Brentford FC deze zomer een van de grote transferprioriteiten van Anderlecht was.



Het lijkt er zelfs op dat Francis Amuzu en Anderlecht zich voorbereiden op een afscheid. De snelle flankaanvaller liet enkele maanden geleden doorschemeren dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en momenteel zouden OGC Nice, Luton Town en Leeds United geïnteresseerd zijn in hem. Anderlecht hoopt niet meer op de initiële 8 miljoen euro, maar 6 miljoen zou nu moeten volstaan voor de Brusselaars. Sporting nam alvast proactieve stappen om zich voor te bereiden op het mogelijke vertrek van Amuzu. Tudor Mendel-Idowu werd onlangs aangetrokken met het oog op de toekomst en het zomertarget Luis Palma (Aris Saloniki) zou een directe impact moeten kunnen maken.

Mislukte poging van AA Gent

In januari legde Anderlecht reeds een aanbod neer van 3 miljoen euro voor Luis Palma, maar dit voorstel werd door Aris Saloniki van de tafel geveegd. De Griekse club wachtte op een hoger bod voor de veelbelovende Hondurese aanvaller en anticipeerde op betere voorstellen van Rangers FC, Burnley FC, Leeds United en zelfs Manchester United. Ook AA Gent sprong op een bepaald moment in de dans voor Palma. Vandaag zouden Anderlecht, Stoke City en Watford de meest geïnteresseerde clubs zijn in de veelzijdige aanvaller, en hanteert Aris een vraagprijs van ruim 5 miljoen euro. Van de Gentse is er geen sprake meer. Anderlecht lijkt op financieel vlak de underdog te zijn in vergelijking met de Engelse clubs, maar Luis Palma en zijn entourage staan niet te springen voor een mogelijke transfer naar Engeland. Daar heb je namelijk een werkvergunning nodig om te voetballen en dat is altijd een complexe aangelegenheid voor niet-EU-spelers. “Het is daar niet zoals in andere competities, waar je makkelijker kan gaan voetballen”, zei de makelaar van Palma onlangs in Diario Deportivo. “We houden rekening met een aantal factoren. Zijn salaris, de transferprijs en zijn toekomst bij de nationale ploeg. Voetballen in Engeland maakt dat allemaal iets complexer.”

“Een buitengewoon talent”

Anderlecht lijkt dus zelfs de beste papieren te hebben om Luis Palma aan te trekken, en de 23-jarige zou in elk geval een mooie aanwinst kunnen zijn voor Paars-Wit. De linkervleugelaanvaller is één van Honduras’ leading players in het buitenland en hij scheert hoge toppen bij het Griekse Aris Saloniki. Palma wordt gezien als de sterspeler van de Griekse club, en met elf doelpunten en vier assists was hij afgelopen seizoen de derde meest beslissende speler in de Super League. Ook dit seizoen is hij verschroeiend begonnen met één doelpunt en één assist in twee wedstrijden tijdens de voorronde van de UEFA Conference League.

In zijn thuisland is Luis Palma al verkozen tot Speler van het Jaar en Beste Jonge Speler van het Jaar, en zijn succesverhaal zet zich duidelijk voort in Griekenland. Alan Pardew, de voormalige coach van Aris, beschreef Palma als een buitengewoon talent. Palma heeft niet alleen opvallende statistieken, maar ook zijn speelstijl valt op: snelheid en dribbels zijn zijn belangrijkste wapens op het veld. Qua type-voetballer heeft hij veel weg van de jongere versie van Cristiano Ronaldo. De bijnaam van Luis Palma luidt bijvoorbeeld ‘El Bicho’. Dit is een directe knipoog naar de 38-jarige Portugees, die niet zonder reden het grote idool is van de Hondurese aanvaller. Tijdens zijn periode bij Real Madrid werd Ronaldo ‘El Bicho’ genoemd door de Spaanse commentatoren, wat vrij vertaald ‘de mug’ betekent. Ook Luis Palma wordt ‘El Bicho’ genoemd omdat hij, zoals Ronaldo destijds, een nachtmerrie is voor de vijandige defensies door zijn dreiging, afwerking, snelheid, overstapjes in de box en snedige dribbels. Luis Palma zou zonder twijfel een belangrijke toevoeging zijn aan de ploeg van Anderlecht vanwege zijn creativiteit en zijn vermogen om de verdediging van de tegenstander te terroriseren.

POLL: Anderlecht kan betere flankaanvallers vinden dan Amuzu

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>Anderlecht zet JPL op z'n kop met delicate toptransfer </strong>
Anderlecht zet JPL op z'n kop met delicate toptransfer

Volgens L&rsquo;Avenir wil Anderlecht een opvallende toptransfer te realiseren met de mogelijke ...

28
28
Dolberg over titelkansen Anderlecht: "Dat doet er niet toe"
Dolberg over titelkansen Anderlecht: "Dat doet er niet toe"

Anderlecht heeft zondag een bijzonder slechte zaak gedaan in de titelstrijd. Het wist opnieuw niet ...

21
21
'Mignolet of Jackers? Hayen maakt deze keuze'
'Mignolet of Jackers? Hayen maakt deze keuze'

Club Brugge ging zondag met 0-3 winnen in Genk en blijft zo wervelen in de Champions' Play-Off. ...

260
260
Tedesco haalt opgelucht adem: chouchou ontsnapt aan blessure
Tedesco haalt opgelucht adem: chouchou ontsnapt aan blessure

Binnen zes weken gaat het EK van start en dat betekent dat momenteel elke blessure de nodige ...

27
27
'Eindelijk licht aan einde van de tunnel voor Vanheusden'
'Eindelijk licht aan einde van de tunnel voor Vanheusden'

Standard is nog altijd op zoek naar zijn eerste zege in de play-offs, nadat het ook afgelopen ...

26
26
'Man Utd houdt grote kuis: slechts 3 spelers niet te koop'
'Man Utd houdt grote kuis: slechts 3 spelers niet te koop'

Manchester United kan dit seizoen nog een prijs pakken, maar dan zal het wel in de finale van de FA ...

69
69
Vandenbempt duidt dé oorzaak aan voor matig spel Anderlecht
Vandenbempt duidt dé oorzaak aan voor matig spel Anderlecht

In de laatste vier speeldagen van de Champions' Play-Off belooft de titelstrijd nog ongemeen ...

288
288
Lierse strikt voormalig PSV-Belg voor volgend seizoen
Lierse strikt voormalig PSV-Belg voor volgend seizoen

De Challenger Pro League kent momenteel zijn afwikkeling met de play-offs voor het eventuele laatste ...

45
45
Schokkende nieuwe club voor Van Bommel?
Schokkende nieuwe club voor Van Bommel?

Voor Antwerp dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te doven. De titelverdediger is na zes ...

416
416
Eindelijk bouwwerken in Brugge: Cercle komt met groot nieuws
Eindelijk bouwwerken in Brugge: Cercle komt met groot nieuws

Al meer dan vijftien jaar breken ze zich intussen in Brugge het hoofd over het stadiondossier. Het ...

229
229
'Club Brugge pakt door: tweede Argentijn op komst'
'Club Brugge pakt door: tweede Argentijn op komst'

Club Brugge walst momenteel door de play-offs en mag nog steeds dromen van de titel &eacute;n de ...

393
393
'Genk krijgt eerste update over toestand Tolu'
'Genk krijgt eerste update over toestand Tolu'

KRC Genk lijkt stilaan definitief uit de titelrace te liggen na de dubbele nederlaag tegen Club ...

247
247
Standard heeft nieuwe Bodart al: "Klaar om nummer 1 te zijn"
Standard heeft nieuwe Bodart al: "Klaar om nummer 1 te zijn"

Voor Standard staat er in de laatste weken van het seizoen niets meer op het spel, want ze spelen ...

219
219
Feyenoord stelt Belg aan in belangrijke functie
Feyenoord stelt Belg aan in belangrijke functie

Feyenoord zette de voorbije jaren enkele straffe prestaties neer. Het schopte het in 2022 tot de ...

27
27
OH Leuven kan nu al rekenen op belangrijke aanwinst
OH Leuven kan nu al rekenen op belangrijke aanwinst

Met nog vier speeldagen voor de boeg is het seizoen in de Jupiler Pro League in zijn laatste rechte ...

41
41