Mannaert wil Club Brugge wakker schudden met ‘tackle monster’

Mannaert wil Club Brugge wakker schudden met ‘tackle monster’

Club Brugge wil een nieuwe centrale verdediger aantrekken, en Arnau Comas van FC Basel staat met stip genoteerd op de blauw-zwarte verlanglijst. De 23-jarige werd opgeleid bij FC Barcelona en hij bezit het kenmerkende Barça-DNA. Naast zijn voetbalkwaliteiten wordt Comas ook geprezen om zijn leiderschapskwaliteiten, die van groot belang kunnen zijn voor de huidige selectie van Club Brugge, die weinig natuurlijke leidersfiguren heeft. Daarnaast ontvangt Comas in Zwitserland vaak applaus vanuit de tribunes wanneer hij een van zijn kenmerkende 'monster tackles' uitvoert. Ook die kwaliteit zou een welkome aanvulling kunnen zijn voor Club Brugge, aangezien ze vorig seizoen de minste tackles uitvoerden van alle clubs in de Jupiler Pro League. Arnau Comas daarentegen was afgelopen seizoen de verdediger - op gemiddelde basis - met op één na de meeste tackles in de Zwitserse competitie.

Á la Gerard Pique of Eric Garcia

Club Brugge heeft bijna al het nodige inkomende transferwerk afgerond, met de komst van spelers zoals Michal Skoras, Igor Thiago, Victor Barbera en Hugo Vetlesen. Vincent Mannaert moet nu alleen nog reageren op mogelijk vertrek van enkele sleutelspelers, zoals Tajon Buchanan, Andreas Skov Olsen en Abakar Sylla. Die laatste lijkt alvast op weg te zijn naar RC Strasbourg, wat Mannaert heeft doen teruggrijpen naar zijn schaduwlijst met potentiële vervangers. Het is duidelijk dat Club Brugge geïnteresseerd is in verschillende centrale verdedigers: eerder werd Zineddine Belaid (USM Algers) genoemd, terwijl Arnau Comas (FC Basel) het meest recente doelwit is. Arnau Comas heeft alvast een erg interessant profiel voor Club Brugge. De 23-jarige centrale verdediger genoot een hoogwaardige opleiding bij FC Barcelona, waar hij op technisch en tactisch vlak een grote ontwikkeling doormaakte. Comas straalt zelfvertrouwen uit op het veld en heeft een uitstekend vermogen om openingen te vinden en middenvelders of aanvallers in positie te brengen. Zijn uitstekende balbeheersing en nauwkeurige lange passes stellen het team in staat om onder druk uit te voetballen en bieden de aanvallers meer ruimte tijdens tegenaanvallen. Het is dan ook geen verrassing dat Comas wordt vergeleken met spelers als Gerard Piqué en Eric García.

Barça-DNA voor Club Brugge

Arnau Comas bezit het kenmerkende Barça-DNA, en zijn aanwezigheid zou de verdediging van Club Brugge naar een hoger niveau kunnen tillen. Bovendien is het feit dat Comas de aanvoerder was van FC Barcelona Atlètic een ander positief aspect, aangezien de huidige selectie van Club Brugge niet over veel natuurlijke leiders beschikt. Ondanks zijn sterke kwaliteiten kon Comas bij het eerste elftal van Barcelona niet verder komen dan de reservebank, vanwege de sterke concurrentie op zijn positie, met spelers zoals Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Clément Lenglet en Andreas Christensen. Comas besefte dat hij elders moest zijn om zijn groei en ontwikkeling voort te zetten. Vorige zomer weigerde de 1 meter 91 lange verdediger een contractverlenging bij FC Barcelona vanwege het gebrek aan perspectief op speelkansen in het eerste elftal. Hoewel er interesse was vanuit de Premier League, met name van Everton en Leicester, koos Arnau Comas ervoor om naar FC Basel te gaan. Hij zag daar de beste mogelijkheid om regelmatig speeltijd te krijgen en in zijn debuutseizoen voor Basel presteerde Comas uitstekend. In de fysiek sterke Zwitserse Super League liet de Spanjaard zien dat hij zich goed staande kon houden, zowel verdedigend als aanvallend. Hij maakte indruk met zijn nauwkeurige passing, zijn positiespel en het indribbelen.

De ‘monstertackles’ van Comas Arnau

Comas staat niet bepaald bekend om zijn snelheid, maar hij is wel in staat om behendige dribbelaars in bedwang te houden. Dit doet hij door zijn indrukwekkende defensieve positiespel en door perfect getimede en harde tackles. Zijn slidings zijn langzamerhand een handelsmerk van Comas geworden en worden in Zwitserland omschreven als 'monster tackles' en als een genot om naar te kijken. Dergelijke tackles zijn wel altijd de laatste optie, omdat Comas altijd de voorkeur geeft aan een voetballende oplossing. Bij FC Barcelona zijn slidings niet gebruikelijk, maar Comas geniet er volop van. “Maar natuurlijk vinden de mensen het hier leuker dan bij Barça”, zei Comas.

“In andere landen is het nog populairder. In Engeland is de tackle krachtig. Het wordt daar nog meer gewaardeerd dan hier”, merkte Arnau Comas op. Hij ontvangt vaak applaus vanuit de tribunes wanneer hij een van zijn kenmerkende 'monster tackles' uitvoert. De 23-jarige verdediger zou een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor Club Brugge, zowel op het gebied van voetballende kwaliteiten, defensief werk als leiderschapskwaliteiten, maar ook op het gebied van tackles. Ronny Deila, coach van Club Brugge, heeft verklaard dat zijn ploeg te braaf is en dat het weer pijnlijk moet worden om tegen Club Brugge te spelen. Vorig seizoen voerde Club Brugge bijvoorbeeld de minste tackles uit van alle clubs in de Jupiler Pro League. Arnau Comas daarentegen was afgelopen seizoen de verdediger - op gemiddelde basis - met op één na de meeste tackles in de Zwitserse competitie. Door zijn goede prestaties staat de 23-jarige niet alleen in de belangstelling van Club Brugge, want ook Girona wil de centrale verdediger graag terughalen naar Spanje. Als gevolg van zijn goede prestaties afgelopen seizoen bij FC Basel, maakte Comas vorig seizoen voor het eerst deel uit van de Spaanse U21. Zijn marktwaarde bedraagt anderhalf miljoen euro en hij ligt nog tot en met medio 2026 onder contract bij Basel.

POLL: Club Brugge moet Comas halen

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Vandenbempt: "Club Brugge mag blij zijn het máár 3-2 werd"
Vandenbempt: "Club Brugge mag blij zijn het máár 3-2 werd"

Een tienkoppig Club Brugge moest afgelopen donderdagavond zijn meerdere erkennen in Fiorentina. Het ...

86
86
Odoi: "We kunnen iets forceren in de terugmatch"
Odoi: "We kunnen iets forceren in de terugmatch"

De finale van de Conference League blijft een droom voor Club Brugge, maar na de heenwedstrijd tegen ...

37
37
Vanaken schenkt klare wijn over penaltykwestie Club Brugge
Vanaken schenkt klare wijn over penaltykwestie Club Brugge

Club Brugge heeft voor de eerste keer in anderhalve maand nog eens een wedstrijd verloren, want in ...

130
130
Cercle Brugge profiteert en haalt jeugdinternational binnen
Cercle Brugge profiteert en haalt jeugdinternational binnen

Cercle Brugge draait nog steeds knap mee in de Champions' Play-Off en mag zelfs nog steeds dromen ...

39
39
Raes ziet enorm nadeel voor Club: "Ik geef Verhaeghe gelijk"
Raes ziet enorm nadeel voor Club: "Ik geef Verhaeghe gelijk"

Club Brugge mag nog altijd dromen van de finale van de Conference League, maar makkelijk zal dat ...

483
483
Marca onthult opmerkelijk plan voor rentree Courtois
Marca onthult opmerkelijk plan voor rentree Courtois

Zaterdag krijgt Real Madrid in La Liga het bezoek van Cadiz. Dat is een wedstrijd die normaal gezien ...

60
60
Bakayoko schaart zich in zeer fraai rijtje
Bakayoko schaart zich in zeer fraai rijtje

Zondag kan PSV meer dan waarschijnlijk definitief de champagne laten knallen, want tegen Sparta ...

30
30
<strong>Van Bommel op weg naar groot drama bij Feyenoord</strong>
Van Bommel op weg naar groot drama bij Feyenoord

Mark van Bommel lijkt op weg naar een exit bij Antwerp FC, waar financi&euml;le uitdagingen en het ...

249
249
Kranten zien naast Onyedika nog grote ontgoocheling bij Club
Kranten zien naast Onyedika nog grote ontgoocheling bij Club

Club Brugge is er donderdagavond niet in geslaagd om een ideale uitgangspositie af te dwingen tegen ...

541
541
Meijer slaat mea culpa na dure fout
Meijer slaat mea culpa na dure fout

De voorbije weken zat Club Brugge op een wolk, maar daar is het donderdagavond toch een klein beetje ...

159
159
Mac Allister: "Dat wordt bepalend voor titelkansen Union"
Mac Allister: "Dat wordt bepalend voor titelkansen Union"

Vier speeldagen voor het einde blijven er nog drie kandidaten over in de titelstrijd in de Jupiler ...

114
114
Degryse velt zijn oordeel over kwalificatiekansen Club
Degryse velt zijn oordeel over kwalificatiekansen Club

De heenwedstrijd in de halve finale van de Conference League heeft Club Brugge niet het resultaat ...

500
500
Hayen blijft geloven in kansen: "Kan spoken op Jan Breydel"
Hayen blijft geloven in kansen: "Kan spoken op Jan Breydel"

Voor de eerste keer sinds de aanstelling van Nicky Hayen als hoofdcoach ad interim heeft Club Brugge ...

191
191
Nieuwe beelden werpen ander licht op uitsluiting Onyedika
Nieuwe beelden werpen ander licht op uitsluiting Onyedika

Aanstaande woensdag zal Club Brugge vol aan de bak moeten indien het alsnog de finale van de ...

1474
1474
Italianen vol ontzag: Club-uitblinker maakt indruk in Europa
Italianen vol ontzag: Club-uitblinker maakt indruk in Europa

Club Brugge heeft zijn heenwedstrijd in de halve finales van de Conference League verloren. Een ...

726
726