Hemmersam vuurt aan voor eerste Anderlecht-transfer

Hemmersam vuurt aan voor eerste Anderlecht-transfer

Het centrale middenveld met Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Majeed Ashimeru is niet in staat om de ploeg op sleeptouw te nemen, waardoor Anderlecht bereid is om deze drie spelers van de hand te doen. Justin Lonwijk en Théo Leoni zijn twee grote kandidaten om een belangrijke rol te vervullen op het vernieuwde middenveld, terwijl ook Mats Rits goed op weg is naar het Lotto Park. Anderlecht denkt daarnaast ook aan Tochi Chukwuani (Lyngby BK, 20 jaar). De Deense belofte-international is een complete middenvelder die qua profiel vergeleken wordt met Paul Pogba. Hoewel Chukwuani vorig jaar door Mikkel Hemmersam, de huidige Sports Manager van Anderlecht, was afgeschreven bij FC Nordsjaelland, heeft hij bij Lyngby zijn potentieel opnieuw bewezen en zichzelf opnieuw in de schijnwerpers geplaatst.

Anderlecht gaat vol voor vernieuwd middenveld

Anderlecht toonde afgelopen weekend veerkracht met een knappe overwinning tegen de regerend kampioen Antwerp FC. Desondanks blijft de dramatische prestatie in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Union SG nog flink nazinderen. Sporting kampt namelijk nog altijd met enkele aanzienlijke problemen, waarvan het grootste zich in het hart van het middenveld bevindt. Daar kunnen Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Majeed Ashimeru allerminst overtuigen, waarbij vooral hun beperkte creativiteit en weinige offensieve impulsen negatief opvallen. Anderlecht wil dat probleem dringend aanpakken en er wordt zelfs nagedacht om ingrijpende maatregelen te nemen.

Het besef dat er dringend verandering nodig is, dringt bij Anderlecht duidelijk door. Volgens Het Nieuwsblad wil de club tabula rasa maken op het middenveld en erkent de club dat het huidige trio Amadou Diawara, Kristian Arnstad en Majeed Ashimeru, helemaal niet voldoet om de ploeg te dragen en naar een hoger niveau te tillen. Daarom staat Sporting open om deze drie spelers te verkopen in de huidige zomermercato, indien er aanvaardbare aanbiedingen zouden binnenkomen. Met Justin Lonwijk beschikt RSCA alvast over een nieuwe kracht die klaar staat om een belangrijke rol te vervullen op het vernieuwde middenveld. Bovendien mag Theo Léoni hopen op meer speelkansen. Hoewel de 23-jarige middenvelder vorig weekend heeft laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn voor Anderlecht, is hij fysiek wellicht nog iets te frêle en ook nog onervaren om een vaste basisplaats te veroveren. Daarom zet Anderlecht in om nog enkele gerichte versterkingen halen voor het centrale middenveld, waarbij de namen van Ardon Jashari (FC Luzern) en Mats Rits (Club Brugge) de revue passeerden, terwijl ook Tochi Chukwuani (Lyngby BK, 20) genoemd wordt als target. Dat zou gedeeltelijk te danken kunnen zijn aan Mikkel Hemmersam, huidig Sports Manager van Anderlecht, die Chukwuani kent van hun gezamenlijke periode bij de Deense talentenfabriek Nordsjaelland.

Chukwuani neemt wraak op Hemmersam

Tochi Chukwuani werd beschouwd als het volgende opkomende toptalent van de gerenommeerde opleidingsclub Nordsjaelland. Hij stond al snel in de belangstelling van verschillende vooraanstaande clubs in de grootste Europese competities, waaronder Atlético Madrid en Bayer Leverkusen. Ondanks die interesse leek zijn toekomst echter te liggen in de Italiaanse Serie A, met Hellas Verona als de beoogde bestemming. Maar de droomtransfer van Chukwuani kreeg echter een onverwachte wending. Tijdens de medische onderzoeken kwam er een klein hartprobleem aan het licht, waardoor Hellas Verona gedwongen was om af te zien van de registratie van de middenvelder in hun selectie. Na zijn misgelopen transfer naar Hellas Verona slaagde Tochi Chukwuani er niet meer in om zijn grote potentieel te bevestigen bij Nordsjaelland. Mikkel Hemmersam besloot vorig jaar daarom om Chukwuani, de jongste debutant ooit bij de club, transfervrij te laten vertrekken naar Lyngby BK. “We werken niet langer aan een contractverlenging. Er zijn uitvoerige gesprekken geweest met Tochi en zijn zaakwaarnemer om te bespreken wat het beste voor hem is, en het lijkt erop dat zijn toekomst niet bij Nordsjaelland ligt”, zei Hemmersam toen. Maar in het afgelopen seizoen heeft Chukwuani laten zien dat Nordsjaelland en Hemmersam hem mogelijk te snel hebben afgeschreven.

De ‘nieuwe Pogba'

Tochi Chukwuani floreerde vorig seizoen bij Lyngby BK en hij kreeg veel lof voor zijn indrukwekkende prestaties. Troels Bager Thögersen, hoofdredacteur van het Deense voetbaltijdschrift Tipsbladet, heeft de 20-jarige middenvelder zeer hoog zitten. “Chukwuani moet nog veel leren, maar hij zou een absoluut ongelooflijke speler kunnen worden in de top vijf competities”, aldus Thögersen. De Deense belofte-international wordt omschreven als een dynamische, veelzijdige en complete middenvelder met grote fysieke kwaliteiten. Hij speelde eind vorig seizoen een prominente rol in de sensationele redding van Lyngby in de Superligaen.

Met nog slechts één jaar contract bij Lyngby BK, is het duidelijk dat Tochi Chukwuani het niveau van de Deense laagvlieger ontstijgt en de club realiseert zich dat deze zomer de laatste kans is om nog een aanzienlijke transfersom voor hun sterkhouder te krijgen. Naast Anderlecht hebben ook Sporting Lissabon en Trabzonspor Chukwuani's opmerkelijke ontwikkeling opgemerkt. Ertugrul Doğan, de voorzitter van de Turkse club, ging zelfs zo ver om te beweren dat hij al een akkoord had bereikt met de middenvelder, die hij beschreef als de nieuwe Pogba. Dit bleek echter enigszins voorbarig te zijn geweest. Hoewel Tochi Chukwuani vandaag nog steeds onder contract staat bij Lyngby BK, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de Deense speler de stap naar het buitenland zal zetten. Trabzonspor lijkt echter niet bovenaan zijn voorkeurslijst te staan, omdat de Turkse club een reputatie heeft van betalingsproblemen met salarissen van zijn spelers. Wellicht kan Mikkel Hemmersam, de huidige Sports Manager van Anderlecht, zijn oud-speler Chukwuani overhalen om te kiezen voor het project van paars-wit?

POLL: Anderlecht kan Chukwuani goed gebruiken

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Guardiola komt met eerste update over blessure De Bruyne
Guardiola komt met eerste update over blessure De Bruyne

Manchester City staat nu echt wel op een zucht van een nieuwe titel in de Premier League. Het begint ...

18
18
Courtois maakt grote indruk bij swingend Real Madrid
Courtois maakt grote indruk bij swingend Real Madrid

De comeback van Thibaut Courtois bij Real Madrid blijft op rolletjes verlopen. Net als tegen Cadiz ...

52
52
Ondanks assist grote zorgen over Kevin De Bruyne
Ondanks assist grote zorgen over Kevin De Bruyne

Manchester City heeft dinsdagavond nog wat meer de hand gereikt naar een vierde landstitel op rij, ...

40
40
Historische assist De Bruyne brengt City op zucht van titel
Historische assist De Bruyne brengt City op zucht van titel

Manchester City heeft de titel in de Premier League nu helemaal binnen handbereik. Het boekte ...

171
171
Clement kan blijven dromen van titel na knappe comeback
Clement kan blijven dromen van titel na knappe comeback

Net als in de Jupiler Pro League werken ze ook in Schotland play-offs af om over de titel te ...

86
86
'AA Gent slikt: vraagprijs van 8 miljoen euro'
'AA Gent slikt: vraagprijs van 8 miljoen euro'

Er kwam dinsdag een einde aan een tijdperk bij AA Gent, want de club bevestigde het langverwachte ...

115
115
Grote naam kondigt vertrek aan bij Man Utd
Grote naam kondigt vertrek aan bij Man Utd

Manchester United zal moeten knokken om zijn seizoen nog af te sluiten met een Europees ticket. Het ...

39
39
'Volgende gegadigde meldt zich voor Amoura'
'Volgende gegadigde meldt zich voor Amoura'

In zijn laatste twee wedstrijden van het seizoen zal Union er nog alles aan doen om de titel binnen ...

65
65
Standard-AA Gent ook in gevaar? Ultra's nemen twijfels weg
Standard-AA Gent ook in gevaar? Ultra's nemen twijfels weg

De jongste weken stormt het serieus bij Standard, met het ene na het andere doembericht over de ...

133
133
'Xavi onverbiddelijk: grote naam moet opkrassen bij Barça'
'Xavi onverbiddelijk: grote naam moet opkrassen bij Barça'

FC Barcelona legde maandagavond opnieuw beslag op de tweede plaats in de Primera Division en wil die ...

131
131
'Extreme makeover Antwerp: twaalf (!) spelers richting exit'
'Extreme makeover Antwerp: twaalf (!) spelers richting exit'

Na het verlies van de bekerfinale en de dramatische campagne in de Champions' Play-Offs, lijkt ...

384
384
'Hayen schakelt razendsnel: vervanger Thiago staat al klaar'
'Hayen schakelt razendsnel: vervanger Thiago staat al klaar'

Club Brugge staat komend weekend voor de levensbelangrijke verplaatsing naar RSC Anderlecht. Bij een ...

1335
1335
<strong>'AA Gent betaalt grof voor topdeal: ‘touch of genius’'</strong>
'AA Gent betaalt grof voor topdeal: ‘touch of genius’'

Andri Gudjohnsen staat hoog op het verlanglijstje van AA Gent. De zoon van de legendarische Eidur ...

346
346
Kortrijk gaat voor mirakel: "Aan ons om het af te maken"
Kortrijk gaat voor mirakel: "Aan ons om het af te maken"

Het seizoen in het clubvoetbal zit er bijna op, toch staat er in de Jupiler Pro League nog heel wat ...

114
114
Anderlecht of Club kampioen? "Zij hebben de beste kansen"
Anderlecht of Club kampioen? "Zij hebben de beste kansen"

Met nog slechts twee speeldagen op de teller is de titelstrijd in de Jupiler Pro League nog altijd ...

446
446